Beverwaard

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
De Beverwaard
Wijk van Rotterdam
Rotterdamse wijken-beverwaard.PNG
Kerngegevens
Gemeente Rotterdam
Stadsdeel IJsselmonde
Coördinaten 51° 54′ NB, 4° 34′ OL
Oppervlakte 152 ha.  
Inwoners 12.005 (8082 inw/km²)

De Beverwaard is een wijk in het zuidoosten van Rotterdam en een onderdeel van het stadsdeel IJsselmonde.

De Beverwaard ligt ten oosten van de A16, ten zuiden van de Nieuwe Maas en wordt in het oosten gescheiden van Bolnes (Gemeente Ridderkerk) door het Dijkje. In de noordwesthoek ligt de wijk Oud-IJsselmonde.

De Beverwaard is een vrij nieuwe wijk, gebouwd tussen 1978 en de jaren 1990. De bebouwing bestaat vrijwel uitsluitend uit rijtjeshuizen en goedkopere appartementen, waardoor de wijk een relatief hoge woningdichtheid heeft. De wijk is levendig met relatief veel groen.

De Beverwaard is met tramlijn 23 vanaf het Rotterdamse centrum in ongeveer een half uur te bereiken. Aan de noordkant van de wijk biedt buslijn 140 een snelle verbinding naar metrostation Kralingse Zoom.

Zuidelijk van de Beverwaard, in de driehoek 'Zuidpunt Beverwaard' is een nieuwe tramremise van de RET gebouwd. Deze vervangt de remise aan de Hilledijk. Bij het complex is een Parkeer en Reis-voorziening met 500 parkeerplaatsen.

Winkelcentrum[bewerken]

Winkelcentrum Oudewatering is in 2006 gerenoveerd. Er zijn 22 winkels gevestigd waaronder supermarkten, modezaken en een opticien. Ook zijn er diverse horecagelegenheden.

Citadistram bij eindhalte Limbrichthoek