VIJFtv

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Samenvoegen naar Ten minste één Wikipediagebruiker vindt dat de inhoud van dit artikel ingevoegd zou moeten worden in VIJF, of dat er een duidelijkere afbakening tussen beide artikelen dient te worden gemaakt. Als de tekst wordt ingevoegd, dient dit artikel een redirect te worden (hier melden).
VIJFtv
Logo VIJFtv
Logo VIJFtv
Land Vlag van België België
Uitzendgroep SBS Belgium
De Vijver Mediaholding (voorjaar 2012)
Programmadirecteur Eddy De Wilde
Startdatum 1 oktober 2004
Laatste uitzending 2 september 2012
Omroepsoort Commerciële omroep
Genre Vrouwen
Adres VIJFtv
Fabrieksstraat 55
1930 Zaventem
Ontvangen
Kabel Vlag van Vlaanderen Telenet
Vlag van Brussels Hoofdstedelijk Gewest Numericable
IPTV Vlag van België Belgacom TV
Satelliet Vlag van België TV Vlaanderen
Vlag van België Mobistar TV
Lijst van televisiezenders
Portaal  Portaalicoon   Televisie

VIJFtv werd in oktober 2004 opgericht als tweede zender van SBS Belgium en later als onderdeel van ProSiebenSat.1 Media. Het was een zusterzender van VT4. Het eerste wat VIJFtv uitzond was een voetbalmatch, namelijk de UEFA Cup wedstrijd VFL Bocum - Standard. Zo hoopte de zender dat mannen de zender zo snel mogelijk zouden programmeren op het tv-toestel.[1]

Geschiedenis[bewerken]

De doelgroep van de zender bestond uit vrouwen tussen 20 en 49 jaar. VIJFtv brak door in 2005, toen binnen een jaar een marktaandeel van 5 procent werd opgebouwd.

In januari 2006 werden de uitzenduren verdubbeld en sindsdien zond VIJFtv 24 uur per dag uit. Sinds 4 januari dat jaar werd ook de succesvolle Amerikaanse soap Mooi en Meedogenloos (originele titel: "The Bold and the Beautiful") uitgezonden op VIJFtv. Die liep eerst op Eén en later op VTM. Als gevolg van die verschuiving versterkte VIJFtv de vooravond en zodoende ook het marktaandeel.

Tijdens het WK voetbal op het vroegere KANAALTWEE (nu: 2BE) en het ex-VT4, zond VIJFtv 'vrouwvriendelijke' programma's uit. Dat deed ze onder de slogan 'Vrouwen weten waarom'. Op 27 augustus 2007 onderging VIJFtv een metamorfose. Haar look werd aangepast en samen met 15 nieuwe station idents en 3 omroepers (Els Tibau, Sophie Dewaele en Gene Thomas) moest dat de zender definitief op de Vlaamse markt plaatsen. Vele andere BV's kregen een eigen programma op de zender: onder andere Peter Van Asbroeck en Lien Van de Kelder kregen een eigen programma. Felice keerde ook terug met Te nemen of te laten, net als Tante Kaat en Marlène de Wouters. Daarnaast bleef VIJFtv ook enkele buitenlandse topreeksen uitzenden, zoals Grey's Anatomy, Private Practice en Sex and the City. Begin 2009 werd besloten om de omroepers te vervangen door een vaste stem, die de VIJFtv-programma's offscreen aankondigt.

In 2011 kocht De Vijver Mediaholding VIJFtv en VT4 op.

Op 3 september 2012 werd de naam van de zender veranderd in VIJF.[2]