Wikipedia:Aanmelding hulpmoderator

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Voorstel De onderstaande tekst is een voorstel dat momenteel geen deel uitmaakt van de regels en richtlijnen op de Nederlandstalige Wikipedia.
Raadpleeg de overlegpagina voor discussie over dit voorstel.


Aanmeldingspagina hulpmoderator
Overzicht beheerpagina's
WP:AHM
Elke geregistreerde gebruiker kan via deze pagina verzoeken om aan de gebruikersgroep voor hulpmoderatoren (gebruikerslijst) te worden toegevoegd.

De voorwaarden: een gebruiker moet minstens zes maanden actief zijn en 750 bewerkingen gedaan hebben. Daarnaast moet hij/zij minstens drie maanden aan vandalismebestrijding gedaan hebben of er anderszins mee te vertrouwen zijn (bijvoorbeeld door langere ervaring hiermee op vergelijkbare Wikimedia-projecten).

Andere gebruikers kunnen de verzoeken steunen of eventuele relevante bezwaren uiten. Men kan daarbij gebruikmaken van de sjablonen {{steun}} of {{bezwaar}}. Dit is echter geen stempagina, zoals aanmeldingspagina's voor moderatoren of bureaucraten. Een bureaucraat zal, in principe, na minimaal 24 uur het verzoek wel of niet uitvoeren ― al naar gelang de ervaring met vandalismebestrijding van en het vertrouwen in de gebruiker. Zo nodig kan een bureaucraat ook om nadere toelichting vragen.

Gebruikers kunnen via deze pagina ook een gemotiveerd verzoek indienen tot verwijdering van een hulpmoderator uit de hulpmoderator-groep, met verwijzing naar een van de vier/vijf geldige redenen. Ook hier kunnen anderen bezwaar tegen maken, waarna een bureaucraat na minimaal 24 uur een beslissing neemt. Is er sprake van misbruik van de extra gebruikersrechten, levert dit tevens een blokkade op voor de betreffende (ex-)hulpmoderator.

Afgehandelde verzoeken kunnen na 48 uur worden gearchiveerd.

Gelieve te ondertekenen met vier tildes (~~~~).

Nieuwe verzoeken[bewerken | brontekst bewerken]

Verzoeken a.u.b. plaatsen in de volgende vorm, zodat bureaucraten deze snel kunnen afhandelen:

=== GEBRUIKERSNAAM ===
* {{lgx|GEBRUIKERSNAAM INVULLEN}} - Hier je motivering. ~~~~
;Commentaar derden
...
;Afhandeling bureaucraat
...

Deze verzoekpagina is momenteel niet in gebruik.

Afgehandelde verzoeken[bewerken | brontekst bewerken]