Wikipedia:Te beoordelen sjablonen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Wikipedia:TVS)
Ga naar: navigatie, zoeken
Klik hiernaast voor naar onder  Naar inhoud
Naar onder

Zie WP:TBS
Zie WP:TVS
Zie WP:VS

Uitleg[bewerken]

Overzicht beheerpagina's

Deze pagina is bestemd voor het vermelden van sjablonen die in hun geheel uit het systeem verwijderd kunnen worden. Dit kunnen sjablonen zijn waarvan de inhoud verplaatst is of waarvan u vindt dat deze niet thuishoren in Wikipedia.

Pagina nomineren

Plaats een nieuwe kandidaat voor verwijdering onderaan deze lijst, bij de dag van vandaag. Wanneer u een pagina op deze lijst zet, moet u ook op de pagina zelf vermelden dat deze op de nominatie voor verwijdering staat. Dit kan eenvoudig gedaan worden door bovenaan de pagina van de betrokken sjabloon de volgende code te plaatsen. Zo komt er een algemene tekst voor de verwijderingsnominatie bovenaan de te verwijderen sjabloon.

<noinclude>{{Sjabloonweg}}</noinclude>

Voor het nomineren van een redirect-sjabloon, wordt de code (ditmaal zonder "noinclude") op de overlegpagina gezet van de betrokken sjabloon.

Oneens?

Mocht u het niet eens zijn met het plaatsen van een sjabloon op deze lijst, dan kunt u dat aangeven. Langere discussies over het al dan niet verwijderen van een sjabloon zijn het meest op hun plaats op de overlegpagina bij de betrokken sjabloon. (Geef dan even aan op deze pagina dat de discussie daarnaartoe is verplaatst.)

Recente verwijdersessies[bewerken]

Hier staan recent afgehandelde subpagina's. Het is niet de bedoeling om de sub-pagina's op te schonen, ze dienen als archief van verwijdernominaties

Zie ook: Wikipedia:Te beoordelen sjablonen/Archief/2017

Week 10[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd maandag 07/03, af te handelen vanaf 21/03[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 08/03, af te handelen vanaf 22/03[bewerken]

Fijn opgemerkt. Mag ik je er wel op wijzen dat dat sjabloon toen ik het de eerste keer aanmaakte een bijna-kopie was van Infobox achtbaan - toen was uw nominatie ervan in zekere zin wel gerechtvaardigd (wat mij betreft, bedoel ik dan Gezicht met tong uit de mond). Echter is de reden waarom ik het (ondertussen al een heel eind geleden) heb heraangemaakt dat ik voelde dat er echt nood was aan een sjabloon om verschillende versies van een model te kunnen beschrijven en vergelijken. Zie onder andere Suspended Looping Coaster, Tivoli (achtbaan) (oeps, daar staat blijkbaar nog helemaal geen infobox), ... Met Infobox achtbaan zouden er dan pakweg 3 of 5 infoboxen op die pagina moeten staan, het doel van Infobox achtbaanmodel was hier één infobox van te maken. Ik denk dat het sjabloon nu wel degelijk veel nuttiger is dan de eerste keer dat ik het aanmaakte. Vriendelijke groet, Rickie97 (overleg) 8 mrt 2016 23:20 (CET)
Ik ben echter van mening (en dat was ik toen ook) dat dat dan beter in het artikel onder een kop kan komen te staan. Eigenlijk hoort alles wat in een infobox staat in het artikel ook te staan, want het doel van een infobox is de belangrijkste gegevens in het artikel opsommen. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 8 mrt 2016 23:28 (CET)
Die gegevens staan ook in het artikel in het voorbeeld dat ik aanhaalde. De infobox is daar dus inderdaad gebruikt als samenvatting van de belangrijkste gegevens van het artikel. Ik denk niet dat dit op een efficiëntere manier mogelijk is met Infobox achtbaan... Of wel? Rickie97 (overleg) 8 mrt 2016 23:33 (CET)
(na bwc) Opmerking: jouw nominatie van dit sjabloon komt nadat je het bent tegengekomen in een artikel van een achtbaan waar slechts één versie van bestaat. Zoals ik hierboven zeg is dat niet mijn doel geweest van de heraanmaak van dat sjabloon; in dergelijke gevallen kan inderdaad nog steeds (al dan niet beter) met het sjabloon Infobox achtbaan gewerkt worden, maar ik denk dat dit sjabloon wel degelijk zijn nut bewijst in de door mij hierboven aangehaalde artikelen. (Zie bijvoorbeeld ook Wildcat (achtbaan)). Ook meen ik mij ergens een overleg te herinneren met jou waarin jij me zei dat meerdere infoboxen op één pagina eigenlijk not done is, wat voor mij de aanleiding was geweest om dit sjabloon opnieuw aan te maken, met als doel dat op te vangen. Al vind ik dat niet meteen terug. Groet, Rickie97 (overleg) 8 mrt 2016 23:33 (CET)
Ik heb effectief de verschillende artikelen gezien waar dat gebruikt wordt. Het wordt op dit moment in 7 artikelen gebruikt, waarvan er al 3 (Power Splash, Illusion (achtbaan) en Mountain Glider) perfect vervangen kunnen worden door Sjabloon:infobox achtbaan. Bij de andere artikelen kunnen de gegevens die dan nog in de infobox staan, beter in een soort van tabel gevoegd worden, waar het m.i. veel overzichtelijker zal zijn. Op die manier staan de gegevens dan ook in het artikel zelf, iets wat ik volgens mij ook al eerder heb aangegeven. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 8 mrt 2016 23:47 (CET)
De details staan nu in lopende tekst in de artikelen. In een tabel plaatsen zou ze dan dubbel in het artikel plaatsen. Daarnaast trekt een infobox volgens mij veel meer de aandacht dan een tabel, en is volgens mij ook veel leesbaarder, maar dat is een subjectief gegeven. Bovendien heb je in een tabel ook het nadeel dat niet ingevulde velden ook getoond worden. Ik begrijp je punt, maar ik vind het vreemd om een tabel boven een infobox te verkiezen, dat lijkt mij eerder achteruitgang.
Bovendien vind ik het gewoon vreemd om parameters in de infobox achtbaan in te voegen die niet eens dienen om een achtbaan te beschrijven. Dat haalt de leesbaarheid en eenvoud van het sjabloon onderuit. Ik denk dat ik dit ook al eerder heb aangehaald. Anderzijds staan er ook veel parameters in Infobox achtbaan die niet in Infobox achtbaanmodel staan, maar dat is een minder probleem. Al is het voor mij logisch dat het beter is een apart sjabloon te hebben waar je al deze overbodige parameters niet naar het betreffende artikel "moet" kopiëren. Maar ik denk dat we zo ongeveer elkaars mening hieromtrent wel kennen. Misschien is een mening van een derde geen overbodige luxe Glimlach In 't kort gezegd, ik begrijp dus niet waarom je een tabel boven een infobox zou verkiezen. (Daarnaast heb je dan ook die automatische portaallink niet meer zonder infobox). Groet, Rickie97 (overleg) 9 mrt 2016 00:44 (CET)
Op het artikel Boomerang (achtbaanmodel) staat een dergelijke tabel die veel overzichtelijker is dan wanneer die gegevens in een infobox zouden staan. Nu kunnen de gegevens van alle modellen/typen snel met elkaar vergeleken worden, aangezien ze recht naast elkaar staan. In een infobox zijn ze nog eens van elkaar gescheiden door een kop, én staat het type gegeven (snelheid, lengte, ...) er telkens ook nog eens naast.
Zo'n tabel zou dan ook niet alleen de gegevens in de infobox kunnen vervangen, maar ook nog eens wat er in de lopende tekst staat. Het is namelijk veel overzichtelijker en duidelijker om dergelijke (meestal cijfer)gegevens in een tabel te plaatsen dan in een lopende tekst. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 9 mrt 2016 23:01 (CET)
Dan gaat de kwaliteit van een artikel er wel drastisch op achteruit, niet? Zelfs al vervang je een infobox door een tabel, dan nog zou ik de regel blijven hanteren dat het een samenvatting blijft van het artikel en dat de gegevens ook in lopende tekst moeten te vinden zijn.
Ik merk overigens dat we de situatie vanuit een verschillende use case bekijken. Jij bekijkt het alsof de lezer de modellen wil vergelijken met elkaar. In dat geval is zo'n tabel inderdaad handiger. Echter bekijk ik het geheel vanuit de use case "de gebruiker wil informatie opzoeken". In dat geval is een infobox beduidend beter; een infobox springt meer in het oog, begint bovenaan de pagina, én de gegevens staan mooi gegroepeerd per model. De vraag is dan nu welk van deze twee use cases het meest voorvalt vanuit het oogpunt van de lezer. Rickie97 (overleg) 10 mrt 2016 01:27 (CET)
Overigens, er kan evenwel een andere vraag gesteld worden: moet dit van de lezer afhangen welk van de systemen verkozen wordt, of van de schrijver? Als ik als schrijver van een artikel nadruk wil leggen op een vergelijking van de soorten, dan kies ik resoluut voor een tabel. Echter had ik hier geopteerd voor een op zich staande beschrijving van de verschillende soorten onderling, en niet zozeer voor een vergelijking ervan. De artikelen die ik tot nu toe schreef over dergelijke achtbaanmodellen (SLC, Tivoli) zijn zo opgebouwd dat elk model zijn eigen kopje heeft en dat kopje (samen met het kopje in de infobox) een op zichzelf staand geheel is. Vriendelijke groeten, Rickie97 (overleg) 10 mrt 2016 01:31 (CET)
Als ik kijk naar de opbouw van de artikelen waar de infobox gebruikt wordt, zie ik niet in waarom dat per se in een lopende tekst zou moeten staan. Vaak zijn die verschillende modellen dan ook sterk op elkaar gelijkend, met maar soms enkele verschillen. Het zijn net die verschillen die voor enige relevantie (kunnen) zorgen en die worden duidelijker in een tabel.
Als je de verschillende soorten onderling wil bespreken, kan je evengoed elk type een afzonderlijk artikel geven. Dat doen we echter niet, omdat de verschillen gewoon té klein zijn.
Het artikel Loopingracer heeft trouwens vandaag ook zo'n infobox gekregen. Totaal overbodig want er is geen enkel verschil tussen de weergave gisteren en vandaag. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 10 mrt 2016 14:20 (CET)
Waarom is er niet gewoon één infobox attractie? Als infobox achtbaanmodel ongewenst is, begrijp ik niet hoe infobox attractie en infobox achtbaan wél gewoon naast elkaar mogen bestaan. Het verschil tussen Infobox achtbaan en Infobox achtbaanmodel is veeeeel groter dan het verschil tussen Infobox achtbaan en Infobox attractie. Rickie97 (overleg) 10 mrt 2016 19:45 (CET)
Het gaat hier niet zozeer om het verschil, maar om het nut. Op de helft van de weinige artikelen waar het gebruikt wordt, kan het perfect vervangen worden door een infobox die we hier al langere tijd hebben. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 10 mrt 2016 22:02 (CET)
Wat ik dus wou zeggen is dat op vrijwel àlle artikelen met infobox achtbaan deze ook kan vervangen worden door infobox attractie... En waarom het gegeven "hoe lang we het al hebben" als criterium nemen? Dan is het bijna onmogelijk om nog iets nieuws te beginnen. Of is dat de bedoeling? Gezicht met tong uit de mond
De reden dat ik het sjabloon heb aangemaakt, is omdat ik het nodig had, en een dergelijk sjabloon waar je mee kan doen wat ik ermee deed bestaat gewoon nog niet. Anders had ik het toch echt geen tweede keer aangemaakt. De eerste keer verwijderen was terecht wegens het minieme verschil met de bestaande sjablonen (en dus ook het weinige nut); dit keer echter had ik toch wel gedacht dat het nut ervan overduidelijk was. Maar blijkbaar dus niet. (PS. Dat ik het artikel Loopingracer ook naar die infobox bewerkte, is dat de parameter "productie" die in het artikel stond niet zichtbaar was. Ik kwam de pagina bij toeval tegen toen ik wat aan het snuffelen was in de artikelen die niet over een exemplaar, maar over een model vertellen.) Met vriendelijke groet, Rickie97 (overleg) 10 mrt 2016 23:03 (CET)
Het is niet de bedoeling om hier Sjabloon:Infobox attractie bij te halen, want dat sjabloon staat hier niet ter beoordeling. En neen, hoelang we al een sjabloon hebben heeft hier ook niet rechtstreeks mee te maken. Maar dat verandert niets aan de zaak dat het overbodig is om een nieuwe infobox te maken, als we daarvoor reeds één hebben. Verandert tevens nog altijd niets aan het feit dat de infobox op Loopingracer perfect vervangen kan worden. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 10 mrt 2016 23:16 (CET)
Dat is zo. Net zoals de infobox op Mountain Glider, Power Splash en Illusion. Maar op pagina's Tivoli, SLC, Wildat, ... dan ook weer niet. Het is een feit dat ik het niet gemaakt heb om te gebruiken in artikelen als Loopingracer, maar toen hij er toch was, heb ik hem dan uiteraard ook daarin gebruikt. als we daarvoor reeds één hebben --> Ik vond dus van niet, ik miste een functionaliteit zoals ik deze in het nieuwe sjabloon heb verwerkt. En inderdaad, ik hoor hier Infobox attractie en Infobox achtbaan niet bij te betrekken, maar ik vind het op z'n zachtst gezegd opmerkelijk dat die twee al al die jaren gewoon naast elkaar bestaan met vrijwel exact dezelfde parameters. Met vriendelijke groeten, Rickie97 (overleg) 10 mrt 2016 23:50 (CET)
Het is niet de bedoeling een nieuwe infobox aan te maken, voor maar een paar of enkele artikelen. Als na ruim een halfjaar blijkt dat die infobox op maar zo'n 4 artikelen (volgens jou) écht nodig zou zijn (Wildcat (achtbaan), Alpenblitz, Suspended Looping Coaster en Flying Dutchman (achtbaanmodel)) is het logisch dat de vraag wordt gesteld of het bestaan van dat sjabloon nu ook écht nodig is.
Als je trouwens Sjabloon:infobox attractie en sjabloon:infobox achtbaan wil samenvoegen en/of nomineren, voor mij geen probleem. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 11 mrt 2016 00:23 (CET)
Ik zal er de komende tijd eens naar kijken. Samenvoegen zal dat dan waarschijnlijk zijn. Maar dan moet ik wel eerst eens weer wat tijd hebben, iets wat me de laatste tijd nogal snel ontbreekt. En laat dat nu ook de reden zijn dat die infobox nog op zo weinig pagina's gebruikt wordt, helaas. Ik blijf toch van mening dat hij wel degelijk zijn nut heeft. Maar ik denk dat je ook wel begrijpt dat een "nieuw" sjabloon integreren niet van dag op dag gebeurd is. En zeker niet als het gros van de artikelen waar hij voor bedoel is, nog geschreven moet worden... Groet, Rickie97 (overleg) 11 mrt 2016 01:33 (CET)
Het is niet de bedoeling om eerst de infobox aan te maken en dan pas daarna de daarvoor voorziene artikelen te schrijven, dat is een omgekeerde werkwijze. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 11 mrt 2016 17:08 (CET)
Dat bedoel ik toch helemaal niet. Er waren al een aantal artikelen, alleen zijn dat er niet zo veel. Wat ik wil zeggen is dat dat aantal wel nog kan groeien en dat dat ook de bedoeling is wat mij betreft om daarvoor te zorgen. Rickie97 (overleg) 12 mrt 2016 17:06 (CET)
Echter is het huidige aantal (vijf waar het volgens jou zijn nut zou kunnen hebben) wel heel laag te noemen, zeker na een ruim half jaar. Tevens is een infobox ook geen plaats om zoveel verschillende externe links achter te laten, daarvoor bestaat de kop "Externe links". Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 12 mrt 2016 22:34 (CET)
Ik kwam bij toeval de pagina Junior Coaster tegen die nog geen infobox had. Die heb ik even toegevoegd. Zes gevallen dus nu. Ik kijk even of er nog andere pagina's zijn die ik geschreven heb vóórdat ik de infobox aanmaakte en waarop ik deze nog niet had toegevoegd, blijkbaar zijn het er meer dan ik dacht. Vriendelijke groet, Rickie97 (overleg) 17 mrt 2016 12:28 (CET)
Voor Voor verwijderen Het blijft hoe dan ook dubbelop. Eventueel kunnen we het Sjabloon:Infobox achtbaan uitbreiden als daaraan behoefte is. Wikiwerner (overleg) 20 feb 2017 21:39 (CET)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd woensdag 09/03, af te handelen vanaf 23/03[bewerken]

Toegevoegd donderdag 10/03, af te handelen vanaf 24/03[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 11/03, af te handelen vanaf 25/03[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 12/03, af te handelen vanaf 26/03[bewerken]

Toegevoegd zondag 13/03, af te handelen vanaf 27/03[bewerken]

 • ...

Week 32[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 07/08, af te handelen vanaf 21/08[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 08/08, af te handelen vanaf 22/08[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 09/08, af te handelen vanaf 23/08[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 10/08, af te handelen vanaf 24/08[bewerken]

 • Sjabloon:Wikinewscatklein, Sjabloon:Wikinewscat, Sjabloon:Wikinewslink, Sjabloon:Wikinews klein, Sjabloon:Wikinews - reclame voor een klein project dat i feite los staat van NLWP. The Banner Overleg 10 aug 2017 20:01 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Wikinews behoort toe tot de Wikimedia-familie en heeft daarmee recht op wederzijdse vermeldingen. Livenws (overleg) 10 aug 2017 20:22 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Het gaat hier over een zusterproject. De sjablonen in Categorie:Wikipedia:Sjablonen zusterproject staan er ook al jaren. Natuurlijk kan de gemeenschap beslissen om niet naar andere zusterprojecten of naar een specifiek zusterproject te linken. Dat gebeurt dan na een centrale discussie en waarschijnlijk een peiling/stemming. Niet zo via een beoordelingspagina waar nauwelijks naar gekeken wordt.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 10 aug 2017 20:46 (CEST)
   • Wanneer en waar is er ooit besloten met Wikinieuws in zee te gaan? The Banner Overleg 10 aug 2017 21:41 (CEST)
    • 2004 en hier Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 10 aug 2017 21:54 (CEST)
     • Sluiting Wikinieuws in 2009 The Banner Overleg 10 aug 2017 22:07 (CEST)
      • Dat gaat slechts over het sluiten van de Nederlandstalige Wikinews. Wikinews bleef daarna een zusterproject, maar bestond gewoon niet in het Nederlands. Daarom werd er jarenlang op de hoofdpagina naar de Engelstalige Wikinews gelinkt. Deze sjablonen bleven bestaan om eventueel indien gewenst naar anderstalige wikinewsartikelen te linken. Sinds een paar maanden is de Nederlandstalige Wikinews terug geopend. Uiteraard wordt er nu dus terug gelinkt naar de Nederlandstalige versie. Er is verder niets verkeerd met linken naar zusterprojecten tenzij de kwaliteit echt zo laag is. Bronvermelding is echter min of meer verplicht op Wikinieuws, dus dat is gewoonlijk wel in orde.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 10 aug 2017 22:15 (CEST)
       • Klopt. Livenws (overleg) 10 aug 2017 22:23 (CEST)
        • Het is bekend dat TheBanner niet veel op heeft met Wikinews, en ook niet met de gebruikers die daar aan bijdragen. Dit lijkt me dan ook vooral te gaan om een WP:Punt. Normaal heb ik niets tegen TheBanner, maar deze nominatie vind ik niet juist.   Rodejong  💬 ✉️  🕘 11 aug 2017 00:47 (CEST)
         • Ik geloof niet dat The Banner iets tegen de Wikinieuws-medewerkers heeft, waar heb je dat nou vandaan? Ymnes (overleg) 11 aug 2017 14:01 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - reclame is in the eye of the beholder, en zolang dat het enige argument voor verwijdering is, ben ik er niet voor, en wil ik er eigenlijk ook verder niet kritisch naar kijken.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Edoderoo (overleg · bijdragen)
  • Tegen Tegen verwijderen Er is geen sprake van reclame. Tux.svg maartenschrijft/Wikiproject België 11 aug 2017 12:21 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen om meerdere redenen: (1) er is geen sprake van reclame, (2) er wordt aanvullende informatie gegeven over het onderwerp waarin de lezer geïnteresseerd is (3) op Wikinieuws wordt er geschreven op basis van neutrale beginselen, (4) alle lemma's zijn in principe van een bron voorzien, (5) de grootte van het project heeft niets te maken met wel of niet linken, (6) Wikinieuws en Wikipedia zijn beide deelprojecten van dezelfde Wikimedia-familie en het linken naar elkaar toe wordt als zeer wenselijk gezien (zie bijv. en:WP:SISTER) en wordt in alle talen gestimuleerd (er is zelfs Wikidata voor opgezet), (7) als deze sjablonen externe links waren geweest, waren ze ook toegestaan (WP:EXLINK). Ymnes (overleg) 11 aug 2017 13:54 (CEST)
   • Maar de Nederlandstalige Wiki-gemeenschap heeft absoluut nergens besloten het nieuwe Wikinieuws/news te faciliteren of zelfs om er mee in te stemmen. The Banner Overleg 12 aug 2017 20:18 (CEST)
    • Zo expliciet als jij het wilt niet inderdaad. Maar gelukkig ga jij daar niet over. Ymnes (overleg) 12 aug 2017 20:41 (CEST)
     • En jij hebt er belang bij dat die kritische vraag ook niet gesteld gaat worden. The Banner Overleg 12 aug 2017 21:00 (CEST)
      • Ik heb voldoende argumenten gegeven waaruit blijkt dat je ongelijk hebt. Die toestemming is er impliciet van de Wiki-gemeenschap. Het is jammer voor je dat je geen gelijk hebt, maar laat ons alsjeblieft op alle wiki's ongestoord werken. Ymnes (overleg) 12 aug 2017 21:06 (CEST)
       • Je roept wat, maar de concrete besluiten ontbreken. The Banner Overleg 12 aug 2017 22:58 (CEST)
        • Je roept zelf wat. Ymnes (overleg) 12 aug 2017 23:35 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Geen reclame Huhbakker (overleg) 16 aug 2017 11:31 (CEST)
   • Mooi, nu hebben we alle medewerkers gehad en kunnen ze starten met de vraag waar en wanneer besloten is met Wikinieuws 2.0 in zee te gaan. The Banner Overleg 16 aug 2017 11:57 (CEST)
    • Wat is er mis met je Banner? Je hebt totaal geen last van dat project en je loopt er nu al maanden lang tegen aan te trappen. Hou daar alsjeblieft een keer mee op. Je heb je zegje op Meta kunnen doen en dat is door de steward van tafel geveegd. Wikinieuws is heropend omdat dat volgens de procedures is gegaan onder andere jij geen geldige redenen in hebt gebracht. Neem dat voor lief. Ymnes (overleg) 16 aug 2017 12:14 (CEST)
     • Hmmm, jij loopt al maanden te trappen tegen iedereen die het waagt kritisch te zijn over Wikinieuws. Alsof je een speelgoedje aan het beschermen bent. The Banner Overleg 16 aug 2017 12:28 (CEST)
      • Je gooit met vuil want dit is helemaal niet waar. Ymnes (overleg) 16 aug 2017 12:38 (CEST)
       • Een edit van jouw hand en deze aanval. In feite is de hele discussie van een uitermate twijfelachtig gehalte. The Banner Overleg 16 aug 2017 12:59 (CEST)
        • Ik gaf daar aan dat het er niet eerlijk aan toeging, en dat ging het ook niet. Ik heb het daar met argumenten onderbouwd. Wat jij hier doet is vuil. Op alle projecten loop je continu ruzie te zoeken en te jijbakken. Ook hier ga je absoluut geen inhoudelijk overleg aan. Dat ligt niet aan mij. Dat ligt toch zeer duidelijk aan jezelf. Ymnes (overleg) 16 aug 2017 13:06 (CEST)
         • Nee, nu moet je het niet proberen weg te poetsen. The Banner Overleg 16 aug 2017 13:14 (CEST)
 • Neutraal Neutraal - Ik heb jullie gekibbel hier en op meta een beetje doorgenomen, en op deze manier gaan jullie er niet uitkomen. Mag ik aan nominator vragen wat Wikipedia er slechter van wordt als deze sjablonen blijven bestaan? Het reclame-argument is een beetje merkwaardig, dat zeggen we ook niet van wikiwoordenboek of interwiki's. Ikzelf heb een tijd geleden gepleit tegen links naar Wikiquote, iets waar ik nog steeds achter sta, vanwege de erbarmelijke kwaliteit van dat project. Dat is mijns inziens een valide argument om niet naar een Wikimedia-prject te linken. Verder het verzoek aan Ymnes en The Banner om niet bezig te blijven met "ja maar jij...." Vinvlugt (overleg) 16 aug 2017 14:02 (CEST)
  • Geef mij ook nog even de schuld. Het moet toch niet gekker worden. Ymnes (overleg) 16 aug 2017 14:34 (CEST)
   • Ik geef jou helemaal niet de schuld, ik zeg alleen dat je met dit soort bijdragen geen steek verder komt, of je nu gelijk hebt of niet. Vinvlugt (overleg) 16 aug 2017 14:46 (CEST)
    • Je kunt van mij steeds inhoudelijk argumenten verwachten, maar The Banner loopt hier het gesprek naar gekift toe te drijven. Spreek hem erop aan maar laat mij erbuiten. Ymnes (overleg) 16 aug 2017 14:50 (CEST)
     • Nogmaals, ik geef niemand de schuld, ik zeg alleen dat je met "Ik doe nooit iets fout, het ligt voor 100% aan de ander" niet uit het conflict komt. The Banner kiest regelmatig dezelfde strategie, dus heel veel fiducie in (alsnog) een goed gesprek tussen jullie beiden heb ik niet. Toch: aan jullie de uitdaging om te laten zien dat jullie dat samen kunnen. Vinvlugt (overleg) 16 aug 2017 15:49 (CEST)
      • De vraag is al maanden consequent hetzelfde: waar is besloten om met het vernieuwde Wikinieuws in zee te gaan? Er is wel een gemeenschapsbesluiten om het oude wikinieuws te sluiten maar er is geen gemeenschapsbesluit om Wikinieuws te heropenen. Noch is er een gemeenschapsbesluit om Wikinieuws te koppelen aan de Nederlandstalige Wikipedia. The Banner Overleg 16 aug 2017 18:06 (CEST)
       • Daar is al lang en breed op ingegaan. Ymnes (overleg) 16 aug 2017 18:11 (CEST)
        • Heb je een linkje naar de stemming? The Banner Overleg 16 aug 2017 18:15 (CEST)
         • Hier staat alles wat je moet weten. Je wilt alleen een andere discussie en daar doe ik niet meer aan mee. Ymnes (overleg) 16 aug 2017 18:24 (CEST)
          • Beste The Banner, jij zegt dat de vraag hetzelfde blijft, maar ik ben zo vrij geweest de vraag te veranderen Glimlach. Wat wordt Wikipedia er slechter van als we linken naar Wikinews? Voor de duidelijkheid: ik heb geen idee, dus ook nog geen mening over de wenselijkheid. Vinvlugt (overleg) 17 aug 2017 14:45 (CEST)
  • Ik had bij mijn eerste reactie ook een oproep op WP:OG gezet. Daarop volgde (naast de medewerkers van Wikinieuws) ook een paar extra tegenstemmen. Aangezien er vrij snel dus 5 "tegen verwijderen" en enkel de nominator voor verwijderen is (allemaal vertrouwde medewerkers en onderbouwd), is deze nominatie waarschijnlijk vrij kansloos. Dus veel verdere reacties volgen er waarschijnlijk niet meer. Verder is WP:OG een pagina die best wel door een grote groep gebruikers bekeken wordt. Het is dus aannemelijk dat de "zwijgende meerderheid" ook tegen verwijderen is of dat het voor hen niet uitmaakt. Verder stond de lancering van de Wikinieuws in De Kroeg en dacht ik ook WP:OG. Dus zullen veel gebruikers dat waarschijnlijk ook wel gezien hebben. Toch waren er maar twee gebruikers die zich tegen Wikinieuws uitspraken (TB en Effeietsanders dacht ik). Hier is er dus ook een zwijgende meerderheid. Ik merkte toen dus ook op dat het de meeste gebruikers waarschijnlijk niet veel kan schelen. Nu ja, die andere gebruiker is gestopt met zich te verzetten na de lancering van Wikinieuws. (wel nog een teleurgestelde reactie dacht ik) Deze eenmanskruistocht gaat niet zo werken. Start opnieuw een centrale discussie of stop er mee. Zoiets brengt je alleen maar in de problemen ("verstoring werksfeer"). Er zal waarschijnlijk sowieso nog wel een centrale discussie komen over wat te doen met {{Hoofdpagina - in het nieuws}}. Een prettige dag verder.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 16 aug 2017 19:09 (CEST)
   • En zolang die centrale discussie/stemming er niet geweest is, is het gebruik van die sjablonen reclame voor een klein project dat dringend aandacht nodig heeft. The Banner Overleg 17 aug 2017 10:50 (CEST)

Toegevoegd vrijdag 11/08, af te handelen vanaf 25/08[bewerken]

 • Sjabloon:Doodstraf per land - overbodig incompleet. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 12 aug 2017 13:04 (CEST)
  • Voor verwijderen van dit vreemde, nutteloze sjabloon. ErikvanB (overleg) 12 aug 2017 13:05 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Wikipedia is incompleet over dit onderwerp, niet het sjabloon. Helaas bestaat nog niet over elk land en artikel. Ik vind het wel handig om op deze wijze tussen de verschillende landen te switchen. 2A02:A443:5030:1:7DA9:CA5D:C444:3533 12 aug 2017 13:08 (CEST)
   • NB Ik zie nu dat er ook een ouder inactief sjabloon is met minder info en niet up to date: https://nl.wikipedia.org/wiki/Sjabloon:Navigatie_doodstraf Die kan zeer zeker weg/vervangen worden door de uitgebreidere nieuwe.
    • He, dat klopt! Maar dat sjabloon wordt nergens gebruikt en is minder uitgebreid. Doe die dan maar weg. Handige Harrie (overleg)
   • De Engelse versie is zeer goed uitgewerkt. https://en.wikipedia.org/wiki/Template:Capital_punishment Het zou mooi zijn als hij hier naartoe bewerkt kan worden op termijn. Helaas zijn we op de BL wiki nog niet zover dat al die links die daar benoemd staan ook hier een artikel hebben. Met weggooien, gooi je m.i. de kind met het badwater weg. 2A02:A443:5030:1:7DA9:CA5D:C444:3533 12 aug 2017 13:15 (CEST)
    • Je krijgt steeds dikkere lagen navigatiesjablonen onderaan. Op deze pagina's misschien toevallig (nog) niet, maar een sjabloon moet wel echt heel veel zin hebben, want anders krijg je Engelse toestanden, waar ze ook graag 30 categorieën onder elk artikel zetten. ErikvanB (overleg) 12 aug 2017 13:17 (CEST)
    • Daar is hier nu geen sprake van toch? Bij drie lagen kun je altijd de meest onnodige nog verwijderen of weghalen bij het betreffende artikel. Het lijkt me wat voorbarig om daar nu al terughoudend in te zijn. 2A02:A443:5030:1:7DA9:CA5D:C444:3533 12 aug 2017 13:21 (CEST)
     • Wat is er mis met 30 categorieën? Maar voor de beoordeling van dit sjabloon doet een discussie over categorieën sowieso niet ter zake. Tegen Tegen verwijderen omdat het sjabloon nuttig is. Dat het incompleet is, tja, daar kan aan gewerkt worden. Anders kunnen we nog veel meer sjablonen weg doen. Tux.svg maartenschrijft/Wikiproject België 12 aug 2017 19:59 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - Dit (eigenlijk een navigatie-)sjabloon wordt volgens mij toegepast zoals het bedoeld is. Het kan zijn dat het incompleet (lees: nog niet af) is, maar dat geldt voor de hele encyclopedie, en is nooit een verwijderreden. De enige reden voor verwijdering die ik me kan voorstellen, is dat dit navigatiesjabloon nu exact gelijk is aan wat er al in de bijbehorende categorie staat. Dat is dubbelop. ed0verleg 12 aug 2017 14:15 (CEST)
 • Tegen Tegen verwijderen niks mis mee Handige Harrie (overleg) 12 aug 2017 22:39 (CEST)
 • Sjabloon:Navigatie doodstraf - wordt niet gebruikt en het hierboven aangemelde sjabloon is vollediger. Handige Harrie (overleg) 12 aug 2017 22:43 (CEST)

Toegevoegd zaterdag 12/08, af te handelen vanaf 26/08[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 13/08, af te handelen vanaf 27/08[bewerken]

 • ...

Week 33[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 14/08, af te handelen vanaf 28/08[bewerken]

Toegevoegd dinsdag 15/08, af te handelen vanaf 29/08[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 16/08, af te handelen vanaf 30/08[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 17/08, af te handelen vanaf 31/08[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 18/08, af te handelen vanaf 01/09[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 19/08, af te handelen vanaf 02/09[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 20/08, af te handelen vanaf 03/09[bewerken]

 • ...

Kandidaten directe verwijdering[bewerken]

Alleen in geval van werkelijke onzin of (spel)fouten. Bij de geringste twijfel het sjabloon hierboven vermelden, dan wordt deze, mits ongewijzigd, over 2 weken verwijderd. Voor de exacte criteria, zie Richtlijnen voor moderatoren.

 • ...