Wikipedia:Te beoordelen sjablonen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Wikipedia:TVS)
Ga naar: navigatie, zoeken
Klik hiernaast voor naar onder  Naar inhoud
Naar onder

Zie WP:TBS
Zie WP:TVS
Zie WP:VS

Inhoud

Uitleg[bewerken]

Overzicht beheerpagina's

Deze pagina is bestemd voor het vermelden van sjablonen die in hun geheel uit het systeem verwijderd kunnen worden. Dit kunnen sjablonen zijn waarvan de inhoud verplaatst is of waarvan u vindt dat deze niet thuishoren in Wikipedia.

Pagina nomineren

Plaats een nieuwe kandidaat voor verwijdering onderaan deze lijst, bij de dag van vandaag. Wanneer u een pagina op deze lijst zet, moet u ook op de pagina zelf vermelden dat deze op de nominatie voor verwijdering staat. Dit kan eenvoudig gedaan worden door bovenaan de pagina van de betrokken sjabloon de volgende code te plaatsen. Zo komt er een algemene tekst voor de verwijderingsnominatie bovenaan de te verwijderen sjabloon.

<noinclude>{{Sjabloonweg}}</noinclude>

Voor het nomineren van een redirect-sjabloon, wordt de code (ditmaal zonder "noinclude") op de overlegpagina gezet van de betrokken sjabloon.

Oneens?

Mocht u het niet eens zijn met het plaatsen van een sjabloon op deze lijst, dan kunt u dat aangeven. Langere discussies over het al dan niet verwijderen van een sjabloon zijn het meest op hun plaats op de overlegpagina bij de betrokken sjabloon. (Geef dan even aan op deze pagina dat de discussie daarnaartoe is verplaatst.)

Recente verwijdersessies[bewerken]

Hier staan recent afgehandelde subpagina's. Het is niet de bedoeling om de sub-pagina's op te schonen, ze dienen als archief van verwijdernominaties

Zie ook: Wikipedia:Te beoordelen sjablonen/Archief/2016

Week 02[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd maandag 11/01, af te handelen vanaf 25/01[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 12/01, af te handelen vanaf 26/01[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 13/01, af te handelen vanaf 27/01[bewerken]

Toegevoegd donderdag 14/01, af te handelen vanaf 28/01[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 15/01, af te handelen vanaf 29/01[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 16/01, af te handelen vanaf 30/01[bewerken]

 • sjabloon:Wielerwedstrijd/winnaars en zijn Engelse redirect sjabloon:Cycling race/listofwinners - kopieplak van anderstalige wiki, doel onduidelijk - Brimz (overleg) 16 jan 2016 12:37 (CET)
  • Doel is om de 1e,2e,3e van meerdere edities van een wielerwedstrijd te tonen. Dit wordt nu op 11 wiki's gebruikt, en op nl-wiki doen ze het liever met de hand (lees: niemand doet het, en we lopen hopeloos achter). ed0verleg 16 jan 2016 20:09 (CET)
   • Het doel is nobel en prima op zich. De oplossing kan echter wel een stuk minder rigide en meer geënt op de gebruiken van de Nederlandstalige Wikipedia. Een sjabloon dat op exact dezelfde wijze op 11 andere wiki's wordt gebruikt, moet niet per se hier ook worden gebruikt. Wij hebben misschien andere wensen en andere gebruiken. Dat kan met dit sjabloon nauwelijks, tenzij het flink omgebouwd wordt. M.vr.gr. Brimz (overleg) 16 jan 2016 20:40 (CET)
    • [Google Translate] In de kern, Wikipedia werd opgericht in 2001 en elke versie vrij functioneerde op zijn kant. Dus ja, het geeft veel meer vrijheid om taalversies, en de medewerkers kunnen doen wat ze willen. Vervolgens verscheen Wikidata, waardoor we samenwerken... in theorie, want in de praktijk, bijvoorbeeld, is het momenteel niet mogelijk om hetzelfde infobox op het gebied van fietsen delen zoals op vele andere terreinen, juist omdat medewerkers konden doen wat ze wilden. En sommige respondenten beginnen weer dezelfde fouten. Terwijl we een centraal programma en gemakkelijk te onderhouden en te evolueren een bijdrage landde uit het niets dringt aan op het opleggen van een schilderij van de jaren 1990 en we hadden er nog een jaar op de Engels Wikipedia, hoewel de ontwikkeling van de ontwerp evolueert en moderniseert, en dat dit nog niet in aanmerking zijn genomen. Daardoor verandert de gebruiker me zal toestaan ​​om de updates zo snel als voor de andere elf taalversies en ontwikkeling zal worden geblokkeerd op de Nederlandse Wikipedia, door iemand die ook een bijdrage absoluut niet op het gebied van fietsen en heeft zelfs niet gemerkt dat er was een duidelijke vertraging in 2015 op dit gebied in het Nederlands. Om dingen samen te vatten, het is heel interessant, aan de ene kant hebben we bedanken me, aan de andere kant, het breekt mijn voeten en het gênant me in mijn werk. In een paar maanden, wanneer de functies zijn goed gedemocratiseerd boven de andere taalversies van Wikipedia, maar niet hier, zullen we praten. Jérémy-Günther-Heinz Jähnick (overleg) 16 jan 2016 23:27 (CET)
     • Het staat een ieder vrij dit sjabloon wel/niet te gebruiken, hoewel het nu op mij overkomt dat sommigen gaan bepalen dat niemand het mag gebruiken. Omdat "we" het niet willen, omdat "we" het ridigide/stupide/etc vinden. Of gewoon puur, omdat ze het op andere wiki's al gebruiken, en dan motten we het niet meer. Hetzelfde geldt voor andere informatie uit WikiData, die ook in een sjabloon niet mag worden toegepast, gewoon, omdat het niet mag (omdat we het nog niet hebben afgesproken, is meestal het excuus om het nit-ingelogd te gaan ziten terugdraaien). Ik voel me steeds minder onderdeel van dat "we", als ik heel eerlijk ben. ed0verleg 17 jan 2016 10:35 (CET)
     • Oh ja, en twee weken geleden werd ik nog uitgescholden, omdat ik het op een andere manier wilde dan "we". ed0verleg 17 jan 2016 10:37 (CET)
      • Er is een terugkerend probleem , of zelfs ziekte in de wereld is immobiliteit. Het gaat alleen door het nemen van risico's en het maken van fouten die ons in staat om correcties aan te brengen. You are a good user Edoderoo, you always want to do better, this is that type of user that build Wikipedia since 15 years. I will read your message of Wikidata after (I must bring something at friends at six kilometers... in bike). Jérémy-Günther-Heinz Jähnick (overleg) 17 jan 2016 16:18 (CET)
   • Eens even terug naar de kern, zonder jijbakken en andere drogredenen en insinuaties. Mijn nominatiereden was dat het doel onduidelijk was en dat het sjabloon een kopieplak is van een andere wiki. Het doel is inmiddels duidelijk; namelijk het vullen van tabellen omdat dat anders niet zou gebeuren. Vergelijk dan de tabel op Sjabloon:Wielerwedstrijd/winnaars eens met de tabel op GP Denain. Dat lijkt me niet zo goeie reclame om aan te tonen dat de Nederlandstalige Wikipedia niet in staat zou zijn om wielerpaginatabellen te vullen, vind je niet? Mijn andere argument dat het een kopieplak zou zijn, wordt onderuit gehaald door het argument dat het onderhoudstechnisch gezien beter is om hetzelfde sjabloon op alle taalversies te gebruiken. Dat is op zich een goed argument, maar daarbij dient naar mijn mening niet te worden vergeten dat de Nederlandstalige Wikipedia soms net even andere regels en gebruiken qua bijvoorbeeld opmaak en syntax heeft. De fundamentele vraag dringt zich dan op wat belangrijker is? Prevaleert inhoud van een artikel ten alle tijde, ook als dat ten koste gaat van eerder gemaakte afspraken over vorm en opmaak? Zou het niet mooier zijn als de maker van dit sjabloon vrijheidsgraden kan inbouwen die het sjabloon flexibel in zijn toepassing kan maken? Het moet toch relatief gemakkelijk zijn om naast taalspecifieke namen voor kopjes en dergelijke ook taalspecifieke syntax te genereren? M.vr.gr. Brimz (overleg) 18 jan 2016 21:10 (CET)
    • First, if I can understand you write in Dutch, you can also write a translation in English, because I use Google Translate and it is not perfect. I work regularly in Vlaanderen to illustrate cycling races for Wikipedia, and you are like old Vlaams that refuse to speak French or English. In 2013 like 2014, our articles were like Tour de Wallonie 2013. The design was very similar than Ronde van Wallonië 2013. Discussing directly with cyclists and sometimes with organisers, the idea than design was old and bad was back regularly. And for us, users, the code was too complex, so we start to modernise our way to work and use a futuristic design. As you can see at Catégorie:Cyclisme sur route, it was a good idea to change all. During the 2015 season, we continue to think at the future of cycling on Wikipedia. We are not enough on each Wikipedia to create all articles of races, but if we look at all Wikipedias, we can see that most user do the same work than their colleagues. The solution is to change all : since Wikipedia have been created, users works only in their language, and develop their program that are different of other Wikipedias. It is a loss of time, we must change this situation. For this, we must work on Wikidata each user in its language, it is easy thanks to the kit to translate I created. Second step, if an user enters datas, he must can use them in its Wikipedia. The processus start monthes ago with Sjabloon:ProCyclingStats. This template has always the same name, and is similar to Wikipedias. I can add a link to Wikidata in around 20 languages. It was a training. It is the beginning of a change : some users will always write text in articles, it is the most important part, but their work will be alleviated because they will more rarely work on datas. For datas, users will now work on Wikidata and display the results, but the change is that they not only share their work on their home wiki but also on other Wikis. For exemple, I will do the palmares and share it on seven Wikipedias, a German will enter the stages of a race and will share it on five Wikipedias. The change is we no longer work for us and just us, we will work like other Wikipedias. It is not new for me, I already do the same when I take in photo a cyclist. For making this possible, the code must always be the same to permit the user to do only a copy paste, you can't force a foreign user to add {{Cycling race/listofwinners|Q756827}} on eleven articles and {{Wielerwedstrijd/winnaars|Q756827}} here because Dutch only speaks Dutch. If all Wikipedias want a name in their language, it will be more difficult to classic users to add their line.
    • For the Grand Prix de Denain, it was an interessant case. The program says me the problem was a qualifier. I rapidly found it was an error of Edoderoo, he forget to add the qualifier for the first of the Grand Prix de Denain.
    • For design, I can't accept only a change for an unique Wikipedia, because if other users see I accept this, they will ask for having a different version, and the code that already do 1000 line will become more and more difficult. It must be the more easy as possible, don't forget that in 20 or 30 years (or before), people will perhaps modernise the program. Before, other functions for classifications and maybe infobox will be developped, the code will certainly do 2500 lines at the end of the year, and touch 30 Wikipedias. This program is like the Ford T that you can choose in dark or in dark, you can choose to use it on yellow and white or yellow and white. NL Wiki is free to use the program (that is a copy of a super module hosted on Wikidata) or not, but do you think that users will always enter at the hand the datas when they will see that in others Wikipedias we use a program that do this work faster ? For me, it is not a problem to forget NL Wiki, I will just say to the cyclists to view the work I realise like photos and cartography on others Wikipedias, it is not a problem for them, they speak other languages well better than me. Moreover, I give the program to PT Wiki, and a user of LV Wiki is discussing with Molarus to have this program in its language. The questions is will you work with me or without me ? You can choose. But I can see at Categorie:Wielerwedstrijd naar jaar that you have had a problem in 2015. Jérémy-Günther-Heinz Jähnick (overleg) 19 jan 2016 11:39 (CET)
     • [Google Translate] Ten eerste, als ik kan begrijpen dat u schrijven in het Nederlands, u kunt ook een vertaling in het Engels, want ik gebruik maken van Google Translate en het is niet perfect. Ik regelmatig werk in Vlaanderen aan wielerwedstrijden te illustreren voor Wikipedia, en u bent als oude Vlaams die weigeren te spreken Frans of Engels. In 2013 als 2014, onze artikelen waren als Tour de Wallonie 2013. Het ontwerp was zeer vergelijkbaar dan Ronde van Wallonië 2013. direct bespreken met fietsers en soms met de organisatoren, het idee dan het ontwerp was oud en slecht was regelmatig terug. En voor ons, de gebruikers, de code was te complex, dus we beginnen om onze manier van werken en gebruik maken van een futuristisch design moderniseren. Zoals je kunt zien op Catégorie: Cyclisme sur route, was het een goed idee om alles te veranderen. Tijdens het seizoen 2015, we blijven denken aan de toekomst van het wielrennen op Wikipedia. We zijn niet genoeg op elke Wikipedia om alle artikelen van rassen te maken, maar als we kijken naar alle Wikipedia, kunnen we zien dat de meeste gebruiker hetzelfde werk dan hun collega's te doen. De oplossing is om alles te veranderen: sinds Wikipedia zijn gemaakt, kunnen gebruikers werkt alleen in hun taal, en hun programma dat verschillende van de andere Wikipedia's zijn te ontwikkelen. Het is een verlies van tijd, moeten we deze situatie te veranderen. Daarvoor moeten we werken aan Wikidata elke gebruiker in zijn taal, het is gemakkelijk dankzij de kit te vertalen die ik heb gemaakt. Tweede stap, als de gebruiker datas binnenkomt, moet hij kunnen ze gebruiken in de Wikipedia. De processus start monthes geleden met Sjabloon: ProCyclingStats. Dit sjabloon heeft altijd dezelfde naam, en is vergelijkbaar met Wikipedias. Ik kan een link naar Wikidata in ongeveer 20 talen. Het was een training. Het is het begin van een wijziging: sommige gebruikers altijd tekst schrijven artikelen, is het belangrijkste onderdeel, maar het werk zal worden verlicht omdat zij minder vaak werken details. Voor datas, kunnen gebruikers nu werken aan Wikidata en de resultaten weer te geven, maar de verandering is dat ze niet alleen hun werk te delen op hun eigen wiki, maar ook op andere wiki's. Voor exemple, zal ik de palmares doen en te delen op zeven Wikipedia, zal een Duitse de stadia van een race te gaan en zal delen op vijf Wikipedia. De verandering is dat we niet meer werken voor ons en gewoon ons, wij werken als andere Wikipedia. Het is niet nieuw voor mij, heb ik al hetzelfde doen als ik een foto van een fietser. Voor het maken dit mogelijk is, moet de code altijd hetzelfde aan de gebruiker toe om slechts een copy-paste te doen, kunt u een buitenlandse gebruiker niet dwingen om toe te voegen ... elf artikelen en ... hier omdat Nederlanders alleen Nederlands spreekt. Als alle Wikipedia wil een naam in hun eigen taal, zal het moeilijker om klassieke gebruikers om hun lijn toe te voegen. Voor de Grand Prix de Denain, was het een interessant geval. Het programma zegt me het probleem was een qualifier. Ik snel vond het was een fout van Edoderoo, hij vergeet om de kwalificatie toe te voegen voor de eerste van de GP Denain. Voor het ontwerp, kan ik niet accepteren alleen een verandering voor een unieke Wikipedia, omdat als andere gebruikers zie ik accepteren, zullen ze vragen om een ​​andere versie, en de code die al doen 1000 lijn zal steeds moeilijker worden. Het moet het gemakkelijker mogelijk, vergeet niet dat in 20 of 30 jaar (of eerder), zullen de mensen misschien het programma te moderniseren. Voordat, andere functies voor classificaties en misschien infobox zal worden ontwikkeld, wordt de code zeker doen 2.500 lijnen aan het eind van het jaar, en raak 30 Wikipedia. Dit programma is als de Ford T, dat u kunt kiezen in het donker of in het donker, kunt u ervoor kiezen om het te gebruiken op geel en wit of geel en wit. NL Wiki is vrij om het programma te gebruiken (dat is een kopie van een super module gehost op Wikidata) of niet, maar denkt u dat gebruikers altijd zal treden van de hand zijn de gegevens wanneer ze zullen zien dat bij anderen Wikipedias gebruiken we een programma dat dit werk sneller doen? Voor mij is het geen probleem om te vergeten NL Wiki, zal ik maar zeggen om de renners aan het werk dat ik realiseer zoals foto's en cartografie van anderen Wikipedia te bekijken, is het geen probleem voor hen, ze spreken andere talen ook beter dan ik . Bovendien geef ik het programma om PT Wiki, en een gebruiker van LV Wiki bespreekt met Molarus om dit programma in zijn taal. De vraag is zal je met mij of zonder mij? Je kan kiezen. Maar ik kan zien dat je een probleem in 2015 hebben gehad.
      • Ik ga voor de "ja, mits"-oplossing. Maar als je al aangeeft dat je code een T-Ford is die elke kleur beschikbaar is, als het maar zwart is en je daarbij een vrij starre houding aanneemt met betrekking tot aanpassingen in je code, ben ik bang dat de Nederlandstalige Wikipedia niet het geschikte podium is voor dit sjabloon. Met wat aanpassingen en flexibiliteit echter, zou het een welkome toevoeging kunnen zijn. M.vr.gr. Brimz (overleg) 19 jan 2016 13:46 (CET) en nee, ik spreek prima Engels, maar dit is de Nederlandstalige Wikipedia en daar spreek ik Nederlands
       • Yes, "In Vlaanderen we speak Vlaams", it is not very different for Dutch. That I want to say is that it is sometime difficult to understand precisely with Google Translate (even in English it is sometimes hard because in France we only speak French). The Ford T was only available in black, no other colours were possible. I did not need to negotiate, I will leave in place the module as it is now, the super Wikidata module will continue to grow, we have already started the discussion to create rankings, and you'll stay with this version. I expect also that if users want to use here there will be some bugs that I have planned and already in my knowledge. Bye. Jérémy-Günther-Heinz Jähnick (overleg) 19 jan 2016 14:16 (CET)
  • @Brimz: wat zou je dan graag anders willen zien? Als alleen de syntax een probleem is, dan kunnen we het zo maken, dat zowel Nederlandse als Engelse syntax geaccepteerd wordt, zoals in {{Citeer web}}. Wikiwerner (overleg) 25 jun 2016 14:36 (CEST)
   • @ Wikiwerner: ik heb hierboven volgens mij al redelijk aangegeven wat mijn bezwaren zijn. Het gaat mij voornamelijk om het feit dat de sjabloon niet opgemaakt is volgens de regels en gebruiken van de Nederlandstalige Wikipedia, de sjabloon feitelijk gehost wordt op wikidata en van tijd tot tijd hierheen gepushed wordt onder het mom van onderhoud en de rigide houding die om de hoek komt kijken als je daar een opmerking over maakt. Ik kan me op zich prima vinden in een sjabloon die data van wikidata oogst en de resultaten in een tabel hier weergeeft, maar dan moet de Nederlandstalige Wikipedia wel invloed kunnen uitoefenen op de looks en feel van de sjabloon. De sjabloon moet dus in eigen beheer zijn en niet in het beheer van een Fransman die niet voor rede vatbaar is. M.vr.gr. Brimz (overleg) 25 jun 2016 14:55 (CEST)
Niet uitgevoerd Niet uitgevoerd, zie deze edit voor mijn uitleg. - FakirNLoverleg 27 sep 2016 19:05 (CEST)

Toegevoegd zondag 17/01, af te handelen vanaf 31/01[bewerken]

 • Sjabloon:Navigatie bestuurlijke indeling Italië, Sjabloon:Navigatie bestuurlijke indeling Nederland, Sjabloon:Navigatie bestuurlijke indeling Rusland, Sjabloon:Navigatie bestuurlijke indeling Verenigd Koninkrijk - weg - Het is niet de bedoeling om verschillende afzonderlijke navigatiesjablonen in één sjabloon te steken. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 17 jan 2016 12:58 (CET)
  • Dinosaur918 heeft hier gelijk. Het is echter de bedoeling om net zoals Robberty dat gedaan heeft bij Frankrijk te komen tot een integraal navigatiesjabloon. Electionworld (overleg) 18 jan 2016 13:18 (CET)
  • Ik heb Rusland, Italië en VK inmiddels aangepast. Electionworld (overleg) 18 jan 2016 13:32 (CET)
  • Ik weet niet wat precies de bedoeling is, maar wat er sinds eergisteren op de artikelen voor Nederlandse provincies stond, lijkt me absoluut niet de bedoeling. Navigatiesjablonen zijn bedoeld voor 'zijwaarts' navigeren, dus bijv. van een provincie naar andere provincies en eventueel de bovenliggende laag. Niet om van een provincie te navigeren naar waterschappen in andere provincies, of naar andere 'rijksdelen'. Paul B (overleg) 18 jan 2016 15:44 (CET)
   • Allereerst is het niet de bedoeling om in navigatiesjablonen een dergelijke horizontale lijn te plaatsen, dus gelieve die weg te werken. Daarnaast krijg ik ook de indruk dat alles nu gewoon op één hoop gegooid is wat ook niet de bedoeling is. Als je toch dergelijke sjablonen bij elkaar wil voegen, gelieve dan om dat op een centrale plaats te overleggen. Zolang dat niet gebeurd is, verzoek ik hierbij om alle wijzigingen terug te draaien, naar een versie die er dus veel beter uitzag. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 18 jan 2016 19:58 (CET)
  • Het lijkt me persoonlijk net wél overzichtelijker om tot een geïntegreerd sjabloon te komen voor de grootste bestuurlijke indelingen (1e en waar aanwezig 2e onderverdeelde bestuursniveau, Zoals dit bij Sjabloon:Navigatie bestuurlijke indeling Frankrijk is. Het Italiaanse is even overzichtelijk en ik begrijp totaal niet waarom dit geen meerwaarde zou hebben. Bovendien ben ik van mening dat de lijn qua indeling dan mag doorgetrokken worden naar alle desbetreffende sjablonen (Vb. Uitklapbaar ja/nee, vlag rechts, Indeling in kolommen of centralisering, Koptekst, (...) Nu is het momenteel een over-en-weer wijzigen van desbetreffende sjablonen en de pagina's waar ze op staan. Robberty (overleg) 20 jan 2016 10:57 (CET)
  • Voor Voor verwijderen van Sjabloon:Navigatie bestuurlijke indeling Nederland en Sjabloon:Navigatie bestuurlijke indeling Verenigd Koninkrijk, dat is ongewenst sjabloonstapelen. Die van Frankrijk, Italië en Rusland zijn minder problematisch maar als het onwenselijk gezien wordt om twee bestuursniveau's in één sjabloon te combineren en daarmee dus een dubbele indeling van het betreffende land te hebben dan kunnen ze beter gesplitst worden/blijven. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 19 jan 2016 11:16 (CET)
   • Bij Nederland lijkt het mij een beter discussiepunt in welke mate de waterschappen een relevante onderverdeling zijn. In mijn - Belgische - ogen lijken ze geen relevante bestuurlijke indeling, in tegenstelling tot het Koninkrijk en de Nederlandse provincies. Moeten ze dan ook telkens vermeld worden of enkel op de pagina's van de waterschappen? Mij lijkt een geïntegreerd sjabloon met énkel het KDN en de Provincies dan net een betere oplossing dan de huidige dubbele structuur met de waterschappen. Zijnde: Sjabloon:Navigatie Koninkrijk der Nederlanden. Robberty (overleg) 20 jan 2016 11:05 (CET)
    • Nederland en het Koninkrijk der Nederlanden zijn niet hetzelfde, die kun je niet zomaar integreren, als je dat al zou willen (ik zou dat niet). Binnen Nederland zijn de waterschappen een van de overige bestuurslagen losstaande bestuurslaag, met eigen verkiezingen en vertegenwoordiging. Als je al gaat integreren is de integratie van provincies en gemeenten een optie, gemeenten liggen in een provincie, behalve de 3 Caraïbische gemeenten. Het probleem daar is dat een groot deel van de provincies, net als in België, zo veel gemeenten heeft dat als je één sjabloon zet het onoverzichtelijk wordt en dat gaat ten koste van het doel van het sjabloon: (zijwaarts) navigeren. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 20 jan 2016 14:46 (CET)
  • Dit lijkt onderdeel te zijn van een project van twee gebruikers om alle navigatiesjablonen van dit type om te bouwen. Da's leuk bedacht, maar nu er in ieder geval enige weerstand tegen blijkt te zijn, is het misschien een goed idee om (onder meer) de discussie hier af te wachten alvorens het overal elders door te voeren. Wat de waterschappen in Nederland betreft: die kunnen vermeld worden op pagina's over (nog bestaande) waterschappen, en eventueel op de artikelen Waterschap (Nederland) en Bestuurlijke indeling van Nederland. Voor de rest zie ik er geen noodzaak toe, net zomin als de provincies vermeld zouden moeten worden op artikelen over waterschappen. Paul B (overleg) 20 jan 2016 17:44 (CET)

Week 10[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd maandag 07/03, af te handelen vanaf 21/03[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 08/03, af te handelen vanaf 22/03[bewerken]

Fijn opgemerkt. Mag ik je er wel op wijzen dat dat sjabloon toen ik het de eerste keer aanmaakte een bijna-kopie was van Infobox achtbaan - toen was uw nominatie ervan in zekere zin wel gerechtvaardigd (wat mij betreft, bedoel ik dan Gezicht met tong uit de mond). Echter is de reden waarom ik het (ondertussen al een heel eind geleden) heb heraangemaakt dat ik voelde dat er echt nood was aan een sjabloon om verschillende versies van een model te kunnen beschrijven en vergelijken. Zie onder andere Suspended Looping Coaster, Tivoli (achtbaan) (oeps, daar staat blijkbaar nog helemaal geen infobox), ... Met Infobox achtbaan zouden er dan pakweg 3 of 5 infoboxen op die pagina moeten staan, het doel van Infobox achtbaanmodel was hier één infobox van te maken. Ik denk dat het sjabloon nu wel degelijk veel nuttiger is dan de eerste keer dat ik het aanmaakte. Vriendelijke groet, Rickie97 (overleg) 8 mrt 2016 23:20 (CET)
Ik ben echter van mening (en dat was ik toen ook) dat dat dan beter in het artikel onder een kop kan komen te staan. Eigenlijk hoort alles wat in een infobox staat in het artikel ook te staan, want het doel van een infobox is de belangrijkste gegevens in het artikel opsommen. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 8 mrt 2016 23:28 (CET)
Die gegevens staan ook in het artikel in het voorbeeld dat ik aanhaalde. De infobox is daar dus inderdaad gebruikt als samenvatting van de belangrijkste gegevens van het artikel. Ik denk niet dat dit op een efficiëntere manier mogelijk is met Infobox achtbaan... Of wel? Rickie97 (overleg) 8 mrt 2016 23:33 (CET)
(na bwc) Opmerking: jouw nominatie van dit sjabloon komt nadat je het bent tegengekomen in een artikel van een achtbaan waar slechts één versie van bestaat. Zoals ik hierboven zeg is dat niet mijn doel geweest van de heraanmaak van dat sjabloon; in dergelijke gevallen kan inderdaad nog steeds (al dan niet beter) met het sjabloon Infobox achtbaan gewerkt worden, maar ik denk dat dit sjabloon wel degelijk zijn nut bewijst in de door mij hierboven aangehaalde artikelen. (Zie bijvoorbeeld ook Wildcat (achtbaan)). Ook meen ik mij ergens een overleg te herinneren met jou waarin jij me zei dat meerdere infoboxen op één pagina eigenlijk not done is, wat voor mij de aanleiding was geweest om dit sjabloon opnieuw aan te maken, met als doel dat op te vangen. Al vind ik dat niet meteen terug. Groet, Rickie97 (overleg) 8 mrt 2016 23:33 (CET)
Ik heb effectief de verschillende artikelen gezien waar dat gebruikt wordt. Het wordt op dit moment in 7 artikelen gebruikt, waarvan er al 3 (Power Splash, Illusion (achtbaan) en Mountain Glider) perfect vervangen kunnen worden door Sjabloon:infobox achtbaan. Bij de andere artikelen kunnen de gegevens die dan nog in de infobox staan, beter in een soort van tabel gevoegd worden, waar het m.i. veel overzichtelijker zal zijn. Op die manier staan de gegevens dan ook in het artikel zelf, iets wat ik volgens mij ook al eerder heb aangegeven. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 8 mrt 2016 23:47 (CET)
De details staan nu in lopende tekst in de artikelen. In een tabel plaatsen zou ze dan dubbel in het artikel plaatsen. Daarnaast trekt een infobox volgens mij veel meer de aandacht dan een tabel, en is volgens mij ook veel leesbaarder, maar dat is een subjectief gegeven. Bovendien heb je in een tabel ook het nadeel dat niet ingevulde velden ook getoond worden. Ik begrijp je punt, maar ik vind het vreemd om een tabel boven een infobox te verkiezen, dat lijkt mij eerder achteruitgang.
Bovendien vind ik het gewoon vreemd om parameters in de infobox achtbaan in te voegen die niet eens dienen om een achtbaan te beschrijven. Dat haalt de leesbaarheid en eenvoud van het sjabloon onderuit. Ik denk dat ik dit ook al eerder heb aangehaald. Anderzijds staan er ook veel parameters in Infobox achtbaan die niet in Infobox achtbaanmodel staan, maar dat is een minder probleem. Al is het voor mij logisch dat het beter is een apart sjabloon te hebben waar je al deze overbodige parameters niet naar het betreffende artikel "moet" kopiëren. Maar ik denk dat we zo ongeveer elkaars mening hieromtrent wel kennen. Misschien is een mening van een derde geen overbodige luxe Glimlach In 't kort gezegd, ik begrijp dus niet waarom je een tabel boven een infobox zou verkiezen. (Daarnaast heb je dan ook die automatische portaallink niet meer zonder infobox). Groet, Rickie97 (overleg) 9 mrt 2016 00:44 (CET)
Op het artikel Boomerang (achtbaanmodel) staat een dergelijke tabel die veel overzichtelijker is dan wanneer die gegevens in een infobox zouden staan. Nu kunnen de gegevens van alle modellen/typen snel met elkaar vergeleken worden, aangezien ze recht naast elkaar staan. In een infobox zijn ze nog eens van elkaar gescheiden door een kop, én staat het type gegeven (snelheid, lengte, ...) er telkens ook nog eens naast.
Zo'n tabel zou dan ook niet alleen de gegevens in de infobox kunnen vervangen, maar ook nog eens wat er in de lopende tekst staat. Het is namelijk veel overzichtelijker en duidelijker om dergelijke (meestal cijfer)gegevens in een tabel te plaatsen dan in een lopende tekst. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 9 mrt 2016 23:01 (CET)
Dan gaat de kwaliteit van een artikel er wel drastisch op achteruit, niet? Zelfs al vervang je een infobox door een tabel, dan nog zou ik de regel blijven hanteren dat het een samenvatting blijft van het artikel en dat de gegevens ook in lopende tekst moeten te vinden zijn.
Ik merk overigens dat we de situatie vanuit een verschillende use case bekijken. Jij bekijkt het alsof de lezer de modellen wil vergelijken met elkaar. In dat geval is zo'n tabel inderdaad handiger. Echter bekijk ik het geheel vanuit de use case "de gebruiker wil informatie opzoeken". In dat geval is een infobox beduidend beter; een infobox springt meer in het oog, begint bovenaan de pagina, én de gegevens staan mooi gegroepeerd per model. De vraag is dan nu welk van deze twee use cases het meest voorvalt vanuit het oogpunt van de lezer. Rickie97 (overleg) 10 mrt 2016 01:27 (CET)
Overigens, er kan evenwel een andere vraag gesteld worden: moet dit van de lezer afhangen welk van de systemen verkozen wordt, of van de schrijver? Als ik als schrijver van een artikel nadruk wil leggen op een vergelijking van de soorten, dan kies ik resoluut voor een tabel. Echter had ik hier geopteerd voor een op zich staande beschrijving van de verschillende soorten onderling, en niet zozeer voor een vergelijking ervan. De artikelen die ik tot nu toe schreef over dergelijke achtbaanmodellen (SLC, Tivoli) zijn zo opgebouwd dat elk model zijn eigen kopje heeft en dat kopje (samen met het kopje in de infobox) een op zichzelf staand geheel is. Vriendelijke groeten, Rickie97 (overleg) 10 mrt 2016 01:31 (CET)
Als ik kijk naar de opbouw van de artikelen waar de infobox gebruikt wordt, zie ik niet in waarom dat per se in een lopende tekst zou moeten staan. Vaak zijn die verschillende modellen dan ook sterk op elkaar gelijkend, met maar soms enkele verschillen. Het zijn net die verschillen die voor enige relevantie (kunnen) zorgen en die worden duidelijker in een tabel.
Als je de verschillende soorten onderling wil bespreken, kan je evengoed elk type een afzonderlijk artikel geven. Dat doen we echter niet, omdat de verschillen gewoon té klein zijn.
Het artikel Loopingracer heeft trouwens vandaag ook zo'n infobox gekregen. Totaal overbodig want er is geen enkel verschil tussen de weergave gisteren en vandaag. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 10 mrt 2016 14:20 (CET)
Waarom is er niet gewoon één infobox attractie? Als infobox achtbaanmodel ongewenst is, begrijp ik niet hoe infobox attractie en infobox achtbaan wél gewoon naast elkaar mogen bestaan. Het verschil tussen Infobox achtbaan en Infobox achtbaanmodel is veeeeel groter dan het verschil tussen Infobox achtbaan en Infobox attractie. Rickie97 (overleg) 10 mrt 2016 19:45 (CET)
Het gaat hier niet zozeer om het verschil, maar om het nut. Op de helft van de weinige artikelen waar het gebruikt wordt, kan het perfect vervangen worden door een infobox die we hier al langere tijd hebben. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 10 mrt 2016 22:02 (CET)
Wat ik dus wou zeggen is dat op vrijwel àlle artikelen met infobox achtbaan deze ook kan vervangen worden door infobox attractie... En waarom het gegeven "hoe lang we het al hebben" als criterium nemen? Dan is het bijna onmogelijk om nog iets nieuws te beginnen. Of is dat de bedoeling? Gezicht met tong uit de mond
De reden dat ik het sjabloon heb aangemaakt, is omdat ik het nodig had, en een dergelijk sjabloon waar je mee kan doen wat ik ermee deed bestaat gewoon nog niet. Anders had ik het toch echt geen tweede keer aangemaakt. De eerste keer verwijderen was terecht wegens het minieme verschil met de bestaande sjablonen (en dus ook het weinige nut); dit keer echter had ik toch wel gedacht dat het nut ervan overduidelijk was. Maar blijkbaar dus niet. (PS. Dat ik het artikel Loopingracer ook naar die infobox bewerkte, is dat de parameter "productie" die in het artikel stond niet zichtbaar was. Ik kwam de pagina bij toeval tegen toen ik wat aan het snuffelen was in de artikelen die niet over een exemplaar, maar over een model vertellen.) Met vriendelijke groet, Rickie97 (overleg) 10 mrt 2016 23:03 (CET)
Het is niet de bedoeling om hier Sjabloon:Infobox attractie bij te halen, want dat sjabloon staat hier niet ter beoordeling. En neen, hoelang we al een sjabloon hebben heeft hier ook niet rechtstreeks mee te maken. Maar dat verandert niets aan de zaak dat het overbodig is om een nieuwe infobox te maken, als we daarvoor reeds één hebben. Verandert tevens nog altijd niets aan het feit dat de infobox op Loopingracer perfect vervangen kan worden. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 10 mrt 2016 23:16 (CET)
Dat is zo. Net zoals de infobox op Mountain Glider, Power Splash en Illusion. Maar op pagina's Tivoli, SLC, Wildat, ... dan ook weer niet. Het is een feit dat ik het niet gemaakt heb om te gebruiken in artikelen als Loopingracer, maar toen hij er toch was, heb ik hem dan uiteraard ook daarin gebruikt. als we daarvoor reeds één hebben --> Ik vond dus van niet, ik miste een functionaliteit zoals ik deze in het nieuwe sjabloon heb verwerkt. En inderdaad, ik hoor hier Infobox attractie en Infobox achtbaan niet bij te betrekken, maar ik vind het op z'n zachtst gezegd opmerkelijk dat die twee al al die jaren gewoon naast elkaar bestaan met vrijwel exact dezelfde parameters. Met vriendelijke groeten, Rickie97 (overleg) 10 mrt 2016 23:50 (CET)
Het is niet de bedoeling een nieuwe infobox aan te maken, voor maar een paar of enkele artikelen. Als na ruim een halfjaar blijkt dat die infobox op maar zo'n 4 artikelen (volgens jou) écht nodig zou zijn (Wildcat (achtbaan), Alpenblitz, Suspended Looping Coaster en Flying Dutchman (achtbaanmodel)) is het logisch dat de vraag wordt gesteld of het bestaan van dat sjabloon nu ook écht nodig is.
Als je trouwens Sjabloon:infobox attractie en sjabloon:infobox achtbaan wil samenvoegen en/of nomineren, voor mij geen probleem. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 11 mrt 2016 00:23 (CET)
Ik zal er de komende tijd eens naar kijken. Samenvoegen zal dat dan waarschijnlijk zijn. Maar dan moet ik wel eerst eens weer wat tijd hebben, iets wat me de laatste tijd nogal snel ontbreekt. En laat dat nu ook de reden zijn dat die infobox nog op zo weinig pagina's gebruikt wordt, helaas. Ik blijf toch van mening dat hij wel degelijk zijn nut heeft. Maar ik denk dat je ook wel begrijpt dat een "nieuw" sjabloon integreren niet van dag op dag gebeurd is. En zeker niet als het gros van de artikelen waar hij voor bedoel is, nog geschreven moet worden... Groet, Rickie97 (overleg) 11 mrt 2016 01:33 (CET)
Het is niet de bedoeling om eerst de infobox aan te maken en dan pas daarna de daarvoor voorziene artikelen te schrijven, dat is een omgekeerde werkwijze. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 11 mrt 2016 17:08 (CET)
Dat bedoel ik toch helemaal niet. Er waren al een aantal artikelen, alleen zijn dat er niet zo veel. Wat ik wil zeggen is dat dat aantal wel nog kan groeien en dat dat ook de bedoeling is wat mij betreft om daarvoor te zorgen. Rickie97 (overleg) 12 mrt 2016 17:06 (CET)
Echter is het huidige aantal (vijf waar het volgens jou zijn nut zou kunnen hebben) wel heel laag te noemen, zeker na een ruim half jaar. Tevens is een infobox ook geen plaats om zoveel verschillende externe links achter te laten, daarvoor bestaat de kop "Externe links". Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 12 mrt 2016 22:34 (CET)
Ik kwam bij toeval de pagina Junior Coaster tegen die nog geen infobox had. Die heb ik even toegevoegd. Zes gevallen dus nu. Ik kijk even of er nog andere pagina's zijn die ik geschreven heb vóórdat ik de infobox aanmaakte en waarop ik deze nog niet had toegevoegd, blijkbaar zijn het er meer dan ik dacht. Vriendelijke groet, Rickie97 (overleg) 17 mrt 2016 12:28 (CET)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd woensdag 09/03, af te handelen vanaf 23/03[bewerken]

Toegevoegd donderdag 10/03, af te handelen vanaf 24/03[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 11/03, af te handelen vanaf 25/03[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 12/03, af te handelen vanaf 26/03[bewerken]

Toegevoegd zondag 13/03, af te handelen vanaf 27/03[bewerken]

 • ...

Week 11[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd maandag 14/03, af te handelen vanaf 28/03[bewerken]

Toegevoegd dinsdag 15/03, af te handelen vanaf 29/03[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 16/03, af te handelen vanaf 30/03[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd donderdag 17/03, af te handelen vanaf 31/03[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 18/03, af te handelen vanaf 01/04[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 19/03, af te handelen vanaf 02/04[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 20/03, af te handelen vanaf 03/04[bewerken]

 • ...

Week 17[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd maandag 25/04, af te handelen vanaf 09/05[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 26/04, af te handelen vanaf 10/05[bewerken]

 • Sjabloon:Ping - weg - Sjabloon is reeds meerdere keren genomineerd geweest, en werd dan ook telkens verwijderd. Zie Wikipedia:Te beoordelen sjablonen/Toegevoegd 2014 week 49 en Wikipedia:Te beoordelen sjablonen/Toegevoegd 2014 week 51. Er is geen reden opgegeven waarom exact hetzelfde nu plots opnieuw terug zou moeten staan hier. Eigenlijk zou dit zelfs nuweg kunnen, want het gaan hier gewoon om heraanmaak van hetzelfde sjabloon. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 26 apr 2016 22:32 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - Overigens, de breaks in de code lijken er de oorzaak van te zijn dat de pingnaam altijd op een nieuwe regel begint (zoals hier vlak boven Deel 3a), zodat het sjabloon momenteel eigenlijk niet 'inline' te gebruiken is, en wat dan weer leidt tot vreemde inspringen eronder. ErikvanB (overleg) 27 apr 2016 15:34 (CEST)
   • Daarnaast blijkt dat ding (hier bij mij) ook niet te werken, aangezien ik geen meldingen krijg. Wanneer een gebruiker mijn naam op de normale manier plaatst, krijg ik echter wél een melding. Een sjabloon dat niet werkt, staat hier dus ook niets te doen. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 5 mei 2016 22:52 (CEST)
    • @Dinosaur918 (zonder sjabloon) Wat fout is, mag nuweg. Wikiwerner (overleg) 27 jun 2016 22:21 (CEST)
     • Ondertussen wordt het sjabloon op verschillende pagina's gebruikt, dus die zouden daar eerst allemaal weg moeten. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 27 jun 2016 23:45 (CEST)
    • Ik zie nu dat je een aangepaste handtekening hebt. Daardoor kun je ook niet pingen zonder sjabloon. Daarom even een testje met sjabloon:

@Dinosaur918:. Wikiwerner (overleg) 29 sep 2016 10:08 (CEST)

 • Nu blijkt de ping te werken, in tegenstelling tot eerder. Zonder sjabloon heeft (voor zover ik weet natuurlijk) de ping altijd gewerkt. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 29 sep 2016 12:52 (CEST)
 • Dan nog gaat het om een heraanmaak van een sjabloon dat reeds twee maal na een beoordelingssessie is verwijderd. Waarom het nu opnieuw aanmaken, en vooral, nu wél behouden? Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 30 sep 2016 20:05 (CEST)
 • De eerste keer is hij verwijderd omdat hij toen niet werkte, de tweede keer vanwege heraanmaak in dezelfde vorm. Nu werkt hij wel, althans voor wie geen aangepaste handtekening heeft, maar dat komt niet door het sjabloon, want diegenen kunnen ook niet pingen door een gebruikersnaam te linken zonder sjabloon. Daarmee is er m.i. dus geen reden meer tot verwijdering. Wikiwerner (overleg) 1 okt 2016 15:51 (CEST)
Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd woensdag 27/04, af te handelen vanaf 11/05[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 28/04, af te handelen vanaf 12/05[bewerken]

Toegevoegd vrijdag 29/04, af te handelen vanaf 13/05[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 30/04, af te handelen vanaf 14/05[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 01/05, af te handelen vanaf 15/05[bewerken]

 • ...

Week 29[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 18/07, af te handelen vanaf 01/08[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 19/07, af te handelen vanaf 02/08[bewerken]

 • Sjabloon:Navigatie Italiaanse Oorlog 1551-1559 - voor deze functie gebruiken we zijbalkjes (campaignboxes); Sjabloon:Zijbalk Italiaanse Oorlog van 1551-1559 aangemaakt, in lijn met de al bestaande sjablonen van 3 andere Italiaanse oorlogen. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 19 jul 2016 13:30 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - voor navigatie naar de verschillende onderdelen van een oorlog gebruiken we een navigatiesjabloon, net zoals dat overal met alle onderwerp zo gedaan wordt. Dat er af en toe een uitzondering bestaat om toch een zijbalk-sjabloon te gebruiken is geen reden om het hier maar te vervangen. Zijbalken vormen bovendien een groeiend probleem omdat ze ruimte innemen en er dan geen afbeeldingen naast de tekst kunnen staan. Romaine 25 jul 2016 06:39 (CEST)
   • Voor veldslagen binnen hetzelfde conflict gebruiken we zijbalken, alleen voor andere onderdelen navigatiesjablonen. Er bestaat dan ook niet af een toe een uitzonderlijke zijbalk, er bestaat af en toe een uitzonderlijk navigatiesjabloon dat uitsluiten veldslagen bevat en dat beter ook vervangen kan worden, in elk geval al de artikelen lang genoeg zijn. Afbeeldingen hoeven trouwens niet er sé uiterst rechts te staan, ze kunnen ook prima links of, bij korte artikelen, onder. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 10 aug 2016 10:46 (CEST)

Toegevoegd woensdag 20/07, af te handelen vanaf 03/08[bewerken]

Toegevoegd donderdag 21/07, af te handelen vanaf 04/08[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 22/07, af te handelen vanaf 05/08[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 23/07, af te handelen vanaf 06/08[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 24/07, af te handelen vanaf 07/08[bewerken]

 • ...

Week 31[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 01/08, af te handelen vanaf 15/08[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 02/08, af te handelen vanaf 16/08[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 03/08, af te handelen vanaf 17/08[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 04/08, af te handelen vanaf 18/08[bewerken]

 • Sjabloon:Navigatie LGBT - weg - Zo'n joekel van een navigatiesjabloon moeten we echt niet gebruiken, daarnaast ook heel ongebruikelijk om zoiets te gebruiken. Merk ook op dat we reeds een perfecte Sjabloon:Zijbalk seksuele diversiteit, welke eventueel kan worden uitgebreid. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 4 aug 2016 10:20 (CEST)
  • De Zijbalk seksuele diversiteit gaat echter niet uitgebreid in op LGBT-gerelateerde onderwerpen. Misschien is de conversatie op Overleg sjabloon:Zijbalk seksuele diversiteit#Leeftijd en fetisjisme ook wel interessant om te lezen.  JaniceSCM · Overleg  5 aug 2016 12:44 (CEST)
  • Het sjabloon bevat trouwens ook heel wat redirects, die telkens naar hetzelfde artikel verwijzen. Dat heeft geen nut zo. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 4 aug 2016 10:21 (CEST)
   • Bij de LHBT themaweek zijn die artikelen die allemaal naar genderqueer verwijzen aangegeven als artikelen die een eigen artikel moeten krijgen.  JaniceSCM · Overleg  5 aug 2016 12:40 (CEST)
  • Ter info: ontstaansgeschiedenis is te lezen op Overleg sjabloon:Zijbalk seksuele diversiteit. Bezwaren tegen de vele rode links en redirects had ik reeds geuit op Overleg sjabloon:Navigatie LGBT. Alice2Alice (overleg) 4 aug 2016 11:11 (CEST)
  • joekel van een sjabloon valt wel mee, want het is een heel ingeklapt ding. Of dit sjabloon inwisselbaar is met de zijbalk vraag ik mij af. Je kunt ook de categorieen of de zoekbalk gebruiken, maar dat is net als de zijbalk een compleet ander ding. ed0verleg 4 aug 2016 19:39 (CEST)
   • Wanneer men éénmaal op "uitklappen" klikt, wordt al een joekel getoond en dan staat er nog niet eens alles in (bijna niets zelfs). Wanneer men dus effectief alles volledig uitklapt, is het geen joekel meer maar eerder gigantisch. Een navigatiesjabloon moet op een overzichtelijke manier artikelen die met elkaar te maken hebben een rechtstreekse vorm van navigatie geven. Daarbij moet wel niet overdreven worden om álles er in te steken. Eventueel kan ook gekeken worden om het sjabloon te splitsen en, indien nodig, bepaalde artikelen twee (of meer) afzonderlijke navigatiesjablonen te geven, indien er sprake is van een overlappend gedeelte. Dat laatste heb ik hier al vaker gezien. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 4 aug 2016 20:59 (CEST)
  • In de toekomst wil ik graag een Portaal:LHBT maken en daar zouden al deze zaken en meer vermeldt kunnen worden. Onder een kopje gewenste artikelen zouden de rode links dan ook meer op hun plaats zijn. Op alle pagina's waar nu dit navigatiesjabloon is geplaatst kan dan (ook) verwezen worden naar het portaal. Het portaal is al aanwezig in 28 talen. Alice2Alice (overleg) 5 aug 2016 00:28 (CEST)

Toegevoegd vrijdag 05/08, af te handelen vanaf 19/08[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 06/08, af te handelen vanaf 20/08[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 07/08, af te handelen vanaf 21/08[bewerken]

 • ...

Week 35[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd maandag 29/08, af te handelen vanaf 12/09[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 30/08, af te handelen vanaf 13/09[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 31/08, af te handelen vanaf 14/09[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 01/09, af te handelen vanaf 15/09[bewerken]

 • Sjabloon:Standaardlinks tennisser v/h Sjabloon:Tennisbodem - weg - Sjabloon met (op dit moment nog) ongewenste functies. Het sjabloon haalt info rechtstreeks van Wikidata en plaatst deze in artikelen. Op dit moment is daar nog geen breed draagvlak voor. Daarnaast is door verschillende gebruikers gevraagd voor een peiling, discussie, overleg of stemming, maar die is er tot op heden nog niet geweest. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 1 sep 2016 01:07 (CEST)
Het grootste probleem is, dat alle 800 Nederlandse speelsters die een FedCupID hebben, een code hebben die niet werkt, omdat ze bij de ITF/FedCup site die ID van de een op de andere dag hebben omgezet. Dit wordt op WikiData gerepareerd, en dit sjabloon vangt die problemen voor nu, en bij herhaling in de toekomst op. ed0verleg 1 sep 2016 07:05 (CEST)
Echter is er nog geen breed draagvlak voor het gebruiken van dergelijke sjablonen en is er voor het gebruiken daarvan nog steeds geen consensus aanwezig of gezocht. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 1 sep 2016 07:08 (CEST)
Jij hebt ook (nog) steeds geen draagvlak gezocht dat de gebruikersgemeenschap het expliciet heeft verboden. Dat hebben jullie met een paar zo verzonnen, en daar weiger ik me zonder meer bij neer te leggen. Je draait de wereld op zijn kop. Dit is gewoon een technische mogelijkheid die ons is geboden, en ook andere technische vernieuwingen gaan we niet eerst een tijdje "verbieden" voordat we ze gebruiken. 145.131.181.129 1 sep 2016 11:17 (CEST)
Daar zeg je het ook: "vernieuwingen". Het is gebruikelijk dat bij dergelijke "vernieuwingen" die op grote schaal worden doorgevoerd, er eerst breed wordt overlegd en consensus wordt gezocht. Dat is tot op heden niet gebeurd en al meerdere gebruikers hebben daarrond al hun ongenoegen geuit (op onder andere al meerdere beoordelingspagina's). Het kan zijn dat jij je daar persoonlijk niet bij neerlegd of wil neerleggen, maar de gemeenschap hier moet eerst een algemene beslissing geven en die is op dit moment alles behalve positief geweest. Hier geldt trouwens het principe om éérst te overleggen of voor breed draagvlak te zorgen alvorens de eigen zin door te drijven en dergelijke sjablonen aan te maken. Meerdere gebruikers hebben dat reeds gemeld, maar toch zijn er enkele individuen die door koppig verder te doen, blijkbaar hopen dat ze hun zin krijgen of hun zin kunnen/mogen doen.
Ben je trouwens vergeten aanmelden? Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 1 sep 2016 12:06 (CEST)
(na bwc) Het probleem is groter dan alleen de vrouwelijke tennissers. Ook bij de mannen (Davis Cup) is hetzelfde het geval. En nu twee als constant beschouwde gegevens zoals FedCup-id en DavisCup-id toch blijken te kunnen veranderen, dan moeten we soortgelijke tennisidentificaties (WTA/ATP/ITF) ook met een wantrouwend oog bekijken. Het huidige sjabloon geeft daarvoor een toekomstbestendige oplossing, die ook met de geringe tennismankracht (m/v) die we in het (kleine) Nederlandse taalgebied hebben, kan worden onderhouden. Als iemand een betere oplossing weet: ogenblikkelijk melden op Overleg Wikipedia:Wikiproject/Tennis! Vinkje83 (overleg) 1 sep 2016 11:22 (CEST)
Zoals ik al zei, je draait het om. Er is geen discussie nodig voor iedere letter die we intypen, en jij beroept je met een enkeling erop dat het ongewenst is, dus je kunt een peiling voor een verbod gaan opzetten als je dat goeddunkt. Tot die tijd kan het gewoon gebruikt worden. 145.131.181.129 1 sep 2016 13:30 (CEST)
Dit gaat dan ook niet over een "letter", dus gelieve de richtlijnen hier te respecteren. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 1 sep 2016 14:40 (CEST)
Die richtlijn is er niet, maar is een zelfverzonnen iets, en omdat ik er twee jaar geleden geen eindeloze oorlog om heb gevoerd, wil dat niet zeggen dat het nu met stilzwijgen een wet is waar jij je aan kunt vastklampen. ed0verleg 1 sep 2016 18:17 (CEST)
Extra opmerking over de werking van het sjabloon: Op de sites van de DavisCup en de FedCup zijn alle speler-ID's onlangs aangepast. Met dit nieuwe sjabloon hoeven we niet alle spelers aan te passen (en ik was sowieso al niet van plan mijn spaarzame tijd te verknoeien met het updaten van onzin op artikelen die al wel correct op Wikidata staat, zoals ik ook niet doe met de wekelijks wijzigende winst/verliesbalans van tennisspelers, die op nl-wiki hopeloos verouderd is omdat het twee jaar geleden niet van Wikidata mocht komen). Inmiddels is mij wel duidelijk dat de kwaliteit van Wikipedia met nul extra moeite veel (VEEL) beter kan door Wikidata te gebruiken, en het voelt als een mes in mijn rug dat anderen er krampachtig aan vast houden dat we het toch maar niet doen, want de regeltjes zijn nu eenmaal zo. En ja, de regeltjes zijn belangrijker dan de data die we laten zien, liever data van 3 jaar terug in de infoboxen, dan het niet opvolgen van de zelfverzonnen regeltjes. Mocht een moderator het in zijn kop halen om dit sjabloon te verwijderen, dan werken alle externe links niet meer op alle tennisartikelen. Lang leve de regeltjes, die externe links heb je toch niet nodig. Alles staat toch op het internet. ed0verleg 1 sep 2016 18:47 (CEST)
Als er door verschillende gebruikers weerstand wordt geboden, de sjablonen reeds vóór de nominatie-afhandeling door verschillende gebruikers van de artikelen worden gehaald, er duidelijk geen consensus is en er wordt gevraagd om eerst te overleggen alvorens verder te doen, is de juiste en correcte volgende stap niet om de zin door te drijven en (tegen beter weten in) tóch verder te doen. Dat is gewoonweg geen rekening houden met de wensen en verwachtingen van andere gebruikers in deze gemeenschap.
Dat die sjablonen voor fouten zorgen, hoeft ook geen reden te zijn om dat op deze manier op te lossen. In 2013 was er een probleem met de tv.com-links in Sjabloon:Infobox televisieprogramma: de website had alle URL's volledig gewijzigd, waarbij niet meer gebruik werd gemaakt van een cijfercode maar van de benaming van het programma zelf. Op heel wat artikelen (zoniet allemaal) werd dus een niet-werkende link toegevoegd. Toch heeft men dit perfect op kunnen lossen zonder met nieuwe sjablonen te werken. Toen was er denk ik zelfs nog niet eens sprake van Wikidata, dus veel anders konden we niet doen. Zie ook de overlegpagina voor meer info daarover. Als dat bij dat sjabloon perfect werkte, veronderstel ik dat hetzelfde ook voor deze sjablonen uitgevoerd kan worden. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 1 sep 2016 22:49 (CEST)
Deze kwestie sleept nu al ruim twee jaar, en het zijn steeds dezelfde vier die moord-en-brand schreeuwen dat het niet mag, omdat het niet mag. Altijd zijn er kleine kwesties die als voorbeeld moeten dienen dat de hele wiki in elkaar zakt als we het wel toepassen, terwijl er grote kansen onbenut blijven door het gewoon WEL toe te passen. ALLE tennisspelers hebben statistieken die 3 jaar achterlopen, omdat NL-wiki niet wordt bijgewerkt en WikiData wel. Op de Russische en Spaanse en nog 15 andere wiki's is dat al twee jaar lang zonder problemen in gebruik, maar hier zou de wereld vergaan als we het zouden toelaten. Met als verwijzing dat het niet mag, omdat ik niet genoeg zou hebben overlegd, met wie is niet belangrijk. Dat er 4 gebruikers zijn die het echt niet willen, zal best, in de afgelopen twee jaar heb ik minstens twintig mensen face-to-face gesproken die zich niet voor kunnen stellen dat zo iets moois gewoon wordt tegengehouden, en tot zielige principekwestie wordt gemaakt. Inmiddels is het voor mij ook een principekwestie, en ik buig niet meer, NIET NIET NIET. Ik heb twee drie jaar lang mijn bek gehouden vanwege een kleine minderheid, en nu is het genoeg geweest. ed0verleg 1 sep 2016 23:42 (CEST)
(na bwc) Ikzelf ben daar geen "ruim twee jaar" bij betrokken, hooguit ruim een halfjaar. Het spreekt ook voor zich dat er geen rekening kan worden gehouden met "face-to-face" gesprekken, daarbij kan je dus zoveel beweren als je zelf wil. Het gaat om overleg en consensus hier. Je werkt trouwens héél collegiaal hier, bewijst ook het doordrijven van eigen zin en geen rekening houden met de mening van andere gebruikers. Veel succes ermee! Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 1 sep 2016 23:59 (CEST)
Wat men op een andere taalversie van Wikipedia doet, heeft ook niets te maken met wat hier gebeurd. Iedere Wikipedia heeft een eigen gemeenschap die daarvoor te vinden moet zijn. Indien je dus op verschillende taalversies dezelfde reacties kreeg, moet je misschien eens een conclusie trekken? Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 2 sep 2016 00:00 (CEST)
Dat andere taalversies al drie jaar geen problemen ondervinden, haalt jouw beweringen dat het allemaal niet kan werken prima onderuit. Dat ik al drie jaar lang wordt tegengewerkt vind IK uiterst oncollegiaal. Dat je alles wat niet in je straatje past een beetje weg lacht, is best bezwaarlijk te noemen. Ik voel me door jou niet serieus genomen, je hangt enkel "aan de zelfverzonnen regeltjes" en daar ben ik inderdaad inmiddels waanzinnig kwaad over. ed0verleg 2 sep 2016 00:17 (CEST)
Ik volg hier enkel de mening van de gemeenschap (nogmaals, hier, en niet op een andere project), welke op dit moment nog niet uitgesproken (positief of negatief) is. Afwachten (of op zijn minst eerst overleggen) was volgens mij niet moeilijk geweest. Toch heb je dat niet gedaan. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 2 sep 2016 00:23 (CEST)
Weer eens van voren af aan beginnen.
Als ik het overleg hierboven doorlees, zie ik dat er soms argumenten worden gebruikt die wel passen in een algehele wikidata-discussie, maar die niet op het alhier genomineerde sjabloon slaan. Dat lijkt mij verwarrend voor de beoordelend moderator. Daarom wil ik de focus toespitsen op het terrein waarover het sjabloon gaat: de externe links op artikelen over tennissers (m/v).
Uit discussie elders begrijp ik dat er angst bestaat dat (bij gebruik van wikidata) buitenstaanders niet gemakkelijk gegevens in artikelen kunnen corrigeren. Daarover kan ik het volgende aandragen:
Ik doe inmiddels een jaar of vijf vrouwentennis, en ik heb al jaren alle speelstersartikelen op mijn volglijst staan. Ik heb daardoor uitputtend inzicht in de bewerkingen die buitenstaanders hierop doen; die hebben bijna uitsluitend betrekking op:
 1. de biografie
 2. de gewonnen enkelspelfinales
  • (verloren finales zijn al niet in trek, en dubbelspelfinales worden helemáál niet ingevuld)
 3. de bereikte ronde van grandslamtoernooien
De onderdelen van het onderhavige onderwerp (externe links) worden nooit door buitenstaanders onderhouden. Is kennelijk niet boeiend. Foute links worden niet gecorrigeerd. Ontbrekende links worden niet aangevuld. (Hoewel ze tot voor kort individueel stonden uitgespeld, zonder gebruik van wikidata.) Bij de circa dertig mannenartikelen waarop ik gisteren het tennisbodem-sjabloon heb toegepast, constateerde ik dan ook dat bij meer dan de helft daarvan onderdelen bleken te ontbreken (met name Davis Cup en Olympisch profiel).
Samenvattend:
 • de angst voor niet-onderhoudbaarheid door buitenstaanders is voor dit sjabloon niet van toepassing
 • het de facto geconstateerde tekort aan onderhouders wordt door het sjabloon ondervangen
Vinkje83 (overleg) 2 sep 2016 10:27 (CEST)
Tegen Tegen verwijderen – Hartelijk dank voor deze duidelijke uiteenzetting. Ik heb over dit sjabloon en de toepassing ervan een goed gevoel. Ik zou stemmen voor behoud. –Frank Geerlings (overleg) 2 sep 2016 11:47 (CEST)
Dit sjabloon is dan ook niet genomineerd vanwege het al dan niet gemakkelijk voor onderhoud of iets dergelijks, maar omdat de wenselijkheid en het gebruik van dergelijke sjablonen ter discussie staat. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 2 sep 2016 13:54 (CEST)
Tegen Tegen verwijderen - Uitstekend sjabloon dat een heleboel werk wegneemt en door de link met wikidata toekomstbestendig is. Omdat het hier gaat om een externe link naar statische data (het spelersprofiel) en niet om informatie die wijzigt (prijzengeld, winst-verlies etc) is er voor zowel ervaren gebruikers als nieuwe gebruikers nooit aanleiding om de externe link aan te passen. Daardoor staat in dit geval bij mij de wenselijkheid en het gebruik van dergelijke sjablonen totaal niet ter discussie. Miho (overleg) 3 sep 2016 10:34 (CEST)
Tegen Tegen verwijderen - Na alles in verband hiermee vluchtig te hebben doorgelezen, is mijn conclusie dat een serieuze reden om iets als dit te verwijderen zou kunnen zijn dat Wikidata inherent onbetrouwbaar zou zijn. Is dat inderdaad het geval? Zo nee, wat is dan wél het probleem met dit sjabloon? De Wikischim (overleg) 3 sep 2016 13:17 (CEST)
Tegen Tegen verwijderen - Duidelijke poging om bij de tijd houden makkelijker te maken en prove track record op andere wiki's. Als het niet werkt of handig is op bepaalde plekken, dan moet het daar maar weg; het is een voordeel om zo'n sjabloon hier te hebben. L.tak (overleg) 4 sep 2016 00:33 (CEST)
Tegen Tegen verwijderen - Prima sjabloon die het onderhoud vergemakkelijkt. 84.106.22.254 14 sep 2016 09:19 (CEST)
Tegen Tegen verwijderen - Tot voor kort stonden de wikidata-links in de artikelen zelf. Nu zijn ze mooi opgeborgen in een sjabloon. Heeft niemand last van. Zojuist heb ik het sjabloon op enkele mannen toegepast, met name om de conversie van de Davis Cup op te lossen. Daarbij constateerde ik in veel gevallen dat er daarna méér links aanwezig waren (denk aan commonscat en olympisch profiel) dan het artikel voor mijn bewerking had. Een kwaliteitsverbetering, dus. Pommée (overleg) 14 sep 2016 16:25 (CEST)
Ik geloof wel dat men in het algemeen kiest voor behoud van dit sjabloon. Kunnen we dit afronden? Ik zou namelijk willen voorstellen het te hernoemen van Tennisbodem naar Sjabloon:Standaardlinks tennisspeler, maar dan moet ik hem opnieuw nomineren hier. Kunnen we dat gelijk nu meepakken of wordt het dan rommelig? –Frank Geerlings (overleg) 14 sep 2016 12:20 (CEST)
Mag Sjabloon:Standaardlinks tennisser ook? Is nèt ietsje minder op de man gericht. Verder akkoord. Alleen zal er dan wel een bot moeten worden ingeschakeld om de vijfhonderd bestaande links te fixen. Vinkje83 (overleg) 14 sep 2016 14:13 (CEST)
Van mij mag tennisser ook. Ik kan mijn bot gebruiken om de links te fixen. –Frank Geerlings (overleg) 14 sep 2016 14:36 (CEST)
Met AWB is dat een simpele zoek en vervang. Daarnaast vermoed ik dat een rename een template-redirect achterlaat die ook werkt, zodat je tijd hebt om die zoek-en-vervang uit te voeren. ed0verleg 14 sep 2016 15:11 (CEST)

Opmerking Opmerking afhandelend mod: ik vertrouw erop dat jullie er zelf wel uitkomen met de hernoemkwestie. Gezien de enige argumenten voor verwijderen in lijken te gaan tegen de richtlijn Wikipedia:Voel je vrij en ga je gang, puur procedureel van aard zijn, een beroep zijn op een niet nader gespecificeerde richtlijn (ben ze allemaal nagelopen maar geen enkele pagina waar richtlijn boven geknald is verbiedt dit) behouden. Met dank aan Vinkje83 voor zijn heldere uiteenzetting. Natuur12 (overleg) 15 sep 2016 15:14 (CEST)

Toegevoegd vrijdag 02/09, af te handelen vanaf 16/09[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 03/09, af te handelen vanaf 17/09[bewerken]

Tegen Tegen verwijderen - Dit betreft de beschermde landgoederen in de landgoederenzone in de Veluwezoom, genaamd Gelders Arcadie. De totale landgoederezone omvat 107, en sinds kort 108 landgoederen, waarvoor de 5 gemeenten in de zone, met de provincie Gelderland in 2009 een intentieverklaring Nieuw Gelders Arcadië hebben getekend. Er was ook een lijst van alle landgoederen in de Veluwezoom/Gelders Arcadië. Ik zou die ook graag graag teruggeplaatst zien. Waarom wel een lijst van bijv. de landgoederen in de Utrechtse Heuvelrug, en een van de Landgoederenzone Maastricht - Meerssen, en niet van Gelderland? Haagschebluf (overleg) 27 sep 2016 14:43 (CEST)
Voor Voor verwijderen Voorziet blijkbaar niet in een behoefte. Navigeren tussen de artikelen op het sjabloon is niet logisch. Wikiwerner (overleg) 9 okt 2016 17:48 (CEST)

Toegevoegd zondag 04/09, af te handelen vanaf 18/09[bewerken]

 • ...

Week 37[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 12/09, af te handelen vanaf 26/09[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 13/09, af te handelen vanaf 27/09[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 14/09, af te handelen vanaf 28/09[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 15/09, af te handelen vanaf 29/09[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 16/09, af te handelen vanaf 30/09[bewerken]

Toegevoegd zaterdag 17/09, af te handelen vanaf 01/10[bewerken]

 • Sjabloon:Infobox fort Antwerpen - weg - Het doel van een infobox is om de belangrijkste gegevens van een artikel samen te vatten. Niet om een afbeelding weer te geven of coördinaten aan het artikel toe te voegen. Daar bestaan andere sjablonen of werkwijzen voor Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 17 sep 2016 01:28 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - infobox toont (net als veel infoboxen) een kaartje waar het fort gelegen is. Dat is mijn inziens een prima aspect van één element, namelijk de locatie, net zoals dat in vele nadere infoboxen ook gebeurt, en vat die locatie in beeld heel goed samen. Ik deel je mening dat de infobox verder weinig andere info bevat, maar je slaat mijn inziens de plank volledig mis door op te roepen tot verwijdering, in plaats van uitbreiding. Daarnaast klopt de gedachte "er zijn andere sjablonen of werkwijzen voor" niet, juist een infobox is bedoeld om het invoegen van een positiekaart in een serie artikelen eenvoudig toe te passen. "Niet om een afbeelding weer te geven of coördinaten aan het artikel toe te voegen." -> gezien dat in vrijwel alle infoboxen afbeeldingen worden ingevoegd en in vrijwel alle geografisch georiënteerde onderwerpen de coördinaten, is dit puur een mening die totaal niet breed gedragen wordt op deze wiki. Overigens voldoet dit sjabloon perfect aan de definitie van een infobox: een box rechts uitgelijnd voor op meerdere artikelen waarin parameters worden ingevuld. Nogmaals, de situatie is niet optimaal, maar oproepen tot verwijdering verslechtert Wikipedia en verbetert deze niet, en waartoe opgeroepen zou moeten worden (als het al niet gewoon zelf toegepast had kunnen worden) is het uitbreiden van de infobox. Romaine 19 sep 2016 01:05 (CEST)

Toegevoegd zondag 18/09, af te handelen vanaf 02/10[bewerken]

Week 39[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 26/09, af te handelen vanaf 10/10[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 27/09, af te handelen vanaf 11/10[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 28/09, af te handelen vanaf 12/10[bewerken]

 • Sjabloon:Zijbalk christendemocratie - weg - We hebben al Sjabloon:Navigatie christendemocratie. De links die nog niet in het tweede sjabloon zitten, kunnen dus beter daar in terechtkomen. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 28 sep 2016 23:11 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Sjabloon sluit beter aan bij de vergelijkbare sjablonen op anderstalige Wikipedia's. Nicklaarakkers (overleg)
   • Wat men op een andere taalversie doet, maakt niets uit. Elke Wikipedia is op dat vlak afzonderlijk. Daarnaast gebruikt onder andere de Engelstalige Wikipedia ook een navigatiesjabloon. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 7 okt 2016 23:09 (CEST)
    • Is er dan niet sprake van een zekere willekeur: sommige Wikipedia's hebben helemaal geen sjablonen bij het artikel "Christendemocratie". Zo zou je ook kunnen redeneren dat alle sjablonen in het Nederlandstalige artikel over christendemocratie overbodig zijn. Maar goed, als de zijbalk zoveel aanstoot geeft mag hij van mij worden verwijderd. Zonde van m'n werk. Nicklaarakkers (overleg) 9 okt 2016 19:54 (CEST)
     • Hier op de Nederlandstalige Wikipedia wordt doorgaans de voorkeur gegeven om een navigatiesjabloon en geen zijbalk te gebruiken. Navigatiesjablonen zorgen er, in tegenstelling tot zijbalken, niet voor dat de opmaak van het artikel (meestal afbeeldingen) in de war wordt gestuurd. Daarnaast zijn navigatiesjablonen meer uniform. Wat men dus op anderstalige Wikipedia doet, maakt hier geen verschil. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 10 okt 2016 18:58 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - een aantal artikelen bekeken te hebben merk ik op dat de zijbalk onnodig afbeeldingen naar beneden drukte, omdat er door de zijbalk minder ruimte aan de rechter kantlijn is om afbeeldingen te plaatsen. En dat terwijl een navigatiesjabloon onderaan én gangbaar is én dat probleem niet heeft. Romaine 9 okt 2016 20:18 (CEST)

Toegevoegd donderdag 29/09, af te handelen vanaf 13/10[bewerken]

 • Sjabloon:Sjabloon Wikidata-informatie – dit sjabloon klopt inhoudelijk niet. Het is door FakirNL boven de fietssjablonen gezet die terecht stof doen opwaaien. Hiermee is echter voor Dinosaur918 de deur geopend om dit sjabloon boven álle andere Wikidata-sjablonen te zetten. Het sjabloon Sjabloon:Standaardlinks tennisser is nu juist een goed besproken sjabloon waar wikidata effectief wordt ingezet. Vele gebruikers hebben steunbetuigingen geleverd en zien deze methode als een verbetering. Het toendertijd aangedragen argument dat nog nooit uitvoerig overleg over de wenselijkheid heeft plaatsgevonden kan niet meer worden gebruikt. Ik heb geen bezwaar tegen een melding boven de fietssjablonen dat ze nog niet moeten worden ingezet, maar dit is een te wijd net dat nu wordt uitgegooid. –Frank Geerlings (overleg) 29 sep 2016 00:19 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Het sjabloon doet perfect wat het moet doen en zegt volledig de waarheid: het wordt gebruikt op pagina's van sjablonen die gegevens van Wikidata ophalen. Het ophalen van gegevens via Wikidata gebeurt dus sowieso nog zonder consensus, ongeacht wat er gezegd geweest is tijdens de nominatieperiode van (slechts één van de vele) sjablonen. Aan het sjabloon zelf of de artikelen waar die sjablonen ingevoegd zijn, is er trouwens geen verschil.
   Als je zo graag consensus wil hebben voor het gebruik van deze sjablonen, gelieve dan een discussie, peiling of stemming op te starten. Een peiling of stemming is trouwens de enige manier om hierover duidelijk een consensus of besluit te bereiken, zoveel is ondertussen wel duidelijk. Het valt mij wel op dat de gebruikers die het meeste voorstander zijn van deze sjablonen, dat eigenlijk nog niet gedaan hebben. Misschien valt daaruit wel een conclusie te trekken... Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 29 sep 2016 13:03 (CEST)
  • Eerlijk gezegd vind ik het door FakirNL aangemaakt sjabloon een heel goed beachte oplossing en afhandeling van deze nominaties. Mijn complimenten daarvoor, ik zou het niet beter kunnen bedenken. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 29 sep 2016 13:06 (CEST)
   • Maar wij van WC-eend adviseren ook WC-eend, dat u dit een goed bedachte oplossing vindt verbaast denk ik niemand. Het is een goed bedoeld sjabloon voor de nominatie die het betrof, maar de bewoordingen zijn net niet goed gekozen. Daardoor lijken ze ook te passen onder de paraplu van een andere nominatie, eentje waar FakirNL niet bij betrokken was en die gewoon is afgehandeld. Over heel veel dingen is geen consensus, en heel veel dingen worden afgeraden. Te denken valt aan het {{Appendix}}-sjabloon bijvoorbeeld. Zullen we daar ook een waarschuwing boven zetten? Overigens is uw toevoeging 'volledige consensus' een leuk gebaar, maar daardoor wordt de waarschuwing wel weer zo vrijblijvend dat het nuttiger is hem weg te laten bij sjablonen die zijn 'vrijgesproken', zoals het genoemde tennis-sjabloon. Misschien was dit alles niet wat FakirNL bedoelde. –Frank Geerlings (overleg) 29 sep 2016 15:25 (CEST)
    • Ik denk niet dat er ergens staat of stond dat dit sjabloon énkel en alleen maar op de sjabloonpagina's van de genomineerde sjablonen mag staan. Dat zou trouwens ook niet de bedoeling zijn van een sjabloon. Het sjabloon zegt dat het geplaatst dient te worden op een "sjabloon dat bedoeld is om informatie uit Wikidata direct op artikelen in de Nederlandstalige Wikipedia te plaatsen", en dat is wat er nu gebeurd. Dus hier is enkel sprake van consequent sjabloongebruik zonder enig onderscheid te maken.
     Dit vergelijken met een ander sjabloon als Sjabloon:Appendix gaat ook niet op. De discussie rond dat sjabloon is ook op geen enkel vlak te vergelijken met de discussie rond deze meerdere sjablonen. Daarnaast zijn er verschillende alternatieven hiervoor en enkel dit wijzigen op een artikel valt zelfs onder de richtlijn WP:BTNI.
     FakirNL heeft tevens op de nominatiepagina laten weten dat er een (ontwerp van) een peiling in de steigers staat, welke hier terug te vinden is. Men zegt wel eens dat geduld een schone zaak is, dus laten we dan tenminste het resultaat van die (nog niet begonnen) peiling afwachten alvorens een sjabloon te verwijderen dat op een duidelijke & correcte manier info over deze soort sjablonen weergeeft. Aangezien de peiling nog niet afgerond is, is er dus ook nog geen sprake van consensus over het al dan niet gebruiken van deze sjablonen. En laat het nu net dát zijn, wat het sjabloon probeert te vertellen. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 29 sep 2016 16:20 (CEST)
     • Ik ben me aan het beraden op een mooie oplossing. Helaas is er iets tussen gekomen en gaat die er vandaag niet meer van komen, maar één dezer dagen. FakirNLoverleg 29 sep 2016 17:28 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen nutteloos waarschuwingssjabloon omdat nergens afgesproken is dat linken naar Wikdidata verboden is. The Banner Overleg 1 okt 2016 01:02 (CEST)
   • En juist net om die reden zegt het sjabloon ook niet dat het verboden is. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 1 okt 2016 01:28 (CEST)
    • Als het gewoon mag, waarom moet er dan voor gewaarschuwd worden? The Banner Overleg 1 okt 2016 01:42 (CEST)
     • Om die reden wordt er niet "gewaarschuwd", maar enkel een mededeling gegeven. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 1 okt 2016 01:42 (CEST)
      • Waarmee je dus gewoon zegt dat het sjabloon nutteloos is omdat het geen zinvol doel heeft. The Banner Overleg 1 okt 2016 12:10 (CEST)
       • Toch wel, het informeert gebruikers. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 1 okt 2016 19:43 (CEST)
        • Over jouw eigen particuliere visie, ja. De Wikischim (overleg) 3 okt 2016 14:23 (CEST)
         • Ik heb het sjabloon niet aangemaakt. En ik ben ook niet de enige gebruiker die aangeeft éérst te wachten op consensus. Aangezien die er (nog) niet is, geeft het sjabloon dat aan. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 4 okt 2016 00:22 (CEST)
          • Als je de discussie in De Kroeg bekijkt, kun je zien dat er absoluut geen consensus is over het feit dat linken naar Wikidata verboden is of anderszins tegen gegaan moet worden. Men is voorzichtig, ja, maar niet tegen linken. En dus is het gewoon toegestaan en is het waarschuwingssjabloon volkomen nutteloos. The Banner Overleg 4 okt 2016 02:24 (CEST)
           • Als dat je mening is, staat het je altijd vrij het sjabloon te (her)nomineren. Merk wel op dat er ook geen consensus is over het feit dat Wiikidata-sjablonen (want linken naar Wikidata en Wikidata-sjablonen zijn iets helemaal verschillend) toegelaten zijn. Op onder andere Wikipedia:Te beoordelen sjablonen/Toegevoegd 2016 week 09 werd namelijk door verschillende gebruikers gevraagd éérst consensus af te wachten. Ook bij dergelijke bewerkingen op reeds bestaande sjablonen, wordt door andere gebruikers dezelfde vraag gesteld. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 4 okt 2016 09:58 (CEST)
            • Het is leuk dat je nu onderscheid maakt tussen linken naar Wikidata en Wikidata-sjablonen terwijl het qua effect gewoon hetzelfde is. The Banner Overleg 4 okt 2016 12:04 (CEST)
             • Neen, dat is het eigenlijk totaal niet. Maar ik kreeg al het sterke vermoeden dat je je niet bewust bent van het verschil. Linken naar Wikidata is het toevoegen van een externe link die verwijst naar een gewone Wikidata-pagina (op wikidata.org zelf dus), waar alles over dat onderwerp op staat. Wikidata-sjablonen zijn sjablonen die info of gegevens ophalen van Wikidata en deze in artikelen hier invoegen. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 4 okt 2016 19:30 (CEST)
  • Ik heb gekozen deze nominatie door te halen. Ik heb eigenlijk geen zin in dit onconstructivisme, ik kan wel 918 dingen bedenken die leuker en interessanter zijn dan kissebissen over iets dat leuk en interessant had kunnen zijn. U doet maar wat voor de encyclopedie het beste is, dan ga ik weer wat leuks doen. –Frank Geerlings (overleg) 1 okt 2016 22:20 (CEST)

Toegevoegd vrijdag 30/09, af te handelen vanaf 14/10[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 01/10, af te handelen vanaf 15/10[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 02/10, af te handelen vanaf 16/10[bewerken]

Week 40[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 03/10, af te handelen vanaf 17/10[bewerken]

Toegevoegd dinsdag 04/10, af te handelen vanaf 18/10[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 05/10, af te handelen vanaf 19/10[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 06/10, af te handelen vanaf 20/10[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 07/10, af te handelen vanaf 21/10[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 08/10, af te handelen vanaf 22/10[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 09/10, af te handelen vanaf 23/10[bewerken]

 • ...

Week 41[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd maandag 10/10, af te handelen vanaf 24/10[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 11/10, af te handelen vanaf 25/10[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 12/10, af te handelen vanaf 26/10[bewerken]

Gaan we die van The Banner dan ook even nomineren? Het is een kopie van zijn sjabloon. Wat een onzin om je zin door te drammen op deze manier. Eerst gaan zitten editen in mijn naamruimte, en dan als je je zin niet krijgt gaan nomineren. Dit is dus een WP:Punt maken. Flag Denmark Bornholmsflaget.svg  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯ ✉️ @     🕘 12 okt 2016 21:41 (CEST)
Is Sinterklaas nog welkom eigenlijk? ErikvanB (overleg) 12 okt 2016 22:36 (CEST)
Iedereen die gewoon voor serieus overleg komt sta ik vriendelijk te woord. Maar mensen die niet serieus willen overleggen kunnen beter wegblijven. Flag Denmark Bornholmsflaget.svg  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯ ✉️ @     🕘 12 okt 2016 22:42 (CEST)
Nogmaals: dit is een pagina in de gebruikersnaamuimte, niet de sjabloonnaamruimte. De discussie hoort dus in ieder geval niet hier plaats te vinden. Sjoerd de Bruin (overleg) 12 okt 2016 22:43 (CEST)
Dan werd ik daarstraks door TheDragonhunter op het verkeerde been gezet. Zijn wijziging naar wp:TBS heb ik te goeder trouw gevolgd. Als dit fout blijkt te zijn, dan moeten we terugverhuizen, naar TBP. Martijnovic (overleg) 12 okt 2016 23:32 (CEST)
Ik dacht dat elk sjabloon op TBS moet. Dat sjablonen niet in de sjabloonnaamruimte hier niet worden afgehandeld, wist ik niet. Mijn excuses.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vraagje? 12 okt 2016 23:44 (CEST)

Toegevoegd donderdag 13/10, af te handelen vanaf 27/10[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 14/10, af te handelen vanaf 28/10[bewerken]

Toegevoegd zaterdag 15/10, af te handelen vanaf 29/10[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 16/10, af te handelen vanaf 30/10[bewerken]

 • ...

Week 42[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 17/10, af te handelen vanaf 31/10[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 18/10, af te handelen vanaf 01/11[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 19/10, af te handelen vanaf 02/11[bewerken]

I explain the bug on the file c:File:Vandalisme effectué par un contributeur sur la copie néerlandophone du module Cycling race qui a conduit à un bug.jpg. An user made a vandalism one month and a half ago. His initiative also try to impeach updates that arrive every week. He should be blocked because I already explain at the beginning of the year that he does is not good. Now all is working, I will also gave two new functions, one is very important because it permits to list teams participating at a race. I see you work about Denmark. On DA Wiki, we have an user that use this algorithm, and if you see on da:Nationale Sluitingsprijs 2016 you see all is working, and you can see on Nationale Sluitingsprijs 2016 you don't have an article about this race that happened on the frontier between Belgium and the Netherlands. This user do a big job, see this. Jérémy-Günther-Heinz Jähnick (overleg) 20 okt 2016 10:36 (CEST)
Thank you, Nomination removed. Flag Denmark Bornholmsflaget.svg  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯ ✉️ @     🕘 20 okt 2016 12:32 (CEST)
You're welcome Rodejong. I am interested if you can follow the page Module:Cycling race and revert edits that don't come from me, Molarus or Edoderoo. It is rare on 20 langages that users try to impose their views, but when it arrives, there are generally problems and it is things I sometimes don't see. For example, if I had the information of your nominations, it is juste because an user of FR Wiki say me. When I translate your message with Google Translate, I bring corrections. Jérémy-Günther-Heinz Jähnick (overleg) 20 okt 2016 14:36 (CEST)
They're on my follow-list. So I will do that. Flag Denmark Bornholmsflaget.svg  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯ ✉️ @     🕘 20 okt 2016 14:57 (CEST)

Toegevoegd donderdag 20/10, af te handelen vanaf 03/11[bewerken]

NB Vóór verwijderen graag kijken of er op de overlegpagina Overleg_Wikipedia:Overleg_gewenst#Invoersjabloon nog consensus is voor verwijdering. Deze verwijderingsnominatie is nogal prematuur ingediend -- de discussie daar is nog in volle gang. valhallasw (overleg) 20 okt 2016 22:04 (CEST)
Graag! Het maakt de pagina er alleen onoverzichtelijker van, en is ook zonder overleg ingevoerd. Iooryz (overleg) 20 okt 2016 13:18 (CEST)
Gebruik is niet verplicht... The Banner Overleg 20 okt 2016 14:19 (CEST)
Bovendien wordt het sjabloon automatisch aangemaakt door de INPUTBOX. Dus het sjabloon is al sinds juni al in gebruik. Ik zou eerst eens onderzoek willen adviseren voor men hier iets gaat nomineren. Flag Denmark Bornholmsflaget.svg  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯ ✉️ @     🕘 20 okt 2016 14:23 (CEST)
Voor Voor verwijderen - Ik vind de argumenten van onder anderen Wutsje en Evilfred overtuigend. Vinvlugt (overleg) 20 okt 2016 13:22 (CEST)
Voor Voor verwijderen - een oplossing voor een probleem dat er niet is. Maakt het nodeloos complex, daarnaast veel te afleidend met afbeelding en door opmaak. Nietanoniem (overleg) 20 okt 2016 13:34 (CEST)
Welke opmaak? Het is immers terug gezet naar hoe het was. Flag Denmark Bornholmsflaget.svg  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯ ✉️ @     🕘 20 okt 2016 13:39 (CEST)
Ik word dus gek van al die kleurplaatwijzigingen. In welke vorm dan ook, dit sjabloon is ongewenst, hoe lang je ook om aandacht blijft vragen. Nietanoniem (overleg) 20 okt 2016 13:49 (CEST)
Complex hoezo? Je hoeft alleen maar een paar dingen in te vullen op de aangegeven plekken. Dingen die toch al in het bericht moesten. Onenigheid over de opmaak is geen reden voor verwijdering. En het is m.i. een oplossing voor een probleem dat wel degelijk al langer bestond en waarvoor ikzelf vorig jaar een minder handig sjabloon voor verzon. --bdijkstra (overleg) 21 okt 2016 16:44 (CEST)
Voor Voor verwijderen - Gewoon van Overleg Gewenst een lijst maken met één regel per vraag, bestaande uit een link naar de te bekijken overlegpagina (en eventueel, as per Nietanoniem, een korte uitleg). Kort, duidelijk en elegant. Cuoregr (overleg) 20 okt 2016 13:41 (CEST)
Tegen Tegen verwijderen - Wat een boer niet lust, vreet ie niet, en dus mag de hele familie het dus niet eten - Beetje gekke redenatie. Als je niet van die opmaak houdt, gebruik je het toch niet? Collega valhallasw heeft zich ingespannen om juist discussies op WP:OG tegen te gaan. Wil je dan terug naar irritaties vanwege mensen die op OG gaan reageren? Dat lijkt me een stap terug te zijn.
Dat men tegen de huidige opmaak is betekent niet dat er niet eerst andere mogelijkheden bekeken kunnen worden voordat je een sjabloon nomineert. Dit lijkt me typisch een gevalletje WP:Punt. Flag Denmark Bornholmsflaget.svg  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯ ✉️ @     🕘 20 okt 2016 14:00 (CEST)
Het gebruik van dit sjabloon is niet verplicht. Wie het gebruiken wil, mag dat doen. Wie het niet gebruiken wil mag het sjabloon negeren. Om via een verwijder-nominatie voor te schrijven hoe iets gedaan moet worden is in strijd met VJVEGJG. The Banner Overleg 20 okt 2016 14:21 (CEST)
Opmerking Opmerking Ik wil even heel duidelijk maken, dat als dit sjabloon verwijderd wordt, de invoerboks ( Nieuw overleg toevoegen ) op Wikipedia:Overleg gewenst onbruikbaar wordt gemaakt. Flag Denmark Bornholmsflaget.svg  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯ ✉️ @     🕘 20 okt 2016 14:59 (CEST)
hier is het sjabloon toegevoegd, dus het lijkt me duidelijk wat er aangepast moet worden zodra het sjabloon verwijderd is. Iooryz (overleg) 20 okt 2016 15:42 (CEST)
M.b.t. VJVEGJG: Dit sjabloon zorgt natuurlijk niet voor vrijheid blijheid bij de gebruikers ervan, maar wel voor een hoop ergernis bij andere volgers van de pagina. VJVEGJG houdt daarnaast per definitie op waar overleg begint. EvilFreD (overleg) 20 okt 2016 17:40 (CEST)
Tegen Tegen verwijderen Op de gelinkte discussie hierboven een uitgebreide reactie gegeven. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 21 okt 2016 02:12 (CEST)

Toegevoegd vrijdag 21/10, af te handelen vanaf 04/11[bewerken]

 • Sjabloon:Sprlijn-cz - wordt gebruikt om links in lopende tekst te zetten. Op de nlwiki gebruiker we daar gewone links voor. Dat voorkomt onnodige code in de tekst en is met knippen & plakken niet complexer dan het gebruik van dergelijke trucs. - Tengwa osse.svgTengwa rómen.svgTengwa osse.svgTengwa óre.svg - (Gebruiker - Overleg) 21 okt 2016 13:43 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - dit is onnodig moeilijk doen en onnodig. Een gewone link is afdoende en transparanter en eenvoudiger aan te passen. Romaine 23 okt 2016 23:58 (CEST)

Toegevoegd zaterdag 22/10, af te handelen vanaf 05/11[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 23/10, af te handelen vanaf 06/11[bewerken]

 • ...

Week 43[bewerken]

Weekpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van weekpagina bekijken | Alleen weekpagina bekijken

Toegevoegd maandag 24/10, af te handelen vanaf 07/11[bewerken]

 • ...

Toegevoegd dinsdag 25/10, af te handelen vanaf 08/11[bewerken]

 • ...

Toegevoegd woensdag 26/10, af te handelen vanaf 09/11[bewerken]

 • ...

Toegevoegd donderdag 27/10, af te handelen vanaf 10/11[bewerken]

 • ...

Toegevoegd vrijdag 28/10, af te handelen vanaf 11/11[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zaterdag 29/10, af te handelen vanaf 12/11[bewerken]

 • ...

Toegevoegd zondag 30/10, af te handelen vanaf 13/11[bewerken]

 • ...

Kandidaten directe verwijdering[bewerken]

Alleen in geval van werkelijke onzin of (spel)fouten. Bij de geringste twijfel het sjabloon hierboven vermelden, dan wordt deze, mits ongewijzigd, over 2 weken verwijderd. Voor de exacte criteria, zie Richtlijnen voor moderatoren.