Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20070610/Yugioh

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Op hol geslagen kopieerapparaat

Toegevoegd - alle copyvio artikelen Gebruiker:Yugioh[bewerken]

Deze gebruiker heeft Wikipedia in de problemen gebracht door al tijdenlang ellenlange lijsten overschijfartikelen te plaatsen. Per paar maanden wisselde zijn "belangstellingsveld" en kwam er weer nieuwe over zijn nieuwste rage. De ergste artikelen zijn genuwegd of een redirect naar een al bestaand artikel geworden de afgelopen tijd, anderen is aan gewerkt door ze compleet te herschrijven en aan te vullen (veel mineralen behouden dankzij Torero, veel tropische planten dankzij JvHertum, schelpen door Paleomal en medische lemma's dankzij EvanHerk). De aanmaker is verzocht ze van bronnen te voorzien maar dit is niet gebeurd (zijn overlegpagina is een lange lijst van verzoeken/vermaningen). De lijst met artikelen hieronder is wat er over is en die moeten óf weg óf compleet opnieuw herschreven/geschreven worden zodat Wikipedia geen auteursrechtelijke problemen kan krijgen. Daarom zijn ze nu allemaal van sjablonen voorzien. Alle artikelen op de aanmaaklijst van Yugioh zijn door mij beoordeeld en waar mogelijk gered of doorverwijzingen geworden en wat echt erg was is verwijderd. Ik heb zelf ook al drie artikelen compleet nieuw opgezet (over vissen en een geologische) en ga zo een vierde aanpakken. Alle hulp bij onderstaande lijst is zeer welkom. Bij elk artikel staat kort hier vermeld wat er aan zou moeten gebeuren en wat het probleem is. Sommigen zullen niet te redden zijn, anderen moeten compleet herschreven en aangevuld worden. Als er een anderstalige versie te vinden is (die staan links van het artikel bij "in andere talen") dan staat dat erbij want die kunnen desgewenst vertaald worden met bronvermelding en als vervangende tekst geplaatst. Als er geen artikel links bijstaat check dan in ieder geval ff of het toch bestaat door in de url-balk de letters nl. door en. te vervangen. Als je een artikel wil aanpakken geef dat ff hieronder aan en als het gelukt is, haal dan het sjabloon weg en geef aan met een streep door de nominatie dat het OK is en wat er aan is gebeurd alsjeblieft. Alvast hartelijk dank aan iedereen die bereid is (en ik zie al dat een aantal de handschoen oppakken inmiddels, waarvoor hulde) om de onderwerpen (die allen zeer wikiwaardig zijn en een beter artikel verdienen) te willen behouden voor Wikipedia. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 10 jun 2007 14:41 (CEST)

Premie[bewerken]

Omdat ik (zonder morren) aan twee van ondergenoemde artikelen heb meegewerkt, mag ik me misschien nu toch een knorrig woord veroorloven? Inderdaad staat hier een aantal artikelwaardige titels bij. Maar werken wij (inclusief ik) niet mee aan wangedrag door deze artikelen te verbeteren? Aanmaker dumpt maar wat copyvio's en ja hoor, succes! Anderen maken er keurig wat van. Ik vraag me af of we dit gedump wel moeten belonen, in plaats van de aanmaker nu eens echt onder uit de zak te geven. Heeft de "laatste waarschuwing" op zijn OP inderdaad repercussies? Wie waarschuwt, moet immers zijn woorden gestand kunnen doen? Dit onverlet mijn grote respect voor Moira's ijver en toewijding. Vriendelijke groeten, Bessel Dekker 11 jun 2007 14:21 (CEST)

Dat laatste ben ik het helemaal mee eens. Het eerste, na een aantal artikelen te hebben herschreven, ook. Als hij straks weer actief is en op dezelfde manier doorgaat, zal ik hem onder mijn persoonlijke curatele stellen. De maatregel die ik daarbij voorstel is: nieuwe copyvio-artikelen die hij aanmaakt zal hij zelf omschrijven binnen een bepaalde tijd, anders blokkeer ik hem voor de periode die anderen nodig hebben om ze om te schrijven (en ik zal daar persoonlijk geen prioriteit aan geven). Woudloper 11 jun 2007 22:55 (CEST)
Moeite[bewerken]

Ik reageer hier maar verder. Ik blijf moeite hebben met de bewijslast. Als er geen titel of URL aangegeven wordt waaruit de betreffende Wiki tekst zou zijn overgeschreven, dan kan ik nooit beoordelen of dat inderdaad juist is. Ik vind dat deze praktijk eigenlijk niet kan. Het past een beetje in de mores om nooit (nou ja, bijna nooit dan) referenties bij pagina's te plaatsen. Maar goed, ik geef hier toch maar het voordeel van de twijfel. Ik ben bezig het artikel over Albrecht Penck van de Duitse Wikipedia te vertalen en probeer indien nodig wat info toe te voegen. Ik ben ook bezig met Margaritifera margaritifera en Ensis directus. Eventueel wil ik mij op Ramapithecus werpen, hoewel ik geen Spaans kan vertalen. Overigens wordt Sivapithecus door velen als synoniem van Ramapithecus beschouwd. Ik kan niet beoordelen in hoeverre dat juist is. --Tom Meijer 11 jun 2007 22:26 (CEST)

Sorry Tom. Ik lees dit nu pas, heb net het Duitse artikel vertaald... Yugioh heeft zelf toegegeven dat zijn teksten uit een bepaald boek komen, van sommige weten we (i.i.g. MoiraMoira) zelfs welk boek. Woudloper 11 jun 2007 22:58 (CEST)
Hindert niet. Ik was inmiddels al vrij ver maar het was dan ook geen groot stuk. Ik had het niet beter kunnen doen.
Overigens blijf ik er toch bij dat het niet noemen van de eventuele overschrijfbron niet in orde is. Het valt voor anderen niet te controleren en ik moet de aangever op zijn/haar blauwe ogen geloven. Zo hoort het gewoon niet.--Tom Meijer 11 jun 2007 23:11 (CEST)
Met een beetje tekstgevoel (en kennis van tekstsoorten) kun je doorgaans feilloos beoordelen of een tekst origineel is of niet. Zeker geldt dit voor een reeks teksten. Bronvermelding als gewoonte zou veel ellende voorkomen — maar ja, probeer dat maar eens dwingend voor te schrijven! Vriendelijke groeten, Bessel Dekker 12 jun 2007 07:56 (CEST)
Als aanvullende uitleg: het geval Yugioh is niet te vergelijken met andere. Hier is structureel een scholier bezig geweest met zelftoegegeven (klik maar op zijn naam, dan kom je op de overlegpagina) overschrijven en vertalen van auteursrechtelijk beschermde teksten in de hoop daarvoor "beloond" te worden met "schrijversterren". Toen dat niet gebeurde en itt anderen hem begonnen aan te spreken op zijn voor Wikipedia schadelijke gedrag maakte hij sokpoppen aan en ging zichzelf sterren geven. Vele Wikipedianen hebben hem verzocht bronnen aan te geven en de teksten te herschrijven. Dit is niet gelukt, telkenmale begon hij weer opnieuw met een nieuw onderwerp na even zich koest te hebben gehouden en een collega heeft hem nu een allerlaatste waarschuwing gegeven eind mei en sindsdien zijn er geen bijdragen meer geweest gelukkig. (En dank voor het "watchdog aanbod hierboven). Het is nu aan de gemeenschap om de ellende aan te pakken en te pogen te behouden wat kan en te verwijderen wat Wikipedia in de problemen kan brengen. Heel hartelijk dank aan iedereen die meehelpt. Met vriendelijke groet, Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 12 jun 2007 09:20 (CEST)
Een gevolg van de inherente 'tekortkomingen' van Wikipedia die eigenlijk niet echt structureel te verhelpen zijn. Hopelijk gaat er door er steeds bovenop te zitten op de lange duur een opvoedende werking van uit maar dit soort 'bijdragen' zullen toch wel altijd blijven komen. Ik zal proberen hier betere voelsprieten voor te ontwikkelen. Zonde van de energie blijft het echter wel.--Tom Meijer 12 jun 2007 11:40 (CEST)
Alle moeite van degenen die hieronder meehelpen is beslist niet voor niets. De lijst van alle copyviolations is nu compleet én ik ben nu alle al gedane artikelen met een streep erdoor aan het nalopen en uit de bewerkingsgeschiedenis de auteursrechtschendende versies aan het halen zodat Wikipedia daar geen problemen meer mee kan krijgen nu of later, dus degenen die alles herschreven hebben of vertaald krijgen gewoon alle credits waar ze recht op hebben (en een virtueel bloemetje van mij erbij Glimlachende smiley). De artikelen die nagekeken zijn en waar de copyvio versies van verwijderd zijn hebben een duimpje omhoog (Duimomhoog.png) erbij staan. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 12 jun 2007 16:38 (CEST)
Het gaat goed mensen! Misschien kunnen we zelfs ALLE artikelen van de prullenbak redden als we zo doorgaan! Woudloper 14 jun 2007 01:10 (CEST)
Yep - het gaat idd heel goed Glimlachende smiley. Ik heb alle artikelen die gedaan zijn tot vannacht nu "afgevinkt" met het "thumbs up" symbool en ontdaan van de copy-vio versies in de bestandsgeschiedenis en hier in de sublijsten onderaan gezet zodat er duidelijk is welke nog gedaan kunnen worden. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 14 jun 2007 02:58 (CEST)

****ALLES IS GELUKT, HERSCHREVEN, OPNIEUW AANGEMAAKT EN DE COPYVIOVERSIES ZIJN VERWIJDERD. MIJN HARTELIJKE DANK AAN IEDEREEN DIE DIT PROJECT HEEFT HELPEN SLAGEN. ALLE GEBRUIKERS DIE HIERONDER STAAN HEBBEN EEN KLEINE BLIJK VAN WAARDERING OP HUN OP GEKREGEN Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 jun 2007 14:45 (CEST)****

Geneeskunde COMPLEET GEDAAN[bewerken]
 • Calculus (anatomie) - idem a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 20 jun 2007 08:17 (CEST) Duimomhoog.png
 • Barrier-cream - idem a.b. en is hier geen Nederlands woord voor?
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - of er een betere naam is weet ik niet, maar de tekst is herschreven - **Man!agO** 20 jun 2007 08:21 (CEST)
  • de juiste term was Barrier cream ik heb het daar aangevuld opnieuw geschreven (was incompleet van yugioh) en de oorspronkelijke titel is een redirect geworden ernaartoe Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 20 jun 2007 13:27 (CEST) Duimomhoog.png
 • Blozen - idem a.b. - de engelse wikipediaversie is een prima artikel om te vertalen en in de plaats te zetten
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - vond de Engelse tekst persoonlijk nogal moeilijk om te vertalen. Heb daarom het bestaande stuk maar herschreven - **Man!agO** 20 jun 2007 08:51 (CEST) Duimomhoog.png
 • Beklemde breuk - idem a.b. maar er zijn al hernia artikelen
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - herschreven - **Man!agO** 20 jun 2007 08:54 (CEST) Duimomhoog.png
 • Baardschurft - idem a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - het Engelstalige artikel opgespoord en vertaald - **Man!agO** 19 jun 2007 12:44 (CEST) Duimomhoog.png
 • Aha-erlebnis - idem a.b. - het duitse wikipedia artikel is prima om hier vertaald voor in de plaats te zetten
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - bestaande tekst herschreven. Ik twijfel echter wel aan de titel. Moet dit niet (kijken naar de Engelse en Duitse Wikipedia) "inzicht" zijn - **Man!agO** 19 jun 2007 13:39 (CEST) Duimomhoog.png
 • Adstringentia - idem a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - herschreven. Maar was het nu echt nodig deze twee keer op de lijst te zetten? - **Man!agO** 19 jun 2007 13:19 (CEST) Duimomhoog.png
 • Actinisch - idem a.b., is na wat bewerkingen een loze wb term geworden.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - is nu een redirect naar het (volgens mij wel correcte) artikel Actinisme - **Man!agO** 19 jun 2007 12:59 (CEST) Duimomhoog.png
 • Acro- weg - idem a.b. bovendien onzinlemma - wb
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - is nu een redirect naar de doorverwijspagina Acro - **Man!agO** 19 jun 2007 13:49 (CEST) Duimomhoog.png
 • Atticus (middenoor) - idem a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - herschreven, maar is nog steeds een beginnetje - **Man!agO** 19 jun 2007 13:30 (CEST) Duimomhoog.png
 • Aurikel (hart) - idem a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 19 jun 2007 14:14 (CEST) Duimomhoog.png
 • Athetose - idem a.b. - er is een duits wiki-lemma wat vertaald kan worden. Yugioh heeft er al een paar kromme zinnen (zonder bronvermelding) uit overgenomen op een later tijdstip waardoor wat er nu staat een incomplete poging is.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - herschreven met wat info van de Engelse Wikipedia erbij - **Man!agO** 18 jun 2007 15:32 (CEST) Duimomhoog.png
 • Cor pulmonale - idem a.b. Het engelse Wikipedia artikel is vertalenswaardig hier.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 12 jun 2007 19:27 (CEST) Duimomhoog.png
 • Chromosomale afwijking - idem a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd Josq 12 jun 2007 11:36 (CEST) Duimomhoog.png
 • Cystoscoop - idem a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd, is nu een redirect naar Cystoscopie - **Man!agO** 11 jun 2007 12:57 (CEST) Duimomhoog.png
 • Cauterisatie - idem a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 11 jun 2007 12:55 (CEST) Duimomhoog.png
 • Carbenoxolon - idem a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - omgezet in beginnetje --Mrgreen71 12 jun 2007 11:00 (CEST) Duimomhoog.png
 • Bezoar - idem a.b. Het engelse wikipedia artikel kan vertaald in de plaats ervan komen.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd er kan nog veel meer bij, maar het is nu in elk geval geen copyvio meer - ɘVe Roept u maar! 10 jun 2007 21:43 (CEST) Duimomhoog.png
 • Blauwe baby - idem a.b. het engelse wikipedia artikel kan vertaald worden.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd, het Engelstalige artikel is vertaald, - **Man!agO** 11 jun 2007 13:08 (CEST) Duimomhoog.png
 • Beroepsziekte - idem a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - herschreven - **Man!agO** 11 jun 2007 19:00 (CEST) Duimomhoog.png
 • Bloedspuwing - idem a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 11 jun 2007 11:08 (CEST) Duimomhoog.png
 • Bacteriurie - idem a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 11 jun 2007 14:38 (CEST) Duimomhoog.png
 • Bacillendrager - idem a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 11 jun 2007 15:27 (CEST) Duimomhoog.png
 • Alkaptonurie - idem a.b. Engels artikel op wikipedia is te vertalen ipv wat er nu staat
  • Uitgevoerd Uitgevoerd – vertaald van de Engelstalige Wikipedia - **Man!agO** 11 jun 2007 15:54 (CEST) Duimomhoog.png
 • Alkalireserve - idem a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - herschreven - **Man!agO** 11 jun 2007 19:00 (CEST) Duimomhoog.png
 • Albuminurie - idem a.b. Het engelse artikel is korter dan deze lap tekst overigens
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 11 jun 2007 14:33 (CEST) Duimomhoog.png
 • Alalie - idem a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - vertaald van Duitse Wikipedia - **Man!agO** 11 jun 2007 15:54 (CEST) Duimomhoog.png
 • Ainhum - idem a.b. er is een engelse korte (veel betere) versie te vertalen
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 11 jun 2007 15:33 (CEST) Duimomhoog.png
 • Acholurie - idem a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 13 jun 2007 14:03 (CEST) Duimomhoog.png
 • Asphyxie - idem a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 13 jun 2007 13:33 (CEST) Duimomhoog.png
 • Atopie - idem a.b. er is een goed engels wiki-artikel om te vertalen beschikbaar
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 11 jun 2007 14:11 (CEST) Duimomhoog.png
 • Audiometer - idem a.b. er is een engels wiki-artikeltje om te vertalen beschikbaar
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 12 jun 2007 13:26 (CEST) Duimomhoog.png
 • Axis - idem a.b. - Kan iemand ipv de twee copyvio zinnen naast het plaatje de engelse tekst vertalen?
 • Automatisme - idem a.b. - er is een vrij kort maar prima engelstalig wikiartikeltje te vertalen en in de plaats te zetten
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 13 jun 2007 13:53 (CEST) Duimomhoog.png
 • Autolyse - idem a.b. - het engelse korte stukje is veel beter om ipv te zetten
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 11 jun 2007 18:48 (CEST) Duimomhoog.png
 • Autohemotherapie - idem a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 13 jun 2007 13:57 (CEST) Duimomhoog.png
 • Collesfractuur - idem a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 14 jun 2007 14:10 (CEST) Duimomhoog.png
 • Cholecystogram - idem a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 14 jun 2007 11:13 (CEST) Duimomhoog.png
 • Syndroom van Da Costa - idem a.b. en klopt deels ook niet helemaal. De engelse wikiversie is beter.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 14 jun 2007 11:08 (CEST) Duimomhoog.png
 • Corpus alienum - idem a.b. Het engelse Wikipedia artikel is vertalenswaardig hier.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 14 jun 2007 11:40 (CEST) Duimomhoog.png
 • Stanley Rossiter Benedict - idem a.b. - er is een kort artikeltje met foto om te vertalen op de Engelse Wikipedia beschikbaar
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 14 jun 2007 11:52 (CEST) Duimomhoog.png
 • Alarmreactie - idem a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 14 jun 2007 13:26 (CEST) Duimomhoog.png
 • Adjuvans - idem a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 14 jun 2007 13:18 (CEST) Duimomhoog.png
 • Betatron - idem a.b. er zijn verschillende anderstalige versies om te kunnen vertalen ipv dit
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 14 jun 2007 19:46 (CEST) Duimomhoog.png
 • Area (anatomische term) - idem a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - herschreven - **Man!agO** 14 jun 2007 19:29 (CEST)
  • en nog wat aangevuld na opzoeken zodat beschrijving recent is. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 jun 2007 09:22 (CEST) Duimomhoog.png
 • Bornholmziekte - idem a.b. en titel klopt niet.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - Engelstalige artikel vertaald, en de naam veranderd in Ziekte van Bornholm - **Man!agO** 15 jun 2007 10:00 (CEST) Duimomhoog.png
 • Breedspectrum-antibiotica - idem a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - herschreven - **Man!agO** 15 jun 2007 12:00 (CEST)
  • was verouderde tekst en ik heb de vrijheid genomen om er een redirect naar Penicilline van te maken waar de uitleg al staat en de relevante aanvullingen (uitleg) meegenomen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 jun 2007 14:52 (CEST) Duimomhoog.png
 • Basaalmetabolisme - idem -a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 16 jun 2007 10:14 (CEST) Duimomhoog.png
 • Joseph Babinski - miniem, het engelse wiki-artikel is redelijk compleet, vooral qua referenties en met een naamlijst; het duitse bevat aanvullende info. Een synthese vertaling is het beste hier
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 16 jun 2007 10:39 (CEST) Duimomhoog.png
 • Achylie - idem a.b., er is een duits wiki-lemmaatje wat als vervanging vertaald kan dienen.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 16 jun 2007 11:16 (CEST) Duimomhoog.png
 • Asepsis - idem a.b. - wel iets bewerkt in de loop der tijd maar het engelse lemma is een wereld van verschil. Dat vertalen zou zeer te preferen zijn
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 16 jun 2007 11:06 (CEST) Duimomhoog.png
 • Cortison - idem a.b. - en klopt de titel wel?
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - herschreven samen met Mrgreen71. De naam lijkt mij wel te kloppen, daar ik heb op internet wel meer ben tegen gekomen. - **Man!agO** 16 jun 2007 16:06 (CEST) Duimomhoog.png
 • Chloorthiazide - idem a.b.
 • Basale lichaamstemperatuur - idem a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 16 jun 2007 14:49 (CEST) Duimomhoog.png
 • Balneologie - idem a.b. - het duitse wikipedia artikel is prima om in de plaats te zetten in vertaling
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 16 jun 2007 15:07 (CEST) Duimomhoog.png
 • Atonie - idem a.b. maar mag wmb weg want is wb
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 16 jun 2007 15:14 (CEST) Duimomhoog.png
 • Aspirator - idem a.b. - er is een prima engels wiki-lemma om te vertalen beschikbaar.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 16 jun 2007 14:33 (CEST) Duimomhoog.png
 • Defloratie - idem a.b.
 • Cascara - idem a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 19 jun 2007 11:47 (CEST) Duimomhoog.png
 • Colostomie - uit "het handboek van kleine geneeskunde voor beginnelingen" (keurig op alfabet aangemaakt - zie maar hieronder de chronologie in de tijd loopt terug...)
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 19 jun 2007 14:50 (CEST) Duimomhoog.png
 • Collageenziekte - idem a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 19 jun 2007 15:22 (CEST) Duimomhoog.png
 • Climacterium - idem a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 19 jun 2007 15:34 (CEST)
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - ik heb ff doorgezocht en de tekst van maniago nu ingepast in het artikel menopauze en deze is een redirect geworden daarnaartoe Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jun 2007 16:27 (CEST) Duimomhoog.png
 • Cefaloridine - idem a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 19 jun 2007 13:34 (CEST)
  • bleek een heel miniem (en verouderd) tektstje te zijn. Is nu redirect naar de hoofdgroep geworden. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jun 2007 16:27 (CEST) Duimomhoog.png
Dieren ALLEMAAL GEDAAN[bewerken]
 • Camargue (paard) - copyvio vertaling met rare zinsbouw af en toe. Paardenliefhebber in de zaal?
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 20 jun 2007 11:58 (CEST) Duimomhoog.png
 • Salerno (paard) - niet echt goede vertaling van een onbekende tekst
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 20 jun 2007 11:44 (CEST) Duimomhoog.png
 • Sorraia - nog een paardenras, ws site-overschrijfseltje, het duitse wikipediaartikel is vertalenswaardig hier.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 20 jun 2007 11:25 (CEST) Duimomhoog.png
 • Akhal-Teke - idem, het duitse of engelse wikipediartikel zijn vertalenswaardig.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 20 jun 2007 09:23 (CEST) Duimomhoog.png
 • Manchester terriër - idem aan boven.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 19 jun 2007 10:44 (CEST) Duimomhoog.png
 • Finse spits - idem aan boven
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 19 jun 2007 09:26 (CEST) Duimomhoog.png
 • Kleine strandloper - yugioh overschrijfsel, engelse artikel is OK
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - artikel herschreven op basis van Engelse wiki artikel en aangevuld Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 18 jun 2007 21:40 (CEST) Duimomhoog.png
 • Border terriër - hondenboek/site tekstje.
 • Beekparelmossel - boek/site-tekstje. Het Duitse wiki-artikel is het vertalenswaardigst qua inhoud, op de engelse pagina staan veel referenties om toe te voegen
  • Uitgevoerd Uitgevoerd Ik heb hier een nieuwe tekst voor geschreven en gebruik gemaakt van het bovenstaande Tom Meijer 14 jun 2007 00:35 (CEST) Duimomhoog.png
 • Langsnuitzeepaardje - boek-overschrijfsel.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd Herschreven. B kimmel 12 jun 2007 10:00 (CEST) Duimomhoog.png
 • Zandzager - weg - Deze tekst komt van twee websites af
  • Uitgevoerd Uitgevoerd Herschreven. B kimmel 12 jun 2007 16:44 (CEST) Duimomhoog.png
 • Amerikaanse zwaardschede - tekst uit schelpenboekje
  • Uitgevoerd Uitgevoerdherschreven --Tom Meijer 12 jun 2007 16:43 (CEST) Duimomhoog.png
 • Boorspons - idem aan boven, suggestie hier: bestaande tekst helemaal herschrijven met behoud van de feiten en de tekst van het engelstalige artikel invoegen.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 12 jun 2007 18:35 (CEST) Duimomhoog.png
 • Puitaal - overschrijfsel van site
  • Uitgevoerd Uitgevoerd titel moest Magge worden maar dat was een andere copyvio van Rex van weer een andere site dus die twee zijn nu samengevoegd en herschreven en van correcte bronvermelding voorzien onder de juiste titel en puitaal is een redirect geworden nu Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 jun 2007 13:28 (CEST) Duimomhoog.png
 • Garrano - nog een paardenras, ws site-overschrijfseltje
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 12 jun 2007 17:57 (CEST) Duimomhoog.png
 • Berber (paard) - idem, het duitse of engelse wikipediartikel zijn vertalenswaardig.
  • Op jouw gezag zal ik de en: vertalen! Bessel Dekker 10 jun 2007 17:56 (CEST)
  • Uitgevoerd UitgevoerdVervangen door vertaling van de en:, en dus: move to strike. Bessel Dekker 10 jun 2007 18:54 (CEST) Duimomhoog.png
 • Huzule - nog een paardenras, ws site-overschrijfseltje - engelse wikipediaartikel is vertalenswaardig.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 12 jun 2007 18:26 (CEST) Duimomhoog.png
 • Sealyham terriër - waarschijnlijk tekst uit een hondenboek gebruikt gezien de woordkeus. Het engelse wikipediaartikel kan als basis dienen (het duitse is er een vertaling van).
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 12 jun 2007 15:48 (CEST) Duimomhoog.png
 • Noorse buhund - idem aan boven.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 12 jun 2007 18:46 (CEST) Duimomhoog.png
 • Zwarte zee-eend - overschrijfseltekst. Het engelse wiki-artikeltje kan (eventueel aangevuld met wat locatieinfo van het duitse) dienen als vertaling.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - Jvhertum 11 jun 2007 16:31 (CEST) Duimomhoog.png
 • Waterrietzanger - overschrijfseltekst. Het duitse wiki-artikel is het beste (beter dan het engelse) om te vertalen.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - Jvhertum 12 jun 2007 11:45 (CEST) Duimomhoog.png
 • Ramapithecus - weg - copyviovertaling uit? Het Spaanstalige Wikipedia artikel (ik hoop op Zanaq hier :) ) is de beste van de vier die er naast staan om eventueel te vertalen en met bron erbij in de plaats te zetten
  • Er is daar iets vreemds aan de hand met de interwiki's. De overige wiki's redirecten naar Sivapithecus. Als dat gerechtvaardigd is kunnen we dat hier ook doen. — Zanaq (?) 10 jun 2007 21:46 (CEST)
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - in navolging van Engelse en Duitse Wikipedia heb ik een redirect van Ramapithecus naar Sivapithecus gemaakt. Er stond al een opmerking bij Siva over Rama maar Sivapithecus zou m.b.v. de Engelse en Duitse wikiteksten wat aangevuld kunnen worden. Dat laatste is inmiddels ook gebeurd --Tom Meijer 14 jun 2007 14:07 (CEST) Duimomhoog.png
 • Avelignese - overschrijfseltje over nog een paardenras
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 14 jun 2007 10:49 (CEST) Duimomhoog.png
 • Achetta - een paardenras; copyviotekst gezien het ronkende liefhebberstaalgebruik ws van een paardensite
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - herschreven - **Man!agO** 14 jun 2007 10:44 (CEST) Duimomhoog.png
 • Alpengierzwaluw - ondanks lay out staat hier nog steeds enkel het copyvio overschrijfseltekstje van yugioh in. Het duitse wiki-artikel is het meest compleet, het engelse wat minder.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 19 jun 2007 09:01 (CEST) Duimomhoog.png
 • Lachstern - was er door geglipt, ook een overschrijfsel
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - inmiddels compleet nieuw artikel van gemaakt. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jun 2007 11:30 (CEST) Duimomhoog.png
Geografie / Geologie ALLEMAAL GEDAAN[bewerken]
 • Jenolan Caves - overschrijfseltekst is blijven staan. Het Engelse artikel is prima te vertalen.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - was dit nu echt de laatste? - **Man!agO** 19 jun 2007 12:14 (CEST) Duimomhoog.png
  • Ja hoor, ik heb de hele bewerkingslijst van Yugioh nu driemaal doorgewerkt LOL Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 jun 2007 12:36 (CEST)
 • 38e breedtegraad - overschrijfsel. Het engelse wiki-artikel is prima te vertalen hier.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 19 jun 2007 07:04 (CEST) Duimomhoog.png
 • Murray (rivier) - idem a.b. Is prima Engelstalig wiki-artikel over
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 18 jun 2007 19:29 (CEST) Duimomhoog.png
 • Turkanameer - idem a.b. Hier is een zeer uitgebreid engelstalig wiki-artikel over.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 18 jun 2007 15:16 (CEST) Duimomhoog.png
 • Flow Country - idem a.b. Hier is een prima artikel op wikipedia-en over om te vertalen.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 18 jun 2007 13:55 (CEST) Duimomhoog.png
 • Grote Bekken - idem a.b. engelse wikiversie is te preferen bij een vertaling.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 18 jun 2007 12:01 (CEST) Duimomhoog.png
 • Chondriet - idem a.b. Is prima Engelstalig wiki-artikel over
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - Woudloper 17 jun 2007 00:33 (CEST) Duimomhoog.png
 • Nojima-breuk - weg - copyvio boektekst
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 18 jun 2007 07:09 (CEST) Duimomhoog.png
 • Pallasiet - idem a.b. Is prima Engelstalig wiki-artikel over
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - Woudloper 17 jun 2007 00:33 (CEST) Duimomhoog.png
 • Sudd - nog een vertaalde folder/site tekst. Hier is een prima engeltalig wiki-artikel over om te vertalen.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 13 jun 2007 15:17 (CEST) Duimomhoog.png
 • Grote Zandwoestijn - idem a.b. - engelstalige wikiartikel is prima om te vertalen.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 11 jun 2007 17:58 (CEST) Duimomhoog.png
 • Grote Victoriawoestijn - idem a.b. er is een prima engels wiki-artikel hierover te vertalen.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 11 jun 2007 18:15 (CEST) Duimomhoog.png
 • Tanamiwoestijn - het engelse wiki-artikel kan vertaald worden maar behoud dan wel de extra informatie in andere bewoordingen die in het overschrijfseltje van Yugioh staat en voeg dat in op de juiste plek.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 11 jun 2007 17:45 (CEST) Duimomhoog.png
 • Pantanal - idem a.b. Het Engelstalige wiki-artikel is heel uitgebreid dus echt een vertaalkluif maar wel goed.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 13 jun 2007 09:23 (CEST) Duimomhoog.png
 • Okefenokeemoeras - vertaald site/foldertekstje. Engels wiki artikel zou in de plaats kunnen vertaald.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 11 jun 2007 18:38 (CEST) Duimomhoog.png
 • Great Dismal Swamp - idem a.b., engels wiki-artikel is prima om te vertalen (wel veel werk)
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 12 jun 2007 12:32 (CEST) Duimomhoog.png
 • Grotte Casteret - nog een overschrijfseltje, kan geen ander wiki artikel vinden helaas.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - reeds aanwezige tekst herschreven - **Man!agO** 13 jun 2007 09:30 (CEST) Duimomhoog.png
 • Lough Derg - idem a.b. Is prima Engelstalig wiki-artikel over
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 12 jun 2007 12:48 (CEST) Duimomhoog.png
 • Windermere - idem a.b. Is prima Engelstalig wiki-artikel over
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 12 jun 2007 13:12 (CEST) Duimomhoog.png
 • Groot Australisch Scheidingsgebergte - idem a.b. Is prima Engelstalig wiki-artikel over
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 13 jun 2007 12:47 (CEST) Duimomhoog.png
 • Nevado del Ruiz - idem a.b. Is prima Engelstalig wiki-artikel over
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 13 jun 2007 11:19 (CEST) Duimomhoog.png
 • Kilauea - idem a.b. Is prima Engelstalig wiki-artikel over
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 13 jun 2007 11:52 (CEST) Duimomhoog.png
 • Novarupta - idem a.b. Is prima Engelstalig wiki-artikel over
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 13 jun 2007 10:17 (CEST) Duimomhoog.png
 • Manicouagan - idem a.b. Is prima Engelstalig wiki-artikel over
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 12 jun 2007 15:32 (CEST) Duimomhoog.png
 • John Tuzo Wilson - idem a.b. Is prima Engelstalig wiki-artikel over
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - Woudloper 11 jun 2007 22:02 (CEST) Duimomhoog.png
 • Granuliet - idem a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 12 jun 2007 11:46 (CEST) Duimomhoog.png
 • Arabische Woestijn - idem a.b. het engelstalige wikiartikel is heel uitgebreid en de beste vertaalkeuze.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd Jvhertum 14 jun 2007 12:20 (CEST) Duimomhoog.png
 • Daniel Moreau Barringer - idem a.b. Is prima Engelstalig wiki-artikel over
 • Biebrzamoerassen - idem a.b.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 16 jun 2007 15:31 (CEST) Duimomhoog.png
 • Karakum - idem a.b. hier is het duitstalige wiki-artikel de beste vertaalkeuze
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 16 jun 2007 15:26 (CEST) Duimomhoog.png
 • Mount Rainier - idem a.b. Is prima Engelstalig wiki-artikel over
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 17 jun 2007 08:55 (CEST) Duimomhoog.png
 • Llanosmoerassen - weg, idem a.b. De titel klopt hier ook niet, en stukje is heel incompleet. De Spaanstalige versie (Zanaq?) is wel compleet en dekt een hele gebiedsbeschrijving die uit veel meer dan enkel moerasland bestaat. Dat zou dus vertaald kunnen worden maar dan onder de juiste titel Los Llanos. De staande titel kan dan een redirect worden daarnaartoe.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - ik heb het Engelstalige artikel vertaald. Dat is weliswaar minder uitgebreid dan het Spaanstalige, maar de titel klopt nu en het is nu wel duidelijk dat het gebied meer is dan enkel een moeras. - **Man!agO** 17 jun 2007 08:00 (CEST) Duimomhoog.png
 • Waituna Lagoon weg - een ws engelstalig vertaald foldertekstje gezien de foute titel (Lagoon ipv Lagune)
 • Transantarctisch Gebergte - weg - copyvio boektekst
  • Uitgevoerd Uitgevoerd Jvhertum 15 jun 2007 12:41 (CEST) Duimomhoog.png
 • Castle Rock - weg - een klassieke copyvio boekoverschrijving. Bovendien klopt titel niet eens.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - herschreven (naar mijn beste kunnen), ik zoek nog of de titel juist is - Kameraad Pjotr 15 jun 2007 09:19 (CEST)
 • Gosses Bluff - idem aan Moine-overschuiving. Benodigd nieuwe tekst om behouden te kunnen blijven.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - eveneens naar beste kunnen herschreven - Kameraad Pjotr 15 jun 2007 09:49 (CEST) Duimomhoog.png
 • Manson (krater) - boekoverschrijfsel
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - herschreven - **Man!agO** 14 jun 2007 08:46 (CEST) Duimomhoog.png
 • Vallei met 10.000 rookpluimen - overschrijfsel - ik weet de engelse titel niet maar als die bekend is bij iemand zoek dan ff op de engelse wikipedia daarnaar aub.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 13 jun 2007 13:02 (CEST) Duimomhoog.png
 • Woodleigh - boekoverschrijfsel
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 13 jun 2007 18:28 (CEST) Duimomhoog.png
 • Skaergaard - weg - boekoverschrijfsel
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - herschreven - **Man!agO** 12 jun 2007 06:50 (CEST) Duimomhoog.png
 • Great Alpine Fault - weg - Leest als boektekst (is het ws ook).
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - Woudloper 12 jun 2007 23:52 (CEST) Duimomhoog.png
 • Aïr - weg - De opgegeven "referentie" blijkt een reisbureausite waar wat heel anders opstaat...
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - is nu een vertaling van de Engelstalige Wikipedia - **Man!agO** 11 jun 2007 13:52 (CEST) Duimomhoog.png
 • Salvesen - weg - Boektekst.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 12 jun 2007 06:59 (CEST) Duimomhoog.png
 • Great Dyke- weg - Boektekst.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 12 jun 2007 07:49 (CEST) Duimomhoog.png
 • Pão de açúcar - weg - copyviotekst uit geologieboek.
  • Uitgevoerd UitgevoerdDe tekst onder "geologie" had ik al eerder herschreven. Ik heb de rest nu ook herschreven. Alleen de feitjes uit Yugiohs versie zijn ongewijzigd (de berg is 396 m hoog, bestaat uit graniet; dat soort dingen).Woudloper 10 jun 2007 15:43 (CEST) Duimomhoog.png
 • Ship Rock - weg - copyvio tekst. Hoewel er als bron het (prima) Engelse artikel aangegeven wordt is dit *niet* het geval, het is enkel een geologisch boekoverschrijfsel. Iemand zin om het engelse artikel (wel) te vertalen?
  • Uitgevoerd Uitgevoerd, bij deze - **Man!agO** 11 jun 2007 13:40 (CEST) Duimomhoog.png
 • Devil's tower - weg - copyvio geologieboekoverschrijfsel. De opgegeven bron is apert onjuist, op die site staat niets wat in het artikel aan vaktaal-informatie voorkomt.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 12 jun 2007 10:35 (CEST) Duimomhoog.png
 • Palisades Sill - weg - copyvio geologieboekoverschrijfsel. De opgegeven bron is (het prima Engelstalige Wikipedia artikel) is apert onjuist want dat is een compleet ander verhaal. Iemand zin om het wiki-en artikel (wel) te vertalen en hier te zetten ipv wat er staat?
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 12 jun 2007 11:15 (CEST) Duimomhoog.png
 • Chaîne des Puys - weg - copyvio boektekst. De opgegeven bron, het prima franstalige Wikipedia artikel is dit *niet*, daar staat iets heel anders. Iemand die goed in Frans vertalen is en die tekst hier wel in kan zetten?
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - heb het Engelstalige artikel vertaald. Bevat weliswaar minder tekst, maar nu is het in elk geval geen copyvio meer. - **Man!agO** 13 jun 2007 07:07 (CEST) Duimomhoog.png
 • El Chichón - weg - copyvio geologieboektekst. De opgegeven referentie is onjuist, daar staat wat heel anders. Van dit artikel zijn wel verschillende anderstalige Wikipedia artikelen ter beschikking om uit te putten bij eventueel opnieuw schrijven.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 12 jun 2007 11:31 (CEST) Duimomhoog.png
 • Masaya (vulkaan) - weg - geologieboekoverschrijfsel. De opgegeven referentie klopt niet, daar is niets uit overgenomen (zou wel kunnen gebeuren). Van dit artikel is een prima engelstalige wikipediaversie beschikbaar om eventueel te vertalen als vervangende tekst.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd Jvhertum 10 jun 2007 21:46 (CEST) Duimomhoog.png
 • Cerro Azul-Quizapu - weg - copyvio geologieboektekst. Een korte versie is op de engelstalige Wikipedia beschikbaar om te vertalen.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 12 jun 2007 13:48 (CEST) Duimomhoog.png
 • Albrecht Penck - weg, copyvio boektekst. Het duitse wikipedia artikel kan het beste gekozen worden om te vertalen in plaatst van wat hier staat. Het engelse is veel miniemer.
 • Rijndalslenk - weg - copyvio boektekst
  • Is deze niet dubbel met Rijnslenk, of is dat weer net iets anders? Woudloper? «Niels» zeg het eens.. 10 jun 2007 15:45 (CEST)
  • Blijkbaar wel dubbel, geredirect door Woudloper namelijk. «Niels» zeg het eens.. 10 jun 2007 21:37 (CEST)
  • Dit was een beetje een warboel, ik heb er nu een redirect naar de dp Rijnslenk van gemaakt, nu klopt het helemaal. Woudloper 11 jun 2007 22:01 (CEST) Duimomhoog.png
 • Noord-Anatolische Breuk - copyvio boektekst
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - is reeds compleet herschreven door Torero en Woudloper Duimomhoog.png
 • Noordzeebekken - weg - copyvio boektekst
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - herschreven door Pbech/Woudloper/MoiraMoira. Duimomhoog.png
 • Moine-overschuiving - copyvio boektekst. Is al iets aan geredigeerd door Woudloper (voordat die wist dat hier sprake was van copyvio), maar moet ivm deze copyvio echt helemaal herschreven worden wil het behouden kunnen blijven.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd Woudloper 11 jun 2007 22:01 (CEST) Duimomhoog.png
 • Lonar - copyvio boekoverschrijftekst. Bovendien klopt het helemaal niet want Lonar is veel meer dan enkel dat geologische stukje tekst - zie hier voor het complete engelse Wikipedia artikel over dit gebied. Iemand zin om dat te vertalen in de plaats van wat er nu staat?
 • Popigai (krater) - boekoverschrijfsel
 • Bosumtwi - boekoverschrijfsel, een prima artikel om eventueel te vertalen en te plaatsen bestaat hier op de engelse Wikipedia.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd ok. — Zanaq (?) 10 jun 2007 17:12 (CEST) Duimomhoog.png
 • Sudbury (krater) - boekoverschrijfsel
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - eveneens naam veranderd naar Sudbury Basin - **Man!agO** 12 jun 2007 14:35 (CEST) Duimomhoog.png
 • Haughton - boekoverschrijfsel
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - is nu een doorverwijspagina. Het artikel over de krater met de naam Haughton heb ik vertaald van de Engelstalige Wikipedia. Dit is te vinden bij Haughton krater - **Man!agO** 12 jun 2007 14:15 (CEST) Duimomhoog.png
 • Bailey Willis - bleek de vertaling van het Duitse wiki-artikel
  • Uitgevoerd Uitgevoerd is nu behouden met bronvermelding erbij door mij en kleine vertaalpoets Symbole-faune.png MoiraMoira overleg Duimomhoog.png
 • Walter Alvarez - boekoverschrijfseltje - een prima engelstalig wiki-artikel is ter vertaling/vervanging van wat hier staat beschikbaar.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - Woudloper 11 jun 2007 22:01 (CEST) Duimomhoog.png
 • Abraham Gottlob Werner - idem a.b. Het engelse wiki-artikel is prima.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - Woudloper 12 jun 2007 23:52 (CEST) Duimomhoog.png
 • Charles Walcott - wiu, ws boekoverschrijfseltje maar is al iets aan geschaafd. Het engelse wikipedia artikel is zeer vertalenswaardig.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 14 jun 2007 10:38 (CEST) + aanvullingen Woudloper Duimomhoog.png
 • Clair Patterson - wiu - niet echt goede en (erger) zeer incomplete vertaling van het engelse wikipedia artikel en zonder bronvermelding.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - nu geheel en (hopelijk) beter vertaald - **Man!agO** 14 jun 2007 08:39 (CEST) Duimomhoog.png
 • Harold Wellman weg - Incompleet, komt ws uit boek over geologie
  • Geef me een weekje en ik zal dit artikeltje herschrijven. Woudloper 10 jun 2007 14:09 (CEST)
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - stuk dat er stond herschreven, en het stukje van de Engelstalige Wikipedia vertaald - **Man!agO** 14 jun 2007 09:22 (CEST)
  • Maniago: ik heb je opmerking op mijn OP gelezen en het nagelezen: is prima. Woudloper 14 jun 2007 13:09 (CEST) Duimomhoog.png
 • Whin Sill - wiu, zeer slechte en incomplete deelvertaling van een klein stukje van het Engelse Wikipedia artikel vandaar het wiu label.
  • deels Uitgevoerd Uitgevoerd - het is inderdaad lastige tekst om te vertalen. Bovendien stond er net als bij de andere artikelen het "weg" sjabloon. Ik heb ook maar een deel van het artikel kunnen vertalen. Hopelijk is mijn versie wel beter dan wat er eerst stond. - **Man!agO** 14 jun 2007 09:13 (CEST)
  • Zeker beter, ik heb het nog wat aangepast. Woudloper 14 jun 2007 12:10 (CEST)
  • Ik heb er nog wat bij vertaald uit het Engelse artikel en er een taalpoets overheen gehaald Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 14 jun 2007 14:30 (CEST) Duimomhoog.png
 • Midland Valley - boekoverschrijfsel
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 18 jun 2007 11:09 (CEST) Duimomhoog.png
 • Mackenzie dykes weg, copyvio boektekst.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 18 jun 2007 11:13 (CEST) Duimomhoog.png
 • Fair Head - weg - zeer slecht maaksel. Bron geeft engelse Wikipedia aan maar dit zijn slechts enkele slechtvertaalde zinnetjes uit dat op zich prima artikel. Iemand zin om dat te vertalen?
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 18 jun 2007 12:52 (CEST) Duimomhoog.png
 • Okavangodelta - idem a.b. - er is hier ook een prima vertalenswaardig engels wiki-artikel over.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 18 jun 2007 13:30 (CEST) Duimomhoog.png
Mineralen COMPLEET GEDAAN[bewerken]
 • Hydrosulfaat - weg, overschrijfsel uit mineralenboekje
  • of dit helemaal klopt en überhaupt relevant is moet iemand met verstand van scheikunde naar kijken. Dit is geen mineraal. Woudloper 14 jun 2007 12:10 (CEST)
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - het is inderdaad geen mineraal. De tekst is nu herschreven, en ook flink ingekort aangezien er een hoop informatie in stond over aluin. **Man!agO** 16 jun 2007 08:45 (CEST) Duimomhoog.png
   • Het spijt me ontzettend, maar dit artikel is nog steeds totale inzin. Ik weet niet waar je deze informatie vandaan haalt, maar hydrosulfaat is gewoon een verouderde en slechte naam voor het waterstofsulfaat-ion (HSO4-. Volgens mij gewoon te verwijderen ! --Mrgreen71 19 jun 2007 15:26 (CEST)
    • Ik heb het artikel sulfaat uitgebreid met informatie van de Engelstalige Wikipedia, en daarna (net als op de Engelstalige Wikipedia) van zowel Hydrosulfaat als waterstofsulfaat redirects naar sulfaat gemaakt. Nu klopt het wel - **Man!agO** 20 jun 2007 07:58 (CEST)
     • Uitstekend !--Mrgreen71 20 jun 2007 12:57 (CEST) Duimomhoog.png
 • Johanniet - weg, overschrijfsel uit mineralenboekje
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - Woudloper 15 jun 2007 20:09 (CEST) Duimomhoog.png
 • Voltaïet - weg, overschrijfsel uit mineralenboekje
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - Woudloper 15 jun 2007 20:09 (CEST) Duimomhoog.png
 • Vauqueliniet - weg, overschrijfsel uit het mineralenboekje van Yugioh
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 14 jun 2007 13:08 (CEST) Duimomhoog.png
 • Uranopiliet - weg, overschrijfsel uit mineralenboekje
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 14 jun 2007 12:58 (CEST) Duimomhoog.png
 • Kaïniet - weg, overschrijfsel uit mineralenboekje
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 14 jun 2007 14:36 (CEST) Duimomhoog.png
 • Morenosiet - weg, overschrijfsel uit mineralenboekje
  • Zou ook nuweg kunnen, zijnde evidente onzin: een kopersulfaat met Ni in de formule, dus niet Cu?? Bessel Dekker 10 jun 2007 17:49 (CEST)
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - formule nu correct Woudloper 14 jun 2007 13:09 (CEST) Duimomhoog.png
 • Coquimbiet - weg, overschrijfsel uit mineralenboekje
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - Woudloper 14 jun 2007 13:09 (CEST) Duimomhoog.png
 • Pickeringiet - weg, overschrijfsel uit mineralenboekje
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - Woudloper 14 jun 2007 12:10 (CEST) Duimomhoog.png
 • Hanksiet - weg, overschrijfsel uit mineralenboekje
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - reeds gedaan door Woudloper - **Man!agO** 14 jun 2007 10:52 (CEST) Duimomhoog.png
 • Gummiet - idem aan boven
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - reeds gedaan door Woudloper - **Man!agO** 14 jun 2007 10:54 (CEST) Duimomhoog.png
 • Lithiofiliet - weg, overschrijfsel uit mineralenboekje van Yugioh
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - Woudloper 14 jun 2007 01:10 (CEST) Duimomhoog.png
 • Stolziet - weg, overschrijfsel uit mineralenboekje
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - Woudloper 14 jun 2007 01:10 (CEST) Duimomhoog.png
 • Powelliet - weg, overschrijfsel uit mineralenboekje
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - Woudloper 14 jun 2007 01:10 (CEST) Duimomhoog.png
 • Fornaciet - weg, overschrijfsel uit mineralenboekje
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - Woudloper 14 jun 2007 01:10 (CEST) Duimomhoog.png
 • Amfiboliet - idem aan boven
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - Woudloper 14 jun 2007 01:10 (CEST) Duimomhoog.png
 • Metacinnaberiet - weg, overschrijfsel uit mineralenboekje
  • Ik heb over deze stof een zin toegevoegd aan het artikel Cinnaber. Gewraakte stukje kan inderdaad weg. Bessel Dekker 11 jun 2007 14:02 (CEST)
  • Uitgevoerd Uitgevoerd is dus nu redirect geworden naar Cinnaber. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 11 jun 2007 14:53 (CEST) Duimomhoog.png
  • Overigens is dat een ongelijke redirect: het heeft een ander kristalrooster dan cinnaber en is daarom per definitie een ander mineraal (zgn. polymorf). Woudloper 14 jun 2007 12:10 (CEST)
  • de uitleg wat metacinnabariet is staal wel in het artikel cinnaber dus vlg mij kan het wel zo hoewel het niet elegant is en een eigen artikel beter natuurlijk (maar ik ben een absolute leek op het gebied :) ) Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 14 jun 2007 16:06 (CEST)
  • Ik heb niet persee iets tegen deze constructie hoor. Er kan altijd nog een artikeltje worden gemaakt als iemand er iets meer over te vertellen heeft. Woudloper 15 jun 2007 20:09 (CEST)
Schepen COMPLEET GEDAAN[bewerken]
 • SS United States - lijkt wel tekst uit schipfolder. Het engelse artikel op Wikipedia is een prima artikel om eventueel vertaald met bronvermelding ervoor in de plaatst te zetten.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - is nu een vertaling van het Engelstalige artikel - **Man!agO** 11 jun 2007 12:33 (CEST) Duimomhoog.png
Flora COMPLEET GEDAAN[bewerken]
 • Calceolaria - een kamerplantenboekjestekst
 • Brassavola - idem, er is een prima artikel op de engelse Wikipedia beschikbaar om te vertalen.
 • Chamaecereus - nog een kamerplantenboekjestekst.
  • Kan weg, dit geslacht is opgegaan in Echinopsis - Jvhertum 13 jun 2007 12:10 (CEST)
  • Uitgevoerd Uitgevoerd dus verwijderd, want redirecten naar Echinopsis waar nog geen artikel over is is zinloos. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 13 jun 2007 14:17 (CEST) Duimomhoog.png
 • Cephalocereus - nog een kamerplantenboekjestekst.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd Jvhertum 13 jun 2007 12:42 (CEST) Duimomhoog.png
 • Chlorophytum - lijkt wel uit een kamerplantenboekje te komen. Het Engelse artikel op Wikipedia is beter en bevat infobox.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - herschreven door Rasbak - **Man!agO** 13 jun 2007 15:35 (CEST) Duimomhoog.png
Metereologie COMPLEET GEDAAN[bewerken]
 • Chocolatero - meer wiu dan weg, maar miniem en klopt het wel?
 • Stevensonhut - uit dezelfde folder/weersite
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 14 jun 2007 10:59 (CEST) Duimomhoog.png
 • Buran (wind) - tekstje over een windsoort
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 11 jun 2007 12:44 (CEST)
  • Moet dit volgens de vigerende transliteratievoorschriften niet "Boeran" zijn? Paul B 11 jun 2007 13:38 (CEST)
  • Lijkt me wel. Dan moet Boeran ook hernoemd worden en een doorverwijspagina aangemaakt worden. Jvhertum 13 jun 2007 12:50 (CEST)
  • doorverwijzing geschied. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 13 jun 2007 14:28 (CEST) Duimomhoog.png
 • Weerballon - folder/weersite tekstdeeltje
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 11 jun 2007 11:29 (CEST) Duimomhoog.png
Astronomie COMPLEET GEDAAN[bewerken]
 • Callirrhoë (maan) - overschrijfseltje, er is een engels wikiartikel beschikbaar om te vertalen maar het duitse is completer.
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 13 jun 2007 13:25 (CEST) Duimomhoog.png
 • Aoede (maan) - vertaalseltje - is al taalkundig wat aan gedaan maar de tekst is nog letterlijk copyvio. Ook hier is het duitse wiki artikel beter dan het engelse
  • Uitgevoerd Uitgevoerd - **Man!agO** 13 jun 2007 13:15 (CEST) Duimomhoog.png