Gebruiker:Rogieravis/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Davilex is een Nederlandse softwareontwikkelaar en uitgever uit Houten.

Tot 2006 was Davilex een internationaal opererend bedrijf met diverse bedrijfsonderdelen en producten.

Na 2006 legde Davilex zich exclusief toe op het ontwikkelen en verkopen van software voor het midden- en kleinbedrijf in Nederland.

De hier beschreven producten worden niet meer verkocht, behalve de bedrijfsproducten en deze worden zeer summier behandeld.


Davilex Hoofdkantoor in 2000

Het begin[bewerken | brontekst bewerken]

Davilex werd opgericht in 1987 in Arnhem door Lex van Oorspronk en David Brons. Ze kenden elkaar van de HEAO. Lex kon programmeren en schreef een beleggingsprogramma. Er werd besloten om dit uit te geven, onder de naam Davi-Effect. Als bedrijfsnaam werd de samenvoeging van hun voornamen gebruikt.

Davi-Effect werd verkocht via directe verkoop, ondersteund door krantenadvertenties. De advertenties waren herkenbaar aan het studentikoze logo, maar ook door de directe manier van adverteren en de lage prijs.

In Groningen werd tegelijkertijd Torpedo Software opgericht door twee studenten bedrijfseconomie, Rogier Avis en Lambert Wolterbeek Muller. Zij hadden eerder in 1985 hun eigen computer verkocht, de “GMA” Personal Computer (een IBM PC kloon uit Taiwan).

Davilex Software en Torpedo Software begonnen allebei tegelijk aan het ontwikkelen van een zogenaamde “DOS schil”. MS-DOS was het toenmalige besturingssysteem van Microsoft op de PC. MS-DOS was een gebruiksonvriendelijk systeem, op basis van tekst(met de C:\> "prompt"). Dus zonder muisbediening en zonder grafische interface, zoals de Apple Macintosh populair heeft gemaakt. Een “DOS schil” hielp de gebruiker met allerlei moeilijke taken zoals het kopiëren van bestanden of het formatteren van een diskette.

Toen Davilex begin 1988 als eerste uitkwam met DaviDos werd dit onmiddellijk bekeken door Torpedo Software. DaviDos was door een Belgische student geschreven (Lex was al snel weg bij Davilex) en het was kwalitatief slecht. Daarom werd nog dezelfde dag een softwarelicentie gesloten die er op neer kwam dat Davilex voortaan DosBoss van Torpedo Software – weliswaar onder de naam DaviDos – zou gaan verkopen. De oorspronkelijke DosBoss werd uitgebracht door Torpedo Software.

Vanaf dat moment werd alle software van Davilex Software ontworpen en ontwikkeld door Torpedo Software. Daar kwam al snel ook de helpdesk bij.

Tussen 1989 en 1993 werden er veel titels ontwikkeld en uitgebracht. Ook werd er meer en meer geleverd aan dealers en winkelketens (bijvoorbeeld het toenmalige Tandy). Maar de meeste omzet kwam uit de directe verkoop, waarbij bestaande klanten 3 à 4 keer per jaar werden aangeschreven met updates of nieuwe producten.

De echte doorbraak (en bijbehorende sprong in omzet) kwam echter niet. Wel was deze periode erg belangrijk. Het maken, uitbrengen en ondersteunen van “eenvoudig in gebruik” software was een opgave onder het onvriendelijke DOS en in de toenmalige markt waarin software nog duur, exclusief en relatief moeilijk verkrijgbaar was. Er was nog geen echte massa-markt. De PC was daarvoor te duur en te ingewikkeld en daardoor meer een werkmachine voor serieuze gebruikers.

In deze tijd werd het noodzakelijke “Davilex-DNA” opgebouwd. Er werden producten uitgebracht voor het beheer van onder meer adressen, films en boeken. Daarnaast kwamen er financiële producten voor thuis en het kleinbedrijf, Davi-Cash en Davi-Account. En computer cursussen (zoals Leer werken met WordPerfect, Lotus 1-2-3 etc.).

En zelfs de eerste(adventure) game, de adventure “Inspecteur Banaan en de ontvoering van MaBella”.

Rogier Avis & David Brons

Davilex 2.0[bewerken | brontekst bewerken]

Vanaf 1990 werd Windows populairder. In 1992 bezochten David Brons en Rogier Avis voor het eerst samen de Verenigde Staten (Chicago) en dat betekende een keerpunt.

Ten eerste zagen ze een belangrijke toespraak ("keynote speech") van Bill Gates van Microsoft. De grote doorbraak van Windows leek onafwendbaar. En samen met het kleurenscherm en lagere prijzen lag de doorbraak naar de grote massa om de hoek. Er werd besloten om volledig over te schakelen op het ontwikkelen voor Windows. Deze overstap resulteerde binnen 2 jaar in één van de eerste Windows applicaties van Nederlandse bodem, Davi-Cash (thuisfinanciën). Al snelde volgde Davi-Account (boekhouden) en Davi-Adres (adressenbeheer).

Ten tweede werden in Chicago de eerste gesprekken gevoerd over een fusie tussen beide bedrijven. In 1994 werd deze (gelijkwaardige) fusie gerealiseerd. De merknaam bleef Davilex (maar dan zonder ”Software”) en de nieuwe vestiging kwam in het centraal gelegen Houten. Er werd in sneltreinvaart gemoderniseerd: het logo werd strakker en moderner, het dealernetwerk werd sterk uitgebreid en de allitererende slogan (“Geniaal in Gemak”) werd overal toegepast. De directie werd gevormd door Rogier Avis en David Brons.

Dit was de start van “Davilex 2.0”. En dat resulteerde in een sterke groei en professionalisering van het bedrijf.

Davilex heeft prijzen gewonnen in binnen- en buitenland. Waaronder meerdere malen de “DTN Award” voor beste software uitgever van Nederland. Deze Award bestaat niet meer, maar werd uitgereikt door het vakblad Digitaling[1]. Deze prijs werd uitgereikt namens de winkeliers, die Davilex jarenlang meer dan 50% van de stemmen gaven.

Davilex had op haar hoogtepunt ongeveer 240 medewerkers (in Fte’s) in dienst.

Product ontwikkeling centraal[bewerken | brontekst bewerken]

De productontwikkeling bij Davilex stond altijd centraal met een sterke focus op de wensen van een klant. Dat betekende een nauwe samenwerking tussen alle afdelingen, met name softwareontwikkeling, marketing en verkoop.

Er werd gewerkt met de 80/20 regel; 80% van de gebruikers wil meestal "maar" 20% van alle mogelijke functionaliteit. Dit betekende dat het product betaalbaar en begrijpelijk gehouden kon worden, en dat er veel aandacht voor de details kon zijn (juist vanwege de beperking van functionaliteit).

“Geniaal in Gemak” was daarom de slagzin. “Easy reading makes difficult writing”; het is een opgave om software te ontwikkelen die door de gebruiker als gemakkelijk wordt ervaren.

De ontwikkeling van een nieuw product begon vaak met het maken van de verpakking; de doos waarin producten verkocht werden. De doos stond centraal in alle discussies en beslissingen.

Marketing & Verkoop[bewerken | brontekst bewerken]

Davilex had veel aandacht voor het op de juiste manier besteden van het marketing budget, waarbij zoveel klanten bereikt konden worden tegen de meest aantrekkelijke prijs.

Ook hier ging het om “Geniaal in gemak”; naast gemak van gebruik dus ook gemak van informatie (doos), gemak van prijs (betaalbaar maar niet goedkoop) en gemak van plaats (overal verkrijgbaar).

De dozen van Davilex diende een toegankelijke uitstraling te hebben. Een klant diende direct te weten waar het product voor diende en wat het kostte.

De verkoopafdeling was relatief groot en zeer actief, dit omdat er veel winkeliers bedient moesten worden.

Ook werkten er "merchansdisers" op de verkoopafdeling, die verantwoordelijk waren voor het "aankleden" van de winkels, met allerlei promotie materiaal.

Een belangrijke doorbraak was het STER spel op TV. Dit was een voorloper van het huidige Ster & Cultuur. Destijds werd er door de STER zendtijd voor commercials aangeboden tegen sterk gereduceerde prijzen, mits dit gekoppeld was aan een quiz met een prijs voor de kijkers. De naamsbekendheid van Davilex ging hierdoor sterk omhoog.

Davilex had uiteindelijk een (geholpen) naamsbekendheid van 50%[2], nummer 2 na Microsoft.

Veel families en bedrijven leken een product van Davilex in huis te hebben, mede omdat er voor ieder wat wils was. En omdat er veel illegaal gekopieerd werd.

Development[bewerken | brontekst bewerken]

Ook bij de software ontwikkeling was er discipline wat betreft budget en deadline. Er werd gewerkt met strak georganiseerde teams met - naast programmeurs en grafici - een “project lead” (projectleider), “product lead” ( functioneel ontwerper, veelal industrieel ontwerpers opgeleid in Delft) en een “technical lead” (technisch ontwerper). Later kwam hier de Product Manager bij.

Davilex investeerde veel in de software-ontwikkelomgeving. Hierdoor konden bestaande producten makkelijker onderhouden worden en nieuwe producten sneller ontwikkeld. Tegen lagere kosten, maar met behoud van kwaliteit.

Ook de traditionele handleiding werd vernieuwd. Hierbij werd niet elk menu onderdeel beschreven, maar werd uitgelegd hoe vanuit de belevingswereld van de gebruiker het product gebruikt moest worden.

De software probeerde zich aan de buitenwereld aan te passen, in plaats van omgekeerd.

Distributie[bewerken | brontekst bewerken]

Davilex beschikte over eigen distributiecentrum in Elst. Hier werden alle producten verwerkt en uitgeleverd. Zowel de winkelier, maar ook individuele klant en buitenlandse distributeur.

Het doel was om elke binnenkomende bestelling nog dezelfde dag te verwerken, hetgeen betekende dat in dat geval het product de volgende dag ook daadwerkelijk in de handen van klant, winkelier of distributeur kon zijn.

Helpdesk[bewerken | brontekst bewerken]

De helpdesk was een essentieel onderdeel van de formule van Davilex.

In de hoogtijdagen van Davilex werden er door de helpdesk 180.000 “cases” per jaar afgehandeld. De helpdesk werkte, met het - zelf ontwikkelde - Helpdesk Informatie Systeem (HIS). Alle standaard problemen zaten in de HIS database en konden eenvoudig gekoppeld worden aan een bepaalde “case” van een klant. Alle cases stonden ook in een database en werden regelmatig geanalyseerd om te monitoren hoe het met de kwaliteit van de producten stond. En welke verbeteringen of nieuwe functionaliteit kon worden doorgevoerd aan de producten.

In die tijd was het standaard om alle hulp via de telefoon te verlenen. Davilex vond dit onbetaalbaar en onhandig voor de klant. Het was praktischer om de vragen niet per telefoon, maar per brief (en later per e-mail) te beantwoorden, zodat de klant de oplossing stap-voor-stap kon uitvoeren op een moment dat voor hem geschikt was.

Deze aanpak was destijds vernieuwend, goedkoper voor Davilex (waardoor de producten betaalbaar bleven) en beter voor de klant.

Internationaal[bewerken | brontekst bewerken]

Davilex had kantoren in Duitsland en de Verenigde Staten. Vooral Duitsland werd gezien als de “tweede thuismarkt”. Mede omdat het een grote markt was (ongeveer 6x Nederland in omvang) en geografisch dichtbij.

Ook Engeland en Frankrijk waren belangrijke afzetmarkten.

Davilex werkte meestal met een grote distributeur samen, maar hield een sterke controle over de marketing, prijsstelling en andere zaken. Soms werd er een klein Davilex kantoor in het kantoor van de distributeur gevestigd. Zelf controle houden was belangrijk, omdat er meestal met “consignatie” werd gewerkt. Consignatie wil (in dit specifieke geval) zeggen dat de leverancier - in dit geval Davilex - alleen betaald kreeg krijgt wat daadwerkelijk doorverkocht was aan een eindgebruiker).

De export betrof in eerste instantie vooral de productiviteitssoftware. Davi-Adres en Davi-Music werden in 3 talen en in 5 landen verkocht. Daarna volgde de educatieve Redcat reeks.

De export betrof later vooral games, en dan specifiek de racegames, die gebaseerd waren op A2 Racer, met altijd de lokale, herkenbare omgeving om te racen.

De producten van Davilex zijn wereldwijd verkocht. Van Zweden tot Italië. Van Korea tot Brazilië en van de Verenigde Staten tot Rusland. Wereldwijd zijn er ongeveer 20 miljoen Davilex producten verkocht op de verschillende platforms (vooral PC en PlayStation 1 en 2). Daar komt nog bij de verkopen via OEM (bundeling bij bijvoorbeeld een computer of een set lege CD’s) en licenties (een andere uitgever produceert op basis van betaalde/te betalen rechten).

Inclusief het illegaal kopiëren (toen gemiddeld 1 op 4) betekent dit wereldwijd ongeveer 80 miljoen “gebruikte” Davilex producten.

thumb|right|Davilex Business 2000 reeks

Productiviteits software[bewerken | brontekst bewerken]

Productiviteitssoftware (ook wel “beheer” software genoemd) is waar het allemaal mee begon. Het beheren van effecten, adressen, financiële transacties, etc..

Davi-Effect, Davi-Cash en Davi-Adres waren voor de thuismarkt.

Davi-Account, Davi-Factuur, Davi-Relatie en Davi-Order voor de klein-zakelijke markt. Davi-Account 2000 was in 1997 een stap voorwaarts in gebruiksvriendelijkheid in boekhouden. Het motto was “boekhouden voor de ondernemer” (in plaats van “boekhouden voor de boekhouder”).

Special Interest[bewerken | brontekst bewerken]

Special Interest ontstond als tweede tak en dit bedrijfsonderdeel maakte vooral educatieve-, Informatieve- en Hobby producten.

Cursussen

Het begon met de cursusreeks, onder de titel “Leer werken met ...”. Onder meer DOS, Wordperfect, Lotus 1-2-3 en andere toen bekende software (onder DOS) werden behandeld.

Gebruikers van de cursussen werkte in een speciaal gebouwde simulatie omgeving. Hierdoor kregen ze het idee echt in de behandelde software aan het werk te zijn.

Later werden er grafische cursussen voor veel gebruikte Windows programma’s ontwikkeld, zoals Windows zelf, Word en Excel.

thumb|right|Dealersheet Davi-Recept Hobby reeks

Een andere reeks producten die onder Special Interest viel, was de zogeheten “Hobby” reeks. Het waren vaak beheerproducten, maar dan met een Hobby insteek.

Een Hobby product was niet alleen een “database”, met een vooraf vast gedefinieerde structuur, maar had meestal ook een “gastheer”. Bijvoorbeeld meesterkok Cas Spijkers bij Davi-Recept (met onder meer speciaal gemaakte kooktip filmpjes) en TV-tuinman Rob Verlinden in Davi-Tuin. Meestal was er ook al een kant en klare database, gevuld met standaard items, zodat de gebruiker snel aan de slag kon. Zoals recepten bij Davi-Recept, planten en bloemen in Davi-Tuin en informatie over liedjes en artiesten bij Davi-Music.

Davilex was vroeg actief met het digitaal uitgeven van informatie en de automatische koppeling daarvan aan een locale database van de gebruiker.

Ook werd Internet snel ingezet. Niet alleen voor de Helpdesk (middels het programma Davi-Service), maar ook met één van de eerste online shops waar de Davilex producten konden worden gekocht.

Davi-Music had met “Music Magazine Online” op Internet een primeur wat betreft samenwerking tussen de PC en internet, onder andere met de mogelijkheid om informatie over nieuw uitgekomen nummers automatisch te downloaden.

Internet Community

In 1999 werd de eerste Davilex “Internet community” gelanceerd, na inbreng van het bedrijf door Steven Rottier. Het betrof BabyInfo, de site voor zwangere vrouwen en jonge moeders. Babyinfo had 40.000 unieke bezoekers per maand. Ook bestond er een samenwerking met de multinational Procter & Gamble. Op elk pak luiers en in elke commercial op TV stond het logo van BabyInfo vermeld. Daarnaast werden KinderInfo en BabyWinkel opgericht.

Games[bewerken | brontekst bewerken]

Met “Inspecteur Banaan en de ontvoering van MaBella” had Davilex in 1992 de games markt al betreden. Inspecteur Banaan was een zogeheten “Adventure” (waarbij je allerlei zaken moest onderzoeken en oplossen), een in die tijd zeer populair genre.

Het was ook één van de eerste, 100% gelokaliseerde games. Het speelde zich volledig af in Amsterdam, en er waren honderden foto’s gemaakt van allerlei locaties in Amsterdam, die als decor in het spel gebruikt werden.

thumb|right|Dealersheet Redcat RedCat

Davilex Games kreeg in 1994 een serieus vervolg met de aankoop van het bedrijf “Redcat Software” van Rudolf Wolterbeek Muller.

In deze reeks stonden het RedCat karakter (de rode kater) centraal. Redcat was in eerste instantie een platformspel (zoals Mario (Nintendo). Het werd weggegeven aan kinderen die een nieuwe rekening opende bij een bank. Later werd het een avontuurlijke, educatieve serie voor kinderen: een combinatie van spelen en leren, maar vooral educatief niet te zwaar. Spelers moesten bijvoorbeeld eerst een paar sommen maken, voordat ze weer brandstof kregen om verder te racen.

Redcat was populair bij kinderen (in de eerste versies had Redcat de stem van de nog jonge Carlo Boszhard). Ook zijn er aanverwante Redcat producten verschenen, zoals een dubbel CD met hits (samen met Universal), een avonturen luister-CD met liedjes, een lunchbox met “cap” etc...

Voetbal

Hierop volgden een reeks voetbal games. Bijvoorbeeld Competitiemanager met Hans Kraay Sr. voor het spelen en managen van de Nederlandse eredivisie en “Oranje Kampioen!” (met Jack van Gelder) voor het naspelen van de Europese kampioenschappen van 1996.

thumb|right|Dealersheet Autobahn Raser A2 Racer

Vervolgens kwam het grootste succes van Davilex Games: A2 Racer. A2 Racer had twee belangrijke aspecten. A2 Racer was ten eerste puur “Arcade” (nadruk op snel plezier beleven) en dus niet een simulatie (alles zo realistisch mogelijk). En het was, ten tweede, de eerste echt gelokaliseerde racegame (wereldwijd gezien). In A2 Racer kon de speler voor het eerst echt over een digitaal nagebouwde, bestaande snelweg rijden en zag de speler onder andere de Amsterdam ArenA liggen. De speler kon flitspalen omver rijden en werd achtervolgd door herkenbare Nederlandse politieauto’s.

A2 Racer werd een groot succes[3]. Eerst op de PC, later ook op de PlayStation 1 en 2 en nog later ook op de mobiele telefoon. A2 Racer was technisch gezien de eerste game ter wereld die gebruik maakte van de toen nieuwe Direct3D technologie.

Er werd toen al snel een Autobahn Raser voor Duitsland ontwikkeld. Met daarin vele bekende snelwegen en zelfs grote delen van bekende steden zoals Berlijn, Hamburg en München. In de Duitse Bondsdag vragen gesteld werden door de Groenen; of deze game niet zou aanzetten tot agressief rijdgedrag. "ABR" heeft 40 weken in de top 10 van Media Control[4] gestaan.

Later, in 2000, is er een Duitse film (met dezelfde naam) gemaakt, gebaseerd op de game (illegale straatraces).

Het succes vond navolging in Engeland (London Racer), Frankrijk (Paris-Marseille Racing) en in de Verenigde Staten (US Racer). Deze laatste introductie mislukte echter voor een groot deel, omdat Sony Amerika geen goedkeuring gaf voor de PlayStation 1 versie, terwijl er al veel bestellingen voor waren.

Later werden nog een aantal “spin-offs” uitgebracht: Vakantie Racer (met de caravan naar Zuid-Frankrijk) en speedboot racegames onder de naam Grachten Racer, waarin de speler door de kanalen van Amsterdam kon racen. Of bijvoorbeeld BeachKing StuntRacer: hierin kon de speler met een Buggy stunts uithalen op de mooiste stranden van de wereld. Of afgeleide concepten zoals Amsterdam Taxi Madness, waarin er zo snel mogelijk BN-ers door Amsterdam moesten worden vervoerd.

Davilex was de eerste Nederlandse uitgever op de Sony PlayStation 1 en 2 en later de Xbox.

US Racer was een tegenvaller. De Amerikaanse tak van Sony PlayStation (SCEA) weigerde de PlayStation 1 versie. Waar in Europa alleen geweigerd kan worden op grond van technische aspecten, mag in Amerika geweigerd worden op subjectieve gronden, bijvoorbeeld omdat het spel grafisch niet uniek genoeg gevonden wordt. Dit was het tijdperk voor de Nintendo Wii en er was een strijd gaande tussen PlayStation 2 en Xbox. Simpele arcade games voor de massa werden toen nog niet gewaardeerd door Sony en Microsoft.

Amsterdoom

Omdat First-person shooters in die tijd al populair waren besloot Davilex om “Amsterdoom” uit te brengen. Het speelde in Amsterdam en was gebaseerd op een buitenaardse invasie van “Grøbers”, woest uitziende Viking-achtige aliens. Het was allemaal relatief onschuldig, en geheel niet bloederig.

Toch leidde het tot een kleine rel die zelfs in actualiteiten programma’s op TV werd behandeld, omdat het idee bestond dat de speler parkeerwachters kon doodschieten. Grøbers konden zich soms verkleedden als parkeerwachter (als grap). Omdat de speler Grøbers kon doodschieten, en dus ook een als parkeerwachter verkleedde Grøber, onstond dit misverstand.

De naam “Amsterdoom” gaf later problemen met id Software, het bedrijf achter de Doom games en de uitvinder van de First-person shooter in 3D.

Amsterdoom (als “Invasion Deutschland” in Duitsland uitgebracht) was redelijk succesvol, maar niet op de zelfde schaal als de racers. Er is toen besloten om de focus op de racegames te houden. Davilex Games was op wereldschaal te klein om in beide genres te concurreren.

Knight Rider & Miami Vice

Naast eigen ideeën werden er ook games ontwikkeld op basis van bekende figuren, zoals de TV series Knight Rider en Miami Vice (beiden van Universal). Mede omdat dit marketingtechnisch eenvoudiger was, vanwege de wereldwijde naamsbekendheid.

De nalatenschap van Games

De kosten van het ontwikkelen van games werden snel fors hoger. Steeds grotere teams waren nodig om de steeds hogere eisen te realiseren.

Ook stond het niveau van game ontwikkeling in Nederland helaas in geen verhouding tot het buitenland. In Nederland bestond deze industrie amper en er waren weinig ervaren game-ontwikkelaars.

Ook konden nieuwe concepten niet ontwikkeld worden, omdat de technische knowhow niet in huis was. Terwijl een buitenlandse ontwikkelstudio hier bijvoorbeeld al 10 jaar ervaring mee had en dus sneller en goedkoper kon ontwikkelen. Een voorbeeld hiervan is het spel “112 Reddingshelikopter”. Deze game is gemaakt in Denemarken, door een ontwikkelaar die al 15 jaar lang helikopter simulatie spellen produceerde. Een Nederlandse versie en een Duitse versie waren binnen 6 maanden klaar, en tegen een fractie van de kosten van de interne studio.

Kortom, voor Davilex zou het goedkoper en flexibeler zijn om alleen te focussen op alleen het uitgeven van titels (en dus niet meer de ontwikkeling).

Als gevolg van deze nieuwe visie, de steeds hogere kosten, en steeds toenemende concurrentie van grote wereldspelers werd eind 2003 besloten om de interne studio te sluiten. Praktisch alle medewerkers konden aan de slag bij andere games bedrijven die inmiddels in Nederland waren ontstaan.

De games van Davilex werden altijd een beetje met de nek aangekeken door de fanatieke "gamers" en recensisten, vanwege nadruk op eenvoudig spelplezier en lokalisatie. Davilex richtte zich altijd op de massa, de "gewone man" die af en toe een game wil spelen.

Davilex Games was zijn tijd vooruit met de “casual game” en lokalisatie/herkenbaarheid. Wat er daarna gebeurd is met de casual game op de Wii (en daarna ook op PlayStation en Xbox) en online (bijvoorbeeld op Facebook) is wat Davilex deed vanaf 1993: eenvoudig te begrijpen spelconcepten met veel plezier, gemak en herkenbaarheid (lokalisatie) en zonder teveel nadruk op realisme en ingewikkelde simulaties.

Davilex Games heeft trends gezet op dit gebied en een impuls aan de games industrie in Nederland gegeven.

Davilex Games is actief gestopt met uitgeven in 2006.

De meeste game ontwikkelaars die hun eerste baan hadden bij Davilex Games zijn nog steeds werkzaam in de Nederlandse games industrie.

Meer informatie over de verschillende spellen, zie Davilex Games.

Davilex sinds 2006[bewerken | brontekst bewerken]

Nadat er eerder was gestopt met de Special Interest producten werd er in 2006 ook gestopt met het uitgeven van Games.

Davilex was weer terug daar waar het mee begonnen was: productiviteit, cg beheersoftware. En dan nu met het zwaartepunt bij het bedrijfsleven.

Davilex is nog steeds actief en dan vooral in de kleinzakelijke markt tot 5 werknemers. Dit segment omvat ongeveer 90% van alle bedrijven in aantallen.

Er is nog steeds de centraal staande filosofie van "Geniaal in Gemak".

Zie voor meer informatie over de actuele producten en diensten de site van Davilex. [5]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

[[Categorie:Softwarebedrijf]] [[Categorie:Nederlands bedrijf]]