Sant’Antonio di Padova a Circonvallazione Appia

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Sant’Antonio di Padova a Circonvallazione Appia
Vooraanzicht van de kerk
Plaats Rome
Denominatie Rooms-Katholieke Kerk
Gewijd aan Antonius van Padua
Coördinaten 41° 53′ NB, 12° 31′ OL
Gebouwd in 1988
Kerkprovincie
Titulair kardinaal vacant
Detailkaart
Sant’Antonio di Padova a Circonvallazione Appia (Rome)
Sant’Antonio di Padova a Circonvallazione Appia
Portaal  Portaalicoon   Christendom

De Sant’Antonio di Padova a Circonvallazione Appia is een kerk in Rome, gelegen aan de Via Circonvallazione Appiaia, in de wijk Appio-Latino, ten zuidwesten van het centrum van de Italiaanse hoofdstad. De kerk is gewijd aan de heilige Antonius van Padua. De kerk werd in de jaren tachtig van de twintigste eeuw gebouwd. De gelijknamige parochie werd in 1988 in het leven geroepen door de kardinaal-vicaris van Rome, Ugo Poletti. De bediening van de parochie werd gegund aan de paters Rogationisten van het H. Hart van Jezus. In de gevel van deze - grote - kerk werd een reliëf aangebracht, voorstellende Sint Antonius die wezen begeleidt. De kerk heeft een schip en drie zijbeuken. Centraal boven het schip bevindt zich een koepel. Door de ramen hierin, wordt de kerk voornamelijk door daglicht verlicht.

Titeldiaconie[bewerken | brontekst bewerken]

Paus Benedictus XVI verhief de kerk op 18 februari 2012 tot titeldiaconie. Tijdens het consistorie van die dag gunde hij de diaconie aan de Belgische antropoloog en godsdiensthistoricus Julien Ries.

Zie de categorie Chiesa di Sant'Antonio di Padova alla Circonvallazione Appia van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.