Spoorlijn Weesp - Lelystad

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Flevolijn
Weesp - Lelystad
Spoorlijn Weesp - Lelystad op de kaart
Totale lengte 40,0 km
Spoorwijdte normaalspoor 1435 mm
Aangelegd door NS
Geopend
Weesp - Almere Buiten: 29 mei 1987
Almere Buiten - Lelystad Centrum: 28 mei 1988
Huidige status in gebruik
Geëlektrificeerd bij aanleg
Aantal sporen 2
Baanvaksnelheid 140 km/h
Beveiliging of treinbeïnvloeding ATB EG
Treindienst door NS
Traject
vSTR lijn van Amsterdam Centraal
lijn van Leiden Centraal
vBHF 0,0 Weesp
dWBRÜCKEdWBRÜCKE Vecht
vÜSTor
vSTRrf lijn naar Zutphen
dABZq+rdKRZodSTR+r Gooiboog
dXldWg+lrdXr 2,3 Muiderberg aansluiting
AKRZo A1E231
WBRÜCKE1 Naardertrekvaart
WBRÜCKE Hollandse Brug
IJmeer/Gooimeer
eHST 7,9 Almere Strand gesloten
HST 11,7 Almere Poort
HST 13,1 Almere Muziekwijk
BHF 15,1 Almere Centrum
voorheen Almere CS
HST 17,0 Almere Parkwijk
HST 20,1 Almere Buiten
BHF 21,9 Almere Oostvaarders
eHST 37,5 Lelystad Zuid gepland
BHF 40,0 Lelystad Centrum
ABZrf lijn naar Zwolle
KDSTe 45,4 Lelystad Opstelterrein

De Flevolijn is een spoorlijn door de Nederlandse Flevopolder. De spoorlijn verbindt het oude land vanaf Weesp via Almere met Lelystad. Eind 2003 heeft de Flevolijn via de Gooiboog een directe verbinding met Utrecht gekregen.

Eind 2012 telt de lijn zeven stations, namelijk Almere Poort, Almere Muziekwijk, Almere Centrum, Almere Parkwijk, Almere Buiten, Almere Oostvaarders en Lelystad Centrum.

Geschiedenis[bewerken]

De bouw van de Flevolijn startte in 1980. Het eerste deel tussen Weesp en Almere Buiten werd officieel geopend op 29 mei 1987. Gelijkertijd werden de stations Almere Muziekwijk, Almere C.S. (later herbenoemd als Almere Centrum) en Almere Buiten geopend. Een dag later werd de lijn met deze stations in de dienstregeling opgenomen.

Op 28 mei 1988 werd Almere Buiten – Lelystad Centrum samen met station Lelystad Centrum officieel geopend. De volgende dag kwam ook dit gedeelte in dienst. Oorspronkelijk was het de bedoeling om de Flevolijn dwars door de Oostvaardersplassen aan te leggen. Na protesten van de natuurbeweging werd in 1981 door minister Zeevalking besloten om het tracé te verleggen. Deze omlegging werd het 'badkuiptracé' genoemd.

Op 1 februari 1996 werden het station Almere Parkwijk (tussen -Centrum en -Buiten) en het evenementen station Almere Strand geopend. Deze laatste sloot in oktober 2012 weer in verband met de opening van Almere Poort later in het jaar. Met ingang van 12 december 2004 werd ook het station Almere Oostvaarders bediend. Dit station lag al vanaf het begin van de Flevolijn in ruwbouw klaar.

In november 2007 heeft het kabinet besloten definitief af te zien van de doortrekking via Emmeloord, Heerenveen en Drachten naar Groningen (Zuiderzeelijn).

Het spoor van de lijn bij Lelystad werd in de nacht van zondag 25 juli 2010 op maandag het slachtoffer van sabotage. Een spoorstaaf was over een lengte van 1,5 meter in lengterichting bewerkt met een snijbrander. Het verkeer was door de sabotage enkele dagen gestremd.[1]

De Flevolijn is met ingang van de NS-dienstregeling 2013 verlengd naar Kampen en Zwolle onder de naam Hanzelijn. Deze lijn is op 6 december 2012 officieel geopend en drie dagen later in gebruik genomen. Sindsdien rijden er over de Flevolijn doorgaande treinen naar Zwolle, Groningen en Leeuwarden. Tevens is aan de Flevolijn op 9 december 2012 het station Almere Poort geopend, terwijl de Hanzelijn twee nieuwe stations Dronten en Kampen Zuid heeft gekregen.

Toekomst[bewerken]

Het tijdstip van opening van het reeds in ruwbouw aanwezige station Lelystad Zuid is afhankelijk van de ontwikkeling en de bouw van huizen in het omliggende gebied.

Op 20 maart 2008 maakte het kabinet bekend dat de capaciteit zodanig zal worden uitgebreid dat 12 treinen per uur per richting kunnen rijden. De maximumsnelheid zal ook worden verhoogd naar 160 kilometer per uur. De verwachting is dat dit gereed zal komen in 2015.[2]

De Flevolijn gaat met een viaduct over de A1

Zie ook[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties