Beerschot AC in het seizoen 2011/12

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
K. Beerschot AC 2011-2012
Stadion Olympisch Stadion,
Antwerpen, België
Capaciteit 12.771
Voorzitter Vlag van België Patrick Vanoppen
Trainer Vlag van België Jacky Mathijssen tot 03/'12
Vlag van België Wim De Corte 03/12-05/12
Assistent Vlag van België Jan Van Winckel
Vlag van België Wim De Corte
(Hoofd)sponsor Jako, Quick
Begroting € 9,5 miljoen
Competitie Jupiler Pro League
Thuis
Uit
Derde tenue
Geldig voor 2011/12
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Dit is een pagina met diverse statistieken van voetbalclub Beerschot AC uit het seizoen 2011/12. Dit is het allereerste jaar dat K. Beerschot AC als club door de Jupiler Pro League gaat. Het is de nieuwe naam voor fusieclub Germinal Beerschot.

Stand van zaken[bewerken | brontekst bewerken]

Voor de competitiestart[bewerken | brontekst bewerken]

Sterke man op het Kiel, Patrick Vanoppen, heeft besloten de club in een nieuw jasje te stoppen. Dit valt ook letterlijk op te vatten. Hij wijzigde niet enkel de naam van de club van Germinal Beerschot naar K. Beerschot AC, maar gaf de club ook een nieuw logo en voor het eerst in de geschiedenis van de club is het tenue ook volledig paars-wit. Dit alles zorgde al voor heel wat steun die hij kreeg bij de supporters. Mede door Hernan Losada terug te halen veroverde hij vele paarse harten.

Augustus 2011[bewerken | brontekst bewerken]

Na een eerste maand competitie staat Beerschot op een gedeelde elfde positie in de Jupiler Pro League. Topschutters zijn Gary Kagelmacher door in de eerste drie wedstrijden evenveel strafschoppen om te zetten en Hernan Losada die zijn terugkeer naar het Kiel met evenveel doelpunten heel wat glans gaf. Enkel de eerste wedstrijd van het seizoen werd verloren in en tegen de kampioen Racing Genk. Nieuweling Ibrahima Sidibe scoorde bij zijn debuutwedstrijd tegen AA Gent zijn allereerste doelpunt voor de club. Dit doelpunt was meteen goed voor het allereerste punt van de K. Beerschot AC. De eerste zege kwam de week erna. Hernan Losada en Gary Kagelmacher wisten het doel te vinden en zorgden zo voor een 3-1-overwinning tegen KVC Westerlo. Stijn Stijnen werd ondertussen een contract van 4 jaar aangeboden en in zijn eerste wedstrijd tegen SK Lierse moest hij zich één enkele keer omdraaien. Weer Losada zorgde voor een punt. De eerste thuiswedstrijd van Stijnen was tegen Standard Luik. Opnieuw kwamen de Mannekes op achterstand, maar Dor Malul zorgde toch nog voor een verdiend punt.

September 2011[bewerken | brontekst bewerken]

Na het gelijkspel tegen Standard en een 5 op 15 in augustus gingen de Ratten op zoek naar hun tweede zege in het Jan Breydelstadion tegen Cercle Brugge. Ondanks de resem kansen in de tweede helft kon Beerschot niet winnen. Er werd dan ook met 2-1 verloren. Van een echt geslaagde start kon men niet spreken. Dus was het tijd dat SV Zulte Waregem op bezoek kwam. Sidibé en Guillaume François, die zo moeilijk kan scoren in zijn paarse tenue, zorgden voor een rustgevende 2-0-overwinning. In de beker kwam Beerschot uit tegen derdeklasser Mouscron-Péruwelz. Na een moeilijke wedstrijd en een 1-1-stand na 120 minuten moesten penalty's uitsluitsel brengen over wie er door mocht naar de achtste finales. Beide ploegen misten hun tweede strafschop. Moeskroens laatste strafschop werd ook gemist en Bart Goor zorgde toch nog voor de bevrijding. In de volgende ronde staat Cercle Brugge te wachten. Na de beker was RSC Anderlecht onze gastheer. In een draak van een eerste helft maakte Anderlecht al direct komaf met Beerschot. 2-0 was de tussenstand met de rust. Op het uur begon Beerschot beter te voetballen en dat loonde. Roni Porokara maakte zijn allereerste doelpunt in Beerschotse loondienst en versierde vijf minuten later een strafschop die omgezet werd door ex-Anderlechtspeler Hernan Losada. Deze vierde zijn goal op de boarding en kreeg er geel voor. Twee minuten later maakte diezelfde Losada een onbesuisde fout op Sacha Kljestan en kreeg zijn tweede geel en dus rood. "Losada, van de hemel naar de hel." was de quote van de dag op Sporting Telenet. Losada kreeg ook een boete van 400€ omdat hij het omkoopgebaar maakte toen hij naar de kant ging. Beerschot moest nog een halfuur met tien vechten om dat eerste punt ooit op Anderlecht, maar in de laatste minuut van de wedstrijd zorgde Guillaume Gillet ervoor dat de drie punten in het Astridpark bleven.

Oktober 2011[bewerken | brontekst bewerken]

In de week na de nederlaag op Anderlecht geloofde iedereen toch in een stunt in de komende wedstrijd tegen Club Brugge. Deze week was een van de onwaarschijnlijkste van de supporters. Er werd een nieuw supporterslied ingeluid en er werden duizenden kleine en één grote vlag gemaakt met het logo en tekst: "Kielse Spionkop". Iedereen leefde naar deze wedstrijd toe en voor wie het ook een speciale wedstrijd zou worden was Stijn Stijnen. Hij stond na acht maanden terug oog in oog met zijn ex-ploegmaats. Stijnen keepte een wereldpartij, sommigen durven wel zeggen zijn beste partij ooit, maar uiteindelijk moest hij zich toch één keer gewonnen geven op een goal van de net ingevallen Joseph Akpala. Beerschot voelde de druk en trok naar voor. Dit loonde in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. Vusumuzi Nyoni nam een afvallende bal vanop de 16 ineens op de slof en trapte hem in de winkelhaak. Deze vierde zijn goal op de tonen van het nieuwe clublied met de bijbehorende danspasjes. Beerschot trok met vertrouwen richting Sint-Truiden, een ploeg zonder vertrouwen. Na een desastreuze eerste helft waarin de Mannekes toch de nul konden houden werd er in de tweede helft maar liefst vier keer raak getroffen. Losada zorgde voor de eerste twee doelpunten en zijn vijfde en zesde. Reza kon vanop de stip milderen, maar ex-Truinenaar Sidibé zorgde voor de verlossende 1-3. STVV kon toch nog terugkomen tot 2-3, maar echt lang konden ze niet hopen op eventueel een gelijkspel want Adnan Custovic zorgde met een mooie lob voor de 2-4-eindstand. Met een vier op zes begon Beerschot zijn wedstrijd voor een plaats in de top zes tegen KV Mechelen. De wedstrijd zat lang op slot tot Wim De Decker na een onbestrafte duwfout van Kevin Vandenbergh hands maakte in het strafschopgebied. Gorius faalde niet. In de tweede helft had Beerschot het overwicht, maar kansen kon het niet echt afdwingen dus zag KV Mechelen de kans om te scoren op de counter en dat deed het ook via Boubacar Diabang. Losada zorgde via een vrije trap, die in eigen doel werd gewerkt door Xavier Chen, voor de aansluiting en tegen het slot van de wedstrijd zorgde Mechelaar Kenny Van Hoevelen, eveneens met een owngoal, voor een gelijkspel op het Kiel. In de achtste finales van de Cofidis Cup trok Beerschot richting Brugge waar Cercle Brugge stond te wachten. Tomislav Pacovski toonde zich uitermate onoverwinbaar en in de tweede verlenging zorgde huurling Rodrigo Rojas voor een 0-1-eindstand en dus voor een plaats in de kwartfinales waarin we eerst naar KV Kortrijk trekken. De laatste wedstrijd in oktober trokken we naar OH Leuven. Na een 2-0-achterstand konden de Mannekes toch op gelijke hoogte komen door doelpunten van Gary Kagelmacher en Roni Porokara. Lang zag het ernaar uit dat een punt meekwam naar het Kiel tot Karel Geraerts zijn ex-ploegmaat Stijnen met een zondagsschot verschalkte vanop zo'n dertig meter.

November 2011[bewerken | brontekst bewerken]

De eerste wedstrijd van november waren we gastheer van RAEC Mons. Stijn Stijnen raakte geblesseerd aan de hand en dus maakte Tomislav Pacovski voor de eerste maal zijn opwachting dit seizoen. Wat Bergen ook probeerde, niets lukte om de uitstekende Paco te verslaan. Hij speelde zo'n sterke wedstrijd dat zelfs de fans minutenlang zijn naam scandeerden. Omdat de doelman zijn netten schoon hield konden Nyoni, in de eerste helft met een afstandsschot, en Losada, op vrije trap, voor de al bij al verlossende 2-0 zorgen. Hoewel de bezoekers meer verdienden, was de zege zeker verdiend. Net voor de interlandweek staan de K. Beerschot AC op een mooie achtste plaats in het klassement op drie punten van plaats zes. Na een week rusten moesten we naar Sporting Lokeren. In een zeer flauwe eerste helft kon Beerschot nog gelijke stand houden met Lokeren, maar in het begin van de tweede helft was het Benjamin De Ceulaer die Beerschot nog maar eens op een achterstand trapte. Pas in de laatste tien minuten begon Beerschot met het zogenaamde slotoffensief. Sidibé kwam in de ploeg en bedankte met een doelpunt in de allerlaatste minuut. Onze laatste thuisnederlaag dateerde dan alweer van 5 december 2010 toen Jacky Mathijssen voor de eerste maal op de bank zat als coach van toen nog Germinal Beerschot. Enkel en alleen als je weet dat KV Kortrijk op bezoek komt weet je dat je met een sterk geheel op de mat moet komen. Wat onze Mannekes ook probeerden, niets kon verhinderen dat KVK met de drie punten ging lopen op het Kiel. Onze eerste thuisnederlaag van het seizoen en in elf maanden en drie weken was een feit. Velen denken dat dit een oorzaak zou zijn door de nog niet uitbetaalde spelerslonen van oktober. Beerschot verkeert namelijk in een moeilijke financiële dip. Voorzitter Patrick Vanoppen sprak de groep toe en beloofde dat er met kerstmis een oplossing zou moeten zijn. Op 30 november betaalde hij al een deel van het oktoberloon en lijkt hij terug op weg om met zijn club in een gezonde financiële sfeer te geraken.

December 2011[bewerken | brontekst bewerken]

Na onze eerste thuisnederlaag wachtten we kampioen Racing Genk op, de ploeg die Beerschot exact een jaar geleden hun allerlaatste thuisnederlaag aansmeerde. De Mannekes waren duidelijk gedreven en hadden revanchegevoelens na vorige week tegen KV Kortrijk. De wedstrijd startte gretig en vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk welke ploeg resoluut voor de overwinning wilde gaan. Beerschot speelde een bijzonder sterke partij, ronduit hun beste partij van dit seizoen. Bij de rust stond reeds de 2-0-eindstand in het voordeel van de thuisploeg op het bord, na de allereerste doelpunten van het seizoen voor Sherjill Mac-Donald. Hoewel Racing Genk enkele kansjes kon afdwingen waren het de Mannekes die toch voor het meeste gevaar zorgden en de kampioen van de mat veegden met mooi voetbal. Een verdiende 2-0-overwinning was een feit en "BEERSCHOT LEEFT!". Voorzitter Patrick Vanoppen grapte in de krant dat hij nu weer geld moest uitgeven door een winstpremie te betalen. Dit had hij zeker de week nadien niet verwacht. Beerschot ging met 0-1 winnen op het veld van AA Gent dankzij een doelpunt van Sidibé. De supporters geloofden in een kleine remonte van de club en dat ze zelfs konden meedoen voor een plaats in de top 6. Jacky Mathijssen verraste de week erna door op het fel geplaagde KVC Westerlo Losada, Mac-Donald, Malul en Sidibé op de bank te zetten om ze te sparen voor de bekerwedstrijd de week nadien tegen KV Kortrijk. Mathijssen gokte fout en Beerschot verloor met 3-1. In de bekerwedstrijd op KV Kortrijk speelden deze vier sterkhouders terug mee, maar toch gingen ze de boot in met 2-0 na een goedkope strafschop en een doelpunt van ex-Beerschotter Mohamed Messoudi. Op tweede kerstdag en tevens de laatste wedstrijd van 2011 speelden Beerschot en Lierse een aangename en potige derby die op 0-0 eindigde. Bij deze wedstrijd ging alle aandacht uiteraard naar doelman Eiji Kawashima die in de heenronde van alles naar het hoofd kreeg van de Beerschotaanhang waarna deze zijn groot hart weer toonde met een spandoek waarop stond: Telug Vliend?. Hoe Eiji hierop zal reageren valt nog af te wachten.

Augustus 2011 - December 2011[bewerken | brontekst bewerken]

Na vijf competitiemaanden staan de Mannekes op een negende plaats in het klassement op zes punten van de zesde plaats van Racing Genk. Thuis werd slechts één keer verloren van KV Kortrijk en hebben we nog niet verloren van de toppers. Enkel in Anderlecht verloren de Ratten met 3-2. Twee keer kon Beerschot ook niet scoren in een wedstrijd. Dit was tegen KV Kortrijk: 0-1, en tegen Lierse: 0-0.

Januari 2012[bewerken | brontekst bewerken]

Beerschot trok tijdens de winterstop op stage naar het Turkse Belek waar het twee oefenwedstrijden speelde. Voor Beerschot op stage vertrok werd de club opgeschrikt door het feit dat Ibrahima Sidibe niet was komen opdagen. De spits is zogezegd vermist nadat hij dacht dat zijn brutoloon zijn nettoloon was. De spits zou graag terugkeren naar Hongarije waar zijn vrouw en kind vertoeven. Beerschot verloor zijn eerste oefenwedstrijd van Racing Genk met maar liefst 1-5. Enkel Sherjill Mac-Donald kon scoren. Twee dagen later verloor Beerschot met 0-2 van het Duitse VfB Stuttgart. Ondertussen trokken de geruchten rond dat Gary Kagelmacher zou vertrekken naar het Duitse 1. FC Kaiserslautern, maar na een aantal dagen onderhandelen tussen speler en beide clubs kwam er uiteindelijk geen akkoord. AS Monaco profiteerde van de situatie en kocht de Uruguayaan voor een twee miljoen euro. In de eerste competitiewedstrijd van 2012 was het oppassen geblazen. Zonder Kagelmacher, maar met Alpaslan Öztürk, terug van een uitleenbeurt aan Birmingham City, trokken de Mannekes naar Standard Luik. Na de eerste helft was de wedstrijd al beslist. Matchwinnaar Yoni Buyens scoorde twee keer voor rust en Geoffrey Mujangi Bia één keer. Na rust kwam Beerschot gretiger uit de kleedkamer en kon het een paar kansen afdwingen, maar het kon slechts één goal maken. Sherjill Mac-Donald nam deze voor zijn rekening. Uiteindelijk eindigde de match nog op 6-1. Enig lichtpuntje was dat Conor Laerenbergh zijn debuut maakte in -het nu- wit-paarse Beerschotshirt. Na deze pandoering waren het de terugwedstrijden van de kwartfinales van de Cofidis Cup. Beerschot wilde koste wat het kost naar de halve finales en speelde een heel goede eerste helft waarin Roy Dayan al na negen minuten de score van opende. Dor Malul kreeg net voor rust een rode kaart van ref Nzolo na een harde maar correcte tackle. Vijf minuten na rust scoorde Tomislav Mikulic en kregen ploeg en supporters opnieuw hoop, maar Dalibor Veselinović nam deze snel weg. Beerschot is zoals vorig jaar uitgeschakeld in de kwartfinales van de Cofidis Cup. Drie dagen na deze uitschakeling moesten de Mannekes het opnemen tegen Cercle Brugge. Sherjill Mac-Donald en Hernan Losada dirigeerden Beerschot naar een verdiende 4-0-overwinning. Eerst scoorde de Nederlander al na tien minuten en even later gaf hij wondermooie assist voor Vusumuzi Nyoni, die scoorde tegen zijn ex-club. Na rust trapte Hernan Losada een terechte strafschop à la Panenka voorbij Bram Verbist. Net voor tijd scoorde opnieuw Losada en was het weer Carnaval op het Kiel. Vier dagen later moesten onze Mannekes naar SV Zulte Waregem. Daar werd er verloren met 1-0 na een doelpunt van Teddy Chevalier. Dat weekend kwam er de moeilijke wedstrijd tegen RSC Anderlecht. Sherjill Mac-Donald had twee keer de kans om Beerschot op voorsprong te brengen, maar Silvio Proto hield zijn ploeg tot twee keer recht.

Februari 2012[bewerken | brontekst bewerken]

De week erna was het de beurt om naar Club Brugge te trekken. Het werd een afstraffing voor onze Mannekes: 5-1. Joseph Akpala, nieuwkomer Chris Bakenga en Maxime Lestienne scoorden de doelpunten. Enkel Vusumuzi Nyoni kon tegenscoren. STVV was de tegenstander om terug wat vertrouwen op te doen. Thuis werd er gewonnen met 3-2 na doelpunten van Tomislav Mikulic en Roy Dayan, die zijn eerste twee doelpunten maakte voor de club. Giuseppe Rossini en Gregory Christ konden een kleine bedreiging maken, maar de Mannekes hielden toch stand. Stijn Stijnen kwam terug na maanden blessure en stond terug in doel. Tegen KV Mechelen was het duel Julien Gorius-Hernan Losada de wedstrijd waar iedereen naar uitzag. Losada scoorde met een fraai afstandsschot de openingstreffer. Ook Julien Gorius scoorde, alleen was dit de winning-goal voor de Malinwa. Ondertussen had Alessandro Cordaro de gelijkmaker gemaakt. Thomas Kaminski moest de week erna met zijn Oud-Heverlee Leuven naar het Kiel. Roy Dayan en Sherjill Mac-Donald scoorden voor de Ratten. Radek Dejmek kon in de laatste minuten de aansluitingstreffer netten, maar meer dan dat konden de Leuvenaren niet doen op het Kiel.

Maart 2012[bewerken | brontekst bewerken]

RAEC Mons was te sterk voor Beerschot: 4-2. Jérémy Perbet scoorde tot driemaal terwijl Wim De Decker en Sherjill Mac-Donald Beerschot tot tweemaal op voorsprong hadden getrapt. In de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie stond Beerschot met een 2-0-voorsprong voor. Maar toch konden Fall en Benjamin De Ceulaer nog tegenscoren en zo werd er toch nog 2-2 gelijkgespeeld. In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie op KV Kortrijk konden onze Mannekes geen vuist maken. Ervin Zukanovic en Dalibor Veselinović scoorden beide doelpunten en zo won Kortrijk net als in de beker met 2-0.

Spelerskern[bewerken | brontekst bewerken]

Nummer Speler Nationaliteit Bij de club sinds Contract tot Laatste club

Doel[bewerken | brontekst bewerken]

1 Tomislav Pacovski Vlag van Noord-Macedonië 2009 2014 Vlag van Noord-Macedonië Vardar Skopje
20 Kristof Maes Vlag van België 2005 2012 Vlag van België KFCO Wilrijk
30 Stijn Stijnen Vlag van België 2011 2015 Vlag van België Club Brugge

Verdediging[bewerken | brontekst bewerken]

2 Tresor Diowo Vlag van België 2011 2013 Vlag van België AFC Tubeke
3 Dries Wuytens Vlag van België 2011 2013 Vlag van Nederland PSV
5 Jón Guðni Fjóluson Vlag van IJsland 2011 2014 Vlag van IJsland Fram Reykjavik
25 Tomislav Mikulić Vlag van Kroatië 2009 2012 Vlag van België Standard Luik
31 Dor Malul Vlag van Israël 2011 2012 Vlag van Israël Maccabi Tel Aviv FC
35 Peter Van der Heyden Vlag van België 2011 2012 Vlag van België Club Brugge

Middenveld[bewerken | brontekst bewerken]

6 Wim De Decker Vlag van België 2008 2013 Vlag van België KRC Genk
11 Vusumuzi Nyoni Vlag van Zimbabwe 2010 2012 Vlag van België Cercle Brugge
12 Johanna Omolo Vlag van Kenia 2011 2014 Vlag van Luxemburg Fola Esch
17 Hernán Losada Vlag van Argentinië 2011 2015 Vlag van België Charleroi
21 Alpaslan Öztürk Vlag van België 2011 2016 Vlag van Engeland Birmingham City
32 Uroš Delić Vlag van Montenegro 2011 2013 Vlag van Servië FK Rad
33 Roni Porokara Vlag van Finland 2010 2013 Vlag van Zweden Örebro SK
37 Arnor Angeli Vlag van België 2011 2012 Vlag van België Standard Luik

Aanval[bewerken | brontekst bewerken]

8 Sherjill Mac-Donald Vlag van Nederland 2009 2012 Vlag van België KSV Roeselare
9 Roy Dayan Vlag van Israël 2011 2013 Vlag van Israël Hapoel Acre
24 Guillaume François Vlag van België 2010 2013 Vlag van België Excelsior Moeskroen
28 Conor Laerenbergh Vlag van België 2011 2014 Vlag van België Antwerp FC

Technische staf[bewerken | brontekst bewerken]

naam land functie
Jacky Mathijssen Vlag van België België Hoofdtrainer (12/10-03/12)
Wim De Corte Vlag van België België Hoofdtrainer (03/12-Eind seizoen)
Jan Van Winckel Vlag van België België Assistent-trainer
Pierre Thyssen Vlag van België België Keeperstrainer

Transfers/testers[bewerken | brontekst bewerken]

Zomer 2011[bewerken | brontekst bewerken]

Aangetrokken
Vertrokken

Winter 2012[bewerken | brontekst bewerken]

Vertrokken

Wedstrijden[bewerken | brontekst bewerken]

Oefenwedstrijden[bewerken | brontekst bewerken]


18 juni 2011
18:00
KFCO Wilrijk 0 – 5 Beerschot AC Fort 8, Wilrijk
Toeschouwers: 1.000
Goal 22' Diouck
Goal 37' Custovic
Goal 55' Sidibe
Goal 83' Acosta
Goal 88' Luyckx

25 juni 2011
16:00
WS Meerdonk 0 – 7 Beerschot AC Meerdonk
Toeschouwers: 1.000
Goal 25' Mac-Donald
Goal 44' Omolo
Goal 50' Goor
Goal 56' Diouck
Goal 66' Ntamo
Goal 68' Custovic
Goal 89' Haroun

6 juli 2011
19:30
Beerschot AC 0 – 3 Maccabi Tel Aviv FC Fort 8, Wilrijk
Toeschouwers: 1.500
Goal 50' Malul
Goal 81' Nivaldo
Goal 88' Dabor

9 juli 2011
15:00
FC Groningen 3 – 1 Beerschot AC Winsum
Toeschouwers: 2.000
Scheidsrechter: Vlag van Nederland Richard Liesveld
Goal 5' van Dijk
Goal 37' Matavz (pen.)
Goal 65' Suk
Goal 2' Mac-Donald

13 juli 2011
19:00
Beerschot AC 1 – 1 sc Telstar Fort 6, Wilrijk
Toeschouwers: 1.200
Goal 70' Custovic Goal 54' Lettinga

17 juli 2011
16:00
Beerschot AC 3 – 2 STVV Olympisch Stadion, Antwerpen
Toeschouwers: 2.022
Goal 22' François
Goal 62' Omolo
Goal 75' De Decker
Goal 26' Christ
Goal 55' Smetana

20 juli 2011
19:00
sc Heerenveen 2 – 1 Beerschot AC Leek
Toeschouwers: 1.500
Goal 57' Đuričić
Goal 87' Martinus
Goal 33' Laerenbergh

Jupiler Pro League[bewerken | brontekst bewerken]

Reguliere competitie[bewerken | brontekst bewerken]


30 juli 2011
20:00
KRC Genk 3 – 1 Beerschot AC Cristal Arena, Genk
Toeschouwers: 20.109
Scheidsrechter: Vlag van België Sebastien Delferière
Mikulic (own) Goal 20'
Barda Goal 32'
Hubert Goal 36'
Goal 75' Kagelmacher (pen)

6 augustus 2011
20:00
Beerschot AC 2 – 2 AA Gent Olympisch Stadion, Antwerpen
Toeschouwers: 7.355
Scheidsrechter: Vlag van België Laurent Colemonts
Kagelmacher (pen) Goal 6'
Sidibé Goal 70'
Goal 14' Ljubijankic
Goal 24' Thijs

13 augustus 2011
20:00
Beerschot AC 3 – 1 KVC Westerlo Olympisch Stadion, Antwerpen
Toeschouwers: 7.225
Scheidsrechter: Vlag van België Christophe Delacour
Losada Goal 38'
Losada Goal 43'
Kagelmacher (pen) Goal 56'
Goal 20' Owusu

19 augustus 2011
20:30
SK Lierse 1 – 1 Beerschot AC Herman Vanderpoortenstadion, Lier
Toeschouwers: 8.337
Scheidsrechter: Vlag van België Luc Wouters
El Gabas Goal 65' Goal 80' Losada

28 augustus 2011
20:30
Beerschot AC 1 – 1 Standard Luik Olympisch Stadion, Antwerpen
Toeschouwers: 8.577
Scheidsrechter: Vlag van België Frederik Geldhof
Malul Goal 79' Goal 52' Van Damme

10 september 2011
20:00
Cercle Brugge 2 – 1 Beerschot AC Jan Breydelstadion, Brugge
Toeschouwers: 6.335
Scheidsrechter: Vlag van België Johan Verbist
Rudy Goal 26'
Rudy Goal 42'
Goal 65' Sidibé

17 september 2011
20:00
Beerschot AC 2 – 0 SV Zulte Waregem Olympisch Stadion, Antwerpen
Toeschouwers: 7.258
Scheidsrechter: Vlag van België Luc Wouters
Sidibé Goal 12'
François Goal 86'

25 september 2011
18:00
RSC Anderlecht 3 – 2 Beerschot AC Constant Vanden Stockstadion, Anderlecht
Toeschouwers: 21.954
Scheidsrechter: Vlag van België Tim Pots
Gillet Goal 32'
Juhasz Goal 37'
Gillet Goal 87'
Goal 65' Porokara
Goal 70' Losada (pen)

2 oktober 2011
18:00
Beerschot AC 1 – 1 Club Brugge Olympisch Stadion, Antwerpen
Toeschouwers: 9.777
Scheidsrechter: Vlag van België Jérôme Efong Nzolo
Nyoni Goal 91' Goal 70' Akpala

15 oktober 2011
20:00
STVV 2 – 4 Beerschot AC Stayen, Sint-Truiden
Toeschouwers: 8.286
Scheidsrechter: Vlag van België Laurent Colemonts
Reza (pen.) Goal 65'
Okotie Goal 90'
Goal 54' Losada
Goal 59' Losada
Goal 69' Sidibé
Goal 93' Custovic

22 oktober 2011
20:00
Beerschot AC 2 – 2 KV Mechelen Olympisch Stadion, Antwerpen
Toeschouwers: 9.278
Scheidsrechter: Vlag van België Peter Vervecken
Chen (own) Goal 76'
Van Hoevelen (own) Goal 80'
Goal 35' Gorius (pen.)
Goal 73' Diabang

29 oktober 2011
20:00
OH Leuven 3 – 2 Beerschot AC Den Dreef, Leuven
Toeschouwers: 7.122
Scheidsrechter: Vlag van België Tom Ottevaere
Chuka Goal 12'
Ruytinx Goal 58'
Geraerts Goal 87'
Goal 62' Porokara
Goal 73' Kagelmacher (pen.)

5 november 2011
20:00
Beerschot AC 2 – 0 RAEC Mons Olympisch Stadion, Antwerpen
Toeschouwers: 7.906
Scheidsrechter: Vlag van België Serge Gumienny
Nyoni Goal 20'
Losada Goal 71'

19 november 2011
20:00
KSC Lokeren 1 – 1 Beerschot AC Daknam, Lokeren
Toeschouwers: 5.745
Scheidsrechter: Vlag van België Jurgen Brinckman
De Ceulaer Goal 54' Goal 89' Sidibé

26 november 2011
20:00
Beerschot AC 0 – 1 KV Kortrijk Olympisch Stadion, Antwerpen
Toeschouwers: 8.260
Scheidsrechter: Vlag van België Gunter Boelen
Goal 22' Oussalah

3 december 2011
20:00
Beerschot AC 2 – 0 KRC Genk Olympisch Stadion, Antwerpen
Toeschouwers: 9.003
Scheidsrechter: Vlag van België Christophe Dierick
MacDonald Goal 20'
MacDonald Goal 45+1'

10 december 2011
20:00
AA Gent 0 – 1 Beerschot AC Jules Ottenstadion, Gent
Toeschouwers: 10.882
Scheidsrechter: Vlag van België Claude Bourdouxhe
Goal 57' Sidibé

17 december 2011
20:00
KVC Westerlo 3 – 1 Beerschot AC 't Kuipje, Westerlo
Toeschouwers: 6.000
Scheidsrechter: Vlag van België Alexandre Boucaut
Annab Goal 20'
Juande Goal 36'
Dekelver Goal 62'
Goal 53' François

26 december 2011
20:00
Beerschot AC 0 – 0 SK Lierse Olympisch Stadion, Antwerpen
Toeschouwers: 9.587
Scheidsrechter: Vlag van België Gert Deckers

14 januari 2012
20:00
Standard Luik 6 – 1 Beerschot AC Stade Maurice Dufrasne, Luik
Toeschouwers: 25.000
Scheidsrechter: Vlag van België Christophe Dierick
Buyens Goal 31,43'
Mujangi-Bia Goal 35'
Cyriac Goal 63'
Gonzalez Goal 73'
Batshuayi Goal 79'
Goal 56' MacDonald

21 januari 2012
20:00
Beerschot AC 4 – 0 Cercle Brugge Olympisch Stadion, Antwerpen
Toeschouwers: 7.425
Scheidsrechter: Vlag van België Frederik Geldhof
MacDonald Goal 8'
Nyoni Goal 40'
Losada (pen) Goal 62'
Losada Goal 81'

25 januari 2012
20:00
SV Zulte Waregem 1 – 0 Beerschot AC Regenboogstadion, Waregem
Toeschouwers: 6.922
Scheidsrechter: Vlag van België Carlos-Manuel Alho-Guerreiro
Chevalier Goal 59'

28 januari 2012
20:00
Beerschot AC 0 – 0 RSC Anderlecht Olympisch Stadion, Antwerpen
Toeschouwers: 10.481
Scheidsrechter: Vlag van België Tim Pots

5 februari 2012
18:00
Club Brugge 5 – 1 Beerschot AC Jan Breydelstadion, Brugge
Toeschouwers: 24.861
Scheidsrechter: Vlag van België Wim Smet
Akpala Goal 4,40'
Bakenga Goal 26'
Lestienne Goal 27,60'
Goal 34' Nyoni

11 februari 2012
20:00
Beerschot AC 3 – 2 STVV Olympisch Stadion, Antwerpen
Toeschouwers: 7.585
Scheidsrechter: Vlag van België Jonathan Lardot
Dayan Goal 50,62'
Mikulic Goal 55'
Goal 28' Rossini
Goal 78' Christ

18 februari 2012
20:00
KV Mechelen 2 – 1 Beerschot AC Achter de Kazerne, Mechelen
Toeschouwers: 10.303
Scheidsrechter: Vlag van België Jurgen Brinckman
Cordaro Goal 47'
Gorius Goal 84'
Goal 8' Losada

25 februari 2012
20:00
Beerschot AC 2 – 1 OH Leuven Olympisch Stadion, Antwerpen
Toeschouwers: 8.300
Scheidsrechter: Vlag van België Serge Gumienny
MacDonald Goal 25'
Dayan Goal 53'
Goal 81' Dejmek

3 maart 2012
20:00
RAEC Mons 4 – 2 Beerschot AC Stade Charles Tondreau, Bergen
Toeschouwers: 3.800
Scheidsrechter: Vlag van België Gerd Bylois
Perbet Goal 25,39'
Van Imschoot Goal 35'
Mikulic (own) Goal 77'
Goal 18' De Decker
Goal 35' MacDonald

18 maart 2012
14:30
Beerschot AC 2 – 2 KSC Lokeren Olympisch Stadion, Antwerpen
Toeschouwers: 8.400
Scheidsrechter: Vlag van België Christof Virant
MacDonald Goal 45+1'
Porokara Goal 70'
Goal 76' Fall
Goal 86' De Ceulaer

21 maart 2012
20:30
KV Kortrijk 2 – 0 Beerschot AC Guldensporenstadion, Kortrijk
Toeschouwers: 5.497
Scheidsrechter: Vlag van België Gert Deckers
Zukanovic Goal 52'
Veselinovic Goal 66'

Play-Off II B[bewerken | brontekst bewerken]


31 maart 2012
20:00
RAEC Mons 2 – 0 Beerschot AC Stade Charles Tondreau, Bergen
Toeschouwers: 3.500
Scheidsrechter: Vlag van België Christof Virant
Perbet (pen) Goal 37'
Ibou Goal 39'

6 april 2012
20:30
Beerschot AC 4 – 1 KSC Lokeren Olympisch Stadion, Antwerpen
Toeschouwers: 4.330
Scheidsrechter: Vlag van België Carlos-Manuel Alho-Guerreiro
Losada (pen) Goal 25'
DayanGoal 28'
AngeliGoal 80'
LaerenberghGoal 84'
Goal 18' Harbaoui

14 april 2012
20:00
SV Zulte Waregem 2 – 0 Beerschot AC Regenboogstadion, Waregem
Toeschouwers: 6.256
Scheidsrechter: Vlag van België Sam Loeman
Serwy Goal 30'
Leye Goal 68'

21 april 2012
20:00
Beerschot AC 3 – 1 SV Zulte Waregem Olympisch Stadion, Antwerpen
Toeschouwers: 7.400
Scheidsrechter: Vlag van België Wim Smet
Losada Goal 5,81'
Dayan Goal 50'
Goal 35' Naessens

28 april 2012
20:00
KSC Lokeren 3 – 1 Beerschot AC Daknam, Lokeren
Toeschouwers: 5.376
Scheidsrechter: Vlag van België Tim Pots
Harbaoui Goal 10,70'
Persoons Goal 81'
Goal 62' François

5 mei 2012
20:00
Beerschot AC 1 – 1 RAEC Mons Olympisch Stadion, Antwerpen
Toeschouwers: 8.200
Scheidsrechter: Vlag van België Sam Loeman
Dayan Goal 13' Goal 18' Jarju

Beker van België[bewerken | brontekst bewerken]


21 september 2011
20:00
1/16e finale
Beerschot AC 1 – 1
(nv)
Mouscron-Péruwelz Olympisch Stadion, Antwerpen
Toeschouwers: 2.000
Scheidsrechter: Vlag van België Claude Bourdouxhe
Dayan Goal 54' Goal 4' Dog
  Strafschoppen  
Kagelmacher Gescoord met penalty (1-1)
Porokara Gemiste strafschop (1-1)
Dayan Gescoord met penalty (2-2)
Losada Gescoord met penalty (3-3)
Goor Gescoord met penalty (4-3)
4 – 3 (0-1) Gescoord met penalty Btroccolicchi
(1-1) Gemiste strafschop Provoost
(1-2) Gescoord met penalty Felix
(2-3) Gescoord met penalty Morjean
(3-3) Gemiste strafschop Mezine

26 oktober 2011
20:30
1/8e finale
Cercle Brugge 0 – 1
(nv)
Beerschot AC Jan Breydelstadion, Brugge
Toeschouwers: 4.000
Scheidsrechter: Vlag van België Frederik Geldhof
Goal 108' Rojas

21 december 2011
20:30
Kwartfinale (heen)
KV Kortrijk 2 – 0 Beerschot AC Guldensporenstadion, Kortrijk
Toeschouwers: 3.937
Scheidsrechter: Vlag van België Peter Vervecken
Zukanovic Goal 80'
Messoudi Goal 84'

18 januari 2012
20:30
Kwartfinale (terug)
Beerschot AC 2 – 1
agg.: 2-3
KV Kortrijk Olympisch Stadion, Antwerpen
Toeschouwers: 3.343
Scheidsrechter: Vlag van België Jérôme Efong Nzolo
Dayan Goal 9'
Mikulic Goal 52'
Goal 67' Veselinovic

Records 2011/2012[bewerken | brontekst bewerken]

Omschrijving Competitie Uitkomst
Grootste overwinning Vlag van België Vriendschappelijk WS Meerdonk - Beerschot AC ( 0 - 7 )
Vlag van België Jupiler Pro League Beerschot AC - Cercle Brugge ( 4 - 0 )
Vlag van België Cofidis Cup Beerschot AC - KV Kortrijk ( 2 - 1 )
Grootste nederlaag Vlag van België Vriendschappelijk Beerschot AC - Maccabi Tel Aviv ( 0 - 3 )
Vlag van België Jupiler Pro League Standard Luik - Beerschot AC ( 6 - 1 )
Vlag van België Cofidis Cup KV Kortrijk - Beerschot AC ( 2 - 0 )
Meest doelpuntrijke wedstrijd Vlag van België Vriendschappelijk WS Meerdonk - Beerschot AC ( 0 - 7 )
Vlag van België Jupiler Pro League Standard Luik - Beerschot AC ( 6 - 1 )
Vlag van België Cofidis Cup Beerschot AC - KV Kortrijk ( 2 - 1 )

Statistieken[bewerken | brontekst bewerken]

Nationaliteit Naam Nationaliteit Naam Assists Nationaliteit Naam Nationaliteit Naam Nationaliteit Naam Penalty’s
1. Vlag van Argentinië Hernan Losada 13 1. Vlag van Argentinië Hernan Losada 8 1. Vlag van België Wim De Decker 8 1. Vlag van Argentinië Hernan Losada 1 1. Vlag van Uruguay Gary Kagelmacher 4/4
2. Vlag van Nederland Sherjill MacDonald 7 2. Vlag van Nederland Sherjill MacDonald 7 Vlag van Kroatië Tomislav Mikulic 8 Vlag van België Peter Van der Heyden 1 2. Vlag van Argentinië Hernan Losada 3/3
3. Vlag van Israël Roy Dayan 6 3. Vlag van Zimbabwe Vusumuzi Nyoni 6 Vlag van België Peter Van der Heyden 8
Vlag van Senegal Ibrahima Sidibé 6 4. Vlag van België Guillaume François 3 4. Vlag van Argentinië Hernan Losada 7
5. Vlag van Uruguay Gary Kagelmacher 4 Vlag van Israël Dor Malul 3 5. Vlag van Nederland Sherjill MacDonald 5
Vlag van Zimbabwe Vuzumuzi Nyoni 4 6. Vlag van België Arnor Angeli 2 Vlag van Israël Dor Malul 5
7. Vlag van België Guillaume François 3 Vlag van België Wim De Decker 2 Vlag van België Alpaslan Öztürk 5
Vlag van Finland Roni Porokara 3 Vlag van België Alpaslan Öztürk 2 8. Vlag van Senegal Ibrahima Sidibé 4
9. Vlag van België Arnor Angeli 1 9. Vlag van Uruguay Gary Kagelmacher 1 Vlag van België Stijn Stijnen 4
Vlag van Bosnië en Herzegovina Adnan Custovic 1 Vlag van België Peter Van der Heyden 1 Vlag van Noord-Macedonië Tomislav Pacovski 4
Vlag van België Wim De Decker 1 11. Vlag van Montenegro Uros Delic 3
Vlag van België Conor Laerenbergh 1 Vlag van België Guillaume François 3
Vlag van Israël Dor Malul 1 13. Vlag van Uruguay Gary Kagelmacher 2
Vlag van Kroatië Tomislav Mikulic 1 Vlag van Zimbabwe Vusumuzi Nyoni 2
Vlag van Finland Roni Porokara 2
Vlag van België Dries Wuytens 2
16. Vlag van België Arnor Angeli 1
Vlag van Bosnië en Herzegovina Adnan Custovic 1
Vlag van Israël Roy Dayan 1
Vlag van IJsland Jon Gudni Fjoluson 1
Vlag van België Conor Laerenbergh 1
Vlag van Kenia Johanna Omolo 1