Oud-Heverlee Leuven

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Voor informatie over het vrouwenelftal van Oud-Heverlee, zie Oud-Heverlee Leuven (vrouwen).
OH Leuven
Oud-Heverlee Leuven
Naam OH Leuven
Bijnaam OHL
Stamnummer 6142 (2002-2018)
18
Opgericht 1 juli 2002 (fusie)
Plaats Heverlee (Leuven)
Stadion King Power at Den Dreef
Capaciteit 10.020
Voorzitter Vlag van Thailand Aiyawatt Srivaddhanaprabha
Eigenaar Vlag van Thailand King Power International Group
Trainer Vlag van Spanje Óscar García
(Hoofd)sponsor King Power
Competitie Eerste klasse B
Thuis
Uit
Geldig voor 2023/24
Icoontje huidige resultaten 2023/24
Portaal  Portaalicoon   Voetbal
Stadion Den Dreef

Oud-Heverlee Leuven, ook wel OH Leuven of OHL genoemd, is een Belgische voetbalclub uit Oud-Heverlee en Leuven. De club met stamnummer 18 ontstond in 2002 uit de fusie van 3 oude Leuvense clubs; Stade Leuven, Zwarte Duivels Oud-Heverlee en Daring Club Leuven. Hiermee is Oud-Heverlee Leuven de derde jongste Europese professionele club die speelt in eerste klasse, na RB Leipzig (2009) en FK Krasnodar (2008). De clubkleur is wit met daarnaast ook groen, rood en zwart. De ploeg heeft als thuisstadion King Power at Den Dreef (in de volksmond 'Den Dreef' genoemd) en vanaf het seizoen 2016/17 tot 2019/20 kwam de club uit in de Eerste Klasse B, na in totaal vier seizoenen te hebben gespeeld in de Eerste Klasse. Sinds 2020 speelt de club weer in Eerste Klasse A.

Zowel de A- als B-kern spelen hun thuiswedstrijden in het stadion Den Dreef in Heverlee. Daarnaast heeft de club ook het Gemeentelijk Stadion in Oud-Heverlee, waar jeugdploegen spelen en het Jeugdcomplex Bruineveld in Kessel-Lo.

In 2017 werd de club overgenomen door het Thaise bedrijf King Power, tevens eigenaar van de Engelse voetbalclub Leicester City.

Na 16 jaar onder het stamnummer 6142 van Zwarte Duivels Oud-Heverlee gespeeld te hebben, werd in juli 2018 het oude stamnummer 18 van K. Stade Leuven opnieuw in gebruik genomen. Dit om de rijke Leuvense voetbalgeschiedenis in de verf te zetten.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de artikels Zwarte Duivels Oud-Heverlee, K. Stade Leuven en K. Daring Club Leuven voor meer informatie over deze vroegere clubs

Drie Leuvense clubs[bewerken | brontekst bewerken]

De club ontstond in 2002 uit de fusie van drie clubs uit Leuven en Oud-Heverlee.

De club K. Stade Leuven werd in 1903 opgericht, toen nog als Stade Louvaniste. Deze club kreeg het stamnummer 18 toegekend. Bij het 25-jarig bestaan in 1928 werd de naam Royal Stade Louvaniste, in 1967 werd het de Vlaamse naam Koninklijke Stade Leuven. Snel na de oprichting speelde de club al in de eerste afdeling (de toenmalige benaming voor de tweede klasse), bij de hervorming van de competities in 1926 degradeerde de club echter. In de jaren 30 en 40 bereikte de club weer de tweede reeks, in 1949 won Leuven de eerste afdeling A, met promotie naar de eerste klasse tot gevolg. Dit verblijf was in eerste instantie echter van korte duur. Leuven werd laatste en degradeerde weer. Kort daarop, in 1953, zakte ze zelfs weg naar de derde klasse. Nog enkele jaren later, in 1958, viel de club terug naar de vierde klasse; tot de jaren zeventig zou de club niet meer hoger spelen. Sindsdien ging de club wat op en neer tussen de derde en vierde klasse, met in de jaren 80 nog een aantal seizoenen in tweede klasse. Bij de fusie was K. Stade Leuven een derdeklasser.

In 1945 ontstond de club K. Daring Club Leuven, als gevolg van een aantal fusies van voetbal- en atletiekclubs (Victoria, Sporting en Hooger Op Leuven). De ploeg kreeg stamnummer 223. Later werd de naam Koninklijke Daring Club Leuven. In 1951 won deze club de tweede afdeling A (de toenmalige benaming voor de derde klasse), maar door competitiehervormingen bleef het verblijf in de eerste afdeling (tweede klasse) beperkt tot één seizoen. Door de degradaties en promoties in die periode, speelden de stadsgenoten in 1951 en 1953 in dezelfde reeks. Tot 1964 speelde Daring vervolgens verder in de derde klasse, en was zo de hoogst gerangschikte van beide Leuvense clubs. Daarna volgde degradatie naar de vierde klasse, waar opnieuw een derby met de stadsgenoot kon plaatsvinden. In 1966 werd Daring laatste, en verdween zo ondanks later opnieuw nog enkele seizoenen vierde klasse uiteindelijk in de provinciale voetbalreeksen.

In 1957 sloot de club Zwarte Duivels Oud-Heverlee zich aan bij de KBVB, deze ploeg kreeg het stamnummer 6142. Tegen 2002 was dit team uit de provinciale reeksen opgeklommen tot de derde nationale reeks.

De fusie[bewerken | brontekst bewerken]

Begin maart 2002 trachtte het Leuvense stadsbestuur het voetbal in de stad uit het slop te halen, het bracht toen de twee Leuvense clubs Stade en Daring samen. Op 11 maart bereikte men tussen beide clubs reeds een principieel akkoord. Onvoorziene problemen dreigden echter te zorgen dat de fusieclub hetzelfde lot als deze twee clubs zou beschoren zijn, daarom ging men ook gesprekken aan met Zwarte Duivels Oud-Heverlee. Op 27 maart 2002 besliste men uiteindelijk om van de drie teams één nieuwe fusieclub te vormen. Als clubnaam werd de versmelting van beide gemeentenamen Oud-Heverlee en Leuven gekozen; zo ontstond Oud-Heverlee Leuven. De club zou in de derde klasse van start gaan, met het stamnummer van Oud-Heverlee, en spelen op het Leuvens Sportcentrum. De ploeg zou in witte uitrusting spelen, met een zwarte, groene en rode streep als verwijzing naar de oorspronkelijke clubs.

In haar eerste seizoen dwong de fusieclub meteen een plaats af in de eindronde, maar verloor uiteindelijk de finale tegen VC Eendracht Aalst 2002 na strafschoppen. Twee jaar later, in 2005, bereikte OH Leuven opnieuw de eindronde en dwong ook de promotie af naar tweede klasse. Het versloeg in de finale CS Visé na verlengingen met 4-2, in een wedstrijd waar een hoofdrol was weggelegd voor François Sterchele met 2 doelpunten. De eerste twee seizoenen in tweede klasse behaalde OHL een plaats in de subtop. In het seizoen 2007/08 eindigde OH Leuven op een derde plaats en mocht voor het eerst meedingen voor de promotie naar de hoogste afdeling via de eindronde. Hierin werd het team echter kansloos uitgeschakeld zonder punten.

Promotie naar Eerste Klasse[bewerken | brontekst bewerken]

In het seizoen 2010/11 werd OHL kampioen in Tweede Klasse en promoveerde zo naar Eerste Klasse. Voor het eerst sinds 1949/50 speelde zo weer een Leuvense club in de hoogste nationale afdeling. Het eerste seizoen in Eerste Klasse bleek meteen een succes. Dit bleek toen OHL op 3 maart 2012 erin slaagde zich te handhaven. Na een 0-0 tegen K. Lierse SK wist OHL het behoud te verzekeren waardoor er voor het eerst een Leuvense ploeg twee seizoenen na elkaar in Eerste Klasse zou spelen. Het eindigde datzelfde seizoen op een 14de plaats in de reguliere competitie, en op een tweede plaats in Play-Off 2 net achter Cercle Brugge. Het seizoen 2012/13 eindigde OHL op een 10de plaats. Het won echter Play-Off 2 met 10 punten (evenveel als KV Mechelen, maar met meer gemaakte doelpunten). De finale van Play-Off 2 werd tweemaal verloren tegen AA Gent met 1-4. Het seizoen 2013/14 werd met veel ambitie gestart, maar eindigde in mineur. OHL eindigde op een voorlaatste plaats nadat het over een heel seizoen buitenshuis niet kon winnen, en maar 3 punten wist te rapen. In Play-off 3 toonde OHL zich de betere van RAEC Mons, maar kon dit niet bevestigen in de eindronde met de tweedeklassers waar OHL laatste werd met 7 punten.

OHL vatte het seizoen 2014/15 na 3 jaar op het hoogste niveau opnieuw aan in Tweede Klasse. De ambitie was om kampioen te spelen en zo onmiddellijk terug naar Eerste Klasse terug te keren. Het seizoen begon goed voor OHL waarin het de eerste periodetitel wist te veroveren. Nadien volgde een periode van wisselvalligheid waarin OHL de leidersplaats moest afstaan. OHL zou niet meer eerste komen te staan, in tegenstelling tot Sint-Truiden VV dat kampioen werd. OHL zou de eindronde aanvatten tegen Lommel United, AS Eupen en K. Lierse SK (dat Play-Off 3 gewonnen had). OHL begon hierin zeer goed na zeges tegen Lommel United en K. Lierse SK, en een draw tegen Eupen. Op de laatste speeldag had OHL 2 punten voorsprong op Eupen waardoor de laatste speeldag de beslissing moest brengen. OHL had hierbij genoeg aan een gelijkspel op bezoek bij Eupen. De wedstrijd eindigde op een 0-1 overwinning voor OHL na een doelpunt van Jovan Kostovski waardoor OHL op 24 mei 2015 zich na een jaar afwezigheid opnieuw verzekerde van zijn plaats in Eerste Klasse.

Het seizoen 2015/16 kon voor OHL niet slechter starten. De aanvallende onmacht zorgde voor 0 op 9 en fnuikte de seizoensstart voor OHL. Trainer Jacky Mathijssen vond ondanks de klasse van spelers als Yohan Croizet, John Bostock en vooral KRC Genk-huurling Leandro Trossard maar geen type-elftal. Pas na 16 speeldagen greep het bestuur in en werd Mathijssen de laan uit gestuurd. Zijn vervanger Emilio Ferrera kreeg OHL al snel op de rails. Toch bleven de behaalde punten niet in verhouding staan tot de geleverde prestaties. Gaandeweg werd het duidelijk dat OHL niet in staat bleek om een voorsprong vast te houden en verloor het meermaals in de laatste fase van de wedstrijd punten. Toen aan het licht kwam dat kapitein Romain Reynaud had gegokt op een wedstrijd van de beloften kwamen zowel hij als doelman Rudy Riou in het oog van de storm terecht. Beiden waren immers meermaals aan het flateren geslagen in het rechtstreekse degradatieduel met Moeskroen dat in extremis met 3-1 verloren werd. Het OHL-bestuur -dat zelf de UEFA ingelicht had over een mogelijk gokschandaal- schorste echter geen van beide spelers. Ondertussen was OHL echter in de gevarenzone terechtgekomen, maar plots bleek de Leuvense defensie een pak solieder dan voorheen. In een aartsmoeilijke degradatiestrijd stuntte OHL tot tweemaal toe met een 4-1 overwinning tegen Oostende en een 1-1 gelijkspel op het veld van landskampioen AA Gent. De beslissing zou echter op de laatste speeldag van de reguliere competitie vallen. Leuven had genoeg aan een punt thuis tegen Club Brugge en speelde een sterke partij, de leider in het klassement ging echter met de punten aan de haal. Westerlo won van het reeds geredde Waasland-Beveren en zo kreeg OHL alsnog de rode lantaarn toegeschoven en degradeerde het naar Eerste Klasse B, de nieuwe naam voor Tweede Klasse.

De overname door King Power[bewerken | brontekst bewerken]

OHL zou uiteindelijk vier seizoen doorbrengen in de Eerste Klasse B. Het eerste seizoen speelde OHL tegen de degradatie en wist het op de laatste speeldag van Play Off 3 het behoud te bewerkstelligen in de thuismatch tegen Lommel (1-0 winst), waardoor deze laatste moest zakken. In 2017 werd OHL overgenomen door King Power, dat ook eigenaar is van het Engelse Leicester City. De ambitie was dan ook om zo snel mogelijk naar 1A te promoveren. Het eerste seizoen onder King Power speelde OHL mee bovenin, maar kon het geen periode winnen waardoor het (ondanks een tweede plaats in de reguliere competitie) niet mocht strijden voor promotie. In Play-Off 2 eindigde OHL op een vierde plaats. Het seizoen 2018/2019 werd een tegenvaller. Opnieuw streed OHL een heel seizoen tegen de degradatie. In Play Off 3 wist het zich echter wel zonder problemen te handhaven. Het vierde seizoen in 1B zou uiteindelijk succesvol blijken. OHL haalde de eerste periode binnen en mocht zich, na een tegenvallende tweede periode, opmaken voor een promotiefinale tegen Beerschot VA. De eerste wedstrijd haalde Beerschot het met 1-0. De terugwedstrijd diende als gevolg van de Coronacrisis uitgesteld te worden. Uiteindelijk nam de Pro League de beslissing dat zowel OHL als Beerschot zouden worden toegevoegd aan Eerste Klasse A. Hierdoor zou de terugwedstrijd van de promotiefinale enkel nog voor de eer gespeeld worden. In deze wedstrijd wist Beerschot opnieuw te winnen, ditmaal met 1-4. Ondanks het dubbele verlies in de promotiefinale mocht OHL zich na 4 jaar in het vagevuur van 1B terug opmaken voor voetbal op het hoogste niveau.

Sponsoren[bewerken | brontekst bewerken]

Bij de oprichting in 2002 werd wit gekozen als clubkleur, met het logo van de nieuwe club een combinatie van het groen van Stade Leuven, het zwart van Zwarte Duivels Oud-Heverlee en het rood van Daring Leuven. Door de jaren heen is het thuisshirt wit gebleven, vaak versierd met een paar rode of groene strepen of gekleurde mouwen. De kleur van het uitshirt wisselde meestal tussen rood en groen, maar ook tussen zwart en geel.

Periode Kledingsponsor Shirtsponsor
2002-2005 Erima Vandezande NV
2005-2008 Option NV
2008-2015 Vermarc
2015-2016 Just Eat
2016-2017 Leuven Klimaatneutraal 2030
2017-2019 King Power
2019-2022 Adidas
2022- Stanno Star Casino

Erelijst[bewerken | brontekst bewerken]

Nationaal[bewerken | brontekst bewerken]

Belgische Tweede Klasse

Winnaar (1): 2010/11

Individuele trofeeën[bewerken | brontekst bewerken]

Verschillende spelers en/of trainers behaalden een trofee toen ze voor de club speelden:

Pro Assist (1)
2021 (Xavier Mercier)
Trofee Raymond Goethals (1)
2021 (Marc Brys)

Resultaten[bewerken | brontekst bewerken]

Seizoen Klasse Reeks Punten Opmerkingen Beker
van België
  I II III IV P.I P.II P.III      
Als Oud-Heverlee Leuven (fusie van Zwarte Duivels Oud-Heverlee met K. Stade Leuven en K. Daring Club Leuven)
2002/03     2         Derde klasse B 59 Eindronde, met winst tegen KV Oostende, Patro Maasmechelen, maar verlies tegen Eendracht Aalst R4
2003/04     3         Derde klasse B 53 R5
2004/05     2         Derde klasse B 62 Winst eindronde, na winst tegen Torhout 1992 KM, KFC Denderleeuw en CS Visé R4
2005/06   6           Tweede klasse 50   1/8
2006/07   5           Tweede klasse 56 R5
2007/08   3           Tweede klasse 61 Vierde in eindronde met 0 punten, verlies tegen AFC Tubize, Antwerp FC en KVSK United 1/8
2008/09   12           Tweede klasse 46   1/16
2009/10   9           Tweede klasse 45   1/16
2010/11   1           Tweede klasse 73   R5
2011/12 14             Eerste klasse 29 Tweede in Play-Off II A met 10 punten 1/16
2012/13 10             Eerste klasse 36 Eerste in Play-Off II B met 10 punten, Finale Play-Off II verloren tegen AA Gent 1/16
2013/14 15             Eerste klasse 27 Eerste in Play-Off III, vierde in eindronde met 7 punten tegen St-Truiden, Eupen en Moeskroen 1/8
2014/15   5           Tweede klasse 61 Winst in eindronde met 14 punten tegen Lommel United, AS Eupen en K. Lierse SK 1/16
2015/16 16             Eerste klasse 29   1/8
  1A 1B 1Am 2Am 3Am P.I P.II        
2016/17   7           Eerste klasse B 30 Tweede in Play Off 3 met AFC Tubize, Cercle Brugge en Lommel United 1/16
2017/18   2           Eerste klasse B 47 Vierde in Play Off 2 met Zulte Waregem, KV Kortrijk, Excel Moeskroen, Waasland-Beveren en K. Lierse SK 1/16
2018/19   7           Eerste klasse B 29 Eerste in Play Off 3 met Lommel SK, SV Roeselare en AFC Tubize R5
2019/20   3           Eerste klasse B 46 Winnaar periode 1. Promotie als gevolg van de tijdelijke uitbreiding van 1A naar 18 ploegen 1/16
2020/21 11             Eerste klasse A 45 1/16
2021/22 11             Eerste klasse A 41 1/4
2022/23 10             Eerste klasse A 48 1/8
2023/24             Eerste klasse A 1/4

Grafiek eindstanden[bewerken | brontekst bewerken]

2
3
2
6
5
3
12
9
1
14
10
15
5
16
7
2
7
3
11
11
10
03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Eerste klasse Tweede klasse Derde klasse

Statistieken en records[bewerken | brontekst bewerken]

Spelersrecords[bewerken | brontekst bewerken]

Meeste wedstrijden[bewerken | brontekst bewerken]

Nationaliteit Naam Periode Wedstrijden
1. Vlag van België België Bjorn Ruytinx 2004-2014 249
2. Vlag van België België Mathieu Maertens 2017-heden 189
3. Vlag van België België Joeri Vastmans 2005-2011 174
4. Vlag van België België Thomas Azevedo 2011-2018 170
5. Vlag van België België Pierre-Yves Ngawa 2015-2017, 2019-heden 133
6. Vlag van België België Tail Schoonjans 2004-2012 126
7. Vlag van Noord-Macedonië Noord-Macedonië Jovan Kostovski 2013-2019 123
8. Vlag van België België Kenneth Van Goethem 2010-2016 118
9. Vlag van België België Logan Bailly 2012-2015 113
10. Vlag van Frankrijk Frankrijk Xavier Mercier 2019-2022 99

Meeste goals[bewerken | brontekst bewerken]

Nationaliteit Naam Periode Doelpunten
1. Vlag van België België Bjorn Ruytinx 2004-2014 80
2. Vlag van Frankrijk Frankrijk Thomas Henry 2019-2021 45
3. Vlag van België België Mathieu Maertens 2017-heden 43
4. Vlag van Noord-Macedonië Noord-Macedonië Jovan Kostovski 2013-2019 35
Vlag van België België Jordan Remacle 2010-2012, 2015-2016
5. Vlag van België België François Sterchele 2004-2005 29
6. Vlag van België België Toni Brogno 2006-2008 24
Vlag van Tunesië Tunesië Hamdi Harbaoui 2010-2011
7. Vlag van Gambia Gambia Ebrahima Sawaneh 2012-2014 21
8. Vlag van België België Thomas Azevedo 2011-2018 20
Vlag van Engeland Engeland John Bostock 2014-2016
Vlag van België België Esteban Casagolda 2016-2019
9. Vlag van Benin Benin Yannick Aguemon 2017-2022 18
Vlag van Frankrijk Frankrijk Xavier Mercier 2019-2022
Vlag van Nigeria Nigeria Derick Ogbu 2011-2013
10. Vlag van België België Alessandro Cerigioni 2013-2016 16
Vlag van België België Samuel Remy 2005-2007

Transfers[bewerken | brontekst bewerken]

Duurste inkomende[bewerken | brontekst bewerken]

Naam Nationaliteit Gekocht van Prijs Seizoen
1 Jonatan Braut Brunes Vlag van Noorwegen Noorwegen Vlag van Noorwegen Strømsgodset IF € 2.600.000 2023/24
2 Siebe Schrijvers Vlag van België België Vlag van België Club Brugge € 1.700.000 2020/21
3 Sofian Kiyine Vlag van Marokko Marokko Vlag van Italië SS Lazio € 1.600.000 2022/23
4 Youssef Maziz Vlag van Frankrijk Frankrijk Vlag van Frankrijk FC Metz € 1.500.000 2023/24
5 Kento Misao Vlag van Japan Japan Vlag van Portugal CD Santa Clara € 1.300.000 2023/24
Konan N'Dri Vlag van Ivoorkust Ivoorkust Vlag van België KAS Eupen 2023/24
6 Kawin Thamsatchanan Vlag van Thailand Thailand Vlag van Thailand Muangthong United € 1.250.000 2017/18
7 Ezechiel Banzuzi Vlag van Nederland Nederland Vlag van Nederland NAC Breda € 1.200.000 2023/24
8 Musa Al-Taamari Vlag van Jordanië Jordanië Vlag van Cyprus APOEL FC € 1.100.000 2020/21
Raz Shlomo Vlag van Israël Israël Vlag van Israël Maccabi Netanya 2023/24
9 Casper De Norre Vlag van België België Vlag van België KRC Genk € 1.000.000 2021/22
Emmanuel Toku Vlag van Ghana Ghana Vlag van Bulgarije Botev Plovdiv 2022/23
10 Ewoud Pletinckx Vlag van België België Vlag van België SV Zulte Waregem € 750.000 2022/23

Duurste uitgaande[bewerken | brontekst bewerken]

Naam Nationaliteit Verkocht aan Prijs Seizoen
1 Thomas Henry Vlag van Frankrijk Frankrijk Vlag van Italië Venezia FC € 5.500.000 2021/22
2 Louis Patris Vlag van België België Vlag van België RSC Anderlecht € 3.500.000 2023/24
3 Casper De Norre Vlag van België België Vlag van Engeland Millwall FC € 2.500.000 2023/24
4 Raz Schlomo Vlag van Israël Israël Vlag van Israël Maccabi Tel-Aviv € 1.150.000 2023/24
5 Jordan Remacle Vlag van België België Vlag van België KAA Gent € 815.000 2012/13
6 Yohan Croizet Vlag van Frankrijk Frankrijk Vlag van België KV Mechelen € 650.000 2016/17
7 Xavier Mercier Vlag van Frankrijk Frankrijk Vlag van Hongarije Ferencvárosi TC € 500.000 2022/23
8 Derick Ogbu Vlag van Nigeria Nigeria Vlag van Roemenië CFR Cluj € 500.000 2013/14
9 Hamdi Harbaoui Vlag van Tunesië Tunesië Vlag van België KSC Lokeren € 500.000 2011/12
10 Logan Bailly Vlag van België België Vlag van Schotland Celtic FC € 347.000 2015/16

Resultaten[bewerken | brontekst bewerken]

In Derde klasse:


In Tweede klasse / Eerste klasse B:


In Eerste klasse / Eerste klasse A:


Toeschouwers[bewerken | brontekst bewerken]

Gemiddeld aantal toeschouwers:

* Noot: Omwille van Covid-19 werden er geen supporters toegelaten in de stadions.

Spelerskern 2023/24[bewerken | brontekst bewerken]

Nr. Naam Nationaliteit Geboortedatum Vorige club
Keepers
1 Tobe Leysen Vlag van België België 09-03-2002 Vlag van België KRC Genk (2019-2023)
16 Maxence Prévot Vlag van Frankrijk Frankrijk 09-04-1997 Vlag van Frankrijk FC Sochaux (2016-2023)
38 Oregan Ravet Vlag van België België 13-07-2001 Vlag van België Eigen jeugd
Verdedigers
5 Pierre-Yves Ngawa Vlag van België België 09-02-1992 Vlag van Italië Perugia (2018-2019)
6 Joren Dom Vlag van België België 29-11-1989 Vlag van België Beerschot VA (2017-2022)
14 Federico Ricca Vlag van Uruguay Uruguay 01-12-1994 Vlag van België Club Brugge (2019-2022)
18 Florian Miguel Vlag van Frankrijk Frankrijk 01-09-1996 Vlag van Spanje SD Huesca (2021-2023)
20 Hamza Mendyl Vlag van Marokko Marokko 21-10-1997 Vlag van Duitsland FC Schalke 04 (2018-2022)
22 Alexandro Calut Vlag van België België 22-04-2003 Vlag van België Standard Luik (2021-2023)
23 Joël Schingtienne Vlag van België België 14-08-2002 Vlag van België Eigen jeugd
28 Ewoud Pletinckx Vlag van België België 10-10-2000 Vlag van België Zulte Waregem (2018-2022)
37 Milan Taildeman Vlag van België België 27-06-2001 Vlag van België Eigen jeugd
52 Richie Sagrado Vlag van België België 30-01-2004 Vlag van België Eigen jeugd
77 Thibault Vlietinck Vlag van België België 19-08-1997 Vlag van België Club Brugge (2016-2022)
- Franco Russo Vlag van Argentinië Argentinië 25-10-1994 Vlag van Bulgarije PFK Ludogorets (2023-2024)
Middenvelders
8 Siebe Schrijvers Vlag van België België 18-07-1996 Vlag van België Club Brugge (2018-2021)
11 Ezechiel Banzuzi Vlag van Nederland Nederland 16-02-2005 Vlag van Nederland NAC Breda (2021-2023)
13 Sofian Kiyine Vlag van Marokko Marokko 02-10-1997 Vlag van Italië SS Lazio (2019-2022)
17 Kento Misao Vlag van Japan Japan 16-04-1996 Vlag van Portugal CD Santa Clara (2022-2023)
30 Takahiro Akimoto Vlag van Japan Japan 31-01-1998 Vlag van Japan Urawa Red Diamonds (2021-2024)
33 Mathieu Maertens Vlag van België België 27-03-1995 Vlag van België Cercle Brugge (2013–2017)
88 Youssef Maziz Vlag van Frankrijk Frankrijk 24-06-1998 Vlag van Frankrijk FC Metz (2017–2023)
- Manuel Osifo Vlag van België België 31-07-2003 Vlag van België KV Oostende (2021-2024)
Aanvallers
7 Jón Dagur Thorsteinsson Vlag van IJsland IJsland 26-11-1998 Vlag van Denemarken Aarhus GF (2019-2022)
9 Jonatan Braut Brunes Vlag van Noorwegen Noorwegen 07-08-2000 Vlag van Noorwegen Strømsgodset IF (2022-2023)
15 Konan N'Dri Vlag van Ivoorkust Ivoorkust 27-10-2000 Vlag van België KAS Eupen (2019-2023)
19 Suphanat Mueanta Vlag van Thailand Thailand 02-08-2002 Vlag van Thailand Buriram United (2018-2023)
21 Nathan Opoku Vlag van Ghana Ghana 22-07-2001 Vlag van Engeland Leicester City (2022-2023)
43 Nachon Nsingi Vlag van België België 27-04-2001 Vlag van België Eigen jeugd

Technische staf[bewerken | brontekst bewerken]

Naam Nationaliteit Geboortedatum Bij OHL sinds Functie
Óscar García Vlag van Spanje Spanje 26 april 1973 2023 Hoofdtrainer
Manel Expósito Vlag van Spanje Spanje 29 november 1981 2023 Assistent-trainer
Bram Verbist Vlag van België België 05 maart 1983 2020 Keeperstrainer

Lijst van (ex-)trainers[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Lijst van trainers van Oud-Heverlee Leuven voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Bekende ex-spelers[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Lijst van spelers van Oud-Heverlee Leuven voor het hoofdartikel over dit onderwerp.
Naam Geboortedatum Nationaliteit Periode Vorige profclub
Toni Brogno 19 juli 1973 Vlag van België België 2006-2008 Sporting Charleroi
Mark De Man 27 april 1983 Vlag van België België 01/2011-2011 Germinal Beerschot
Steve Dugardein 28 januari 1974 Vlag van België België 2008- 01/2009 Excelsior Moeskroen
Hamdi Harbaoui 5 januari 1985 Vlag van Tunesië Tunesië Vlag van België België 2010-2011 CS Visé
Thomas Matton 24 oktober 1985 Vlag van België België 2007-2008 Club Brugge KV
Denis Odoi 27 mei 1988 Vlag van België België Vlag van Ghana Ghana 2006-2009 opgeleid bij OH Leuven
Bjorn Ruytinx 18 augustus 1980 Vlag van België België 2004-2014 KS Kermt-Hasselt
Nils Schouterden 14 december 1988 Vlag van België België 2006-2009 opgeleid bij OH Leuven
Jeroen Simaeys 12 mei 1985 Vlag van België België 2016-2017 Krylja Sovetov Samara
François Sterchele 14 maart 1982 Vlag van België België 2004-2005 RFC Union La Calamine
Karel Geraerts 15 januari 1982 Vlag van België België 2011-2014 Club Brugge KV
Logan Bailly 27 december 1985 Vlag van België België 2012-2015 Borussia Mönchengladbach
John Bostock 15 januari 1992 Vlag van Engeland EngelandVlag van Trinidad en Tobago Trinidad en Tobago 2014-2016 Royal Antwerp FC

Voorzitters[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Oud-Heverlee Leuven van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.