Bezuidenhoutseweg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bezuidenhoutseweg
Zicht over de Bezuidenhoutseweg richting het centrum van Den Haag (2016)
Geografische informatie
Locatie       Den Haag
Coördinaten 52° 5′ NB, 4° 21′ OL
Detailkaart
Bezuidenhoutseweg

De Bezuidenhoutseweg is een belangrijke straat in Den Haag die het Centraal Station verbindt met de oostelijke wijken van de stad, Mariahoeve en Marlot.

De weg ligt aan de zuidzuidoostelijke kant van het Haagse Bos en ontleent haar naam daaraan. De straat ligt aan de rand van de wijk Bezuidenhout in het stadsdeel Haagse Hout. Aan de andere kant van het Malieveld en het Haagse Bos loopt de Benoordenhoutseweg.

De Bezuidenhoutseweg begint in het verlengde van de Herengracht, meteen daarna loopt de Koningstunnel onder de weg door. Hierna ligt links de Koekamp en rechts het station en het winkelcentrum Nieuw Babylon.

Verderop rechts zijn onder meer het ministerie van Economische Zaken en Bezuidenhoutseweg 67, wat eerst het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) was maar vanaf 2021 het tijdelijk onderkomen van de Tweede Kamer is. Deze departementen liggen aan weerszijden van de Utrechtsebaan, een autoweg, die onder de straat door gaat. Aan de linkerzijde van de Bezuidenhoutseweg is hier boven de (korte) tunnel van de Utrechtsebaan de Malietoren gebouwd, waarin de werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB zitten. Het vroegere pand van Economische Zaken uit 1917, wat bij de bouw nog het Departement van Landbouw, Handel en Nijverheid heette, is ontworpen door rijksbouwmeester Daniël Knuttel en wordt erkend als rijksmonument.

Ook de Sociaal-Economische Raad (SER), het Centraal Planbureau (CPB) en verscheidene organisaties die zich met internationaal recht bezighouden zijn aan het eerste deel van de straat gevestigd.

Verder oostelijk ligt de Onze-Lieve-Vrouw-van-Goede-Raadkerk en kruist de Bezuidenhoutseweg de Laan van Nieuw Oost-Indië. De straat eindigt uiteindelijk op de Landscheidingsweg.

Op de middenberm tussen twee officiële zebrapaden werd in mei 2016 een gaybrapad in regenboogkleuren aangelegd.[1]

Openbaar vervoer[bewerken | brontekst bewerken]

Per 1881 kwam de paardentram, van de Loosduinse brug, door het Westeinde, dóór het Binnenhof, naar Laan van Nieuw Oost Indië. (voor 1894 Laan van Nieuw Oost Einde geheten) In 1906 wordt deze lijn elektrisch en krijgt nummer 3. In 1931 wordt lijn 3 ingekort en rijd niet meer over Bezuidenhoutse weg. Na vele wijzigingen keerde lijn 3 in 1966 terug op de Bezuidenhoutse weg, om in 1976 weer te verdwijnen, toen de tramlijnen hoog over het nieuwe Centraal Station gingen rijden. De rails bleef nog vele jaren onbruikbaar aanwezig. In 1907 komt lijn 7 er bij, en die zou tot de opheffing in 1966 blijven. In 1926 komt lijn 6 er bij; deze blijft tot de verplaatsing via het Centraal Station in 1976. Tussen 1907 en 1909 bereed zomerlijn 12 een stukje. In 1924 werd die als het ware opgevolgd door lijn 15, op ongeveer hetzelfde traject naar Scheveningen. Alleen, lijn 12 was een echte zomerlijn; lijn 15 reed meer dan twee maanden per jaar, maar vooral niet tussen november en mei. Lijn 15 verdween in 1941. Na de oorlog kwam er geen zomerlijn meer. Tussen 1959 en 1966 reed lijn 17 ook op de Bezuidenhoutse weg.[2]

Zie de categorie Bezuidenhoutseweg van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.