Ilse Uyttersprot

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ilse Uyttersprot
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Ilse Uyttersprot
Geboren Dendermonde, 10 mei 1967
Kieskring Flag of Oost-Vlaanderen.svg Oost-Vlaanderen
Regio Vlag Vlaams Gewest Vlaanderen
Land Vlag van België België
Functie Politica
Partij CVP / CD&V
Functies
1989 - heden Gemeenteraadslid Aalst
2007 - 2012 Burgemeester Aalst
2007 - 2010 Volksvertegenwoordiger[1]
2013 - heden Schepen Aalst
Website
Portaal  Portaalicoon   Politiek

Ilse Uyttersprot (Dendermonde, 10 mei 1967) is een Belgisch politica voor de CD&V.

Biografie[bewerken]

Ze is de dochter van Raymond Uyttersprot, voormalig burgemeester van Moorsel. Ze volgde de humaniora aan het Sint-Vincentiusinstituut te Gijzegem en kwam uit in de retorica in 1985. Daarna studeerde ze in 1990 af als licentiaat rechten aan de Universiteit Gent. Ze werd beroepshalve advocate en was van 1996 tot 1999 kabinetsmedewerker van staatssecretaris Reginald Moreels. In 1999 werd ze regiosecretaris bij UNIZO.

Ze was gehuwd met Okapi Aalstar-manager Frank van Impe, met wie ze twee kinderen heeft. Ilse Uyttersprot was sinds 1989 in haar stad Aalst gemeenteraadslid en werd ook in 2007 burgemeester in het college van burgemeester en schepenen met de bevoegdheden Politie, Brandweer, Algemene Administratie en Coördinatie, Dienstverlening, Stadspromotie en Feesten, Informatie, Communicatie en Informatica. Ook was ze van 1994 tot 2000 provincieraadslid van Oost-Vlaanderen.

Van 2007 tot 2010 zetelde ze in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Ze was effectief lid van de commissie belast met de problemen inzake Handels- en Economisch Recht. In 2009 verkleedde Uyttersprot zich als agente om uit de gemeenteraad te ontsnappen aan betogende brandweermannen.[2] Bij de verkiezingen van juni 2010 kwam zij niet meer op. In 2011 werd Uyttersprot herkend in een filmpje[3] dat toen al enkele jaren op het internet stond, waarin is te zien dat ze met een ex-vriend op een toren van het Palacio Real de Olite in Olite in het openbaar seks heeft.[4]

In het college van burgemeester en schepenen gevormd eind 2012 na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 moest zij de burgemeesterssjerp doorgeven aan Christoph D'Haese en kreeg ze in een bestuur van N-VA, haar partij en eerst sp.a, vervolgens SD&P, de schepenportefeuille van Sport, Cultuur, Evenementen, Vrije tijd en Facility. Uyttersprot werd tevens eerste schepen. Bij de Kamerverkiezingen van 2014 was ze lijstduwer van de Oost-Vlaamse lijst; ze werd niet verkozen. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 bleef ze schepen van Aalst.

Externe link[bewerken]

Voorganger:
Annie De Maght
Burgemeester van Aalst
2007 - 2013
Opvolger:
Christoph D'Haese
Partijvoorzitters:August de Schryver · François-Xavier van der Straten-Waillet · Théo Lefèvre · Jos De Saeger · Robert Vandekerckhove · Wilfried Martens · Leo Tindemans · Frank Swaelen · Herman Van Rompuy · Johan Van Hecke · Marc Van Peel · Stefaan De Clerck · Yves Leterme · Jo Vandeurzen · Marianne Thyssen · Wouter Beke
Premiers na 1945:Gaston Eyskens · Jean Duvieusart (PSC) · Joseph Pholien (PSC) · Jean Van Houtte · Théo Lefèvre · Pierre Harmel (PSC) · Paul Vanden Boeynants (PSC) · Leo Tindemans · Wilfried Martens · Mark Eyskens · Jean-Luc Dehaene · Yves Leterme · Herman Van Rompuy
Vlaamse ministers-presidenten:Gaston Geens · Luc Van den Brande · Yves Leterme · Kris Peeters
Fractievoorzitters:Kamer: Servais Verherstraeten · Senaat: Sabine de Bethune · Vlaams Parlement: Peter Van Rompuy · Brussels Hoofdstedelijk Parlement: Paul Delva · Europees Parlement: Ivo Belet (voor de EVP)
Ministers en staatssecretarissen:Federale regering: Kris Peeters · Koen Geens · Pieter De Crem
Vlaamse regering: Hilde Crevits · Jo Vandeurzen · Koen Van den Heuvel
Brusselse Hoofdstedelijke Regering: Bianca Debaets
Voorgangers:Katholieke Partij · Christene Volkspartij · Katholiek Verbond van België · Katholieke Vlaamse Volkspartij (KVV) · Katholiek Blok · Christelijke Volkspartij (CVP)
Nevenorganisaties:JONGCD&V · Vrouw & Maatschappij · CD&V-senioren · CEDER
Zusterpartijen:Centre démocrate humaniste (cdH) · Christlich Soziale Partei (CSP) · Europese Volkspartij (EVP) · Christendemocratische Internationale (CDI)
Standen:Beweging.net · Unie van Zelfstandige Ondernemers (UNIZO) · Boerenbond
Christelijke zuil:Katholieke Kerk in België · Algemeen Christelijk Vakverbond (ACV) · Christelijke Mutualiteiten (CM) · Verbond van Kristelijke Werkgevers en Kaderleden (VKW) · Kristelijke Arbeidersjongeren (KAJ) · Kristelijke Arbeiders Vrouwenbeweging (KAV) · Kristelijke Werknemersbeweging (KWB) · Open, Kristelijk, Respectvol en Actief (OKRA) · Familiehulp · Wit-Gele Kruis · Caritas · Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs (VSKO) · Vlaams Verbond van Katholieke Hogescholen (VVKHO) · Scouts en Gidsen Vlaanderen · Chiro · Katholieke Studerende Jeugd - Katholieke Studenten Actie - Vrouwelijke Katholieke Studerende Jeugd (KSJ-KSA-VKSJ) · Katholieke Landelijke Jeugd (KLJ) · Landelijke Gilden · Katholiek Vormingswerk van Landelijke Vrouwen (KVLV) · Sporta · Davidsfonds · Pasar · Wereldsolidariteit (WS) · Broederlijk Delen · Groep Arco