Overleg gebruiker:Punterradio1

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Punterradio1, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.983.139 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Radio 2 Top 2000[bewerken]

Beste Punterradio1,

Fijn dat je wilt meehelpen aan het bijwerken van de vele lemma's over muziek en de vermeldingen van de Top 2000 in artikelen. Toch heb ik twee bijdragen van je ongedaan gemaakt. Deze, omdat het sjabloon Tabel plaat Radio 2 Top 2000 juist de nieuwe versie is, waar we naartoe proberen over te schakelen. Zo geeft dit sjabloon ook aan dat het nummer in de jaren voordat het uitkwam niet genoteerd was en geeft het aan als een bepaalde tabel nog niet bijgewerkt is. Bij veel uitvoerenden en nummers gaat het 'vanzelf' goed, omdat we die tegenkomen bij het doorwerken van de lijsten, maar in een aantal gevallen duikt er 'opeens' ergens een exemplaar van de tabel op, die al enkele jaren niet is bijgewerkt. Het gebruik van dit sjabloon maakt dat zichtbaar voor regelmatige bewerkers, omdat die pagina's in deze categorie vallen. Daarnaast is het echt niet nodig om in een artikel een link naar datzelfde artikel op te nemen, zoals je dat deed met de vermelding van de titel als Lonely Boy (The Black Keys)|Lonely boy.

Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 20 dec 2016 15:07 (CET)

Vlaggetjes[bewerken]

Beste Punterradio1. Graag stoppen met het toevoegen van vlaggetjes op onder andere het artikel Daughty. Over deze vlaggetjes zijn in het verleden heel wat discussies geweest op Wikipedia. De één vindt ze mooi, de ander vindt ze lelijk. De consensus is dat waar vlaggetjes staan, deze blijven staan en waar ze niet staan, deze niet worden toegevoegd, dit alles volgens Bij twijfel niet inhalen. Zou je je aan deze regel willen conformeren? Alvast bedankt. Brimz (overleg) 26 mei 2019 08:53 (CEST)