Overleg gebruiker:WikiTici

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Vlag van het Verenigd Koninkrijk. Welcome message in English

Leer Wikipedia te begrijpen

Help mee

Persoonlijke hulp

Andere handige pagina's

Hallo WikiTici, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan een encyclopedie die vrij beschikbaar, vrij bewerkbaar, en zo volledig en neutraal als mogelijk is. We waarderen het enorm dat ook jij hieraan wilt bijdragen!

In het menuutje hiernaast zie je enkele handige pagina's. Geen van de richtlijnen die in die pagina's beschreven staan moet overigens gezien worden als wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar. Ze zijn alleen bedoeld als houvast.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Je bericht wordt dan automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide.

Ga vooral aan de slag!

Met vriendelijke groet,
Spinster (overleg) 10 jun 2017 15:21 (CEST)

Gewenste artikelen[brontekst bewerken]

Hoi WikiTici, bedankt voor je suggesties op de pagina's voor gewenste artikelen! Hopelijk ben je er ook bij tijdens Wiki Goes Caribbean in september, om een aantal van die suggesties te schrijven! (nu beginnen mag ook, zie de lijst hier). Voor Bonaire heb je trouwens "Zoutpannen op Bonaire" gekozen. Is het misschien de bedoeling om alle drie woorden te linken? ("Zoutpannen op Bonaire") Want de artikelen over Zoutpan en Saliña bestaan bijvoorbeeld al, maar ik weet niet of er een specifiek artikel over Bonaire gaat. Ymnes (overleg) 27 jul 2018 19:02 (CEST)

Artikelen[brontekst bewerken]

Hoi WikiTici,

Bedankt dat je al bezig bent met het aanmaken van artikelen over onderwerpen in Aruba. Het valt mij wel op dat je alle pagina's met alleen maar afbeeldingen aanmaakt, het is voor Wikipedia alleen wel de bedoeling dat je er ook een artikel van maakt. Een foto met alleen een onderschrift is geen artikel. Zou je de pagina's die je tot op heden hebt aangemaakt eerst aan willen vullen tot het artikelen zijn? Hierboven vindt je daar een paar handige links over, mocht je daar niet alles kunnen vinden, stel de vragen dan gerust hieronder. Vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 11 sep 2018 12:04 (CEST)

WikiTici, zie pagina Wikipedia:Beginnetje hoe een beginnetje te schrijven dat minstens 3 niet triviale feiten moet bevatten. Rode raaf (overleg) 11 sep 2018 12:09 (CEST)

Verwijderingsnominatie[brontekst bewerken]

Hoi WikiTici,

Ik heb je artikelen Watertoren Oranjestad , Postkantoor (Oranjestad), Gouvernementslogeergebouw (Oranjestad) en Zoutwinning (Bonaire) genomineerd voor verwijdering. Dit heb ik gedaan omdat er alleen afbeeldingen in de betreffende artikelen staan. Om een artikel te maken moet het minimaal 2 feiten bevatten.

Gr,   Father Of Lies   overleg 11 sep 2018 12:12 (CEST)

Zou je willen stoppen met het aanmaken van artikelen zonder tekst. Artikelen met alleen maar afbeeldingen worden niet geaccepteerd. Pietermaaistraat   Father Of Lies   overleg 11 sep 2018 12:23 (CEST)
Ik heb gereageerd op mijn overleg pagina.   Father Of Lies   overleg 11 sep 2018 14:32 (CEST)
ik ga je wat helpen met Gouvernementslogeergebouw (Oranjestad), maar ik weet er weinig over. Bestaat het gebouw nog steeds? Wanneer is het gebouwd,... SvenDK (overleg) 12 sep 2018 20:13 (CEST)
is Watertoren Oranjestad niet hetzelfde als Watertoren San NicolasSvenDK (overleg) 12 sep 2018 20:15 (CEST)

Zoutwinning (Bonaire)[brontekst bewerken]

Hallo WikiTici,

Ik ga je ook hier een beetje helpen. Ik zie dat je bijleert, dat is heel goed. Bij Zoutwinning (Bonaire) is je grootste fout dat er geen introductieparagraaf is. (Was ook zo bij het postkantoor Aruba). De intro is echt nodig voor een lemma om te blijven.

Groeten uit Brussel, SvenDK (overleg) 13 sep 2018 07:30 (CEST)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[brontekst bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)

Mon Tresor[brontekst bewerken]

Dag WikiTici, dank voor de aanmaak van een nieuw artikel. Was je nog van plan om de tekst uit te breiden? Een pagina met alleen verwijzing naar twee externe links is niet echt wat de lezer van Wikipedia mag verwachten (zie ook WP:EXL).

Met vriendelijke groet, Encycloon (overleg) 11 jun 2019 13:09 (CEST)

Beste Encycloon,

Dank voor de opmerking. Aankomende zaterdag is er in het Nationaal Archief een Wiki goes Caribbean: Plantages event, waar ik Mon Tresor als voorbeeld wil gebruiken. Het is dus inderdaad work in progress. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door WikiTici (overleg · bijdragen)

Ah, oké. Dan had je het misschien beter eerst in je kladblok kunnen zetten. Of {{meebezig}} kunnen gebruiken. Encycloon (overleg) 11 jun 2019 13:59 (CEST)
Idem voor Wayamoe dan. Met vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 11 jun 2019 14:07 (CEST)
@WikiTici, overweeg eventueel een coach, zie ook WP:Coachingsprogramma. Arch (Overleg) 11 jun 2019 14:22 (CEST)

@ ErikvanB en D'Arch: Dank voor de tips

Je hebt de pagina leeggehaald. Betekent dat dat je dit artikel verwijderd wilt hebben? Encycloon (overleg) 12 jun 2019 08:48 (CEST)
Ik zag dat er op Wikisage al een artikel is over Mon Tresor, dus ik ga zaterdag met de Wikimedianen tijdens ons evenement bespreken wat te doen.
Die is overgenomen van Wikipedia; bij ons was het verwijderd wegens te veel overeenkomsten met auteursrechtelijk beschermde teksten. Maar verder zal Wikipedia wel vaker bezocht worden dan Wikisage.
Ik zal je beginnetje weer terugzetten; anders kun je de pagina met een {{nuweg}}-sjabloon direct laten verwijderen. Encycloon (overleg) 12 jun 2019 12:18 (CEST)
Het artikel is inmiddels verwijderd; laat je het even weten als je de inhoud nog wilt gebruiken? Mvg, Encycloon (overleg) 25 jun 2019 13:17 (CEST)

Beoordelingsnominatie Mon Tresor[brontekst bewerken]

Hallo WikiTici, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Mon Tresor. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden) moeten voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Arch (Overleg) 11 jun 2019 13:29 (CEST)

Schrijfmiddag Caribbean dishes go Wikipedia[brontekst bewerken]

Beste WikiTici,

Omdat je hebt aangegeven geïnteresseerd te zijn in het Wiki Goes Caribbean project, wil ik je graag wijzen op het volgende:

Volgende week vrijdag, 8 november, is er een speciale Wikipedia schrijfdag in het kader van het project Wiki goes Caribbean. Deze schrijfdag staat in het teken van eten en drinken. We beginnen met een gezamenlijke lunch, waarna we samen aan de slag gaan met het aanvullen van de informatie over (Nederlands) Caribische eetcultuur en recepten op Wikipedia. Zie voor meer informatie de projectpagina.

Locatie: Ontmoetingscentrum Wayaca, Paviljoensgracht 33 in Den Haag. 
Tijd: 11.30 tot 14.30 uur, . 

Lijkt het je leuk om aan te sluiten? Schrijf je in via de projectpagina, of laat mij via mail weten dat je erbij bent. Op de projectpagina staat ook een lijst met gewenste artikelen waaraan gewerkt kan worden, voel je vrij om die aan te vullen of er alvast mee aan de slag te gaan.

Graag tot ziens op 8 november!

Hartelijke groet,

MichellevL (WMNL) (overleg) 1 nov 2019 11:23 (CET)

Wiki Goes Caribbean: Schrijfmiddag 16 nov & 14 dec (in Utrecht)[brontekst bewerken]

Beste Wikitici,

Omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van ontwikkelingen rondom het Wiki Goes Caribbean project, stuur ik je dit bericht.

Per 1 november ben ik voor WMNL het contactpersoon voor Wiki Goes Caribbean, dus je kunt mij benaderen voor vragen of ideeën over het project. In 2019 staan er nog twee WGC-zaterdagen op de planning waarvoor je van harte uitgenodigd bent:

Op 16 november a.s. is het thema van de schrijfmiddag 'kaarten, documenten en akten'. De middag vindt plaats in het Nationaal Archief en duurt van 13.00 tot 17.00.

Op 14 december is de locatie van de schrijfmiddag met als thema 'feest' verplaatst naar het kantoor van WMNL op Mariaplaats 3 in Utrecht, i.v.m. de kerstborrel die daar vanaf 16.00 zal plaatsvindt.

Hartelijke groet,

-- Michelle van Lanschot Projectleider WMNL

Schrijfbijeenkomst WGC thema WOII 22 februari 2020 Nationaal Archief[brontekst bewerken]

Beste WikiTici,

Omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen blijven van ontwikkelingen rondom het Wiki Goes Caribbean project, stuur ik je dit bericht.

WGC schrijfmiddag WO II – 22 februari 2020, Nationaal Archief[brontekst bewerken]

Op zaterdag 22 februari a.s. is de eerste schrijfmiddag bij het Nationaal Archief van dit jaar, waarvoor ik je hierbij graag wil uitnodigen.

Het thema van de middag is Tweede Wereldoorlog. De oorlog in het Caribisch gebied is nog onderbelicht terrein, dus daar willen we deze middag aandacht aan besteden. We starten om 12.30 met een rondleiding door de nieuwe tentoonstelling ‘De oorlog die bleef’ die net die week geopend wordt in het Nationaal Archief. Om 16.30 is de middag afgelopen.

Meer informatie en voorbeelden van gewenste artikelen vind je op [[Wikipedia:Wikiproject/Wiki goes Caribbean/22feb2020NA |de pagina van de bijeenkomst op Wikipedia]]. Je kunt je inschrijven via het inschrijfformulier op de website van Wikimedia Nederland.

Nieuwe data schrijfbijeenkomsten Wiki Goes Caribbean[brontekst bewerken]

Ook dit jaar zijn er weer schrijfbijeenkomsten in het kader van Wiki Goes Caribbean. De bijeenkomsten in het Nationaal Archief vinden in tegenstelling tot vorig jaar een keer in de twee maanden plaats, en de data hiervoor vind je op de projectpagina. Ook worden er in samenwerking met erfgoedinstellingen en andere partners bijeenkomsten op andere locaties georganiseerd. Als de data hiervan bekend zijn, kun je ze ook terugvinden op de projectpagina.

Projectpagina: gewenste artikelen[brontekst bewerken]

De projectpagina Wiki Goes Caribbean is de komende tijd onder constructie. Er is een nieuwe sectie voor bronnen en beeldmateriaal waar de komende tijd relevantie collecties worden toegevoegd. Als je zelf onderwerpen weet voor een artikel of bronmateriaal weet, voeg ze vooral toe!

Contact[brontekst bewerken]

Vanaf 23 februari tot begin juni ben ik met zwangerschapsverlof. Voor vragen of opmerkingen over Wiki Goes Caribbean kun je contact opnemen met Sandra Fauconnier (projecten-at-wikimedia.nl).

Wil je geen updates meer ontvangen over Wiki Goes Caribbean? Verwijder dan je naam op de projectpagina, dan sturen we je niks meer toe.

Graag tot ziens op 22 februari in het Nationaal Archief!

Hartelijke groet, MichellevL (WMNL) (overleg) 11 feb 2020 15:03 (CET)

Save the date: 12 juni Caribbean Dishes go Wikipedia[brontekst bewerken]

Beste,

Op 12 juni organiseren we een speciale activiteit in het kader van Wiki Goes Caribbean: Caribbean Dishes go Wikipedia. Tijdens deze speciale dag in ontmoetingscentrum Wayaca in Den Haag werken leden van Wayaca samen met Wikipedianen om de informatie over Antilliaanse gerechten en eetcultuur aan te vullen. De dag begint met een gezamenlijke lunch, waarna we samen aan de slag gaan met Wikipedia.

Wil je deelnemen? Schrijf je dan alvast in via het inschrijfformulier op de website van WMNL.

Kijk om alvast een indruk te krijgen van de gerechten die je kunt omschrijven ook op de projectpagina. Als je vragen hebt over de dag, kun je contact opnemen met Sandra Fauconnier via projecten-at-wikimedia.nl.

Graag tot dan! MichellevL (WMNL) (overleg) 20 feb 2020 14:57 (CET)

Online bijeenkomst Wiki goes Caribbean zaterdag 24 oktober[brontekst bewerken]

Beste WikiTici,

Omdat je hebt aangegeven geïnteresseerd te zijn in het Wiki Goes Caribbean project, wil ik je graag wijzen op het volgende:

Op zaterdag 24 oktober vindt er weer een online bijeenkomst van het Wiki goes Caribbean project plaats. Het thema van deze middag is dit keer ‘Kunst en literatuur’. De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.00 uur (CET) en we maken gebruik van Zoom. Wim Rutgers, buitengewoon hoogleraar in Caribische letterkunde, analyseert hoe de informatie over Nederlands Caribische literatuur op de Nederlandstalige Wikipedia verbetert kan worden. Daarna is er een korte workshop over het toevoegen van afbeeldingen aan een artikel op Wikipedia. Wikipedianen die zelf aan de slag willen, kunnen hiervoor terecht in een aparte online werkruimte.

Wil je aansluiten, schrijf je dan in via het formulier op de evenementpagina zodat we je voorafgaand aan de online bijeenkomst een uitnodiging kunnen sturen met daarin een link naar de Zoom-omgeving.

Op de WGC projectpagina vind je een uitgebreid overzicht van onderwerpen waar je direct mee aan de slag kunt deze middag (of op enig ander tijdstip). Natuurlijk kan je ook werken aan andere onderwerpen over Suriname en het Caribisch gebied waarin je geïnteresseerd bent. Heb je nog suggesties voor artikelen die nog ontbreken? Vul ze gerust aan!

Wil je deze berichten niet meer ontvangen? Verwijder dan je gebruikersnaam van de lijst 'op de hoogte blijven' op de Wiki goes Caribbean projectpagina.

Graag tot ziens op 24 oktober! MichellevL (WMNL) (overleg) 23 sep 2020 11:36 (CEST)