Rijksweg 60

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rijksweg 60
Veerhaven bij Perkpolder, 1987
Veerhaven bij Perkpolder, 1987
Rijksweg 60
Rijksweg 60
Land Nederland
Provincie Zeeland
Lengte 19,2 km
N60 op autosnelwegen.net
Portaal  Portaalicoon   Verkeer & Vervoer
Traject
N290 en N689

Rijksweg 60 is een voormalige rijksweg met een lengte van 19,2 kilometer. Hij was gelegen tussen de A58 bij Kruiningen en de Belgische grens bij Kapellebrug, zuidelijk van Hulst. De rijksweg bestond uit twee gedeelten, een deel op Zuid-Beveland en een deel in Zeeuws-Vlaanderen, die van elkaar werden gescheiden door de Westerschelde. Door middel van een veerpont stonden deze twee delen met elkaar in verbinding.

Als gevolg van de openstelling van de Westerscheldetunnel in 2003 werd de veerverbinding tussen Kruiningen en Perkpolder opgeheven. Daardoor raakte een groot gedeelte van de rijksweg in onbruik en werd de N60 ingekort, zodat deze vanaf toen alleen nog liep tussen Terhole, waar de weg de N61 kruiste, en de Belgische grens. Het gedeelte naar de voormalige veerhaven van Perkpolder was gedeeltelijk voorzien van gescheiden rijbanen en een ongelijkvloerse aansluiting.

In 2007 is de gehele rijksweg overgedragen aan de provincie. De weg is tussen de Belgische grens en Terhole onderdeel geworden van de provinciale weg N290, evenals de N61. Tussen Terhole en Perkpolder is de weg omgenummerd naar N689.

Externe link[bewerken]