Sinterklaasjournaal (2019)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Sinterklaasjournaal (2019)
Televisieprogramma Sinterklaasjournaal
Omroep NTR
Zender(s) NPO 3, NPO Zappelin Extra
Start 11 november 2019
Einde 4 december 2019
Seizoenchronologie
← Vorige
Volgende →
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Het Sinterklaasjournaal in 2019 was het negentiende seizoen van het Sinterklaasjournaal en werd gepresenteerd door Dieuwertje Blok. De aankomst van Sinterklaas was in Apeldoorn.

Verhaallijn[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Dit jaar komt Sinterklaas aan in Apeldoorn. Sinterklaas reist dit jaar per stoomtrein naar Nederland, omdat zijn nieuwe paard – Ozosnel – koudwatervrees zou hebben. De stoomboot zou een week later alsnog naar Nederland gehaald worden met de cadeaus voor 5 december omdat deze niet in de trein mee kunnen.

In Nederland blijkt Ozosnel, anders dan beweerd, helemaal niet bang te zijn voor water. Dit blijkt namelijk een dekmantel te zijn van Paardenpiet. Ozosnel is eigenlijk een zwart paard dat Paardenpiet wit heeft geschilderd. Hij mocht niet nat worden omdat water de witte verf eraf laat lopen. Als zwart paard zou hij 's nachts niet meer zichtbaar zijn. Tot overmaat van ramp blijken Ozosnel en Paardenpiet enkele dagen daarna spoorloos verdwenen uit het Pietenhuis.

Ondertussen is iedereen in de ban van fopcadeaus die Malle Pietje maakt om iedereen in de maling te nemen. Aangezien de stoomboot in Nederland is en Sint en de Pieten daarmee terug naar Spanje kunnen, besluit de Hoofdpiet deze fopcadeaus met de stoomtrein terug naar Spanje te laten brengen. De trein vertrekt echter per ongeluk met de cadeaus voor 5 december aan boord. Ook Ozosnel en de Paardenpiet blijken aan boord. De Piet blijkt zich te schamen omdat hij Ozosnel heeft witgeschilderd en vlucht daarom. De trein rijdt echter zo snel dat hun wagon losschiet.

Sinterklaas vindt de inmiddels gestrande wagon en haalt Paardenpiet en Ozosnel eruit. Hij heeft baardenwit meegenomen om zijn paard weer wit te krijgen. Om ook de rest van de razende trein terug te halen, gaat de goedheiligman er in galop met Ozosnel achteraan. Hij slaagt erin de trein veilig terug naar het station te halen.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Rol Naam
Presentatrice Dieuwertje Blok
Verslaggever Jeroen Kramer
Verslaggeefster Rachel Rosier
Sinterklaas Stefan de Walle
Hoofdpiet Niels van der Laan
Wellespiet Dick van den Toorn
Boekpiet Marc Nochem
Reservepiet Pim Muda
Stafpiet Martijn Hillenius
Vergeetpiet John Jones
Malle Pietje Owen Schumacher
Proefpiet Leon van der Zanden
Paardenpiet Frederik Brom
Piet de Smeerpoets Han Oldigs
Oepsiepiet Desi van Doeveren
Pietje Sarah Bannier
Verdwaalpiet Mingus Dagelet
Hulppiet Danny Westerweel
Rijmpiet Tex de Wit
Pietje Precies Bob Fosko

Gastrollen[bewerken | brontekst bewerken]

Tijn Docter (Jan Modaal), Marit van Bohemen (Annie Modaal), Alfred van den Heuvel (Co Hesie), Haye van der Heyden (Ad Hesie), Coen Swijnenberg (meneer Haas), Sander Lantinga (Beun Haas), John van den Heuvel (politieagent), Corry Konings (oma), Youp van 't Hek (Piet Zwart), Rein Hofman (brandweerman), Jochem Nooyen (brandweerman), Yentl en de Boer (Hetty en Annelies), Bob van der Houven (Ton Bulthuis), Harry Mens (Arie Mortel), Harm Edens (stationschef Beekbergen), Tijs van den Brink (vader), Leona Philippo (juf Marjolijn), Porgy Franssen (schooldirecteur), Maarten van der Weijden (Willem Kaptein), Raymond Thiry (Meneer van Waak), Leonie ter Braak (bewoner), Jan Slagter (Bakker Jan), Heel Holland Bakt-deelnemers Hans Spitsbaard, Cas Wolters, Anna Yilmaz en Rutger van den Broek (klanten van Bakker Jan), Ronald Goedemondt (Meneer van Bennekom), Egbert-Jan Weeber (boswachter Wout Reus), Klaas van Kruistum (vader), Tibor Lukács (boze man), Walid Benmbarek (politieagent Walid), Henk Poort (Ronald Hulskamp), Marjolein Keuning (Lidy Hulskamp), Bob Schwarze (medewerker speelgoedwinkel), Soundos El Ahmadi (bezoeker speelgoedwinkel), Roeland Fernhout (barbier), Marlijn Weerdenburg (vrouw van klant van barbier), Rob van de Meeberg (man aan wie Piet de Smeerpoets vraagt waar de stoomtrein is).

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]