Speelstad Oranje

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Speelstad Oranje
De hoofdgebouwen van Speelstad Oranje aan het Oranjekanaal
De hoofdgebouwen van Speelstad Oranje aan het Oranjekanaal
Slagzin Overdekt speelplezier
Locatie Oranje, Midden-Drenthe, Nederland
Eigenaar Hennie van der Most
Opening 24 juli 1992
Sluiting 27 september 2015
Attracties
Achtbanen 1
Officiële website
Speelstad Oranje op RCDB
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Speelstad Oranje was een overdekt attractiepark in Drenthe (Nederland). Het totale park was ongeveer 4 voetbalvelden groot en lag aan het Oranjekanaal in het Drentse dorpje Oranje, gemeente Midden-Drenthe. Het park was gesitueerd in en rondom een voormalige aardappelmeelfabriek van Avebe die in 1985 werd gekocht door ondernemer Hennie van der Most. Op 24 juli 1992 was het park voor het eerst open[1].

Het Vakantiepark Oranje, oorspronkelijk Pipodorp geheten, werd enkele jaren later geopend. Dit omvat ruim 250 vakantiebungalows, door kunstenaar Chris Veldhof kleurrijk beschilderd als woonwagens, geïnspireerd door de tv-reeks Pipo de Clown. Tegenvallende bezoekcijfers maakten dat dit onderdeel als eerste werd gesloten in 2014. In oktober van dat jaar werd een nieuwe bestemming voor het park gevonden: het werd door Van der Most verhuurd aan het COA om er asielzoekers te huisvesten.

Attracties[bewerken]

Het park richtte zich vooral op families met kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 10 jaar. De attracties waren hier ook vooral op afgesteld. Enkele attracties waren:

Sluiting[bewerken]

In het voorjaar van 2015 besloot Van der Most het park in het najaar van 2015 te sluiten[2]. Zondag 27 september 2015 was de laatste dag dat het park geopend was voor publiek. Het park draaide al enige jaren met verlies omdat bezoekers wegbleven.[3]