St. Anna (Nijmegen)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Sint Anna
Wijk van Nijmegen
Map - NL - Nijmegen - St Anna.PNG
Kerngegevens
Gemeente Nijmegen
Coördinaten 51°49'23"NB, 5°51'7"OL
Overig
Postcode(s) 6533

St. Anna is een wijk in Nijmegen. Het was vroeger een apart gehucht met een eigen molen, maar werd in de twintigste eeuw opgeslokt door het steeds verder uitdijende Nijmegen.

In Nijmegen is de naam "St. Anna" niet erg bekend. Meestal heeft men het over "de buurt tegenover het Radboudziekenhuis". De wijk ligt op loopafstand van de Radboud Universiteit Nijmegen en het Universitair Medisch Centrum St Radboud. De meeste inwoners kennen Sint Anna alleen als naamgever van de verkeersader de St. Annastraat en van de nog bestaande St. Annamolen. Wat ook weinig bekend is dat de westgrens van de wijk niet de Hatertseweg is maar de Vossenlaan ( dus inclusief de oneven nummers).

Hazenweb[bewerken]

In november 2010 is de wijkwebsite www.hazenweb.nl [1] actief geworden. De website is een initiatief van de Stichting Glazenkamp en is gericht op de bewoners van de wijken Hazenkamp, Heijendaal en St. Anna in Nijmegen. De website biedt straatinformatie, een agenda, vraag en aanbod, interviews en een lokale bedrijvengids. Het doel van de website is het bevorderen van de sociale cohesie in de drie wijken.