Streekpad Nijmegen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Streekpad Nijmegen
RP3.png
Pad RP 3
Kenmerken
Van Nijmegen
Naar Nijmegen
Lengte 117 km

Het Streekpad Nijmegen is een streekpad met een lengte van 117 kilometer rond Nijmegen. Het pad is in beide richtingen met geel-rode tekens gemarkeerd en in een gidsje beschreven.

De route begint bij het station van Nijmegen en gaat via een industrieterrein naar Weurt. Vervolgens gaat het over de Waaldijk en door uiterwaarden van de Waal langs Beuningen, Winssen en Deest naar Afferden. Van Afferden gaat de route langs Bergharen naar Wijchen. Hierna steekt de route de Maas over bij Ravenstein. Bij Grave wordt de Maas weer gekruist. Bij Malden wordt het Maas-Waalkanaal overgestoken. Vanaf Malden loopt de route door bossen tot Mook, waar de Mookerhei wordt overgestoken. Na Plasmolen loopt de route over Duits grondgebied door het Reichswald tot Kranenburg. Na Wyler komt de route weer op Nederlands grondgebied. Bij Beek gaat de route de Ooijpolder in, en via Ooij gaat de wandelaar terug naar Nijmegen. Door de oude binnenstad wordt het station weer bereikt.

De route heeft aansluitingen op het openbaar vervoer met stations te Nijmegen, Wijchen en Ravenstein. De overige plaatsen zijn bereikbaar per bus. Kampeermogelijkheden zijn redelijk ruim voorhanden langs en op korte afstand van de route.

Te Nijmegen en Beek sluit het pad aan op het Grote Rivierenpad, en te Beek en Plasmolen op het Pieterpad.

Wikibooks Wikibooks heeft meer over dit onderwerp: Wandelvakantie – Streekpad Nijmegen.