Wikipedia:Overleg gewenst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Wikipedia:Onbeantwoord overleg)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Help  ·  Index  ·  Helpdesk  ·  Gebruikers  ·  Onderhoud  ·  Projecten  ·  Verzoeken  ·  Overleg gewenst  ·  Mededelingen  ·  Mededelingen Wikimedia


Zie artikel WP:OG verwijst naar hier. Voor ongewenste gebruikersnamen, zie Wikipedia:Gebruikersnaam en {{Ongewenste gebruikersnaam}}.
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:OG

Op deze pagina wordt de aandacht gevestigd op lopende discussies. Vermeld in een paar woorden:

  1. waarover de discussie gaat (de mening van beide kanten);
  2. op welke overlegpagina de discussie plaatsvindt.

Let op: op deze pagina worden geen discussies gevoerd. Houd hier dus geen pleidooien voor een bepaald standpunt, maar verwijs beknopt naar een overlegpagina. Wil je ergens op reageren, doe dat dan ook op de desbetreffende overlegpagina.

Wanneer een kwestie is opgelost, kan de bijdrage van deze pagina worden verwijderd. Bijdragen aan deze pagina worden na één maand verwijderd.

Zie ook de terugkerende discussies en verzoek voor vertaling.

Eventueel kan een verzoek op een subpagina van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren worden geplaatst. Korte mededelingen kunnen hier geplaatst worden.

Kruzenstern of Kruzenshtern (schip, 1926)[bewerken]

Het schip heet volgens het naambord: KruzenshternSwinoujscie01.jpg. Het artikel hernoemen? Zo ja, alle links zelf aanpassen? Stunteltje (overleg) 2 jul 2018 08:05 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Kruzenstern (schip, 1926)

Sjabloon:Smiley Glimlach[bewerken]

Ik ben benieuwd of anderen het toevoegen van unicode-varianten met display:none wenselijk vinden (aangezien dit sjabloon op erg veel pagina's staat). Dit zorgt o.a. dat smileys ook in zowel titel als TOC zichtbaar kunnen zijn en mogelijk toegankelijker voor mensen met bijv. spraaksoftware. Zie overleg voor meer info. Overleg daar geplaatst op 24 mei, maar nog geen reacties. Msj (overleg) 2 jul 2018 14:50 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg sjabloon:Smiley

Burgemeester Aa en Hunze[bewerken]

De burgemeester van de gemeente Aa en Hunze is ziek en wordt tijdens zijn ziekteperiode tijdelijk vervangen door een waarnemer. Er is op dit moment geen sprake van ontslag. Graag een reactie of het in deze situatie al dan niet gewenst is om de naam van de formele burgemeester te verwijderen uit het artikel over de gemeente. Gouwenaar (overleg) 5 jul 2018 12:15 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Aa en Hunze

Polaroid Corporation (reprise)[bewerken]

Het overleg over (onder meer het voorstel en de vraag) welke delen eventueel af te splitsen naar Polaroid 600, Polaroid Film of "The Impossible Project" en/of samen te voegen met Polaroid Camera is weer of nog steeds gestokt, daarom zet ik deze opnieuw op de lijst. Magere Hein heeft geopperd het een en ander af te splitsen – en dat lijkt een logische/verstandige keuze –, maar dat kan op verscheidene manieren (zoals ik heb geprobeerd onder woorden te brengen en te vragen welke manier(en) het meest wenselijk zou(den) zijn). Maar ook vragen in de andere kopjes van de OP wachten nog op feedback (die kan helpen om te besluiten hoe de koe bij de hoorns gevat kan worden) -- martix (overleg) 7 jul 2018 08:44 (CEST)

Plaats Bergum sinds 1989 officieel Burgum[bewerken]

Sinds 1989(!) is de officiële naam van Burgum het Friestalige Burgum, voorheen Bergum. Dit is een overheidsbeslissing geweest. We kunnen bijna het 30-jarg bestaan vieren dat we Burgum heten. Wie geeft de toestemming dat Bergum in tekst mag worden gewijzigd in Burgum? Nu wordt een wijziging in Burgum steeds teruggedraaid. -- sneuper (overleg) 10 jul 2018 09:18 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Bergum

Lotgevallen grootouders vermelden in een biografie[bewerken]

Verdient het oorlogslot van iemands grootouders een plaats in een biografie over die persoon? Apdency (overleg) 14 jul 2018 19:30 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Barry Hay#Oma

Is Staverden een stad?[bewerken]

Oogstweg, een gebruiker die vreemd genoeg ondertekent met Gerhardius, zegt niet uit te zijn op een bewerkingsoorlog, maar dat is nou precies wat er gebeurt op het artikel over Staverden. Ik kom nogal wat pagina's op het internet tegen die stellen dat Staverden de kleinste stad van Nederland (zelfs Benelux) is. Terwijl ik het in het artikel al met een bron had onderbouwd, heb ik het ook nog maar met een artikel van Trouw (extra) onderbouwd. Maar dat is blijkbaar ook niet betrouwbaar genoeg (dat werd uit het artikel gehaald). Tegenbronnen worden niet gegeven, maar wel een hoop persoonlijke verwijten. Er is inmiddels ook een anonieme gebruiker aan het editwarren, zucht.... Ymnes (overleg) 20 jul 2018 22:36 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Staverden

Naam gastheer/gastvrouw noemen in een artikel over een restaurant?[bewerken]

Een gebruiker is van mening dat het noemen van de naam van een gastheer/gastvrouw volledig NE en promo is. The Banner Overleg 25 jul 2018 21:37 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Castor (restaurant)

Bestaat 'Nennoe' wel in de Egyptische religie?[bewerken]

Collega Ben Pirard schreef in 2008 een artikel over de Egyptische godin Nennoe. Deze lijkt in de primaire bronnen echter niet voor te komen. Wellicht is sprake van verwarring met de Egyptische goden Noet en/of Noen. Zijn hier experts aanwezig voor een eindoordeel? Groeten, Kiro Vermaas Alchemic circle FMA alt black-white-transparent.svg 30 jul 2018 17:01 (CEST).

De discussie vindt plaats op Overleg:Nennoe

Executie of liquidatie?[bewerken]

De artikeltitel vermeldt executie, waar het gaat om een groep van krijgsgevangen genomen Duitsers, die naar mijn idee geliquideerd zijn omdat er geen rechtspraak was en het doden achteraf werd goedgekeurd. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Dqfn13 (overleg · bijdragen) op 30 jul 2018 20:27 (CEST)

Neolithische revolutie[bewerken]

In meerdere artikelen zijn zinnen geschreven met een morele ondertoon. Die zinnen zijn verwijderd en weer teruggeplaatst. Ik heb mijn argumenten tegen in de OP geplaatst.

De discussie vindt plaats op Overleg:Neolithische revolutie#Moraliteit

Smiley.toerist (overleg) 1 aug 2018 12:20 (CEST)

Twee artikels over de symboliek van slangen[bewerken]

Momenteel hebben we twee artikels over de symboliek en culturele context van slangen, namelijk Slang (symbool) en Slangen in de cultuur (een afsplitsing van Slangen)). Feitelijk is er sprake van overlap, en dat zou ook het logische gevolg zijn van een gedegen beschrijving van de cultuurhistorische context van slangen, waar symboliek een deel van uitmaakt. Is samenvoegen daarom een optie? Groeten, Kiro Vermaas Alchemic circle FMA alt black-white-transparent.svg 2 aug 2018 16:53 (CEST).

De discussie vindt plaats op Overleg:Slang_(symbool)

Consequentie[bewerken]

Op alle dag- en jaarpagina's moet er ooit afgesproken zijn geweest dat de "verbuiging-e" om de een of andere reden altijd wegvalt, maar het is toch sowieso een ongeschreven wet om overal te consequent te zijn, dus heb ik bij "Zweedse prins" de "e" verwijderd (n.a.v. al de rest, in het bijzonder de vier soortgelijke personen op die pagina), maar dat is niet naar de zin van een paar gebruikers, terwijl dit nochtans voortdurend gebeurt (lees: ook vaak door anderen gedaan wordt, maar hun bijdragen worden dan niet teruggedraaid). Persoonlijk vind ik ook wel dat er toch een "e" moet staan, maar dan zou dat op al die pagina's overal moeten veranderd worden: aan u de eer! 62.235.180.101 9 aug 2018 20:42 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:31 augustus (begonnen op mijn eigen "OP": zie aldaar voor nog meer informatie!)

Mark Omvlee[bewerken]

Zie de overlegpagina van Overleg:Mark Omvlee. Edoderoo (overleg) 21 aug 2018 14:56 (CEST)

Bronnen en Klavarskribo[bewerken]

Misschien is mijn opvatting over "onafhankelijke bron" nogal strikt maar naar mijn mening is "een artikel geschreven op verzoek van een betrokken organisatie met een journalist tussen organisatie en artikel" geen onafhankelijke bron. Daarnaast zijn meer onafhankelijke bronnen natuurlijk van harte welkom. The Banner Overleg 25 aug 2018 20:29 (CEST)

Titelwijziging lemma De Nachtwacht[bewerken]

Voorgesteld is om de lemmatitel te hernoemen naar Nachtwacht. Reacties gaarne aldaar. mvg. HT (overleg) 26 aug 2018 14:56 (CEST)

James Reineking has died[bewerken]

The date of birth is also wrong. Source: [1]. But I do not speak your language to add this information to the article myself. -- Dschungelfan (overleg) 27 aug 2018 00:33 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd 81.11.219.10 27 aug 2018 02:20 (CEST)

In het kader van de schrijfweek: Antilleanistiek[bewerken]

Ik vraag me af of dit een courante term is. Google levert erg weinig op, maar dat is natuurlijk niet de maat der dingen. Vinvlugt (overleg) 5 sep 2018 21:13 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Antilleanistiek

Titel OSE[bewerken]

Naar aanleiding van het gebruik van hoofdletters in de titel. JP001 (Overleg) FSM Logo.svg 6 sep 2018 18:48 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:OSE

Titel Shere Khan (Kipling)[bewerken]

Naar aanleiding van het gebruik van haakjes in de titel. JP001 (Overleg) FSM Logo.svg 6 sep 2018 18:48 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Shere Khan (Kipling)

Effen en oneffen als het over getallen gaat[bewerken]

Advies omtrent de vertaling van Evil number en Odious number - Daaf Spijker (overleg) 11 sep 2018 19:16 (CEST)

De discussie vindt plaats op Wikipedia:Café Exact

Eerdere relaties met E personen[bewerken]

Over het al of niet vermelden van de eerdere relaties van Eva Jinek is (weer) een editwar ontstaan. Helaas lijkt niet iedereen te zoeken naar een werkbaar compromis. Overleg vindt plaats op Overleg:Eva Jinek. - Bob.v.R (overleg) 12 sep 2018 22:44 (CEST)

Bronnen[bewerken]

Op deze pagina ben ik in discussie met gebruiker Rwbest over wat voor bronnen zijn toegestaan op biografieën. Ik ben van mening dat deze niet-primair en betrouwbaar dienen te zijn, Rwbest vindt dat te streng. De discussie zit in een steeds vervelender wordende spiraal, dus graag input van derden. CaAl (overleg) 13 sep 2018 07:35 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Mark Z. Jacobson

Gelijkvormigheid van scheepsmodellen[bewerken]

Niet erg encyclopedisch ingericht artikel zonder onafhankelijke bronnen. Wie weet raad? JanB46 (overleg) 16 sep 2018 12:40 (CEST)

Febelfin of Belgische Federatie van de Financiële Sector[bewerken]

Graag discussie welke naam we gebruiken. Akadunzio (overleg) 16 sep 2018 23:00 (CEST)

parameter parvorde van het sjabloon taxobox[bewerken]

Hallo,

Ik heb een kleine analyse toegepast hoe het sjabloon taxobox wordt gebruikt en ben zo vrij geweest wat wijzigingen aan te brengen omdat er evidente fouten in de parameters bleken te zijn.
Wat nu o.a. nog rest is dat er 109 woorden zijn waarin staat: parvorder = Aeolidida.
Nu is parvorder een onbekende parameter bij het sjabloon taxobox en er verschijnt dan ook niets op het scherm.
De parameter parvorde bestaat wèl en dus bestaat het vermoeden dat hier slechts sprake is van een schrijffout.
Nu heb ik totaal geen verstand van taxonomie en laat dus graag eventuele wijzigingen over aan meer deskundige personen.
De parameter parvorde treedt alleen op samen met de waarden: Aeolidida Dendronotida Euarminida

Het zal inderdaad een verschrijving zijn. Overigens is het gebruik van zoveel rangen dubieus: normaal zou zijn alleen de voornaamste rangen, klasse, orde, familie, etc. - Brya (overleg) 17 sep 2018 20:21 (CEST)
Maar waar moet de discussie plaatsvinden? –bdijkstra (overleg) 18 sep 2018 21:38 (CEST)
Het is opgelost, de typfouten zin de genoemde artikelen (in 2 ervan niet aangetroffen) zijn verbeterd. Wel eens met Brya, trouwens. Lymantria overleg 22 sep 2018 14:53 (CEST)

Regels rondom privacy van levende personen[bewerken]

Onder dat kopje werd van gedachten gewisseld over ondermeer het wel of niet met naam en toenaam opnemen van relaties van de betrokkene. Dit is een veel besproken thema en de discussiedeelnemers hebben sterke meningen. De duiding van de relevante richtlijnen (WP:BLP en WP:NPOV) lijkt dit keer maar een conclusie toe te laten (t.w.: niet opnemen). Met deze oproep hoop ik dat die conclusie nog breder kan worden gedragen (of weerlegd kan worden). Zwitser123 (overleg) 18 sep 2018 21:36 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Eva_Jinek#BLP

Nederlandse namen voor Friese plaatsen archaïsch?[bewerken]

PDZ124169 voegt aan een tamelijk groot aantal artikelen over Friese plaatsen deze zinsnede toe: "De Nederlandse naam is te komen vervallen en kan in feite als archaïsch worden beschouwd". Ik heb hierop een reactie gegeven op zijn overlegpagina. Het lijkt mij verstandig dat ook andere collega's hier kennis van nemen en hun oordeel geven. Gouwenaar (overleg) 20 sep 2018 20:59 (CEST)

Belangrijke toevoeging is hier dat het plaatsen uit de gemeente Dantumadiel betreft, welke zelf aangeeft dat de Nederlandstalige namen zijn komen te vervallen (Bron hiervoor staat in de betreffende artikelen vermeld). We spreken dus niet van zowel een Nederlandse als Friese naam met laatstgenoemde als officiële, maar van een (officieel gezien) uitsluitend Friese naamgeving. PDZ124169 (overleg) 20 sep 2018 21:05 (CEST)
Discussie graag op de gelinkte overlegpagina. Gouwenaar (overleg) 20 sep 2018 21:07 (CEST)
De discussie vindt plaats op Overleg gebruiker:PDZ124169

London Loy[bewerken]

Het artikel van London Loy is iets uitgewerkt en van bronnen voorzien, waar zelf recentelijk in Wikipedia:Artikelen van de dag/Opknappen naar gevraagd is. Er is gewerkt met informatie uit betrouwbare bronnen als Trouw, De Telegraaf en Losse Veter.nl. Maar deze data wordt met het argument promo en irrelevante verhalen verwijderd. Gaan we nu data uit Trouw en De Telegraaf als promo en irrelevant bestempelen. Dat lijkt een brug te ver. Graag reacties ter plekke. Mdd (overleg) 23 sep 2018 01:20 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:London Loy