Wikipedia:Overleg gewenst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Wikipedia:Onbeantwoord overleg)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Help  ·  Index  ·  Helpdesk  ·  Gebruikers  ·  Onderhoud  ·  Projecten  ·  Verzoeken  ·  Overleg gewenst  ·  Mededelingen  ·  Mededelingen Wikimedia


Zie artikel WP:OG verwijst naar hier. Voor ongewenste gebruikersnamen, zie Wikipedia:Gebruikersnaam en {{Ongewenste gebruikersnaam}}.
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:OG

Op deze pagina wordt de aandacht gevestigd op lopende discussies. Vermeld in een paar woorden:

  1. waarover de discussie gaat (de mening van beide kanten);
  2. op welke overlegpagina de discussie plaatsvindt.

Let op: op deze pagina worden geen discussies gevoerd. Houd hier dus geen pleidooien voor een bepaald standpunt, maar verwijs beknopt naar een overlegpagina. Wil je ergens op reageren, doe dat dan ook op de desbetreffende overlegpagina.

Wanneer een kwestie is opgelost, kan de bijdrage van deze pagina worden verwijderd. Bijdragen ouder dan 30 dagen mogen sowieso worden verwijderd.

Zie ook de terugkerende discussies en verzoek voor vertaling.

Eventueel kan een verzoek op een subpagina van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren worden geplaatst. Korte mededelingen kunnen hier geplaatst worden.

NAVO-alfabet[bewerken]

Een nieuwe gebruiker wordt voor een (voor mij andere nieuwe) gebruiker teruggedraaid zonder echt overleg of uitleg Na recente aanvaringen en halstarrig stroef laten lopen van overleg, ga ik niet weer hier lopen hakken, daarom graag het verzoek aan anderen om mee te kijken en waar men dat zelf nodig vindt actie te ondernemen. Edoderoo (overleg) 29 sep 2019 20:20 (CEST)

De discussie vindt plaats op artikelgeschiedenisNAVO-spellingsalfabet

Titel Grenspaal wijzigen naar Grensmarkering?[bewerken]

– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Henkevdb (overleg · bijdragen) 10 okt 2019 12:57 (CEST)‎

De discussie vindt plaats op Overleg:Grenspaal

Lijsten van geboren en overleden personen[bewerken]

Vanaf oktober 2018 is er hard gewerkt aan lijsten van geboren en overleden personen. Op een aantal punten zijn hierbij beslissingen genomen (of uitgesteld). Graag nodig ik de gemeenschap uit om hier met constructieve ideeën te komen en te helpen om op een aantal punten knopen door te hakken. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 12 okt 2019 13:32 (CEST)

Sjabloon:Dpweg[bewerken]

Sinds 5 november vorig jaar staat het sjabloon:Dpweg genomineerd voor verwijdering. Het sjabloon wordt gebruikt als er een link naar een doorverwijspagina weggehaald is uit een artikel, als niemand weet welke betekenis bedoeld wordt. In de beoordelingsdiscussie worden verschillende opties gegeven om hiermee toch op een of andere manier iets te doen. Anderen vinden dat hiermee een probleem weggemoffeld wordt, om WP:LND/D maar leeg te krijgen. Inbreng is welkom aldaar. Wikiwerner (overleg) 12 okt 2019 14:35 (CEST)

Bijzondere bezoeken[bewerken]

Bij een speciaal voetbalteam komen nog wel eens bijzondere bezoekers langs. Nu is de vraag: moeten dergelijke bezoeken genoemd worden en zo ja: vanaf welk niveau is het bijzonder genoeg om te vermelden? De discussie gaat vooralsnog over koninklijke bezoeken. Dqfn13 (overleg) 27 okt 2019 20:31 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Kids United

Tijdlijnen Back to the future[bewerken]

Toevallig kwam ik op het artikel Back to the Future-tijdlijnen terecht. Aanmaker is helaas al een tijdje verdwenen, dus vandaar dat ik hier een oproepje doe. Natuurlijk, niets staat in de weg, en voetballers die één keer ingevallen zijn in een betaaldvoetbalwedstrijd krijgen ook hun eigen artikel, maar dit is toch gewoon eigen onderzoek? Vinvlugt (overleg) 29 okt 2019 13:51 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Back to the Future-tijdlijnen

Ferdinand Domela Nieuwenhuis[bewerken]

Een editwar is gaande over een negatieve toevoeging aan het artikel over Ferdinand Domela Nieuwenhuis waarbij hij wordt uitgemaakt voor antisemiet op basis van een zeer twijfelachtige bron. The Banner Overleg 29 okt 2019 16:44 (CET)

Verleden tijd in navertelling van romans?[bewerken]

Moet een roman die in het verleden speelt ook in de verleden tijd worden naverteld? Marrakech (overleg) 31 okt 2019 11:16 (CET)

Wikipedia:Onenigheid over de neutraliteit[bewerken]

Op de pagina Wikipedia:Onenigheid over de neutraliteit stond al zestien jaar de tekst

Ook als een moderator een pagina beveiligt omdat er een bewerkingsoorlog gaande is waarbij het neutrale standpunt in het geding is, moet dit label worden toegevoegd. Als een persoon het neutrale standpunt van een artikel niet helemaal netjes aan de orde stelt, wil dat niet zeggen dat het geschil kan worden genegeerd. Alleen al de erkenning dat het geschil serieus genomen wordt, kan ervoor zorgen dat de gemoederen bedaren en dat de agressievere schrijvers hun protest overdenken.

Deze tekst is gisteren zonder verder overleg verwijderd door een gebruiker omdat hem dat in een discussie goed uitkwam. Dit is een discussie die naar mijn idee breder gevoerd moet worden. Hanhil (overleg) 1 nov 2019 06:39 (CET)

Lof der zotheid[bewerken]

N.a.v. van dit hernoemingsverzoek, dat vooralsnog werd afgewezen vanwege gebrek aan consensus, is door de verzoeker op deze overlegpagina een ultimatum gesteld met betrekking dit onderwerp. Dat is echter niet ergens duidelijk aangekondigd. Het ultimatum is inmiddels verstreken en de verzoeker wil zijn voorstel nu vanwege uitblijven van reacties doorvoeren. Hierbij alsnog die aankondiging. Graag uw mening over deze kwestie op de genoemde overlegpagina. Wutsje 1 nov 2019 20:16 (CET)

Groeve De Keel[bewerken]

Romaine plaatste een artikel (Groeve De Keel), dat ik erg onoverzichtelijk vond. Ik bewerkte dat, maar Romaine vond kennelijk dat dat niet goed was en draaide het weer terug. In de discussie die daarop volgde blijken we er niet uit te komen. Wil iemand met een frisse en onafhankelijke blik er eens naar kijken? Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 3 nov 2019 15:10 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg gebruiker:Romaine#Terugdraai-actie

Naamgeving van militaire eenheden[bewerken]

Overschrijft "Uniformiteit en gelijkheid ten aanzien van de eenheden" de normen gesteld in WP:BENOEM voor eenvoudige titels? The Banner Overleg 8 nov 2019 16:17 (CET)

Uitslag peiling Doorverwijsconstructies en BTNI[bewerken]

Er was mi een duidelijke uitslag in de peiling Wikipedia:Opinielokaal/Doorverwijsconstructies en BTNI. Een aantal gebruikers is het daar niet mee eens. Is het werkelijk nodig nog een stemming te gaan houden? — Zanaq (?) 8 nov 2019 20:06 (CET)

Beginnetje[bewerken]

Het lijkt erop alsof wij beidden hier niet direct uit gaan komen vandaar lijkt me andere input wenselijk. Geerestein (overleg) 13 nov 2019 12:30 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Willem Johannes Driessen