Wikipedia:Overleg gewenst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Wikipedia:Onbeantwoord overleg)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Help  ·  Index  ·  Helpdesk  ·  Gebruikers  ·  Onderhoud  ·  Projecten  ·  Verzoeken  ·  Overleg gewenst  ·  Mededelingen  ·  Mededelingen Wikimedia


Zie artikel WP:OG verwijst naar hier. Voor ongewenste gebruikersnamen, zie Wikipedia:Gebruikersnaam en {{Ongewenste gebruikersnaam}}.
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:OG

Op deze pagina kunt u de aandacht op lopende discussies vestigen. Voeg een nieuwe bijdrage onderaan toe, en vermeld daarbij:

  • waar de discussie plaatsvindt (een wikilink naar de betreffende overlegpagina), bijvoorbeeld [[Overleg:Amsterdam]]
  • een korte beschrijving van de discussie (de mening van beide kanten), afgesloten met een ondertekening (~~~~)

Voorzie uw oproep alstublieft van een duidelijk kopje (onderwerp).

Let op: op deze pagina worden geen discussies gevoerd. Houd hier dus geen pleidooien voor een bepaald standpunt, maar verwijs beknopt naar een overlegpagina. Wil je ergens op reageren, doe dat dan ook op de desbetreffende overlegpagina.

Wanneer een kwestie is opgelost, kan de bijdrage van deze pagina worden verwijderd. Bijdragen ouder dan 30 dagen mogen sowieso worden verwijderd.

Zie ook de terugkerende discussies en verzoek voor vertaling.

Eventueel kan een verzoek op een subpagina van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren worden geplaatst. Korte mededelingen kunnen hier geplaatst worden.

Sociaalliberalisme als vervanging titel artikel[bewerken | brontekst bewerken]

De huidige pagina Progressief_liberalisme heeft niet de juiste titel. Al jarenlange 'discussie' op de overlegpagina daarvan (behoud status quo als blokkade voor aanpassing). In 2019 heb ik een nieuw voorstel geschreven voor aanpassing van titel van het artikel. Heb hierin gevraagd om argumenten om het NIET aan te passen. Anderhalf jaar later nog steeds geen reactie ondanks tweemaal oproep via 'overleg gewenst'. Laatste poging tot discussie hierover, anders dien ik verzoek tot aanpassing in. Spiff2 (overleg) 21 jan 2021 15:43 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Progressief_liberalisme

coördinaten onder de titel-regel[bewerken | brontekst bewerken]

De WMF wil de vector skin aanpassen en vraagt op WP:SHEIC of er bezwaar is om de coördinaten onder de lijn van de titel te verplaatsen, samen met wat andere elementen, om de ruimte vrij te maken voor taallinks. Omdat ik denk dat SHEIC minder gelezen word, hier even een oproep of er meningen zijn. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg. 24 jan 2021 16:51 (CET)

De avondklok in Nederland[bewerken | brontekst bewerken]

Meningen gevraag over de reikwijdte van een artikel m.b.t. de avondklok die in Nederland is ingesteld. Apdency (overleg) 25 jan 2021 21:20 (CET)

Trumpisme[bewerken | brontekst bewerken]

Is Trumpisme#Narcisme duidelijk deel van dit fenomeen? (Door een andere gebruiker is een sjabloon boven het gehele artikel geplaatst, dus sowieso zijn meer meekijkers welkom.) Encycloon (overleg) 27 jan 2021 10:13 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Trumpisme

Meningen over vermelding personen op overlijdenslijst[bewerken | brontekst bewerken]

Naar aanleiding van een discussie zou ik graag meningen willen zien over hoe een persoon die bekend is onder een pseudoniem maar een afwijkende geboortenaam heeft in de lijst van overleden personen wordt opgenomen. Is daar een regel over te formuleren? Zijn er uitzonderingen op de regel mogelijk? In de discussie erboven worden enkele voorbeelden aangehaald. GeeJee (overleg) 29 jan 2021 10:06 (CET)

Elliot Page naamswijziging op projecten in het verleden[bewerken | brontekst bewerken]

Ellen Page heet tegenwoordig geen Ellen meer maar Elliot. Meerdere anderstalige wikia hebben ook op projecten die Page in het verleden heet gedaan de naam aangepast, nu wilde ik dit doormiddel van een voetnoot/disclaimer ook doen op de nederlandse wiki. Verschillende zijn tegen want aftiteling zegt Ellen. Zijn ook veel voor, zie daarvoor bewerkingsgeschiedenis projecten waar Page inzat. Voorbeeld van voetnoot is te vinden op de overlegpagina. Scenarioschrijver20 (overleg) 30 jan 2021 21:34 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Elliot Page#Voetnoot

Wikipedia:Opinielokaal/Opmaak van een doorverwijspagina - Conclusie[bewerken | brontekst bewerken]

De tweede conclusie van de genoemde peiling lijkt niet overeen te komen met het resultaat van de peiling. The Banner Overleg 31 jan 2021 11:12 (CET)

Neutraliteit COVID-19[bewerken | brontekst bewerken]

Er wordt beweerd dat het artikel niet-neutraal is en onvolledig is, maar ondanks herhaald aandringen worden er nooit concrete voorbeelden genoemd, maar alleen kreten van censuur, 'dat weet je best' , beschuldigingen van onwil en opzet. Smiley.toerist (overleg) 5 feb 2021 14:36 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:COVID-19#Niet neutraal

KBC Groep[bewerken | brontekst bewerken]

Situatie waarin beide 'kampen' elkaar van politieke motieven beschuldigen m.b.t. de gewenstheid van deze paragraaf. Misschien ligt de waarheid in het midden? Encycloon (overleg) 5 feb 2021 15:59 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:KBC Groep

Hoe rapporteren we getallen uit wetenschappelijk onderzoek?[bewerken | brontekst bewerken]

Zwitser123 (overleg) 5 feb 2021 16:53 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:COVID-19-vaccin#Sputnik-V

Het gaat hier concreet om de effectiviteit van COVID-19 vaccins. In de media wordt nogal eens een naukeurigheid gesuggereerd die niet strookt met de wetenschappelijk onderzoeken en/of met simpele statistiek en rekenkunde. Daarnaast wordt door die vereenvoudigde getallen een vergelijkbaarheid gesuggereerd terwijl de onderzoekers (sterk) verschillende effecten meten. In de discussie op bovenstaand overleg wordt daarnaast beargumenteerd, dat een vereenvoudige weergave nodig is voor onze lezers. Graag meer inbreng en ideeen hoe hiermee om te gaan. Zwitser123 (overleg) 5 feb 2021 16:53 (CET)

Teenybopper[bewerken | brontekst bewerken]

Wie wil er eens meekijken op dit artikel? Ik krijg via Google nauwelijks wat gevonden. Vinvlugt (overleg) 9 feb 2021 11:13 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Teenybopper

Eén artikel over vader en zoon, of twee aparte artikelen?[bewerken | brontekst bewerken]

Er is een artikel dat gaat over een historisch persoon, en in dat artikel staat een grote alinea (453 woorden, 47 voetenoten en referenties) over zijn vader. De discussie gaat over de vraag of de alinea over de vader in een apart artikel thuishoort (wat in 9 taalversies van Wikipedia het geval is), of dat het met een redirect in het artikel van de zoon hoort. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 12 feb 2021 12:30 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Valerius Cordus

Peter Schouten[bewerken | brontekst bewerken]

Voldoet dit lemma voldoende aan de richtlijnen? Encycloon (overleg) 13 feb 2021 14:18 (CET)

Peilingengrafiek in een sectie die naar een artikel over peilingen verwijst[bewerken | brontekst bewerken]

Mooi, handig, lelijk, relevant, overbodig? Apdency (overleg) 14 feb 2021 18:53 (CET)

De Bree[bewerken | brontekst bewerken]

ik ga er met deze gebruiker niet meer uitkomen. Buurtschap De Bree ligt in Zuid-Holland, maar volgens deze gebruiker moet het in Utrecht liggen, want een stuk van de polder ligt in Utrecht, dat heeft hij zelf op Google Maps gezien. Over de polder is geen artikel, het wordt slechts zijdelings genoemd in het artikel over de buurtschap.

De discussie vindt plaats op Overleg gebruiker:Rwzi

Overleg sjabloon:Navigatie vliegtuigen Duitsland Tweede Wereldoorlog[bewerken | brontekst bewerken]

Al een tijdje speel ik met de gedachte dit sjabloon uit te breiden, dan wel op te splitsen, en ik zou graag wat feedback willen

150 pagina's taaluitleg[bewerken | brontekst bewerken]

Ik wil graag meerdere pagina's met unieke tekst toevoegen. Het betreft uitleg over de meest voorkomende (150) taalproblemen van het Nederlands. Daarnaast wil ik de lezer op elke pagina een gratis download aanbieden (een e-book met een verzameling van de betreffende 150 taalkwesties) Eerste vraag: zit Wikipedia op mijn aanbod te wachten? Tweede vraag: als ik het gratis e-book aanbied, wordt de lezer doorgelinkt naar mijn site. Mag dat? Ter oriëntatie: zie mijn website spellingscontrole.com. Ik hoor het graag. Schrijfdokter (overleg) 18 feb 2021 13:36 (CET)

De discussie vindt plaats op [[Overleg:]]
Beste Schrijfdokter, deze pagina is bedoeld voor oproepen om deel te nemen aan een overleg dat reeds elders plaatsvindt. Ik zal uw bericht daarom verplaatsen naar het Taalcafé, waar het het beste past. Velocitas(↑) 18 feb 2021 13:52 (CET)

Mieke Baltus[bewerken | brontekst bewerken]

JasperWiki86 (overleg) 20 feb 2021 00:39 (CET)

Nederlands keramiek 1880-1940[bewerken | brontekst bewerken]

Misschien kan hier iemand eens naar kijken? OOit heeft iemand waarschijnlijk met de beste bedoelingen een eerste poging gedaan een zinvol artikel over de Nederlandse aardewerkindustrie te maken maar het vreemde artikel bestaat uit onvolledige lijstjes met links en noemt de periode 1880 tot 1940 terwijl ook daarvoor en daarna nog keramiek bedrijven in Nederland zijn. Société Céramique (1863-1958) bijvoorbeeld, of Koninklijke Sphinx. De bedrijven hebben ook allemaal een oprichter maar er staat er maar eentje in de lijst. 2A02:A443:E08B:1:44C7:C12:2622:28C0 20 feb 2021 02:10 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Nederlands keramiek 1880-1940

De E-waarde van lijsttrekkers van deelnemende partijen aan de Tweede Kamerverkiezingen[bewerken | brontekst bewerken]

Wikipedia beoogt een neutraal standpunt in te nemen. Betekent dit dan ook dat bij de Tweede Kamerverkiezingen 2021 alle lijsttrekkers en partijen beschreven kunnen worden als daar bronnen voor beschikbaar zijn? De vraag rijst namelijk in hoeverre nieuwe partijen en hun lijsttrekkers E-waardig zijn. Also sprach Friedrich! (overleg) 20 feb 2021 21:26 (CET)

Anti-Fascistische Aktie[bewerken | brontekst bewerken]

Het artikel Anti-Fascistische Aktie sttaat al heel lang te boek als zijnde niet neutraal, met name vanwege bronnen van AFA-bestrijder AIVD. Nu is er iemand vol enthouiasme bezig om het verhaal nog veel minder neutraal te maken door het toevoegen van AIVD-bronnen, links naar media die AIVD-rapporten napraten en links die de AFA helemaal niet noemen. Overleg wordt volledig genegeerd. Meekijkers zijn zeer welkom. The Banner Overleg 22 feb 2021 20:22 (CET)

Spion of niet[bewerken | brontekst bewerken]

Er is discussie of Jacques de Duve wel of niet als spion kan bestempeld worden. Akadunzio (overleg) 23 feb 2021 22:40 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg:Jacques de Duve

Historische vlagsymbolen eruit[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Overleg Wikipedia:Sjablonen voor een link naar historisch land met vlagaanduiding#Historische en huidige sjablonen combineren. Schrijf voortaan {{LAND|jaartal}} i.p.v. {{LAND-jaartal}}. Er zijn dan veel minder sjablonen nodig en je hoeft niet zo erg te zoeken naar het jaar waarin de nieuwe naam en vlag geïntroduceerd werd. Handige Harrie (overleg) 25 feb 2021 14:00 (CET)

Voorwaarden starten afzettingsprocedure[bewerken | brontekst bewerken]

Om bij een afzettingsprocedure te mogen stemmen is de eis "minimaal 100 (niet-vandalistische) edits in de twaalf maanden voorafgaand aan twee weken voor het startmoment van de stemming"; om een procedure op te starten is het aantal van 300 bijdragen wanneer dan ook voldoende (en minstens 3 maanden geleden de eerste bewerking). Middels een peiling wil ik kijken of en hoe dit misschien beter anders kan. Commentaar is welkom. Encycloon (overleg) 27 feb 2021 14:00 (CET)

Opmaak doorverwijspagina[bewerken | brontekst bewerken]

Voorstel om een instructie toe te voegen m.b.t. de situatie waarin reeds een correcte opmaakkeuze gemaakt is. Encycloon (overleg) 1 mrt 2021 11:52 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg Wikipedia:Doorverwijspagina#Opmaak (2)

Mogelijke invoering hulpmoderatoren[bewerken | brontekst bewerken]

Er wordt gewerkt aan een voorstel om een nieuwe gebruikersgroep van hulpmoderatoren in te voeren. Opbouwend commentaar is welkom, laten weten dat je ongeacht de vorm van het voorstel tegen bent is niet nodig (dat kan later in een peiling). Encycloon (overleg) 1 mrt 2021 11:55 (CET)

De discussie vindt plaats op Overleg Wikipedia:Hulpmoderator