Gebruiker:FvS/Informatie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
de-2 Dieser Benutzer hat fortgeschrittene Deutschkenntnisse.
af-2 Hierdie gebruiker het 'n gemiddelde begrip van Afrikaans.
fr-1 Cette personne peut contribuer avec un niveau élémentaire de français.

FvS (voornaam Frank) (Rotterdam, 26 maart 1978) is een Nederlandse gebruiker van Wikipedia sinds 16 november 2005. In de periode daarvoor was hij zo nu en dan al op Wikipedia te vinden (voornamelijk de Engelstalige versie) om wat informatie op te zoeken. Toen hij er achter kwam dat hij ook zijn steentje kon bijdragen aan het gebeuren, besloot hij zich in te schrijven bij zowel de Nederlandstalige als de Engelstalige Wikipedia.

Kennis en interesse[bewerken | brontekst bewerken]

De grootste interesse en kennis die FvS heeft ligt op sportgebied. Bijna iedere bestaande sport wekt zijn interesse. In de loop der jaren zijn er diverse sporten geweest die hij heeft beoefend en nog veel meer sporten die door hem worden gevolgd. Op dit moment doet FvS zowel aan fitness als aan badminton. In het verleden beoefende hij onder meer voetbal, atletiek, tennis en zwemmen. Zo nu en dan wil hij in zijn vrije tijd nog weleens een spelletje tafeltennis of darts spelen. Zijn interesse in sport op de televisie begon op 10-jarige leeftijd, namelijk in 1988. Begin dat jaar werden de Olympische Winterspelen gehouden in het Canadese Calgary. Zijn ouders, zelf ook zeer geïnteresseerd in sport stonden speciaal midden in de nacht op om naar het schaatsen te kijken. Dit wilde kleine Frank natuurlijk maar al te graag zelf ook en zo kwam het dat mede dankzij de prestaties van Yvonne van Gennip sport op televisie een passie begon te worden. In datzelfde jaar volgden er nog meer positieve sportprestaties te beleven. Nederland werd Europees Kampioen voetbal en op de Olympische Zomerspelen werd ook het nodige eremetaal binnengesleept.

Geografie, topografie en alles wat te maken heeft met reizen en informatie van en over steden en andere locaties in de wereld behoren ook tot het interessevlak van FvS. Door de jaren heen heeft FvS al behoorlijk wat van de wereld gezien en wil daar dan ook zoveel mogelijk van ontdekken. Voor een saaie strandvakantie hoeft u dus niet aan te kloppen. De eerder besproken interesse in de sport zorgde er tevens voor dat er interesse werd gewekt voor geografie. Als er belangrijke sportevenementen gehouden werden, wilde Frank zoveel mogelijk over de bewuste stad en eventueel het land te weten komen, dus werd in die tijd veelal de atlas en de encyclopedie gebruikt om tot de gewenste informatie te komen. Ook topografische spelletjes op de computer zorgden voor de nodige kennis op geografisch gebied. Vakanties in het buitenland zorgden er uiteindelijk voor dat de interesse nog meer werd gewekt en eigenlijk niet meer uit het leven van Frank is weg te denken.

Computers hebben ook een belangrijke rol gespeeld in het leven van FvS. Al van jongs af aan stond er een simpele spelcomputer thuis genaamd de "Aquarius", later volgden onder meer de Commodore 64, de Atari, de Amiga en de MSX alvorens de eerste Personal computer zich aandiende. Met de komst van internet ging er uiteraard een wereld voor FvS open.

FvS is een echte dierenliefhebber. Vroeger spitte hij de dierenencyclopedie regelmatig door en kreeg zodoende ook een speciale band met de quetzal. Het mooie uiterlijk van het vogeltje in combinatie met het deuglijke feit dat dit het enige denkbare diertje beginnend met een "Q" is maakte de quetzal interessant. Dieren kunnen FvS geen kwaad doen en hij heeft zelfs een betere band met zijn "zes" katten dan met sommige van zijn familieleden. Helaas laat er ook weleens een kat het leven, dit heeft FvS tot nu toe helaas twee keer moeten meemaken.

Zoals eigenlijk iedereen heeft ook Frank interesse in muziek. Echt een voorkeur voor een bepaald genre heeft hij niet, laat staan voor een bepaalde artiest of band. Zijn muziekkeuze is breed en omvat eigenlijk in ieder genre wel wat, maar ook lang weer niet alles.

Wikipedia kennis[bewerken | brontekst bewerken]

Op welke manier FvS van waarde is en kan zijn voor de Wikipedia Community moet blijken uit onderstaande overzicht.

Sport

  • Voetbal : Grote kennis met betrekking tot clubs, spelers, competities, kampioenschappen en vrijwel al het andere dat binnen de voetbalsport behoort.
  • Olympische Spelen : Grote kennis van de Olympische Spelen, voornamelijk vanaf 1988 en verder, maar ook het verre verleden is regelmatig doorgespit.
  • Olympische Sporten : Alle sporten die op de Olympische Winterspelen en/of de Olympische Zomerspelen worden beoefend worden redelijk nadrukkelijk gevolgd en bijgehouden.
    • Atletiek, Badminton, Hockey, Honkbal, Schaatsen, Tennis, Volleybal, Wielrennen en Zwemmen zijn Olympische Sporten die extra aandacht krijgen.
  • Niet Olympische Sporten : Verder zijn er nog een aantal sporten die niet op de Olympische kalender staan, maar wel gevolgd worden.
    • Darts : Nog voor de hegenomie van Raymond van Barneveld en voor de sport populair werd in Nederland werd de Embassy al bekeken op de BBC en ook hierover is derhalve een behoorlijke kennis aanwezig.
    • Formule 1 : Geen grote maar wel een redelijke kennis.
    • Golf : Geen grote maar wel een redelijke kennis.
    • Veldrijden : Geen grote maar wel een redelijke kennis.
  • Overige Sporten : Weinig of Geen kennis is aanwezig van American Football, Cricket, Motorsport, Rugby, Squash en waarschijnlijk van andere sporten die niet onder bovenstaande categoriën vallen en nog niet zijn genoemd.

Geografie

Verder

  • Al het andere dat mijn interesse wekt, waar ik hierover niet heb gesproken, wat ik toevallig tegenkom en/of waar ik iets zinnigs over te vertellen heb.