Gebruiker:TheBartgry

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


Nemanthus annamensis, een koloniale zeeanemoon.
Noordkust van Timor-Leste, 2005.
Contact
Zegt u het maar
Zegt u het maar
Laat bericht achter op mijn overlegpagina.
Stuur een leuke e-mail
Stuur een leuke e-mail
E-mail mij via Wikipedia.

TheBartgry  

Gebruikerspagina

"Immured the whole of life within a magic prison" Emily Dickinson

Sinds 2018 ben ik actief op Wikipedia en houd ik mij bezig met het schrijven van artikelen. Verder zet ik mij in om artikelen te voorzien van Nederlandstalige afbeeldingen, sjablonen en diagrammen; beneden vind je een aantal voorbeelden. Vormgeving is bij mijn bijdragen een belangrijke, soms leidende factor. Vaak gebruik ik de Engelse Wikipedia als referentiekader.

Schrijven aan Wikipedia heeft iets onbaatzuchtigs en tegelijkertijd iets opportunistisch. Enerzijds is het een noble cause for free information, anderzijds is het een manier om een onderwerp dat jou interesseert aan een breed publiek te presenteren. Verbreding van kennis en schrijfvaardigheden is een welkom bijkomend voordeel.

Interessegebieden

Ik schrijf voornamelijk artikelen binnen mijn onderzoeksveld, de immunologie en moleculaire biologie. Andere wetenschapsgebieden die mijn aandacht trekken zijn onder meer dierkunde (vooral de lagere fyla), aardwetenschappen en scheikunde. Ik vind het belangrijk om onderwerpen binnen deze – soms moeilijk begaanbare – wetenschappen voor geïnteresseerde leken grijpbaar te maken. Daarbij let ik in het bijzonder op het creëren van evenwicht, consistentie en volledigheid. Graag draag ik ten slotte mijn steentje bij aan de etalage van Wikipedia.

Neem ook eens een kijkje bij de gebruikers Heinonlein, DimiTalen, Sylhouet, Woudloper, evenals de commonspagina's van Thomas Shafee, Zephyris en Kelvin13. Aan de bijdragen en werkwijzen van deze gebruikers heb ik mij uitstekend kunnen spiegelen en waardevolle lessen over de opbouw van de encyclopedie kunnen trekken.

Gomophia egyptiaca, een Egyptische zeester.
Noordelijk deel van de Rode Zee, 2009.

Recente activiteit

DierenAutofagie – Farmacie – LevenBiochemieEukaryotenBeenvissen –  Sci-HubOxidatieve fosforyleringMetagenomicaVitamine B12NatureCoeloomKerkuilPunch BrothersRegulatoire T-celKwallenThe Last of Us Part IIEnzymkinetiek ...

Bescheiden

MicrobioomConfirmation bias – OrganoïdeSpectrofotometrieAquaporineGastrovasculaire holteOxyanion-gatParamutatie – MicrogliaElektronenoverdrachtMendeliaanse randomisatie – Pyrenoïde – MedusePoliep – Gene flow ...

Amphiprion perideraion zwemt boven Heteractis magnifica
Rond de Yap-eilanden, 2005.

Prominent

De α-aminozuren

Een voortsudderend voornemen is om alle twintig proteïnogene aminozuren, de bouwstenen van onze eiwitten, tot een acceptabele lengte uit te breiden.

AlanineArginineAsparagineAsparaginezuurCysteïneGlutamineGlutaminezuurGlycineHistidineIsoleucineLeucineLysineMethionineFenylalanineProlineSerineThreonineTryptofaanTyrosineValine.

Media

Met behulp van Inkscape vertaal ik mediabestanden naar het Nederlands. Twee voorbeelden:

  • Morfologie van een grasplant (Poaceae)
    Opbouw van het floëemweefsel in vaatplanten
  • Specificaties
    Deze gebruiker doet onderzoek
    in de immunologie.
    Deze gebruiker is flexitariër.
    Deze gebruiker is altijd bezig met lay-out, opmaak en vormgeving.
    Deze gebruiker werkt in Canada.
    Deze gebruiker drinkt thee.
    Deze gebruiker is geïnteresseerd in
    seculier humanisme.