Aero Club Salland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Aero Club Salland
Salland
Acs veld.jpg
IATA: - ICAO: -
Algemene informatie
Opgericht 1 januari 1971
Type Zweefvliegen
Plaats Lemelerveld, Vlag van Nederland Nederland
Hoogte 5m
Coördinaten 52° 28′ NB, 6° 20′ OL
Tijdzone UTC+1
Openingstijden 09:00 tot 21:00
Website aeroclubsalland.nl
Locatie in Nederland
Aero Club Salland (Nederland (hoofdbetekenis))
Aero Club Salland
Startbanen
   Baan      Lengte   Materiaal
09/27 1200 m Gras
Lijst van luchthavens
Portaal  Portaalicoon   Luchtvaart

De Aero Club Salland (ACS) is met zo'n 200 leden één van de grootste en actiefste zweefvliegclubs in Nederland. De ACS is opgericht op 1 januari 1971 en vliegt vanaf vliegveld Salland nabij het Overijsselse dorp Lemelerveld

Vanaf 1 april tot 1 oktober zijn er zeven dagen per week vliegactiviteiten zolang de weersomstandigheden dat toelaten. Op doordeweekse dagen vinden er cursussen plaats. De deelnemers zijn belangstellenden van alle leeftijden die vanuit heel Nederland komen om hun vakantie 'op Salland' door te brengen.

Vloot[bewerken]

De ACS beschikt over een moderne vloot bestaande uit verschillende kunststof zweefvliegtuigen voor zowel beginners als wedstrijdvliegers. In totaal zijn er twaalf vliegtuigen, waarvan vier tweepersoons zweefvliegtuigen en een motorzwever. De huidige vloot bestaat uit:

Dagelijkse gang[bewerken]

Iedere dag is er om half tien 's ochtends een zogenaamde briefing. Onder de aanwezige leden wordt dan de vloot verdeeld en wordt het vliegbedrijf opgestart. De jaarlijkse contributie bestaat uit een startabonnement van minimaal 20 starts. Dit abonnement kan desgewenst worden uitgebreid, maar alle starts dienen in het huidige jaar te worden gebruikt anders komen deze te vervallen. Leden betalen dus altijd per start, ongeacht het type zweefvliegtuig of de duur van de vluchten. Zo kost een vlucht van vijf minuten in een eenvoudiger zweefvliegtuig hetzelfde als een vlucht van vijf uur op een geavanceerder type. Ook instructeurs staan zonder meerkosten ter beschikking zolang het lid nog niet zelfstandig het luchtruim kan kiezen. Op deze manier worden beginnende zweefvliegers gestimuleerd om veel te komen vliegen, aangezien de gemiddelde kosten per vlieguur dan lager uitvallen.

Vliegveldgegevens
Circuit Windafhankelijk
Start Noord van het lierpad
Landen Zuid van het lierpad

Communicatie[bewerken]

Salland grond: 122.505 MHz

Externe links[bewerken]