Bart Simpson's Treehouse of Horror

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Bart Simpson's Treehouse of Horror
Land van oorsprong Verenigde Staten
Oorspronkelijke taal Engels
Genre Humor/horror
Creatieteam
Bedenker(s) Matt Groening
Publicatie
Uitgever Bongo Comics
Publicatie jaarlijks
Publicatiemedia Stripboeken
Huidige status lopend
Eerste publicatie september 1995
Portaal  Portaalicoon   Strip

Bart Simpson's Treehouse of Horror is een Amerikaanse stripreeks gebaseerd op de Treehouse Of Horror-afleveringen van de animatieserie The Simpsons.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

De stripserie bestaat sinds september 1995 en wordt gepubliceerd door Bongo Comics. In tegenstelling tot de andere Simpsons stripreeksen, die maandelijks of tweemaandelijks verschijnen, verschijnen de strips uit deze reeks maar 1 keer per jaar. Namelijk tussen september en november.

In het Verenigd Koninkrijk worden de strips herdrukt, maar als onderdeel van de standaard Simpsons strips. Daar staan ze ook wel bekend als de "Simpsons Halloween Annuals."

De serie heeft geen vast team van schrijvers en tekenaars. Geregeld werken er gasttekenaars en –schrijvers mee aan de verhalen.

Een aantal van de strips zijn later herdrukt als paperback boeken.

Inhoud[bewerken | brontekst bewerken]

De stripserie doet dienst als Bongo Comics’ jaarlijkse halloweenspecial. Net als de afleveringen uit de televisieserie bevat elke strip meerdere korte verhalen waarin de bekende personages uit de animatieserie in een griezelverhaal belanden. Vaak zijn deze verhalen gebaseerd op echt bestaande verhalen of films.

De verhalen uit de strips zijn uniek en niet overgenomen uit de animatieserie.