Naar inhoud springen

Disco Stu

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Disco Stu
The Simpsons-personage
Geslacht Man
Haar Bruin.
Beroep Eigenaar van "Stu’s Disco"
Familie Ex-Vrouw: Selma Bouvier.
Eerste optreden "Two Bad Neighbors"
Stemacteur Hank Azaria

Disco Stu is een personage uit de animatieserie The Simpsons. De stem wordt gedaan door Hank Azaria.

Stu is een discofanaat. Hij runt zijn eigen disco, en is meestal gekleed in typische discokleding: een met strass bedekt leisure suit. Hij refereert geregeld naar zichzelf in de derde persoon, en zit mentaal nog altijd vast in het discotijdperk.

Stu verscheen voor het eerst in "Two Bad Neighbors", gedurende een rommelmarkt in de buurt van de Simpsons. Marge ontdekt hierin een oud jasje van Homer dat ze wil verkopen, waar op de achterkant de naam "Disco Stu" staat. Op de vraag wie dit is, antwoordt Homer "I wanted to write 'Disco Stud' but I ran out of space. Not that Disco Stu didn't get his share of the action!".

Disco Stu werd oorspronkelijk bedacht als een "wegwerppersonage" dat enkel bedoeld was voor een paar grappen.[bron?] Maar hij keert telkens weer terug in de serie. Hij wordt in de serie onder andere gezien met dode goudvissen in zijn schoenen, op een ski-uitje (waar hij Marge probeert te imponeren, tot hij ontdekt dat ze kinderen heeft), al dansend met Homer (nadat Homer ontdekt hoe leuk het kan zijn om te lopen) en recentelijk als een gast in Homers talkshow. In de aflevering "How I Spent My Strummer Vacation" gaf Disco Stu toe dat hij wel weet dat het discotijdperk voorbij is.

In zijn jongere jaren had hij een carrière als zeekapitein, onder de naam "Nautical Stu". In de aflevering Tales from the Public Domain verscheen hij als "Discus Stu". Hij was "Disco Shrew" in de aflevering "Treehouse of Horror XIII" in het filmpje The Island of Dr. Moreau. In de aflevering "Treehouse of Horror XVII" verscheen hij als "Big Band Stu" in de parodie op het hoorspel The War of the Worlds.

In de aflevering "There's Something About Marrying" werd onthuld dat Disco Stu Selma's vierde man was.