Naar inhoud springen

Familie Bouvier

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Stamboom van de familie Bouvier

De Familie Bouvier is een fictieve familie uit de Amerikaanse animatieserie The Simpsons, bedacht door Matt Groening. De Bouviers zijn Marge Simpsons bloedverwanten, en Homer Simpsons schoonfamilie.

Belangrijke familieleden[bewerken | brontekst bewerken]

Jacqueline Bouvier[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Jacqueline Bouvier (The Simpsons) voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Jacqueline Ingrid Bouvier is de moeder van Marge Simpson, Patty Bouvier, en Selma Bouvier, en de vrouw van de overleden Clancy Bouvier.

Clancy Bouvier[bewerken | brontekst bewerken]

Clancy Bouvier is de overleden vader van Marge, Patty en Selma, en was voor zijn dood de man van Jacqueline Bouvier.

Clancy was voor het eerst te zien in de aflevering "The Way We Was". Hij verscheen daarna pas weer in "Fear of Flying" waarin werd onthuld dat hij een van de eerste mannelijke stewards was.

Clancy is gestorven wanneer Marge en Homer net getrouwd waren.

Patty en Selma[bewerken | brontekst bewerken]

Zie Patty en Selma Bouvier voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Marge’s zussen. Patty en Selma zijn een tweeling die eigenlijk niets hebben bereikt in het leven. Ze zijn ongetrouwd, kettingrokers, en komen altijd nors over.

Oom Arthur[bewerken | brontekst bewerken]

Mage vertelde Bart een verhaal over een Oom Arthur' in de aflevering "The Boy Who Knew Too Much". Arthur is vermoedelijk Marge’ broer aangezien Homer enig kind was. Dit is echter in tegenspraak met de vele flashbacks over Marge’ jeugd, waarin nooit een broer te zien was. Het kan dus ook zijn dat hij een oom van Marge was, en dus oudoom van Bart.

Wat de familieband ook is, Marge schaamt zich blijkbaar enorm voor Arthur. Deze aflevering is dan ook de enige waarin ze het over hem heeft.

Tante Gladys[bewerken | brontekst bewerken]

Gladys was de tante van Marge, Patty en Selma, en de zus van Jacqueline Bouvier. Haar achternaam is onbekend. Patty en Selma zien haar als een rolmodel.

In de serie is Gladys inmiddels overleden. Haar dood werd bekendgemaakt in de aflevering "Selma's Choice". Haar begrafenis werd bijgewoond door de Simpsons en enkele andere mensen.

Haar testament was opgenomen op een videocassette, en werd door haar advocaat afgespeeld. Ze liet Marge haar verzameling van aardappelchips in de vorm van beroemdheden na. Deze werden al snel opgegeten door Homer Simpson. Jaqueline kreeg haar huisdier, een leguaan genaamd Jub-Jub. Patty en Selma kregen een oude klok.

Ling Bouvier[bewerken | brontekst bewerken]

Ling Bouvier is de geadopteerde dochter van Selma Bouvier. Selma adopteerde Ling uit China toen ze ontdekte dat haar menopauze was ingegaan. Ze liet Homer optreden als haar man om de Chinese autoriteiten ervan te overtuigen dat Ling in een normaal gezin zou belanden in plaats van te worden opgevoed door een alleenstaande moeder.