Naar inhoud springen

Kearney Zzyzwicz

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Kearney Zzyzwicz
The Simpsons-personage
Leeftijd vermoedelijk al in de 20 (lijkt 15)
Geslacht Man
Haar Onbekend (kaalgeschoren)
Beroep Student op de Springfieldse basisschool.
Familie Vader: Kearney Sr.
Kinderen: Kearney Jr. (peuter) en een niet bij naam genoemde tiener.
Eerste optreden "The Telltale Head"
Stemacteur Nancy Cartwright

Kearney Zzyzwicz (stem gedaan door Nancy Cartwright) is een personage uit de animatieserie The Simpsons.

Kearney is een van de pestkoppen op de lagere school van Springfield. Hij wordt vaak aangetroffen in het gezelschap van Jimbo Jones, Nelson Muntz en Dolph. Net als de andere pestkoppen is hij niet bijster slim.

Kearney is kaal, en draagt altijd een wit kapot shirt en armbanden met ijzeren punten. Hoewel hij even oud lijkt als Jimbo en Dolph, is hij veel ouder. Hij heeft zelf al een zoon (te zien in A Milhouse Divided). Het is niet bekend wie de moeder van deze zoon is, maar Kearney had het er over dat zijn scheiding hard aankwam voor zijn zoon. Ondanks zijn hoge leeftijd zit hij nog altijd op de basisschool, volgens eigen zeggen omdat "die stomme school hem niets kan leren".

Kearney zat blijkbaar samen met Otto Mann (die al 26 is) in groep 5. Echter, in Much Apu About Nothing had Kearney een vals identiteitsbewijs nodig om bier te kopen. In een andere aflevering beschreef hij zichzelf als "pratend als een tiener, en de vader van een tiener", wat vrijwel onmogelijk is tenzij Kearney last had van pubertas praecox. Kearney bezit ook al een eigen auto, een oranje Hyundai Excel.

Kearney’s favoriete slachtoffer is Martin Prince. Ook sloeg hij een keer Nelson Muntz in elkaar toen hij ontdekte hoe gevoelig Nelson in werkelijkheid was.

In een Simpson strip werd onthuld dat Kearney, Jimbo, en Dolph zelf werden gepest door nerds, waarna Bart hen leerde voor zichzelf op te komen. Dit had een keerzijde, daar Bart ook een slachtoffer van hen werd. In de aflevering Future-Drama werd een toekomst getoond waarin Kearney het vice-schoolhoofd werd van de lagere school van Springfield. In Eeny Teeny Maya Moe bleek Kearney ook nog een zeer gespierde baby zoon te hebben, die de pestkop is van een speelplaats naast Moe's.