Spider Pig

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Spider Pig
Single van:
Hans Zimmer
Van het album:
The Simpsons Movie: The Music
Uitgebracht 5 augustus 2007
Genre Filmmuziek
Duur 1:04
Schrijver(s) Hans Zimmer
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Spider Pig is het varken dat Homer Simpson redt van de slacht in de film The Simpsons Movie en is ook een single dat over hetzelfde onderwerp gaat en staat ook op de soundtrack van de gelijknamige film. Hij verschijnt het eerst in de Krusty Burger met een muts op voor in een commercial. Als Homer hoort dat het varken geslacht gaat worden neemt hij hem in huis omdat hij vindt dat je geen dieren met mensenkleren aan mag slachten.

Het gelijknamige lied is geschreven door Hans Zimmer. In de film wordt het lied, wat gebaseerd is op de titelsong van de geanimeerde Spider-Manserie gezongen door Homer Simpson. Als Marge Simpson zich afvraagt hoe die afdrukken van varkenspoten op het plafond komen, ziet ze Homer met zijn nieuwe huisdier Pig boven het hoofd. Pig loopt met de hulp van Homer nu over het plafond heen en heet nu Spider Pig, en in de Nederlandse versie Spider Big. Spider Pigs uitwerpselen worden door Homer in een silo gestopt (Homer vult het zelf ook bij) en uiteindelijk in Lake Springfield gedumpt waardoor het ernstig vervuild raakt en de ramp ontstaat.

Tekst van het lied[bewerken | brontekst bewerken]

Originele 'Spider-Man Theme' tekst en muziek geschreven door Bob Harris en Paul Francis Webster.
Deze parodie, tekst geschreven door James L. Brooks, Matt Groening, Al Jean, Ian Maxtone-Graham, George Meyer, David Mirkin, Mike Reiss, Mike Scully, Matt Selman, David Silverman, John Swartzwelder en Jon Vitti en muziek Hans Zimmer.

Spider Pig!
Spider Pig!
Does whatever a spider pig does!
Can he swing from a web?
No he can't
He's a pig yes he is
Lookout!
He is the Spider Pig!!

(Spinnen Varken! Spinnen Varken! Doet wat een spinnenvarken doet! Maar kan hij een web weven? Nee dat niet, het is een varken. Kijk uit! Hij is de Spinnen Varken!)

Harry Plopper[bewerken | brontekst bewerken]

Al vrij snel is Homer de naam Spider Pig zat en noemt het varken Harry Plopper, compleet met bril en litteken, naar Harry Potter. Mede dankzij de populariteit van het lied wordt Harry Plopper toch vaker bij z'n "oude naam" genoemd.

Terugkeer[bewerken | brontekst bewerken]

Spider Pig komt niet meer terug in de film nadat hij de plank met de familie Simpson daarop wegduwt. Hij zit immers nog in het huis als deze in de doline wordt opgezogen. Santa's Little Helper, de hond van de familie, keert later in de film terug en ook Spider Pig overleeft: Hij keert terug in de aflevering He Loves to Fly and He D'oh's in de bankgrap. Hij zit op de bank als Homer hem oppakt en hem zijn summer love noemt. Dit is de eerste keer dat het varken te zien is in de serie zelf.

Bio-Dome[bewerken | brontekst bewerken]

De tekst komt eerder ook voor in de film Bio-Dome uit 1996, met Pauly Shore en Stephen Baldwin.