Naar inhoud springen

Eddie en Lou

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Eddie en Lou zijn twee fictieve personages uit de animatieserie The Simpsons.

Ze zijn beide politieagenten in het plaatsje Springfield. Hun achternamen zijn onbekend. Ze vergezellen vrijwel altijd politiechef Wiggum bij arrestaties en ander politiewerk.

Eddie[bewerken | brontekst bewerken]

Eddie
The Simpsons-personage
Leeftijd Onbekend
Geslacht Man
Haar Zwart
Beroep Politieagent
Familie Onbekend
Eerste optreden "There's No Disgrace Like Home"
Stemacteur Harry Shearer

Eddie is een blanke agent. Hij spreekt maar zelden en wordt vrijwel nooit gezien zonder zijn collega’s Lou en chef Wiggum. Lou klaagt geregeld dat Eddie gezien wordt met zijn ex-vrouw, waardoor chef Wiggum moet optreden als bemiddelaar.

Een van Eddies meest vernederende momenten was toen hij een beerkostuum moest dragen en Curtis E. Bear the Courtesy Bear moest spelen voor een klas van gevaarlijke chauffeurs. Hij werd in elkaar geslagen door de aanwezige chauffeurs.

Toen Lou de rang van chef kreeg, werd Eddie gepromoveerd tot "Lou". Op zijn vraag wie de nieuwe Eddie zou worden, kreeg hij te horen dat ze geen Eddie nodig hadden. In Separate Vocations gaf Eddie toe dat hij ervan houdt om een agent te zijn omdat het hem het gevoel geeft dat hij "een verschil kan maken". In Worst Episode Ever was Eddie net als zijn collega’s enorm geschokt bij het zien van Agnes Skinner en Comic Book Guy. Hij moest zelfs overgeven, waarbij Lou hem geruststelde met de woorden "It's okay, man. If it doesn't affect you, you're not human."

Lou[bewerken | brontekst bewerken]

Lou
The Simpsons-personage
Leeftijd Onbekend
Geslacht Man
Haar Zwart
Beroep Politieagent (rang van Sergeant)
Familie Ex-vrouw: Amy
Eerste optreden ""There's No Disgrace Like Home""
Stemacteur Hank Azaria

Lou is een Afro-Amerikaanse agent met de rang van sergeant. In de eerste afleveringen werd hij echter net als Eddie getekend als een blanke man.

Lou is ooit getrouwd geweest met een vrouw genaamd Amy. Dit werd onthuld in de aflevering The Dad Who Knew Too Little. Lou is geboren op de eerste dag van de lente (21 maart).

Lou is een groot deel van zijn tijd bezig met het corrigeren van Chef Wiggum. Hij kreeg zelf tijdelijk de rang van chef toen Wiggum commissaris werd. Lou is vermoedelijk Springfields competentste agent, wat op zich niet veel zegt. Hij beweert op de rechtenschool te hebben gezeten, maar kon zich de studiekosten niet veroorloven.

Van alle agenten in de serie wordt Lou na Chef Wiggum het vaakst gezien. Lou en Wiggum hebben ook samen veel scènes. De twee zijn naast collega’s blijkbaar ook goede vrienden, wat af te leiden is uit dialogen in afleveringen als The Bart Wants What It Wants en The Last of the Red Hat Mamas.