Professor Frink

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
John Nerdelbaum I. Q. Frink, Jr
The Simpsons-personage
Leeftijd 39
Geslacht Man
Haar Bruin
Beroep Professor, uitvinder
Familie Vader: Jonathon Frink Sr. (overleden)
Moeder: Lucy Moyer Frink
Vrouw: Martha Polk Frink
Zoon: J. Frink, 3
Eerste optreden "Old Money"
Stemacteur Hank Azaria

Professor John Nerdelbaum Frink, Jr. is een personage uit de animatieserie The Simpsons. Hij wordt ingesproken door Hank Azaria. Hij is vernoemd naar John Frink, een schrijver en televisie producer van de serie.

Profiel[bewerken | brontekst bewerken]

Professor John Frink is Springfield’s uitvinder, en in zekere zin het stereotype van een gekke geleerde. Er zijn bronnen die beweren dat hij uit Canada komt en Joods is. Toch zat hij al op zijn achtste op de school van Springfield.[1]

Zijn personage is grotendeels gebaseerd op Jerry Lewis' personage uit de film The Nutty Professor. Hij gebruikt vaak vreemde woorden als hij opgewonden is, zoals "GLAVIN!".

Intelligentie[bewerken | brontekst bewerken]

Er wordt gezegd dat hij een IQ heeft van 197; 199 voordat hij een hersenschudding opliep in de aflevering "They Saved Lisa's Brain". Hij is lid van de Springfieldse tak van Mensa.

Uitvindingen[bewerken | brontekst bewerken]

Professor Frink is geobsedeerd door flubber, een fictief materiaal dat afkomstig is uit de film The Absent-Minded Professor. Professor Frink heeft basketbalschoenen gemaakt van Flubber.

Hij is ook de uitvinder van andere dingen zoals hamburger-oorwarmers en tijdmachines. Sommige van zijn uitvindingen werken beter dan andere.

Familie[bewerken | brontekst bewerken]

Frink had een moeilijke relatie met zijn vader. Frink zei dat ze net zo goed met elkaar overweg konden als "positronen en anti-neutrinos." Frink heeft een vrouw, maar in latere afleveringen lijkt hij van haar gescheiden te zijn. Verder heeft hij een jongere zoon die sterk op hem lijkt.

Persoonlijk leven[bewerken | brontekst bewerken]

In de aflevering "Future-Drama", een aflevering die zich acht jaar in de toekomst afspeelt, was in Frinks lab een opgehangen skelet in een labjas te zien. Dit suggereert dat ergens in de acht jaar ervoor Frink zelfmoord had gepleegd, maar niemand zijn afwezigheid had opgemerkt. Echter, in de aflevering "Lisa's Wedding" (die zich nog verder in de toekomst afspeelt) was Frink nog gewoon in leven.

Op een bepaald moment in The Simpsons werd Frink dankzij een hypnotiseur aantrekkelijk voor vrouwen. Hierbij verloor hij zijn bril en nerdachtige uiterlijk, en werd snel verliefd op een vrouw. Helaas voor hem verbrak de hypnotiseur de hypnose later weer.

Volgens "Homer's Paternity Coot" maakte Frink in de jaren 60 napalm om op Đà Nẵng te gooien.

In de aflevering "Springfield Up" reisde Frink terug in de tijd om zijn 7-jarige zelf ervan te weerhouden een wetenschapper te worden. Dit mislukte echter omdat hij werd geraakt door twee auto’s en een kind zijn tijdmachine stal.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Voetnoten[bewerken | brontekst bewerken]

  1. Aflevering: Springfield Up