Jacqueline Bouvier (personage)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Jacqueline Bouvier
The Simpsons-personage
Leeftijd Waarschijnlijk in de 80
Geslacht Vrouw
Haar Grey
Familie Moeder van Marge, Patty en Selma, Grootmoeder van Bart, Lisa, Maggie en Ling, vrouw van Clancy Bouvier, zus van Gladys en schoonmoeder van Homer
Eerste optreden Bart vs. Thanksgiving

Jacqueline "Jackie" Bouvier is een personage in The Simpsons, en wel de moeder van Marge Simpson, Patty Bouvier en Selma Bouvier, en de vrouw van Clancy Bouvier. Ze heeft ook een zus genaamd Gladys Bouvier. Net als haar tweelingdochters Patty en Selma rookt ze veel, is ze over het algemeen pessimistisch en niet sociaal.

Jacqueline komt niet regelmatig voor in de serie en heeft veel tegen de levensstijl van Marge, voornamelijk tegen Homer (wat ook een overeenkomst is met Patty en Selma). Ironisch genoeg heeft Jacqueline een kortstondige romance gehad met Abraham Simpson, de vader van Homer. Ze heeft de relatie verbroken toen ze verleid werd door miljonair Montgomery Burns, waar ze bijna mee getrouwd was tot Abraham besloot dat ze dan nog beter alleen zou kunnen blijven.

Haar favoriete nummer is "Moonlight Serenade" van Glenn Miller. Ooit is ze in een zwendel van een telemarketeer bedrijf gestonken. Ze is gearresteerd geweest wegens onkuisheid op het strand. Ze heeft gezegd dat, toen ze jonger was, de jongens veel aandacht aan haar besteedden, wat haar vrienden gek maakte. Volgens Marge (in de aflevering Who Shot Mr Burns (Part 1)) heeft haar vader geprobeerd Jackie het hof te maken, door een doos met snoep met daarin zijn foto naar haar toe te sturen. Hierna is Jackie zijn naam nooit meer vergeten.

Haar personage is genoemd naar Jacqueline Lee Bouvier Kennedy Onassis.