Agnes Skinner

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Agnes Skinner
The Simpsons-personage
Leeftijd 75
Geslacht Vrouw
Haar Grijs
Beroep Werkt bij de City Intern Applications
Familie Echtgenoot: Sheldon Skinner (overleden)
Zonen: Seymour Skinner en Armin Tamzarian (die nu Seymour Skinner heet)
Eerste optreden "The Crepes of Wrath"
Stemacteur Tress MacNeille

Agnes Skinner (stem gedaan door Tress MacNeille) is een personage uit de animatieserie The Simpsons. Ze is de moeder van schoolhoofd Seymour Skinner, bij wie hij nog steeds in huis woont. Haar stem en lach zijn gebaseerd op die van Phyllis Diller.

Agnes is erg dominant tegenover haar zoon, en regelt vrijwel iedere keer als ze opduikt zijn leven. Ze heeft duidelijk een ongezonde relatie met haar zoon, die doet denken aan psychose. Als Seymour thuis is, heeft hij niets tegen haar in te brengen. Als hij niet thuis is, dan belt ze hem geregeld op. Ze wil ook niet dat hij met andere vrouwen praat.

Agnes’ hobby's zijn het maken van silhouetten, foto’s van cakes verzamelen en problemen veroorzaken. Ze maakt vaak brutale opmerkingen naar andere personages, vooral Marge Simpson en Edna Krabappel, zoals "These people can smell weakness. Weakness named Marge!", "Gimbel's is gone, Marge. Long gone. You're Gimbel's!" en "Go spend time with your floozy ... [s]he knows I'm kidding! (whispering) I'm not kidding!"

Ze is lid van de Springfield Investorettes Club en lid van de NRA.

Er bestaat beeldmateriaal van een jonge Agnes als een flapper. Destijds was ze een aantrekkelijke jonge vrouw. Tegenwoordig draagt ze een pruik en droeg ze Jennifer Lopez' beruchte groene Grammy Awards jurk op Homer's roast. Sideshow Mel maakte de opmerking dat de jurk op zijn plaats werd gehouden door de gezamenlijke wilskracht van iedereen in de kamer.

Agnes verscheen oorspronkelijk in de aflevering "The Crepes of Wrath" als een schijnbaar vriendelijke oude dame. Volgens het commentaar op de dvd komt haar huidig gedrag vermoedelijk door een ongeluk waar Bart bij betrokken is.

In de aflevering "The Principal and the Pauper" werd onthuld dat Skinner eigenlijk Armin Tamzarian was, een wees die Agnes aanzag voor haar eigen zoon. De echte Seymour Skinner was een sergeant in het Amerikaanse leger, en kwam om in de Vietnamoorlog.

Korte tijd was Agnes een onzichtbaar personage in de serie, en leek haar rol sterk op die van Norman Bates' moeder uit Psycho.