Naar inhoud springen

The Simpsons: Complete Guides

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

The Simpsons: Complete Guides is een reeks van boeken gebaseerd op de animatieserie The Simpsons. De boeken worden gepubliceerd door HarperCollins.

Elk boek in de reeks beschrijft de geschiedenis van de Simpsons per individuele aflevering van de serie. Het fictieve verhaal van de Simpsons buiten de afleveringen om wordt in de reeks vrijwel genegeerd.

The Simpsons: A Complete Guide to Our Favorite Family[bewerken | brontekst bewerken]

The Simpsons: A Complete Guide to Our Favorite Family is het eerste boek in de reeks. Dit boek verscheen in 1997 en behandelt de eerste acht seizoenen van de televisieserie. Het boek werd opgesteld door Ray Richmond en Antonia Coffman, maar wordt vaak toegeschreven aan Matt Groening.

Inhoud[bewerken | brontekst bewerken]

Op pagina’s 10-11 staan korte biografieën van de vijf bekendste leden van de familie Simpson. Korte biografieën van andere Simpson personages staan vaak in de kantlijn van de afleveringenpagina’s, beginnend met Santa's Little Helper op de pagina van "Simpsons Roasting on an Open Fire" en eindigend met Willem Dafoe's Commandant uit "The Secret War of Lisa Simpson".

Elke afzonderlijke aflevering wordt op een of twee pagina’s behandeld. De pagina’s bevatten een samenvatting, afbeeldingen en citaten uit de aflevering. Verborgen grappen in de afleveringen komen ook aan bod.

De afleveringen staan in chronologische volgorde in het boek. Aan het begin van een nieuw seizoen bevinden zich twee pagina’s met speciale beschrijvingen zoals over de korte filmpjes van The Tracey Ullman Shows, een lijst van hoeveel keer Homer "D'oh!" heeft geroepen, en een lijst van The Itchy & Scratchy show tekenfilmpjes.

Referenties in de show[bewerken | brontekst bewerken]

Bij wijze van grap verscheen het boek daadwerkelijk een keer in de serie zelf. In de aflevering "Today I Am a Klown" gebruikt Lisa het boek om Homer eraan te herinneren dat Santa’s Little Helper in een eerdere aflevering is gecastreerd. In werkelijkheid bevat het boek geen enkele referentie of verwijzing hiernaar.

The Simpsons Forever!: A Complete Guide to Our Favorite Family ...Continued[bewerken | brontekst bewerken]

The Simpsons Forever!: A Complete Guide to Our Favorite Family ...Continued is het tweede boek in de reeks. Dit boek behandelt de afleveringen van seizoenen 9 en 10. Het boek werd samengesteld door Scott M. Gimple en kwam uit in 1999.

Het boek bevat een introductie geschreven door Matt Groening. Hierin meldde hij dat hij liever een nieuw boek maakte dan het vorige boek in een herziene versie opnieuw uit te geven. Dit omdat hij niet wilde dat mensen nogmaals het boek moesten kopen dat ze al hadden.

De afleveringen in het boek beginnen met "The City of New York vs. Homer Simpson" en eindigen met "Thirty Minutes Over Tokyo." Het boek zet de lijst van het aantal "D'oh!"’s voort, evenals een lijst van hoe vaak Homer "Mmm..." zegt. Verder bevat het boek de teksten van bekende Simpsonsliedjes zoals "Do The Bartman" en "Deep, Deep Trouble."

The Simpsons Beyond Forever!: A Complete Guide to Our Favorite Family ...Still Continued[bewerken | brontekst bewerken]

The Simpsons Beyond Forever!: A Complete Guide to Our Favorite Family ...Still Continued is het derde boek in de reeks. Dit boek kwam uit in 2002 en werd samengesteld door Jesse L. McCann. Het boek behandelt het 11e en 12e seizoen van de animatieserie.

Net als de vorige twee boeken bevat dit boek per aflevering een samenvatting, afbeeldingen en citaten. De afleveringen beginnen met "Beyond Blunderdome" en eindigen met "Simpsons Tall Tales." Dit boek bevat twee pagina’s per aflevering, terwijl de vorige twee delen vaak maar een pagina per aflevering hadden. Verder bevat het boek vier pagina’s voor elke Halloween special.

Het boek zet de lijst van het aantal keren dat Homer "D'oh!" en "Mmm..." gebruikt voort. Verder bevat het boek schetsen van afleveringen die nog in productie waren.

Matt Groening schreef voor dit boek wederom een introductie, waarin hij het 11e en 12e seizoen beschreef als de "Wackier-Than-Ever Years." Dit was vooral omdat in deze seizoenen de serie een paar onverwachte wendingen nam. Zo werd het personage Apu de vader van een achtling ("Eight Misbehavin'") en verloor Homer een duim ("Trilogy of Error"). Goening erkende ook de dood van het personage Maude Flanders gedurende deze twee jaar ("Alone Again, Natura-Diddily"). Verder maakte Groening in de introductie de opmerking dat deze twee seizoenen een paar van zijn favoriete scènes bevatten zoals boerderijdieren die op hol slaan door een nieuw voedselproduct van Homer ("E-I-E-I-(Annoyed Grunt)") en dolfijnen die de mensheid tot slaven maken ("Treehouse of Horror XI").

The Simpsons One Step Beyond Forever!: A Complete Guide to Our Favorite Family ...Continued Yet Again[bewerken | brontekst bewerken]

The Simpsons One Step Beyond Forever!: A Complete Guide to Our Favorite Family ...Continued Yet Again is het vierde en tot nu toe laatste deel in de reeks. Dit boek behandelt de seizoenen 13 en 14.

Het boek begint met "Treehouse of Horror XII" en eindigt met "Moe Baby Blues". Elk afzonderlijk seizoen begint met productie tekenwerk zoals Buck McCoys landhuis en Mount Carlmore.

Naast de bekende dingen zoals een samenvatting en citaten bevat het boek ook bij elke aflevering een lijst van zaken die de kijken wellicht gemist heeft toen hij/zij de aflevering voor het eerst keek. Ook bevat elke afleveringpagina een korte biografie van een bijpersonage, beginnend met Judge Constance Harm en eindigend met Dan Castellaneta.

Gastrollen die in het boek worden behandeld, zijn Jane Kaczmarek, Julia Louis-Dreyfus, Delroy Lindo, Ben Stiller, Reese Witherspoon, Dennis Weaver, Olympia Dukakis, Marisa Tomei, Eric Idle, Scott Thompson en Jonathan Taylor Thomas.

Het boek bevat ook personage ontwerpen, bankgrappen, Doh's!, Mmmmm's, Itchy & Scratchy, filmografie, "Who does that voice", Simpsonsliedjes en de Church Marquees.