Simpsons Roasting on an Open Fire

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Simpsons Roasting on an Open Fire
Aflevering van The Simpsons
Simpsons Roasting on an Open Fire
Aflevering Seizoen 1
Aflevering 1
Schrijver(s) Mimi Pond
Regisseur David Silverman
Productiecode 7G08
Eerste uitzending Vlag van de Verenigde Staten 17 december 1989
Afleveringchronologie
← Vorige Volgende →
geen Bart the Genius
Lijst van afleveringen van The Simpsons
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Simpsons Roasting on an Open Fire, ook wel bekend als The Simpsons Christmas Special, is de eerste lange aflevering van The Simpsons. Eerst zou de aflevering de achtste worden van het eerste seizoen. De aflevering werd voor het eerst uitgezonden op 17 december 1989. Hij is geschreven door Mimi Pond en geregisseerd door David Silverman. De titel refereert aan The Christmas Song, ook bekend als Chestnuts Roasting on an Open Fire. The Simpsons is bedacht door Matt Groening voor Fox Broadcasting Company.

Plot[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Homer, Marge, en Maggie bezoeken Bart en Lisa's schooltoneelstukje op de Springfield Elementary School. Als ze thuis zijn, vraagt Marge aan de kinderen wat ze willen voor Kerstmis en Bart wil een tatoeage. Wanneer Bart, Marge en Lisa gaan winkelen voor Kerstmis, sluipt Bart weg en laat een tatoeage met "Mother" (moeder) zetten. Als Marge dit ziet, haalt ze Bart weg uit de kliniek voor de tatoeage klaar is en daardoor staat er "Moth" (mot). De familie moet al hun geld voor de kerstcadeaus gebruiken om Barts tatoeage te verwijderen. Ondertussen hoort Homer op zijn werk dat hij geen kerstbonus krijgt.

Als Homer thuiskomt en hoort dat het geld voor cadeaus gespendeerd is voor Barts tatoeage, besluit hij zijn eigen slechte nieuws niet te vertellen. In plaats daarvan gaat hij bij een goedkope winkel die niets verkoopt dat duurder is dan 5 dollar winkelen. In Moes café spreekt Homer met Barney Gumble die verkleed is als de Kerstman. Op Barney's advies neemt Homer een baan als Kerstman in het winkelcentrum. Bart ontdekt dit als hij, als gevolg van een weddenschap met Milhouse Van Houten, Homers baard aftrekt. Homer neemt Bart in vertrouwen en die besluit het geheim te houden.

Als Homer zijn salaris krijgt blijkt hij maar 13 dollar te krijgen. Barney, die evenveel geld heeft gekregen, stelt voor mee te doen aan de hondenraces en daar zijn geld op de succesrijke hond Whirlwind te zetten. Homer en Bart trekken naar de hondenraces, maar Homer verandert ineens van idee als hij hoort dat er een hond meerent die Santa's Little Helper heet. Afgaande op de kerstnaam van het dier besluit hij op hém te gokken, gezien het vast een gelukbrengende naam is. De hond komt echter als laatste aan, terwijl Whirlwind won, zoals Barney op voorhand had voorspeld. Depressief besluiten Bart en Homer naar huis te gaan en nemen Santa's Little Helper mee omdat die door de hondenrace-eigenaar verstoten is. Als ze thuiskomen, wil Homer vertellen over zijn ongelukje, maar de rest van de familie denkt dat hij de hond als cadeau heeft gekocht en ze hebben allemaal een leuk kerstfeest.

Culturele verwijzingen en weetjes[bewerken | brontekst bewerken]