Naar inhoud springen

Luann Van Houten

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Luann van Houten
The Simpsons-personage
Leeftijd 34
Geslacht Vrouw
Haar Blauw
Beroep Onbekend.
Familie Zoon: Milhouse
Man: Kirk
'Ouders: Sophia (moeder) en een niet bijnaam genoemde vader.
Eerste optreden "Homer Defined"
Stemacteur Maggie Roswell

Luann Van Houten is een personage uit de animatieserie The Simpsons. Ze is de moeder van Milhouse. Haar stem wordt gedaan door Maggie Roswell. Toen Roswell de serie verliet, werd Luann een niet sprekend personage, gelijk aan Helen Lovejoy, dat vooral op de achtergrond te zien was.

Profiel[bewerken | brontekst bewerken]

Luann Van Houten werd geboren in Shelbyville. In een aflevering waarin Milhouse zijn grootmoeder opzoekt wordt gesuggereerd dat Luan van Italiaanse afkomst is, maar ze vertoont geen kenmerken die deze afkomst ondersteunen.

Toen ze nog jong was ging ze geregeld naar Camp Land-A-Man met Marge Simpson, Patty en Selma Bouvier, Helen Lovejoy en Cookie Kwan.

Ze ziet Bart Simpson als een slecht voorbeeld voor haar zoon, en houdt van jacuzzi's. Ze is een goede moeder en moedigt Milhouse altijd aan om meer zelfverzekerd te zijn. In haar vrije tijd is ze lid van de vrijwillige brandweer.

Relatie met Kirk Van Houten[bewerken | brontekst bewerken]

Luann scheidde van Kirk na een ruzie over een spelletje Pictionary. Luann kreeg na de scheiding de voogdij over Milhouse, en gebruikte haar nieuwe leven als vrijgezel om een ander leven te gaan leiden.

In de aflevering "Milhouse of Sand and Fog" stonden de Van Houtens op het punt om toch weer bij elkaar te komen, en een plan van Bart en Milhouse om ze van elkaar te scheiden faalde.

In de aflevering "Little Orphan Millie" hertrouwde ze met Kirk.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

Vanwege de grote gelijkenis tussen de twee werden op internet geruchten verspreid dat Kirk en Luann bloedverwanten waren. Matt Groening ontkende dit in een tv-interview, en verklaarde dat mensen zich aangetrokken voelen tot iemand die op hen lijkt. Ook werd in de serie onthuld dat Luann valse wenkbrauwen draagt, en zonder die wenkbrauwen al lang niet meer zo sterk op Kirk lijkt.