Naar inhoud springen

Jimbo Jones

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Corky James "Jimbo" Jones
The Simpsons-personage
Leeftijd onbekend
Geslacht Man
Haar Bruin
Beroep Student op de Springfieldse basisschool.
Familie Vader: Rocky
Moeder: Carol
Zus (naam onbekend)
Eerste optreden "The Telltale Head"
Stemacteur Pamela Hayden,
Tress MacNeille (Seizoen 1)

Corky James "Jimbo" Jones (stem gedaan door Pamela Hayden) is een personage uit de animatieserie The Simpsons.

Jimbo is een student op de lagere school van Springfield, waar hij bekendstaat als een van de pestkoppen. Hij draagt altijd een donkerpaarse muts en een zwart punisher-T-shirt. Hij trekt vaak op met Nelson, Kearney, en Dolph. Over het algemeen kan Jimbo worden gezien als de leider van deze groep.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Jimbo's echte naam is Corky (Bart the Fink), maar hij wordt ook vaak James genoemd door Nelson (Lisa's Date with Density). Hij houdt ervan om zijn medestudenten te intimideren, en om winkeldiefstal te plegen. In een aflevering werd gesuggereerd dat hij uit een rijke familie komt. In die aflevering was te zien dat Nelson en zijn moeder in een luxe woonkamer zaten. Daar zijn vader een alcoholist is en duidelijk een minder luxe leven leidt, is er een kans dat Jimbo een buitenechtelijk kind is. In de aflevering 24 Minutes werd onthuld dat Jimbo’s moeder Carol heet, en dat hij een zus heeft.

Jimbo lijkt connecties te hebben met de Rijke Texaan die af en toe in de serie opduikt. In New Kid On The Block werd Jimbo de vriend van Barts oppasser Laura Powers. Bart had zelf ook een oogje op Laura. Om Jimbo kwijt te raken maakte Bart een van zijn bekende neptelefoontjes naar Moe Szyslak, en maakte Moe wijs dat Jimbo de plaagbeller was. Moe kwam meteen naar Jimbo met een mes, waardoor Jimbo het op een huilen zette. Dit maakte dat Laura hun relatie beëindigde.

Ondanks zijn reputatie als pestkop, wordt af en toe gesuggereerd dat Jimbo een christen is met hoge morele standaarden. In een aflevering zei Homer tegen Jimbo "Your King commands it", waarop Jimbo antwoordde "Jesus is our only King". Zowel Jimbo als Dolph hebben ook een grote nationale trots: ze respecteren Jebediah Springfield en wilden meer weten over de Founding Fathers nadat ze Ralph Wiggums optreden als George Washington zagen.

In de aflevering We're on the Road to D'ohwhere werd gesuggereerd dat Jimbo als informant voor de politie werkt.

Naam[bewerken | brontekst bewerken]

De naam van Jimbo doet denken aan die van eerwaarde Jim Jones, oprichter van de Peoples Temple en Jonestown, Guyana.