Gebruiker:Jos1950/Archief 2013

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Opmaak[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Jos, Bij je gebruikerspagina begin je met spatie op de eerste regel. Daardoor komt de eerste tekst in een kader te staan, of dat wil je dat zo? Op je OP hetzelfde bij de tweede regel. Met vriendelijke groet, Salix2 (overleg) 25 jan 2013 18:14 (CET) PS als je ongeveer in de Dom. Rep. woont mag je toch wel eens naar een vervolgcursus Spaans gaan.

In de eerste plaats, neem mij nu niet kwalijk voor typefouten, want ik ben bezig met een nieuw systeem en de correctie staat nog op Engels. Ik vermoed dat ik die spatie in het begin heb geplaatst om er aandacht op te vestigen. Ik begrijp dat jij het niet kan waarderen en zelf vind ik het nu ook een beetje vreemd staan, dus weg ermee. Dat advies voor die Spaanse cursus slaat zeker op dat nieuwe lijstje op mijn GP. Ik ben bescheiden dus een voorzichtig cijfer. Mijn Spaans is nu geen prioriteit meer omdat ik me goed kan redden. Ja, ik moet er aan werken, lezen gaat prima, maar schrijven is pet en in een conversatie mis ik ook nog wel eens wat. Mvg JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 26 jan 2013 01:26 (CET)

Layout[bewerken | brontekst bewerken]

Bij het gebruik van Firefox door niet aangemelde gebruikers, vielen delen van de opmaak buiten het scherm. De layout is nu aangepast aan de indeling van deze gebruikers. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 27 jan 2013 16:02 (CET)

Regio's van de Dominicaanse Republiek[bewerken | brontekst bewerken]

Oef, je maakt het wel erg moeilijk. Mijn voorstel is het volgende:
   Een artikel Bestuurlijke indeling van de Dominicaanse Republiek, dat de regio's, provincies en gemeenten uitlegt.
   Een artikel Geografische regio's van de Dominicaanse Republiek met hierin de regio's, 
    die uitlegt welke provincies er in elke regio zitten.
   Een artikel Provincies van de Dominicaanse Republiek met hierin de lijst van provincies, 
    en van elke provincie wat basisinformatie (oppervlakte, inwonertal...)
Groeten, LeRoc (overleg) 24 nov 2012 19:20 (CET) 

Bovenstaande is een reactie op Provincies RD en het resultaat staat op Cibao, AIRD en Regio's van de Dominicaanse Republiek. Dit is zijn alleen wat ideeën. Een ander idee was de regio's (zoals het artikel Cibao) allemaal in het artikel Regio's van de Dominicaanse Republiek te verwerken. Dit keer heb ik expres geen vertaling van anderstalige wiki's gemaakt, maar meer directe info gezocht. Ik ben benieuwd naar jullie expertise? Mvg. --JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 29 jan 2013 21:22 (CET)

Zeer vereerd dat je me expertise toedicht over de RD. Niet helemaal terecht. Ik heb het artikel Cibao doorgenomen en daar wat correcties in gedaan. Zie bijvoorbeeld de vertaling van AIRD. Het woord ontwikkeling komt daar niet in voor. Ik heb het meer letterlijk vertaald. Je kan zelf zien wat ik verder heb gedaan. Je linkt de verschillende subregio's Cibao west etc. Denk je daar allemaal artikelen van de maken? Die lijken me niet zo interessant te worden. Er zijn vast leukere dingen te beschrijven. Over Higüey, Puerto Plata en andere steden is meer leuks te melden. Verder denk ik dat je een lintje van de DR verdient voor het verbreiden van de kennis over dat land in het Nederlands taalgebied. Ik mis nog kaartjes waar je ziet waar de provincies in een regio liggen. Die heb ik wel eens gezien eerder. Groeten, Salix2 (overleg) 1 feb 2013 01:28 (CET)
Salix2, bedankt voor je reactie. Citaat "Je linkt de verschillende subregio's Cibao west etc. Denk je daar allemaal artikelen van de maken? ". Eigenlijk juist niet, hoewel ik veel kan schrijven over de aparte regio's. De opzet Regio's van de Dominicaanse Republiek is volgens mij het beste. In volgorde van de geschiedenis, aangevuld met alle verdere info (hier werk ik aan). Het is, hier en nu, niet zo relevant dat je geen expert van de RD bent (ben ik ook niet), maar jij weet veel van de "opzet en indeling van artikelen", vandaar dat ik enkele voorbeelden heb gemaakt om anderen een idee te geven hoe het ook zou kunnen. Dat was ook een deel van mijn vraag, omdat ik nogal eens aanmerkingen op de indeling van mijn artikelen krijg. Citaat "Ik heb het meer letterlijk vertaald.", is voor mij ook nog steeds niet duidelijk. Het mag vaak geen kopie zijn vanwege (c) en op Wiki wordt aangeraden vertalingen in eigen woorden te doen, zie hier, Mvg. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 1 feb 2013 20:44 (CET)
Hallo Jos, Ik bedoel dat je bij een vertaling van de Spaanse term AIRD het best zo dicht mogelijk bij de Spaanse tekst kan blijven. Dat is iets anders dan het vertalen van artikelen van een vreemde taal naar het Nederlands. Daarom heb ik ook nadrukkelijk het woord Dominicaanse Republiek gebruikt. Met vriendelijke groet, Salix2 (overleg) 1 feb 2013 22:29 (CET)
Dat was ook geen punt, maar er was iemand die op een artikel (ik weet niet meer zo snel welke) had gereageerd met "Matig vertaald". Ik ben net bezig met bekijken hoe ik de[mijn) artikelen heb genoemd en daar zit ook nogal wat verschil in, zoals met de namen van de politieke partijen. Dat moet meer in lijn. Mvg. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 1 feb 2013 22:42 (CET)

Verraad van Alcarrizos[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Jos, Ik heb aan bovenstaand artikel wat correcties gedaan. Dit is wel een heel erg taai verhaal. Ik was er al twee keer aan begonnen en moet het laatste stuk nog doen. Kijk eens wat ik heb gedaan. Ik heb twee vragen: In ongeveer de tiende regel heb je het over de blauwe en rode vlag. Als dit één vlag is moet het de blauw-rode vlag zijn. Het zou goed zijn wanneer je erachter zet welke vlag dit is, dus: de blauw-rode vlag van ...... Ten tweede haal je Max Henríque Ureña aan. Hier hoort bij dat je toelicht wie dit is. Met vriendelijke groet, Salix2 (overleg) 5 feb 2013 21:27 (CET)

Bedankt Salix2, ik ga er naar kijken. Mvg --JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 6 feb 2013 01:41 (CET)
  • Veel accenten, ik zal nooit een goede schrijver worden. Vlag aangepast, Max Henríque Ureña aangevuld, maar "toegewijden" staat nu rood onderstreept, is dat wel goed? Mvg. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 6 feb 2013 02:16 (CET) P.S. Laatst kreeg ik een uitbrander omdat ik een vraag had gesteld die al zou zijn beantwoord. De persoon bleef volhouden dat het antwoord er al 3 uur stond. Jij bent voor mij een grote vriendelijke steun en wilde dat even aan jouw kwijt Het is hier nu 21.13 Mvg JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 6 feb 2013 02:16 (CET)
Je aanpassingen zijn OK. Als je spreekt over toegewijde en je hebt het over een aantal moet dat in het meervoud, maar ik zie inderdaad dat het woord niet in de WNT (woordenlijst) staat. Daarom heb ik er maar aanhangers van gemaakt. Dan klopt het in ieder geval. Fijn dat je mijn assistentie waardeert en goed dat je alles even doorneemt want een typefoutje als kapiteis is snel gemaakt en ik zie ook wel eens wat over het hoofd (werdt bijvoorbeeld), dat zijn nou echt dingen voor de speller, die ik ook niet altijd gebruik. Groeten, Salix2 (overleg) 6 feb 2013 11:54 (CET)
De tweede helft ook gedaan. Je had daar de namen wat door elkaar gehusseld, ten opzichte van het eerste deel. De schrijfwijze Jiménez heb ik teruggezet naar Jimenes, omdat dat zo in de bronnen staat. Kijk het nog even na svp. Groeten Salix2 (overleg) 7 feb 2013 00:32 (CET)
  • Samen komen we er uit. De zin, "werd een groot deel van de bevolking bang voor hun gevoelens voor Spanje. Hierdoor gingen veel families in ballingschap naar Puerto Rico. Veel kapitaal verdween daardoor uit het land." vond ik in het begin al niet lekker. Ik denk dat "vertrok een groot deel van de bevolking met Spaanse sympathieën in ballingschap naar Puerto Rico waaronder rijke families, waardoor veel kapitaal uit het land verdween." of zoiets. Fort Resolí wordt nog op de kaart aangegeven en bij gelegenheid ga ik kijken of het uitzicht nog gelijk is, dus kon kan kan worden. Mvg JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 8 feb 2013 01:08 (CET)

Voodoo en Vodun[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Jos, Zie de overlegpagina bij je Kladblok. DrMennoWolters (overleg) 21 feb 2013 18:14 (CET)

Beste DrMennoWolters, De reactie heb ik ook daar geplaatst. Mvg. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 22 feb 2013 01:46 (CET)

Lago Enriquillo[bewerken | brontekst bewerken]

In het artikel staat dat Boca de Cachón in 2012 ondergedompeld zal zijn. Dat is nog niet het geval lijkt me (zie hier), De tekst moet hoe dan ook wat worden aangepast, 2012 is verleden tijd. Ondergedompeld lijkt me overigens een te sterke term, overstroomd lijkt me beter. Misschien vind jij nog duidelijker informatie. Met vriendelijke groet, Salix2 (overleg) 15 mrt 2013 19:22 (CET)

Bij de bewerkingen in het begin had ik nog onvoldoende ervaring en geen bronnen vermeld. Deze staan er nu wel. Ik ben nu veel bezig met zoeken naar goede bronnen en aanpassingen voor het hele gebeuren met de RD en de rode linken, dus dit was weer een hit. Mvg JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 15 mrt 2013 21:35 (CET)
Er stond dat het in 2012 zou gaan gebeuren. Het is nu 2013, elders stond al dat het als is gebeurd. De eerste opmerking was dus een doublure die ik heb verwijderd. Salix2 (overleg) 15 mrt 2013 23:06 (CET)

Parque Nacional del Este[bewerken | brontekst bewerken]

Hoe staan de vorderingen op Parque Nacional del Este? The Banner Overleg 4 apr 2013 16:27 (CEST)

Er zijn veel bijdragen van mijn hand die ik probeer te verbeteren, maar zal dit nu eerst gaan doen. Mvg. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 4 apr 2013 17:16 (CEST)
En gedaan. Mvg. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 4 apr 2013 23:22 (CEST)
Geweldig! Dank van een mede-expat! The Banner Overleg 5 apr 2013 00:19 (CEST)
Volg mij en je krijgt het nog druk. hihihi. Mvg. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 5 apr 2013 00:20 (CEST)
Dat kan wat tegenvallen, aangezien ik reageerde op Wikipedia:Artikelen van de dag, waar jouw naam opdook. Opknapperijen op die pagina zijn schaars.
En letterlijk, volgen? Nou nee, daarvoor is het mij toch even te ver zwemmen vanuit Ierland (en de zee is zo koud). The Banner Overleg 5 apr 2013 01:41 (CEST)
Ik ga samen met mijn vrouw een weekje naar Dublin Ierland, voor een bruiloft, Ben erg benieuwd of ik het daar niet te koud krijg. Mvg JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 5 apr 2013 03:17 (CEST)
Dat is wel waarschijnlijk, maar dan met name vanwege het temperatuurverschil tussen "thuis" en Dublin. Ierland doet nauwelijks aan spectaculaire temperaturen, zowel naar boven als naar beneden. Gemiddelde temperaturen in Dublin vallen dan ook tussen de +4 en +20°C. The Banner Overleg 5 apr 2013 11:08 (CEST)

Brrrrrrrrrrrrr.JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 5 apr 2013 13:24 (CEST)

Categorienaamgeving[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Jos1950,

Als je in de toekomst een categorie aantreft die je liever een andere naam zou willen geven, zou je dan de hiervoor geëigende procedure willen hanteren? Dus liever niet zelf de artikelen en subcategorieën verhuizen; dat doet de moderator wel als de naamswijziging wordt geaccordeerd.

Groeten, - Skuipers (overleg) 14 apr 2013 22:52 (CEST)

Beste Skuipers, Ik heb de tekst gelezen. De categorieën waarnaar de gegevens zijn verplaatst bestonden al. Er werd in de artikelen een verkeerde aanroep gedaan en ik heb de goede bestaande categorie gebruikt. Als ik het goed heb begrepen is het voldoende en eenvoudiger om het, na een vermelding op de artikelpagina zoals ik heb gedaan, op de verwijderlijst te plaatsen en verder niets aan doen? Mvg. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 14 apr 2013 23:39 (CEST)
  • Ik heb nu alleen de categorie in 2 artikelen aangepast en de oude (verkeerd aangeroepen) categorie is vanzelf leeg. Ik zal er wel inzetten nuweg en natuurlijk op de verwijderlijst vermelden. Mvg. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 15 apr 2013 00:00 (CEST)
Hallo Jos1950,
In geval van spelfouten is het gebruikelijk de categorie voor te dragen voor directe verwijdering. Zoals je het nu hebt gedaan, staat de nominatie in principe 14 dagen ter discussie, wat denk ik in dit geval niet nodig was.
Groeten, - Skuipers (overleg) 15 apr 2013 14:43 (CEST)
Waar kan ik het plaatsen voor directe verwijdering of hoe moet ik dan handelen? Mijn idee was dat de melding nuweg ook nuverwijderd zou worden en vond het al vreemd dat ik, via de link in nuweg, op Te beoordelen categorieën kwam. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 15 apr 2013 22:23 (CEST)

Beoordelingsnominatie Ashoknagar (stad)[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Ashoknagar (stad) dat is genomineerd door 87lieven. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20130417 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 18 apr 2013 02:04 (CEST)

Ulises Francisco Espaillat[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Jos, ik heb bovenstaand artikel doorgenomen en een aantal kleine correcties gedaan. Je husselt de namen van zijn vader en moeder door elkaar. Soms is het iets te veel telegramstijl. Te lange opsommingen kan je beter opknippen in zinnen. De man is heel democratisch, dus hij werkt niet volgens dictaten, maar regels. Kijk er even naar svp, ook bij mij is een typfoutje zo gemaakt. Met vriendelijke groet, Salix2 (overleg) 3 mei 2013 22:51 (CEST)

Wat is dat hierboven? Ga je nu aan India beginnen? Is de Dom. Rep. af? Salix2 (overleg) 3 mei 2013 22:52 (CEST)

Veertien dagen familie op bezoek gehad, dus even geen wikitijd. India kwam ik tegen met proberen te helpen met controle, maar daar zitten veel haken en ogen aan en ben daarmee gestopt. Nu ga ik me weer concentreren op de RD want die is nog lang niet af. Er zijn nog veel rode linken en er is nu zoveel info dat ik bezig ben met ordenen. De layout van het artikel Dominicaanse Republiek moet ook beter, want het is nu rommelig door alle aanpassingen. Het artikel geschiedenis van de RD moet ook worden uitgebreid, dat is nu nog korte aangegeven en een voorbereiding om het uit de RD te halen vanwege de grootte. Mijn opzet van portaal RD moet ook anders om alle info makkelijk te kunnen vinden. Door de (c) problemen ben ik ook bezig met het maken van foto's die ik kan plaatsen, dus nog jaren werk. Mvg. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 13 mei 2013 14:13 (CEST)
Ik kan me best voorstellen dat je een paar dagen op vakantie naar India wilde gaan hoor Knipoog LeRoc (overleg) 13 mei 2013 14:22 (CEST)
Het was even leuk en spannend, maar oost west (RD) thuis best. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 13 mei 2013 15:15 (CEST)

Junta Central Gubernativa, Junta Provisional Gubernativa en Buenaventura Báez[bewerken | brontekst bewerken]

Bovenstaande artikelen ook gecontroleerd, kijk hier svp ook nog even naar. Met vriendelijke groet, Salix2 (overleg) 4 mei 2013 00:52 (CEST)

José Núñez de Cáceres[bewerken | brontekst bewerken]

Je hebt hem in de categorie acteur gezet. Dat blijkt niet uit het artikel. Kan dat weg, of volgt er nog wat tekst waar dat uit blijkt? Met vriendelijke groet, Salix2 (overleg) 7 mei 2013 23:42 (CEST)

Alles van hierboven even snel gecontroleerd. Mvg. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 14 mei 2013 01:02 (CEST)

Netjes[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Jos, kijk hier eens, ze begrijpen je niet. Correct is misschien ook een optie. Met vriendelijke groet, Salix2 (overleg) 11 jun 2013 22:35 (CEST) Is inmiddels al door iemand aangepast, lijkt me een verbetering. Salix2 (overleg) 12 jun 2013 09:12 (CEST)

Bedankt voor je opmerking en heb het wat aangepast. Mvg. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 13 jun 2013 04:02 (CEST)

Beoordelingsnominatie Carlos de Vargas[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Carlos de Vargas dat is genomineerd door Jvhertum. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20130620 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 21 jun 2013 02:04 (CEST)

Hola Jos, ik ontdekte dat de Spaanstalige Wikipedia een artikel heeft over Felipe Ribero: Felipe Rivero y Lemoine (zij schrijven zijn achternaam met een v, misschien kun je daar ook even naar kijken). Ik heb deze week weinig tijd, maar dit artikel zou je al op weg kunnen helpen. LeRoc (overleg) 22 jun 2013 19:12 (CEST)
Ik heb de naam klakkeloos uit de presidentenlijst getrokken en er niet aan gedacht dat de b wel eens een Spaanse b (v) kon zijn. heb even gegoogeld en kon nu wel info vinden, ook de wiki es: en en:. Bedankt voor het wakkerschudden van mijn brein. Dit probleem ben ik ook als eens tegengekomen met de Dominicaanse Mil (1,000) en mil (1.000.000) in Nederland (of misschien wel Europa) Mvg. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 23 jun 2013 00:44 (CEST)
Graag gedaan, ik zie dat je al met Felipe Rivero bezig bent. Als je het goed vindt kijk ik de komende week nog een beetje naar taalgebruik enzo, zodat we zeker weten dat het artikel behouden blijft. LeRoc (overleg) 23 jun 2013 17:45 (CEST)
  • "Als je het goed vindt"? Mijn teksten zijn nog nooit foutloos geweest, dus voel je vrij. Mvg. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 24 jun 2013 05:22 (CEST)

Hiperxerofítico / semi-groenblijvend[bewerken | brontekst bewerken]

Lo siento Jos, maar ik heb wat veranderd in jouw artikel hiperxerofítico. Het artikel dat jij geschreven had, ging eigenlijk meer over de term semi-groenblijvend, dus heb ik het daarnaar vernoemd. Ook heb ik de tekst wat aangepast. Het woord hiperxerofítico in het artikel over het Enriquillomeer heb ik veranderd in het Nederlandse "hyper-xerofyt" en gelinkt naar de pagina xerofyt. Ik hoop dat je je hierin kunt vinden. Groeten, LeRoc (overleg) 25 jun 2013 21:37 (CEST)

De gegevens over hiperdepiep heb ik niet uitgebreid gecontroleerd, ik heb totaal geen verstand van Latijnse naamgeving en zie de verschillen die jij aangeeft ook haast niet. Het zal dus zeker niet verkeerd zijn wat je hebt gedaan. Vink die maar automatisch af en anders doe ik het wel als ik daar weer opkom, want dat artikel staat nog op mijn werklijst (wie meer weet, weet dat hij meer moet doen). Mvg. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 25 jun 2013 23:40 (CEST)

.

Beoordelingsnominatie Marcos Antonio Cabral Figueredo[bewerken | brontekst bewerken]

Dag Jos1950, Ik heb het artikel Marcos Antonio Cabral Figueredo ter beoordeling voorgelegd aan de gemeenschap omdat ik het in deze vorm al te gebrekkig vind. De opgegeven nominatiemotivering is:

Artikel is gebrekkig geschreven of slecht vertaald. De paragraaf Biografie maakt gebruik van (onbetrouwbare) genealogische websites waaruit de auteur van dit artikel kennelijk ook geen wijs kon worden. De paragraaf Politiek is voor een deel onbegrijpelijk of ten minste incoherent. Voor zijn schrijversrenommé kan ik geen bevestiging vinden.

Ik maak hier van de gelegenheid gebruik om er op te wijzen dat een tekst goed, althans begrijpelijk, moet zijn geschreven en dat de erin vervatte informatie betrouwbaar moet zijn, vooraleer je deze tekst als encyclopedisch artikel publiceert. De artikelen van jouw hand die ik tot dusver bekeken heb, voldoen geen van alle aan deze toch vrij elementaire eis. Misschien kun je de artikelen eerst in een kladpagina van je eigen gebruikersruimte aanmaken en er voorafgaand aan publicatie eerst iemand naar laten kijken die goed Spaans en Portugees beheerst. Theobald Tiger (overleg) 11 jul 2013 09:40 (CEST)

Zie voor reactie en commentaar http://nl.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Te_beoordelen_pagina%27s/Toegevoegd_20130711#Toegevoegd_11.2F07:_Deel_1
Jos1950, ik kan me wel vinden in Theobald Tigers goede raad, want het grote gevaar van jouw ongetwijfeld goedbedoelde werkwijze is dat er onjuiste informatie aan wikipedia wordt toegevoegd, wat een doodzonde is voor een encyclopedie. Neem de volgende Spaanse zin:
Formó parte de la custodia del general Domingo Lazala, aquel presidente del tribunal que condenó a muerte al mártir Francisco del Rosario Sánchez, y que fue capturado por los restauradores en San Juan el 17 de septiembre y enviado por Florentino a las autoridades de Santiago.
Die ligt ten grondslag aan deze zin van jouw hand:
Vanwege zijn strijdbaarheid viel hij onder toezicht van generaal Domingo Lazala, de hoofdrechter die Francisco del Rosario Sánchez ter dood veroordeelde, door wie hij op 17 september in San Juan gevangen werd gezet en daarna door Florentino naar Santiago werd gestuurd.
Ten eerste loopt die zin niet. Ten tweede krijg je als lezer de indruk dat Cabrals strijdbaarheid, waarvan de Spaanse zin overigens niet rept, kennelijk een probleem was — waarom moest hij anders "onder toezicht" worden gesteld? En ten derde kijk je er als lezer van op dat die hoofdrechter gevangen werd gezet door de man die twaalf jaar eerder op zijn bevel was gefusilleerd. In het Spaanse origineel staat er dan ook iets heel anders. Marrakech (overleg) 11 jul 2013 16:05 (CEST)
Bovendien is dit helaas geen geïsoleerd geval. Een ander recent artikel van je, namelijk Benigno Filomeno de Rojas, bevat ook een aantal grote vertaalfouten:
Origineel: A ella [moet zijn: a él] le debe mucho la Restauración dominicana, y ojala que puedan hacer muchos tanto como él.
Jouw vertaling: Een voorbeeld voor de Dominicaanse Restauratie en hopelijk kunnen ze erg veel met hem doen.
Betere vertaling: De Dominicaanse Restauratie heeft veel aan hem te danken en hopelijk kan een groot aantal anderen evenveel doen als hij.
Origineel: Impelido por el más puro amor a mi patria, me decidí a abandonar la posición social que en aquellos países ocupaba, no diré para trasladarme, sino para volar a mi país natal, a prestar a vuestra [moet zijn: nuestra] causa común el contingente de mis débiles esfuerzos y de mi escasa, pero sincera cooperación.
Jouw vertaling: Gedreven door de pure liefde voor mijn land, besloot ik af te zien van mijn maatschappelijke positie in die landen, niet om te verhuizen, maar om te vliegen naar mijn vaderland, om mij te presenteren en ons gezamenlijk contingent te leiden met mijn zwakke pogingen en mijn schamele maar loyale samenwerking.
Betere vertaling: Gedreven door de zuiverste liefde voor mijn land besloot ik mijn maatschappelijke positie in die landen achter me te laten en begaf ik me niet zozeer terug naar mijn vaderland, maar vloog ik ernaartoe om met mijn zwakke krachten en mijn schamele maar loyale medewerking onze zaak te dienen.
Vind je ook niet dat je omwille van de encyclopedie maar beter niet meer uit het Spaans kunt vertalen? Je kunt per slot van rekening niet verwachten dat anderen al je vertalingen nakijken. Marrakech (overleg) 11 jul 2013 21:21 (CEST)

Ik ben blij met opmerkingen en commentaar, maar niet blij met de manier zoals dat nu gebeurd. Als er verbeteringen kunnen worden aangebracht, doe dat dan op de Wikimanier. Zie ook mijn gebruikers pagina.
{{Doehetzelf}}
Bedankt voor je suggestie! Als je denkt dat een artikel verbeterd kan worden, schroom dan niet om het zelf te doen. Wikipedia is een wiki, dus iedereen kan bijna elk artikel bewerken door simpelweg op de bewerk-knop bovenaan de pagina te klikken. Je hoeft niet eens in te loggen (hoewel er vele redenen zijn om dat wel te doen). De Wikipedia-gemeenschap moedigt je aan om niet te aarzelen om een zinvolle bijdrage te leveren. Het is niet erg als je een foutje maakt – er is een grote kans dat ze snel opgespoord en verholpen zullen worden. Als je niet zeker weet hoe je precies een pagina moet bewerken, lees dan Help:Uitleg of probeer het uit in de zandbak. Nieuwe gebruikers zijn altijd welkom. Mvg. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 13 jul 2013 04:38 (CEST)

Te makkelijk. Ik herhaal mijn vraag: vind je ook niet dat je omwille van de encyclopedie maar beter niet meer uit het Spaans kunt vertalen? Je kunt per slot van rekening niet verwachten dat anderen al je vertalingen nakijken? Marrakech (overleg) 13 jul 2013 10:41 (CEST)
Veel info over mijn interesse is alleen in het Spaans en over het algemeen gaat het vertalen goed. Soms heb ik er wel moeite mee en probeer een alternatief te vinden. De info is soms zo afwijkend dat ik een keuze maak uit de naar mijn mening meest betrouwbare bronnen. Als ik wil blijven bijdragen ontkom ik er niet aan om uit het Spaans of Engels te vertalen, als ik dus Ja op jouw vraag antwoord, kan ik niet meer bijdragen. Daarbij is het ook voor mij een beperking dat ik geen schrijverskwaliteiten bezit waardoor kromme zinnen ontstaan die ik zelf ook herken maar niet direct kan oplossen. Ik vind het wel jammer dat er nu weer veel tijd wordt gestoken in een discussie waarbij verbeteringen worden aangedragen, terwijl er geen tijd zou zijn om dat in het artikel aan te brengen. In het begin van mijn bijdrage heb ik al eens gevraagd wat men van mijn proefartikelen vond, maar nooit antwoord op gekregen. Ik ga mij nu toeleggen op de het completeren van het Portaal:Dominicaanse Republiek (in proef) waarvoor ik ook kritiek heb gevraagd maar nooit gekregen. De artikelen die ik in voorbereiding heb plaats ik nu even niet meer. Mvg. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 13 jul 2013 13:57 (CEST)
Dat laatste lijkt me een goed idee. Als je kennis van het Spaans niet goed genoeg is, dan moet je er gewoon niet uit vertalen. Natuurlijk is dat niet leuk, maar uiteindelijk gaat het om de kwaliteit van de encyclopedie, nietwaar? Overigens twijfel ik ook ernstig aan de betrouwbaarheid van de Wiki dominicana, die je veel als bron gebruikt. Marrakech (overleg) 14 jul 2013 23:10 (CEST)
Die wiki bevat bijvoorbeeld twee verschillende artikelen over Gaspar Polanco Borbón. Volgens het ene artikel werd hij geboren in 1816, volgens het andere in 1818. Marrakech (overleg) 15 jul 2013 10:53 (CEST)

Dit is nu precies de realiteit. Er is veel info en vooral stamboomgegevens over de familie Cabral, ook van andere families uit die tijd. Ik was bezig met het uitpluizen wie wie is, want in die tijd werden veel kinderen naar een familielid genoemd. Er is dus niets mis met de twee namen die vaker dan 2 keer voorkomen, maar met jouw kennis over de familieopbouw uit die tijd. Mvg. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 15 jul 2013 17:26 (CEST)

Het gebeurde in die tijd dus wel vaker dat iemand twee keer achter elkaar werd geboren? Marrakech (overleg) 15 jul 2013 17:35 (CEST)

Dus je komt er zelf ook niet uit, of je wilt het nu ingewikkelder maken dan het is. Voor mij begint dit een beetje zinloze discussie te worden. Mijn uitgangspunt is het vermelden van de meest betrouwbare gegevens. Als iemand vindt dat de gegevens niet kloppen laat hij of zij het dan op de OP van dat artikel zetten, of zoals vaak gebeurt in het artikel verbeteren en een vermelding aan auteur is dan natuurlijk prima. Schrijven dat iemand moet stoppen met bewerken is mijns inziens contra de intentie van Wiki. Ik denk dat als men het niet beter kan men zich afzijdig moet houden en ben niet van plan om deze discussie voort te zetten. Mvg. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 15 jul 2013 18:04 (CEST)

Wat een onzin. Jij weigert antwoord te geven op een relevante vraag van mij, mede ingegeven door jouw raadselachtige opmerking "Er is dus niets mis met de twee namen die vaker dan 2 keer voorkomen". Verder mag je wat mij betreft best verder werken aan de encyclopedie, maar doe je er omwille van diezelfde encyclopedie goed aan niet meer te vertalen (want dat kun je niet) en geen onbetrouwbare bronnen meer te gebruiken. Marrakech (overleg) 15 jul 2013 18:37 (CEST)
Nee, jij bent weer eens aan het drammen om je gelijk te halen. The Banner Overleg 16 jul 2013 05:08 (CEST)
Dag The Banner, Eerst zit je hier stoken, en nu ga je op deze pagina hetzelfde doen. Als je het niet met Marrakech eens ben dan kun je dat gemotiveerd onder woorden brengen. Wat is er eigenlijk op tegen als iemand het gelijk dat hij heeft, gaat halen? Jij zult het uit jezelf niet geven, zo veel is wel zeker. Theobald Tiger (overleg) 16 jul 2013 08:56 (CEST)
Och, vriendje heeft hulp nodig? Glimlach The Banner Overleg 16 jul 2013 13:58 (CEST)

Gaspar Polanco Borbón[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Jos, ik heb bovenstaand artikel bekeken en hier en daar gecorrigeerd. Plus nog twee andere over Benigno ... en Jacinto.... Kijk daar svp even naar. Ik begrijp niet wat de naam Hongarije doet in het artikel over Polanco. Is dat wel juist? Met vriendelijke groet, Salix2 (overleg) 14 jul 2013 22:47 (CEST)

Ik heb Hongarije inmiddels veranderd in Hungría, want dat zie ik in andere teksten. Hij versloeg natuurlijk niet Hongarije. Salix2 (overleg) 14 jul 2013 22:56 (CEST)
Inderdaad Hungria. Bij mijn eigen vertalingen staan er minder fouten dan bij auto vertalen met correcties. Mvg. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 15 jul 2013 10:08 (CEST)

Gregorio Luperón[bewerken | brontekst bewerken]

Op de overlegpagina van je artikel over Gregorio Luperón heb ik een vraag gesteld over de herkomst van een citaat. Marrakech (overleg) 16 jul 2013 12:53 (CEST)

Beoordelingsnominatie Ignacio María González Santín[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Ignacio María González Santín dat is genomineerd door Marrakech. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20130718 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 19 jul 2013 02:01 (CEST)

Beoordelingsnominatie van o.a. José Antonio Salcedo Ramírez[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. De genomineerde artikelen zijn: José Antonio Salcedo Ramírez door Glatisant, Francisco Gregorio Billini door ErikvanB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20130720 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 21 jul 2013 02:04 (CEST)

Gaspar Polanco Borbón (2)[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Jos1950, ik stond op het punt om ook je artikel over Gaspar Polanco Borbón wegens wiu te nomineren, maar ik wil je voor ik dat doe nog een kans geven het zelf te verbeteren. Ik weet niet of dit artikel nog te redden is - het is kennelijk een Babelfish-vertaling uit het Spaans, maar niet van de opgegeven bron. Het bevat talloze onbegrijpelijkheden die zouden moeten worden opgelost. Je kunt het niet zomaar op Wikipedia dumpen en maar hopen dat iemand zo gek zal zijn om er uren aan te besteden om het te verbeteren. Misschien kun je voortaan je artikelen zin voor zin nalezen voor je ze plaatst, of ze aan iemand anders laten lezen. Glatisant (overleg) 21 jul 2013 10:27 (CEST)

  • Is aangepast met meer betrouwbare bron. Ik hoop dat het nu acseptabel is. Mvg. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 22 jul 2013 02:07 (CEST)
Beste Jos1950, ik ben toch zo benieuwd hoe men aan de naam van de stad Cabral kan zien dat zij naar Gaspar Polanco Borbón is genoemd? Notum-sit (overleg) 21 jul 2013 10:35 (CEST)
  • Ik kan dat ook niet meer vinden. Is nu uit de tekst tot ik de bron heb. Mvg. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 22 jul 2013 02:07 (CEST)

Ignacio María González Santín[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Jos, naar aanleiding van de beoordelingssessie van vandaag heb ik je artikel naar je gebruikersnaamruimte verplaatst, opdat je het kunt verbeteren daar waar Marrakech er nog op- en aanmerkingen bij heeft. Ik adviseer je met hem in overleg te gaan wat er beter kan en als het probleem opgelost is, het artikel terug te plaatsen naar de hoofdnaamruimte. Vriendelijke groet, JurriaanH overleg 1 aug 2013 08:50 (CEST)

Bankt voor het niet verwijderen maar verplaatsen. Mvg. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 1 aug 2013 13:43 (CEST)

VooDoo/Archief[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi, Jos1950,

Ik weet niet wat er misging maar zo te zien is het een overlegpagina die op de verkeerde plaats is terechtgekomen. Wat was de bedoeling? Als dat duidelijk is kan de tekst naar waar deze hoort. Alvast bedankt. Groeten, Kattenkruid (overleg) 17 aug 2013 00:12 (CEST)

Het is een discussie die ik met een medegebruiker had over het artikel VooDoo en over Voudou. Ik wilde het uit mijn GB halen en bij het overleg van Voodoo als archief plaatsen omdat het iets toevoegt aan het begrip. Kennelijk is er iets mis gegaan want ik kan ook geen link aanmaken in het overleg. Mvg JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 17 aug 2013 00:20 (CEST).
P.S. Is het niet te laat om nog naar een scherm te turen, of zit je, net als ik, niet in de NL tijd? JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 17 aug 2013 00:23 (CEST)
(bwc) Ik heb de tekst verplaatst naar Gebruiker:Jos1950/VooDoo/Archief maar begrijp ik het goed dat dat je het eigenlijk wilde plaatsen in Overleg:Voodoo? Kattenkruid (overleg) 17 aug 2013 00:25 (CEST)
Inderdaad, maar dan als archief. Dat leek mij beter omdat het uit mijn OP komt. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 17 aug 2013 00:29 (CEST)
Er zijn ochtendmensen en nachtmensen. Misschien is het voor jou (of u) al erg laat. Misschien lag het daar aan. De pagina had waarschijnlijk Overleg:Voodoo/Archief moeten heten in plaats van VooDoo/Archief. Welterusten, Kattenkruid (overleg) 17 aug 2013 00:32 (CEST)
Ik (je) zit in de RD en dat is 6 uur vroeger. Ook ik ben er achter gekomen dat het Overleg:Voodoo/Archief moet zijn. Zal ik het aanpassen of doe jij het? JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 17 aug 2013 00:36 (CEST)
Ik vraag me toch af of een archiefpagina nodig is. Waarom kan het niet gewoon in een apart kopje op Overleg:Voodoo? Kattenkruid (overleg) 17 aug 2013 00:43 (CEST)

Dat kan natuurlijk ook best. Het was geen discussie die daar is gevoerd, maar als het geen bezwaar is zet ik het aan het eind van de VooDoo OP. Dan zijn we het eens en doe ik het meteen en wis de door jouw aangemaakte pagina. OK?. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 17 aug 2013 00:48 (CEST)

Oké, op de te verwijderen pagina kun je {{nuweg|Verplaatst naar [[Overleg:Voodoo]]}} zetten. Kattenkruid (overleg) 17 aug 2013 00:55 (CEST)
De tekst heb ik verplaatst en de pagina staat bij nuweg. Bedankt voor je reacties. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 17 aug 2013 00:59 (CEST)
Verwijdering Uitgevoerd Uitgevoerd. De informatie staat nu op de juiste plaats. Jij ook bedankt en goede avond verder. Kattenkruid (overleg) 17 aug 2013 01:03 (CEST)

Beoordelingsnominatie Rio Belén[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Rio Belén dat is genomineerd door Joplin. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20131015 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 16 okt 2013 02:32 (CEST)

Dominicaanse Onafhankelijkheidsoorlog[bewerken | brontekst bewerken]

Bij deze meld ik even dat ik Dominicaanse Onafhankelijkheidsoorlog heb voorgedragen voor verwijdering, ondanks jouw "meebezig". Ik kan namelijk helemaal geen bewijs vinden dat er meerdere onafhankelijkheidsoorlogen zijn geweest rond de Dominicaanse Republiek. De militaire machtsovername en de invasie door Haïti vallen mijns inziens niet onder onafhankelijksoorlogen. The Banner Overleg 17 okt 2013 16:26 (CEST)

Inderdaad, de eerste is het zaad van de grote onafhankelijkheidsoorlog en de twee invasies van de US worden niet als de grote onafhankelijkheidsoorlog gezien, maar worden in dit land wel gevierd als nieuwe onafhankelijkheid. Het was mijn bedoeling om het erbij te melden als een soort overzicht en te plaatsen in artikelen die ik daarvan wil maken, als die er nog niet zijn (met een ink). Mvg. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 17 okt 2013 17:38 (CEST)
Misschien kun je nog verder werken aan het artikel zodat ik de nominatie weer in kan trekken. The Banner Overleg 17 okt 2013 19:28 (CEST)
Ben nu bezig met Rio Belén proberen te verbeteren en zal daarna direct de onafhankelijkheid bewerken. Mvg. JosUTC-4Vlag van Dominicaanse Republiek DOM (overleg) 17 okt 2013 21:01 (CEST)