HAS Hogeschool

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
HAS Hogeschool
HAS Hogeschool in 's-Hertogenbosch
Algemeen
Locatie 's-Hertogenbosch en Venlo, Vlag van Nederland Nederland
Studenten 3400
Website hashogeschool.nl
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

HAS Hogeschool is een zelfstandige hogeschool in 's-Hertogenbosch en Venlo (vanaf studiejaar 2013/14) die verschillende hbo-opleidingen aanbiedt die in het teken staan van Agro, Food en Leefomgeving, voorheen gekend als Hogere Agrarische School (HAS).

Profiel[bewerken | brontekst bewerken]

De hogeschool is een middelgrote hogeschool en telt 3700 studenten (waarvan 100 internationale studenten en op basis van Europese uitwisseling). Het aantal personeelsleden is meer dan 400.

De 12 Nederlandstalige hbo Bachelor opleidingen die de HAS Hogeschool aanbiedt zijn Bedrijfskunde en agri-foodbusiness, Voedingsmiddelentechnologie, Food Innovation, Milieukunde, Management van de Leefomgeving, Tuinbouw en akkerbouw, Dier- en veehouderij, Geo Media & Design en Toegepaste Biologie. Hiervan zijn er 3 Engelstalige hbo Bachelor opleidingen: Business Management in Agriculture & Food, International Food & Agribusiness en Horticulture & Businessmanagement.

De hogeschool heeft 2 vestigingen:

Opleidingen[bewerken | brontekst bewerken]

De opleidingen zijn gericht op het verkrijgen van kennis en het leren toepassen van deze kennis in de praktijk. Het onderwijs is projectmatig en bevat diverse stages in binnen- en buitenland. Naast de gangbare faciliteiten zijn er ook onderzoeks- en onderwijsmogelijkheden op gebied van voedingsmiddelentechnologie, food, milieutechnologie, cad/cam faciliteiten, een studiepaleis, de HAS kas, een schooltuin en een techniekhal.

Er is tevens een commerciële afdeling, HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen die alle zakelijke, marktgerichte activiteiten op het gebied van kennisoverdracht naar het bedrijfsleven uitvoert: opleidingen, trainingen, advies en onderzoek. Ook worden acquisitie en coördinatie en de begeleiding van bedrijfsopdrachten als afstudeerproject geregeld.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]