Hogere Agrarische School

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf HAS Hogeschool)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hogere Agrarische School
Hogere Agrarische Schoolgebouw in 's-Hertogenbosch
Algemeen
Afkorting HAS green academy
Locatie 's-Hertogenbosch en Venlo, Vlag van Nederland Nederland
Studenten 3400
Website https://www.has.nl/
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

De Hogere Agrarische School is een zelfstandige hogeschool oorspronkelijk gevestigd in 's-Hertogenbosch en sinds 2013 ook in Venlo die verschillende opleidingen aanbiedt die in het teken staan van landbouw, veeteelt en voeding. De opleiding stond bekend onder haar afkorting HAS Hogeschool en sinds september 2022 als HAS green academy.

Profiel[bewerken | brontekst bewerken]

De opleiding is een middelgrote hogeschool en telt 3700 studenten (waarvan 100 internationale studenten en op basis van Europese uitwisseling). Het aantal personeelsleden is meer dan 400. De school biedt twaalf bacheloropleidingen aan. Dit betreft bedrijfskunde en handel in landbouwprodukten, voedingsmiddelentechnologie, voedselinnovatie, milieukunde, management van de leefomgeving, tuinbouw en akkerbouw, dier- en veehouderij, toegepaste geo-informatiewetenschappen en toegepaste biologie. Drie hiervan zijn engelstalig - business management in agriculture & food, international food & agribusiness en horticulture & businessmanagement.

Opleidingen[bewerken | brontekst bewerken]

De opleidingen zijn gericht op het verkrijgen van kennis en het leren toepassen van deze kennis in de praktijk. Het onderwijs is projectmatig en bevat diverse stages in binnen- en buitenland. Naast de gangbare faciliteiten zijn er ook onderzoeks- en onderwijsmogelijkheden op gebied van voedingsmiddelentechnologie, food, milieutechnologie, cad/cam faciliteiten, een studiepaleis, de HAS kas, een schooltuin en een techniekhal.

Er is tevens een commerciële afdeling, HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen die alle zakelijke, marktgerichte activiteiten op het gebied van kennisoverdracht naar het bedrijfsleven uitvoert: opleidingen, trainingen, advies en onderzoek. Ook worden acquisitie en coördinatie en de begeleiding van bedrijfsopdrachten als afstudeerproject geregeld.

Benaming[bewerken | brontekst bewerken]

De opleiding stond aanvankelijk bekend onder de naam HAS 's-Hertogenbosch. Toen er in 2013 een tweede locatie in Venlo bijkwam, werd de naam veranderd naar HAS Hogeschool. In september 2022 voegde de hogeschool in het kader van een "groener" klinkende rebranding de woorden green academy toe aan de afkorting HAS.