Portaal:In het nieuws/Sport/2012/juli

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit is een archiefpagina voor Portaal:In het nieuws/Sport

29 juli[brontekst bewerken]

28 juli[brontekst bewerken]

22 juli[brontekst bewerken]

21 juli[brontekst bewerken]


19 juli[brontekst bewerken]

  • Tennis - De All England Lawn Tennis and Croquet Club maakt bekend dat vanaf 2015 het grandslamtoernooi van Wimbledon een week later zal plaatsvinden. De kalenderverandering is beter voor de sport omdat er een periode van drie weken komt tussen Roland Garros en Wimbledon, waardoor er een langer grasseizoen komt ter voorbereiding en er meer tijd zal zijn om te recupereren en om de overstap te maken van gravel naar gras.

17 juli[brontekst bewerken]

16 juli[brontekst bewerken]

14 juli[brontekst bewerken]

  • Langlaufen - In Mora overlijdt langlaufer Sixten Jernberg, de meest succesvolle Zweedse wintersporter aller tijden. In zijn carrière werd Jernberg vier keer olympisch kampioen, daarnaast behaalde hij op de Olympische Spelen nog drie zilveren en twee bronzen medailles. Ook werd hij gedurende zijn carrière vier keer wereldkampioen langlaufen.

13 juli[brontekst bewerken]

  • Voetbal - In Schotland houden de Schots voetbalclubs, naar aanleiding van financiële problemen, een stemming over het lot van de Glasgow Rangers. Ze beslissen dat de Rangers volgend seizoen moeten aantreden in de Schotse vierde klasse.

8 juli[brontekst bewerken]

  • Tennis - Roger Federer wint voor de zevende keer in zijn carrière het tennistoernooi van Wimbledon en komt daarmee op gelijke hoogte met Pete Sampras en William Renshaw. In de finale verslaat de Zwitser Andy Murray met 4-6, 7-5, 6-3, 6-4, door zijn zege op Murray wordt hij opnieuw de nummer één van de wereld. Het is voor Federer zijn zeventiende grandslamzege.

7 juli[brontekst bewerken]

3 juli[brontekst bewerken]

2 juli[brontekst bewerken]

1 juli[brontekst bewerken]