De geheimzinnige ster: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
7 bytes verwijderd ,  6 jaar geleden
k
k (→‎Verhaal: "echter" was hier veel te veel gebruikt, is alleen nodig bij een duidelijk tegenstellend verband)
Verder naar het noorden varende, ontvangt de ''Aurora'' een vals noodsignaal van een schip dat zich een heel andere kant op zou bevinden, zodat de ''Aurora'' geen enkele kans meer zou hebben om als eerste bij de meteoriet te zijn als ze dit schip te hulp zouden schieten. Kuifje ontdekt al snel via de scheepsregisters dat het schip helemaal niet bestaat. De [[marconist]] onderschept tevens een bericht waaruit blijkt dat de ''Peary'' al vlak voor de meteoriet ligt. Met een watervliegtuig slaagt Kuifje erin om per parachute net iets eerder te landen. Iemand aan boord van de ''Peary'' probeert Kuifje nog neer te schieten, maar dit wordt door de kapitein van de ''Peary'' verhinderd.
 
Kuifje blijft op de meteoriet, in afwachting van de komst van de ''Aurora'', die vanwege motorpech niet meteen kan terugkomen. De volgende dagen blijkt het buitenaardse kalysium echter vreemde effecten te hebben. Een klokhuis groeit razendsnel uit tot een reusachtige appelboom en een worm die uit de appel kwam is een dag later een reusachtige vlinder geworden. Overal verschijnen enorme ontploffende paddenstoelen en Kuifje wordt aangevallen door een reusachtige spin die de vorige dag uit zijn broodtrommel ontsnapte. Een [[zeebeving]] zorgt er uiteindelijk voor dat de meteoriet onder water begint weg te zakken. De piloot van het teruggekomen watervliegtuig weet Kuifje nog net op tijd te redden. Kuifje redt op zijn beurt net op tijd een brok kalysium voordat de meteoriet helemaal onder water verdwijnt.
 
De expeditie van Professor Kalys is uiteindelijk dus zeer succesvol want het door Kuifje geredde stuk kalysium kan verder worden onderzocht. Uit een radiobericht blijkt voorts dat de politie intussen onderzoek doet naar de sabotagepogingen gericht tegen de ''Aurora'' en dat het er niet best uitziet voor Bohlwinkel, want ze zijn hem op het spoor.

Navigatiemenu