Warner Bros.

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Warner Bros. Entertainment)
Ga naar: navigatie, zoeken
Warner Bros. Entertainment, Inc.
Kantoor van Warner Bros.JPG
Onderdeel van Time Warner
Aandeelhouder Time Warner, 100%
Oprichting Hollywood, Los Angeles, Californië, VS (1918)
Hoofdkantoor Burbank, California
Producten Film en televisie
Warner Brothers Pictures
Warner Bros. Television
The WB Television Network
Warner Home Video
Omzet Gestegen$11.7 miljard USD (2007)
Winst Gestegen$845 miljoen USD (2007)
Website Warner Brothers
Portaal  Portaalicoon   Economie

Warner Bros. Entertainment, Inc. (of Warner Bros.) is een van 's werelds grootste producenten voor televisie en film. Warner Bros. is van oorsprong een Amerikaans bedrijf, onderdeel van het mediaconglomeraat Time Warner. De hoofdzetel is gevestigd in Burbank, Californië. Warner Bros. Studios, Warner Bros. Pictures, Warner Bros. Television, Warner Bros. Animation, Warner Home Video, Warner Bros. Movie World DC Comics en New Line Cinema zijn allemaal partners van Warner Bros. De onderneming is gesticht in 1918 en daarmee de op twee na oudste Amerikaans filmstudio, na Paramount Pictures en Universal Studios, beide gesticht in 1912.

Geschiedenis[bewerken]

Het toen kleinschalige bedrijf is opgericht door Harry Warner (1881–1958), Albert Warner (1883–1967), Sam Warner (1887–1927) en Jack L. Warner (1892–1978), kinderen van een Joods-Poolse emigrant uit Krasnosielc (toen Russische Rijk). De 4 broers kochten een camera met de opbrengst van de verkoop van het gouden horloge van hun vader. Dit was het begin van de rest van hun succesvolle carrière. In 1923 was Warner Brothers Studios een feit.

In 1967 kocht Seven Arts Productions de aandelen van Jack L. Warner in Warner Bros. over en fuseerde met het bedrijf tot Warner Bros.-Seven Arts. In 1969 werd het fusiebedrijf overgenomen door Kinney National Company. Na een financieel schandaal veranderde de naam in 1972 naar Warner Communications als holdingsmaatschappij voor de filmstudio en de Warner Music Group.

Momenteel is de studio slechts een divisie van Time Warner en is het bedrijf onder andere ook actief in de televisie- en distributiewereld.

Producten[bewerken]

Warner Bros. produceert en verkoopt verschillende soorten producten:

  • Films
  • Spellen
  • Muziek
  • Dvd's
  • Pretparken
  • Afleveringen van televisieprogramma's

Warner Bros. Movie World[bewerken]

Warner Bros. heeft ook verschillende pretparken verdeeld over de hele wereld. Namelijk in Australië, Spanje, Abu Dhabi en Duitsland.

Externe links[bewerken]