Portaal:In het nieuws/Sport/2009/maart

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Dit is een archiefpagina voor Portaal:In het nieuws/Sport

29 maart[brontekst bewerken]

  • Roeien - De traditionele Boat Race tussen de universiteiten van Oxford en Cambridge wordt dit jaar voor ze zevende keer in tien jaar tijd gewonnen door Oxford. Door de overwinning brengen ze de totaalstand op 75-79. De Nederlander Sjoerd Hamburger maakt deel uit van het winnende team.
  • Atletiek – Wat hem twee jaar eerder net niet lukte, daarin slaagt hij dit keer wel: de Keniaan Micah Kogo is bij de Parelloop in Brunssum, een 10 km-wedstrijd, met een eindtijd van 27.01 precies 1 seconde sneller dan het wereldrecord van Haile Gebrselassie, gelopen in Doha in 2002. Kogo, ook in 2007 winnaar van deze wedstrijd in 27.07 en bronzen medaillewinnaar op de 10.000 m tijdens de Spelen in Peking, finisht met een flinke voorsprong op zijn landgenoten Abraham Chebbi (2e in 27.47) en Peter Kamais (3e in 28.18). Patrick Stitzinger finisht als 6e en is daarmee beste Nederlander.
    Ook bij de vrouwen is een Keniaanse de sterkste: Magdalene Mukunzi loopt de 10 km in 32.08. Anitha Kiptum (32.55) en Agnes Kiprotich (33.41) completeren het podium. Nadja Wijenberg is hier met een 12e plaats in 35.40 beste Nederlandse.
  • Autosport – Het Formule 1-seizoen gaat sensationeel van start. Op het Albert Park-circuit in Melbourne snelt het gloednieuwe team van Ross Brawn, Brawn GP, voortgekomen uit het eind vorig jaar ter ziele gegane formule 1-team van Honda F1, naar een onvervalste één-twee overwinning. Jenson Button, gestart vanaf pole-position, pakt direct de koppositie en geeft die gedurende de gehele race niet meer uit handen. Teamgenoot Rubens Barrichello krijgt aan het eind van de wedstrijd de tweede plaats in de schoot geworpen, als het om die plaats vechtende duo Sebastian Vettel en Robert Kubica elkaar letterlijk in de wielen rijdt en beiden hun race drie ronden voor het einde tegen de muur beëindigen. Jarno Trulli stuurt zijn Toyota vervolgens naar een derde plaats. Trulli werd in eerste instantie uit de uitslag gehaald vanwege inhalen tijdens een safetycar-situatie, maar een paar dagen later zou dit besluit weer worden teruggedraaid.

28 maart[brontekst bewerken]

21 maart[brontekst bewerken]

20 maart[brontekst bewerken]

14 maart[brontekst bewerken]

7 maart[brontekst bewerken]

6 maart[brontekst bewerken]