Gebruiker:Ronn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie


RONN op de Wisent van opa Wladimir (2015)

Welkom

Welkom op mijn gebruikerspagina.

In november 2004 deed ik mijn eerste bewerking op Wikipedia.[1] Later ben ik ook artikelen gaan schrijven, omdat ik nog onderwerpen miste. Inmiddels heb ik 3570 artikelen geschreven,[2] in het Nederlands, Luxemburgs, Fries, Engels en Duits, en ruim 120.000 bewerkingen gedaan. Dat schrijven doe ik het liefst over kunst en geschiedenis, vooral over beeldhouwers en beeldhouwkunst uit de Benelux. Onder deze sectie staat een selectie van door mij gestarte artikelen.

Incidenteel werk ik mee aan Wikiprojecten, zoals dat rond 550 jaar Staten-Generaal (2014), opgezet met Effeietsanders, Gendergap en LHBTI+. Eigen projecten zijn Rétrospective (2023-2024) en Glas in lood (2015-2016). Ik doe mijn best de encyclopedie aan te kleden met afbeeldingen en eigen foto's, ik heb daarvoor de IllustratieUil 2015 uitgereikt gekregen. Ik gebruik mijn ervaring graag om (nieuwe) gebruikers op weg te helpen, persoonlijk of via schrijfworkshops i.s.m. Wikimedia Nederland.

RONN


Belgische beeldhouwers

Nederlandse beeldhouwers

Luxemburgse beeldhouwers

Beeldhouwwerken in de Benelux

Kunst in de Benelux (algemeen)

Terug in de tijd


Waardering



De tekst op deze pagina, subpagina's en bijbehorende overlegpagina's valt uitdrukkelijk niet onder de GNU FDL. Het is niet toegestaan (delen van) betreffende teksten te kopiëren zonder mijn uitdrukkelijke schriftelijke toestemming.