Gebruiker:Rickie97/Yumble

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

{{weg|geen idee waarom dit E zou zijn, een mislukt project zoals er duizenden zijn, overmorgen weer compleet vergeten|2=2015|3=07|4=28}}

Yumble - Roermond
Slagzin Let's get ready to Yumble!
Opening 21 maart 2015
Sluiting 21 juli 2015
Oppervlakte 8000 m²
Attracties
Totaal 8
Achtbanen 0
Darkrides 1
Waterattracties 0
Locatie
Locatie Roermond, Vlag van Nederland Nederland
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Yumble Roermond was een indoor-attractiepark in de Nederlandse stad Roermond. Het attractiepark ligt naast Outletcentrum Roermond en was opgezet rond de thema's techniek en innovatie.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Concept & bouw[bewerken | brontekst bewerken]

Idee[bewerken | brontekst bewerken]

Het idee voor de bouw van Yumble Roermond stamt uit 2010.[1] Eind november 2013 kregen de plannen voor de bouw van het park vorm. De streefdatum voor de opening van oktober 2014 werd toen niet gehaald.[2]

Start bouwwerkzaamheden[bewerken | brontekst bewerken]

Uiteindelijk ging de eerste paal van het park op 27 mei 2014 de grond in en werd gestart met de bouw van Yumble.[3] De eerdere streefdatum voor de opening van oktober 2014 werd uitgesteld naar voorjaar 2015. De bouw van het park vergde een investering van 22 miljoen euro.

Opening[bewerken | brontekst bewerken]

In februari 2015 begon Yumble proef te draaien, en op 21 maart opende het voor bezoekers. Het park kende enige aanloopproblemen; enkele attracties kampten nog met technische problemen of waren nog niet af. Bovendien kreeg het park zeer veel kritiek te verwerken omdat het zich hoogmoedig een attractiepark noemde. Velen waren het daar niet mee eens.

Tijdsvakken[bewerken | brontekst bewerken]

Yumble kende een moeilijke start. De oorspronkelijke bedoeling was dat bezoekers drie uur in het park zouden blijven en daarvoor of daarna zouden gaan winkelen in het naastgelegen winkelcentrum Designer Outlet Roermond. Er waren twee tijdsvakken: 10.00 tot 13.00 uur en 15.00 tot 18.00 uur. Eén week na de opening werden die tijdsvakken al verlengd: 09.30 tot 15.00 uur en 13.30 tot 19.00 uur. Eind april 2015 werd uiteindelijk toch afgestapt van dit systeem, in de hoop zo meer bezoekers te ontvangen.[4] Het park werkt sindsdien met vaste openingstijden per dag, bezoekers komen en gaan wanneer ze willen.

Entreeprijzen[bewerken | brontekst bewerken]

Ook de entreeprijzen werden verlaagd om meer bezoekers te ontvangen. De oorspronkelijke toegangsprijs bedroeg €16,50 (toen nog voor drie uur toegang). Na het eerste openingsweekend werd die prijs verlaagd naar €14,50, en later naar €11,60 voor de online kopers.

Sluiting[bewerken | brontekst bewerken]

Yumble is sinds woensdag 22 juli 2015 gesloten. Op de website, als ook op een memo op de entreedeur, is te lezen:

We hebben de afgelopen maanden veel geleerd van jullie eerste ervaringen in Yumble. Wij zijn een gloednieuw concept en willen graag deze ervaringen verwerken in Yumble om het nog leuker en spannender te maken. De komende periode gaan we daar hard aan werken en daarom sluiten we de komende weken even onze deuren. We wensen jullie heerlijke zomerdagen toe en houd onze website in de gaten! Tot spoedig in Yumble!

The Roermond Yumble B.V., het bedrijf achter Yumble, is op 29 juli 2015 failliet verklaard.[5]

De eigenaars zoeken samen met de curator naar een oplossing voor een eventuele doorstart.

Attracties[bewerken | brontekst bewerken]

naam attractie type attractie
Mia and Me, The Ride Interactieve darkride
Tim's Rescue 3D-simulator
Astroids Interactieve 360°-simulator
The Tower Indoor speeltuin
Lift of Horror Zwaartekracht-simulator
Twister Disk'O
Artist Ocean Pepper's ghost-attractie
Picture This Greenscreenfoto
Cars Botsauto's
Labyrinth Parcours met augmented reality-doelwitten om op te 'schieten' met een smartphone
Avatar Motion capture-attractie

Categorie:Attractiepark in Nederland Categorie:Recreatie in Limburg (Nederland)