Louisa Stichting

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Louisa Stichting is een Nederlandse stichting met als doel financiële hulpverlening te bieden aan "kinderen die geen aanspraak kunnen maken op de Universele Rechten van het Kind" of aan kinderen die anderszins in "kommervolle omstandigheden verkeren".

De steun van de stichting is erop gericht dat het kind later beter in staat zal zijn als volwassene zelfstandig te functioneren.

Oprichting en naamgeving[bewerken | brontekst bewerken]

De Louisa Stichting is een onderdeel van de Orde der Vrijmetselaren onder het Grootoosten der Nederlanden en is opgericht in 1868. De stichting is genoemd naar prinses Louisa, de vrouw van grootmeester prins Frederik.

Louisa State[bewerken | brontekst bewerken]

Gedurende vele jaren heeft de Louisa Stichting het internaat de Louisa State te Baarn ondersteund. Veel kinderen van wie de ouders in het toenmalige Nederlands Oost-Indië werkten vonden daarin een gezinsvervangend tehuis. In de jaren 1960 kwamen er kinderen van wie de ouders door multinationale bedrijven in het buitenland te werk werden gesteld. De Louisa State stond daarbij ook open voor kinderen van wie de ouders geen band met de vrijmetselarij hadden.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]