Marskramerpad

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Marskramerpad
Marskramerpad
Pad LAW 3
Uitgave Stichting Wandelnet
ISBN 978-90-71068-93-5 (2016)
Kenmerken
Van Bad Bentheim
Naar Den Haag
Lengte 372 km
Marskramerpad

Het Marskramerpad is een lange-afstand-wandelpad of LAW dat de Duitse grensplaats Bad Bentheim met Den Haag verbindt over een lengte van 372 kilometer. Het pad wordt beheerd door de organisatie Wandelnet.

Voor 2009 was het pad ingericht in 3 delen en begon pas in Oldenzaal

LAW 3-1 Oldenzaal - Deventer 95 km.
LAW 3-2 Deventer - Amersfoort 100 km
LAW 3-3 Amersfoort - Den Haag 120 km

De Hanzeweg van de NWB is in het Marskramerpad opgenomen. Het pad sluit aan op de Duitse wandelroute Töddenweg, waarmee het de Handelsweg vormt en onderdeel is van de Europese Wandelroute E11.

Verloop[bewerken | brontekst bewerken]

Het eerste deel is het (grotendeels) Nederlandse deel van de Handelsweg, dat loopt van Osnabrück naar Deventer. Dit deel begint voor Kasteel Bentheim en loopt door een afwisselend landschap over het licht glooiende land van Salland en Twente.

Het tweede deel loopt van Deventer naar Amersfoort en kruist de Veluwe van oost naar west. Komende vanuit het IJsseldal loopt de route naar de bossen rond Hoenderloo en via de heide en stuifzanden tussen Kootwijk en Stroe richting de Gelderse Vallei.

Het laatste deel vanaf Amersfoort loopt eerst over de zandgronden in het Gooi en de Utrechtse Heuvelrug, vervolgens door het laagveenlandschap van het Groene Hart om via de duinenrij te eindigen bij het Kurhaus te Scheveningen.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Fotogalerij[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]