Overleg gebruiker:2001:1C06:1C4:B900:35DC:E15C:B8E:2A10

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo gebruiker vanaf het IP-adres 2001:1C06:1C4:B900:35DC:E15C:B8E:2A10, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.985.215 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP-adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".


Dank voor het bijdragen. Collegiale groeten, Klaas `Z4␟` V:  19 aug 2019 23:24 (CEST)

Beste, normaal gesproken wordt er niet naar overleg verwezen (alleen als er noodzaak is), maar bij uitzondering, zie: Overleg:Maurits_Cornelis_Escher#Docu_over_M._C._Escher_op_Ned._2_TV_19_aug_2019 - Richard kiwi Overleg 20 aug 2019 13:09 (CEST)

Deutsches Theater (München)[bewerken]

Beste anonieme gebruiker

Bedankt voor het aanmaken van het artikel Deutsches Theater (München). Bij het aanmaken gaf je aan dat het artikel is gebaseerd op de Duitstalige Wikipedia. Ik heb daarom onderaan het artikel een extra bronvermelding toegevoegd naar het Duitstalige artikel, zodat iedereen die de pagina bezoekt duidelijk kan zien dat je artikel gebaseerd is op dat artikel (en zo makkelijker de weg vindt naar onder andere de bronnen waarop het artikel gebaseerd is). Ik zou je vriendelijk willen vragen of je in het vervolg zelf die referentie zou willen toevoegen? Dit kan je zeer eenvoudig doen met behulp van het sjabloon Bronvermelding anderstalige Wikipedia. Met vriendelijke groet, Daniuu 16 okt 2019 16:36 (CEST)

Externe linken[bewerken]

Opgelet! Externe link(s)

Beste anonieme gebruiker, De externe link(s) die u heeft geplaatst in een of meer artikelen, zijn verwijderd.

Wij waarderen uw bijdragen aan Wikipedia. Het streven is echter het aantal externe links op Wikipedia tot een minimum te beperken. Wikipedia is in de eerste plaats een encyclopedie, en geen verzameling van links naar andere websites. We zien relevante encyclopedische informatie liever in de artikelen zelf verwerkt en nodigen u uit hieraan bij te dragen. Als de link die u toevoegde relevante zaken bevat, kunt u die informatie gebruiken in het lemma. We vragen uw begrip hiervoor.

Het zonder overleg en argumentatie weer plaatsen van de link(s) kan gezien worden als vandalisme. U kunt links als deze aanmelden bij een van de vele startpagina's en linkpagina's op het internet. Zie ook: Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers en Wikipedia:Wanneer extern linken.


Engels English version

Arch (Overleg) 28 okt 2019 12:12 (CET)

Tip[bewerken]

Als je nog bezig bent met een artikel kun je op de eerste regel een {{meebezig}} plaatsen. Niet vergeten om weer te verwijderen als alles goed staat. Groet, Verdel (overleg) 5 nov 2019 13:14 (CET)

Tip (2)[bewerken]

Beste anonieme gebruiker,

De volgende keer als je iets vertaald van een andere Wikipedia (zoals in dit geval in het artikel Otto Eschweiler), kun je je onderaan de pagina dit sjabloontje neerzetten (ingevuld). {{Bronvermelding anderstalige Wikipedia|taal=|titel=}} Lezers kijken niet in de bewerkingsgeschiedenis waar de bron staat. PS:Bij het artikel Otto Eschweiler heb ik het al voor je gedaan. Met vriendelijke groet, Grasmat|(Vragen?) 5 nov 2019 18:13 (CET)

Bij het artikel Nico Ditch heb ik het voor je gedaan. Zie Sjabloon:Bronvermelding anderstalige Wikipedia voor meer uitleg. Prima werk verder, ga zo door. Met vriendelijke groet, AnarchistiCookie Overleg 5 nov 2019 22:36 (CET)

Beoordelingsnominatie Amadou-Mahtar M'Bow[bewerken]

Hallo anonieme gebruiker, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Amadou-Mahtar M'Bow. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Arch (Overleg) 12 nov 2019 07:57 (CET)

Zie ook hier. Encycloon (overleg) 12 nov 2019 19:04 (CET) PS: Wellicht kun je overwegen een account aan te maken?

Wickede[bewerken]

Beste anonieme gebruiker,

Bedankt voor je bijdragen op het artikel Wickede. Je hebt hier kort na elkaar op dezelfde pagina meerdere bewerkingen gedaan. Iedere bewerking telkens apart opslaan maakt de bewerkingsgeschiedenis van een pagina echter onoverzichtelijk en vergroot bovendien de kans op bewerkingsconflicten. Daarom is het handiger meerdere bewerkingen in één keer te doen.

Door bovenaan de pagina op bewerken te klikken (in plaats van boven een kopje) is die in één keer te bewerken. Door daarna eerst op Toon bewerking ter controle te klikken, kun je zien hoe de pagina er na jouw wijzigingen uitziet. Omdat het bewerkingsveld helemaal onderaan de pagina aanwezig blijft, kun je door deze knop te gebruiken meerdere bewerkingen doen, vóórdat je op de knop Wijzigingen publiceren drukt. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers voor meer informatie. Bedankt voor je begrip! Met vriendelijke groet, Daniuu 27 nov 2019 15:51 (CET)