Overleg gebruiker:Michael 1988/Archief1

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Goedenacht! Het is vandaag vrijdag, 26 april 2024.
Van harte welkom op Archief #1.
Hierin staan alle al afgehandelde zaken in en overleg in, die gepleegd zijn vanaf 1 januari 2010 t/m 31 december 2010.
Graag hier niet meer in reageren!
U kunt hier uw vragen stellen.
Als dat wat u zoekt hier niet instaat en ook niet op de overlegpagina kijk dan in de andere archieven.
Archiefoverzicht


Hallo Michael 1988, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.156.930 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot 2 feb 2010 02:28 (CET)

Zephyr (handbal)[brontekst bewerken]

Zie ook:

Beste Michael 1988/Archief1. Hierbij even het volgende:

U hebt pas geleden het artikel Zephyr (handbal) aangemaakt waarvan de inhoud geheel of gedeeltelijk blijkt te zijn overgenomen uit deze website. Letterlijk overnemen van teksten uit een ander medium is echter alleen toegestaan met schriftelijke toestemming van de auteur of de rechthebbende van de originele tekst. Bij het letterlijk overnemen van teksten loopt u namelijk een groot riscio auteursrechten te schenden. Dit schenden van auteursrechten kan Wikipedia in juridische problemen brengen. Zie ook Wikipedia:auteursrechten.

Dit artikel is om deze reden verwijderd. Wilt u alsnog een artikel over dit onderwerp aanmaken, herschrijf het dan in eigen woorden. Indien u zelf de auteur of rechthebbende bent van de originele tekst en u wilt deze tekst vrijgeven voor gebruik op Wikipedia, dan kan dat als volgt: stuur een e-mail vanaf een adres dat duidelijk verbonden is met de website of organisatie waar de originele tekst vandaan komt naar OTRS, via het mailadres permissions-nlwikimedia.org, met daarin een verklaring dat u de tekst vrijgeeft voor gebruik, zoals beschreven op deze helppagina. Vermeld in de mail duidelijk om welk artikel en welke bron het gaat. Herschrijven van de tekst geniet echter de voorkeur daar teksten uit andere bronnen meestal niet voor een encyclopedie bedoeld zijn en dus niet de juiste opzet hebben. Teksten op Wikipedia horen altijd neutraal geschreven te zijn. Reclameuitingen, recensies of teksten die één bepaalde mening vertolken zijn per definitie ongeschikt voor Wikipedia. Zo'n tekst kan dus alsnog ongeschikt zijn en verwijderd worden, ook na vrijgave via bovengenoemde procedure. Een nieuw geschreven tekst voor Wikipedia past daarnaast bijna altijd beter qua stijl en opbouw dan vrijgegeven teksten.

Als u nog vragen heeft, kunt u die altijd stellen.

Met vriendelijke groet,

**Man!agO** 2 mei 2010 18:53 (CEST)


Zephyr (handbal)[brontekst bewerken]

Hallo Michael 1988, ik heb je artikel Zephyr (handbal) ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! - Nio17 5 mei 2010 16:06 (CEST)

Ik heb nog even voor u nagezocht wanneer een sportvereninging relevant genoeg is voor een eigen artikel op Wikipedia. Hier staan de voorwaarden. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Nio17 (overleg · bijdragen) 7 mei 2010 07:51 (CEST)

Roel Dirven[brontekst bewerken]

Hallo nieuwe gebruiker, welkom op Wikipedia! Ik zag dat je het artikel Roel Dirven hebt aangemaakt. Ik heb je artikel verwijderd omdat het (in deze vorm) niet geschikt is voor Wikipedia. Ik raad je aan om de conventies door te lezen, daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Denk er ook om dat je geen reclame mag maken, auteursrechten mag schenden en dat je altijd objectief moet blijven.

Voor verdere informatie en een antwoord op de meestgestelde vragen, zie "Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst?". Als je daarna nog vragen hebt, kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Agora 27 mei 2010 12:01 (CEST)

Kom je wel erg laat mee. Michael 1988 27 mei 2010 17:03 (CEST)
Klopt 🙂. Was ook naar aanleiding van je opmerking, zie Overleg_gebruiker:Agora#Niet_melden_verwijderingsnominatie_Roel_Dirven. mvg Agora 27 mei 2010 18:36 (CEST)
Ik weet wel over welke opmerking het gaat. Even ter informatie. Ik ben het artikel aan het herschrijven aan de hand van de conventies. Als die nog te mager is, heb je pech gehad. Er is niet meer informatie te vinden over Roel Dirven en hij heeft tot nu toe alleen nog maar gespeeld (landelijk) in Het Huis Anubis. Aangezien amateurvoorstelling NE zijn zal ik die ook niet opnoemen (als ik die kan vinden). Michael 1988 27 mei 2010 19:02 (CEST)
De conventies waren het probleem ook niet, zag er qua opmaak goed uit. Maar juist inhoudelijk moet er meer bij dan dat hij in de laatste anubis een rol had en gestopt is met z'n opleiding. mvg Agora 27 mei 2010 19:13 (CEST)
De opbouw komt er ook volgens de conventies erbij. Nu met (voor zover bekend) een biografie en wat zijn carrière is (ook voor Het huis Anubis). Lees anders het artikel zelf maar en vergelijk met de vorige. P.s. ik heb geen foto tot mijn beschikking en ik weet dat foto's van google auteursrechten hebben. Vandaar ook geen foto. Michael 1988 27 mei 2010 19:22 (CEST)
Dat heb ik niet meer kunnen vergelijken. mvg Agora 28 mei 2010 09:27 (CEST)
Alle artikelen van de hoofdrolspelers zijn nu aangepast volgens de conventies. Dus met een biografie en filmografie. Michael 1988 27 mei 2010 20:57 (CEST)

Opnieuw Roel Dirven.[brontekst bewerken]

Genomineerd voor nuweg. Groet. Eddy Landzaat 27 mei 2010 23:36 (CEST)

Wat is nu weer de reden voor nuweg? Michael 1988 27 mei 2010 23:43 (CEST)

Artikel Roel Dirven in je eigen gebruikersruimte[brontekst bewerken]

Beste Michael. Ik zet het artikel Roel Dirven wat al enige malen verwijderd is in je persoonlijke ruimte. Op die manier heb je de kans om het zodanig te verbeteren dat het de toets der kritiek in de toekomst hopelijk kan weerstaan. Groet Rododendron 28 mei 2010 12:49 (CEST).

Artikel is hier nu overbodig aangezien het al is teruggeplaatst. Michael 1988 29 mei 2010 16:11 (CEST)

Roel Dirven en Anita Nederlof[brontekst bewerken]

Beide verzoeken tot terugplaatsen zijn gehonoreerd, in zekere zin. Beide artikelen hadden een nogal slechte geschiedenis, en die slechte versies hoeven we niet terug te zien. Daarom heb ik ze niet echt teruggeplaatst, maar de versies die je in je eigen gebruikersnaamruimte had aangemaakt hernoemd naar de artikelnaamruimte. De geschiedenis is zo meeverhuisd, dus je staat nog steeds vermeld als aanmaker van de eerste versie.

De pagina's Gebruiker:Michael 1988/Anita Nederlof en Gebruiker:Michael 1988/Roel Dirven zijn nu redirects geworden en feitelijk overbodig. Moet ik die verwijderen?

**Man!agO** 29 mei 2010 16:02 (CEST)

Als het kan graag. Het is nu idd. overbodig. Bedankt voor de terugplaatsing. Michael 1988 29 mei 2010 16:10 (CEST)
Bij deze - **Man!agO** 29 mei 2010 17:02 (CEST)

Huisstijl/kleuren OV[brontekst bewerken]

Dag Michael. Kende je de pagina Verfkleuren bij het openbaar vervoer? Zo nee bij deze zodat je evt kunt bekijken of ze samen kunnen, of dat je kunt doorlinken etc. M.v.g. --Sonty 2 jun 2010 01:10 (CEST)

Ik kende dat artikel niet. Maar wat jij hebt zijn zover ik kon zien veel oude verfkleuren. Ook staan niet alle ov-bedrijven erin vermeld en is het voor mij onduidelijk. Ik heb het met name over de regionale/speciale huisstijlen (dus niet de landelijke huisstijlen). Maar misschien dat dit toch in een of andere combinatie kan komen. Alleen dan niet met verfkleuren als titel, ik dacht meteen dat het om de kleuren ging die favrikanten toepassen bij hun bussen i.p.v. de vervoersbedrijven. Michael 1988 2 jun 2010 01:34 (CEST)
Ik had het artikel destijds voorbij zien komen bij de "nieuwe-artikelenlijst", kon hem nog met moeite terugvinden. Als er een duidelijk onderscheid is tussen jouw nieuwe en dat artikel, kun je bijv in beide artikelen onderin de lezer met een Zie ook verwijzen. Ik weet verder niet veel van dit onderwerp, maar wenste je graag te attenderen. Succes! Groet --Sonty 2 jun 2010 01:23 (CEST)
Ik heb al een verwijzing gedaan. Maar ik heb een artikel gemaakt over huisstijlen en de andere persoon over verfkleuren en niet specifiek waar wordt wat gebruikt (of wijkt af). Mijn artikel is alleen nog niet af omdat ik niet alle huisstijlen van de landelijke huisstijlen ken/weet. Ik wacht trouwens ook gewoon af wat de rest van wikipedia vind. Moet het weg dan moet het weg, al ga ik er wel voor proberen te zorgen om het te behouden. Michael 1988 2 jun 2010 01:34 (CEST)

De groene rekenkamer[brontekst bewerken]

Hoi Michael, kijk je eens na af je de herwerkte versie van de pagina van De Groene Rekenkamer ondertussen nog steeds NE (wegens promo) vindt ? Groeten, TGC --Thegreatcornholio 20 aug 2010 15:31 (CEST)

Ik vind dit zelf nog steeds NE en overigens moet je hiervoor niet bij mij zijn maar bij de persoon die het artikel heeft genomineerd. De laatste persoon die een oordeel zal trekken is overigens de moderator. Overigens als het artikel verwijderd is kun je proberen een terugplaatsingsverzoek aanvragen op deze pagina. Al kan ik niet precies zeggen of dat alsnog zal helpen. Mij is zoiezo niet helemaal duidelijk wat ze precies doen naast studiedagen organiseren en kamerleden uitnodigen. Daarom stem ik als nog nog steeds Voor Voor verwijderen. Michael 1988 20 aug 2010 15:48 (CEST)

Tramgeschiedenis België[brontekst bewerken]

Ik ben verrukt dat er iemand bij gekomen is die aan Belgische tramartikelen werkt. Ik heb wat links aangepast en links ernaartoe gelegd. Er wel al wat aanvullende informatie in bestaande artikelen zoals Métro léger de Charleroi (geschiedenis) en Verviers#Tramnet. In mijn bronnen wordt de afkorting TEPC gebruik ipc TEPCE. Smiley.toerist 22 aug 2010 22:02 (CEST)

Ik was al eerder van plan om een bijdrage te gaan leveren aan het Belgisch openbaar vervoer. Vooral toen ik zag dat er nog maar enkele bedrijven een artikel hadden hier op wikipedia. Zover ik nu weet zijn overigens meer dan de helft van de artikelen over belgische OV-bedrijven door mij geschreven. Ik zie ook trouwens TEPC verschijnen maar het meeste is toch TEPCE wat ik zie en vooral als je naar de naam kijkt klinkt TEPCE beter. Mijn vaste bron is overigens www.zone01.be Michael 1988 23 aug 2010 01:09 (CEST)
Was de pachter "VA: Vicinaux Anversois" een zustermaatschappij van de de "Compagnie Générale des Tramways d'Anvers"?
Zie artikel "Buurtspoorwegen van de provincie Antwerpen" (Pachters) Smiley.toerist 23 aug 2010 09:45 (CEST)
Dat weet ik niet. Ik kan op mijn bron het bedrijf (Vicinaux Anversois) niet vinden. Michael 1988 23 aug 2010 12:03 (CEST)

Ik heb een belangrijke maatschappij toegevoegd. Probleem is echter dat er een foutje in de titel is geslopen. Het moet zijn Railways Economiques de Liège-Seraing et Extensions (Economiques meervoud). Ik kan nu niet meer als vroeger de titel veranderen. Is dat voorbehouden aan moderators? Kan je de titel aanpassen voordat ik alle links aanmaakt? Smiley.toerist 26 aug 2010 14:04 (CEST)

Ik merk dat ik een foutje heb gemaakt met het overtypen van de teksten van het trammaatschappijen schema. Zal gaan corrigeren. Smiley.toerist 26 aug 2010 14:10 (CEST)

Anubis en de Legende van het Spooktheater[brontekst bewerken]

Beste Michael,

Je nomineerde dit artikel met als motivatie "rare opbouw". Dit artikel was echter een aaneenschakeling van fouten en kindertaal, dus {nuweg} had best gemogen. Ik heb het artikel dan ook direct verwijderd.

Vriendelijke groeten, Erik'80 · 12 sep 2010 17:29 (CEST)

Ik had vlug het artikel gelezen maar had dit niet direct geconcludeerd. Maar ik zag later dat er ook al tig pogingen is gedaan om het artikel te maken en zelfs een paar keer als ne was genomineerd. Michael 1988 12 sep 2010 17:39 (CEST)

Afbeeldingsbreedte[brontekst bewerken]

Beste Michael, ik heb de breedte aangepast van de afbeelding op Van Hool A309. Zie hier. Hopelijk vind je dit een goed idee en staat het ook mooi op andere lemma's. Getest in tien browsers/browserversies (IE, Netscape, Opera, Firefox, Safari, Flock en Google Chrome), maar nergens problemen ondervonden. Vriendelijke groet, --ErikvanB 15 sep 2010 05:12 (CEST)

Nee is goed. Bij alle andere (zie mijn lemmalijst) had ik standaard 22px gebruikt voor afbeeldinggrootte. M.u.v. bussen die twee kolommen hebben. Echter kom ik daarvan nog enkele afbeeldingen te kort, maar er is al een oproep gedaan. Michael 1988 15 sep 2010 09:27 (CEST)
Oké. Bedankt, Michael. Mvg, --ErikvanB 15 sep 2010 14:45 (CEST)

Verwijderingsnominatie ROC Eindhoven[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om ROC Eindhoven dat is genomineerd door Fred Lambert. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20100923 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 24 sep 2010 02:10 (CEST)

Hi Michael 1988,
bedankt voor het vertalen van Adventuredome en MGM Grand Adventures. Zou je bij het vertalen echter wel goed willen opletten op de zinsbouw? Deze is vaak erg krom geworden door de vertaling en bevat veel verkeerd gebruik van dat/die en dergelijke. Ook kun je de informatiebox niet 1 op 1 vertalen. Onze infobox is {{Infobox pretpark}}, meer informatie over de aanwezige velden vind je daar.
Groeten, JZ85overleg 27 sep 2010 09:08 (CEST)

Ik kwam op de infobox die ik gebruikte uit. Overigens probeerde ik het zoveel mogelijk in mijn eigen woorden neer te zetten. Vandaar dus die schijnbaar "onnodige woorden" (of kromme zinnen zoals jij ze noemt). Michael 1988 27 sep 2010 20:23 (CEST)

Hallo Michael 1988. Allereerst hartelijk dank voor je artikelen over diverse vloeren. Ik heb een vraag over de Bekistingsplaatvloer: de zin De paslengte is onbeperkt mits er voldoende dekking op de strengen ligt. begrijp ik niet goed. Wat wordt met name met paslengte, en ook strengen bedoeld? Of anders welke fabrikant of bouwkundige zegt met betrekking tot dat er wat meer over? M.v.g. Sonty 1 okt 2010 18:29 (CEST)

Wacht even, ik snap hem (duurde even voor het kwartje viel). Beschouw mijn vraag maar als vervallen. Groet Sonty 1 okt 2010 18:33 (CEST)
Ik moest het zelf ook even nakijken wat ook al weer strengen zijn dus heb het maar in het artikel vermeld. Michael 1988 1 okt 2010 19:31 (CEST)
Bedankt voor de foto overigens. Op de foto zijn ook kanaalplaatvloeren en losse wapeningsstaven te zien. Michael 1988 1 okt 2010 19:42 (CEST)

Schakelaar[brontekst bewerken]

Beste Michael 1988, ik heb zojuist je sokpopverzoek behandeld, zie de pagina, maar waarom staat er Schakelaar in de kop? Heeft het iets te maken met het geval van 24 september? groet Japiot 7 okt 2010 18:56 (CEST)

Zie commentaar op sokpoppagina. Michael 1988 8 okt 2010 10:13 (CEST)

Beste Michael 1988. Dank voor je reactie, ik heb de regels blijkbaar niet goed gelezen over hoe content te plaatsen. Ik heb dan ook begrip voor de opmerking. Echter ben ik zelf ook de auteur van de informatie die ik heb gekopieerd. Ik ben verantwoordelijk voor de content op de website www.hceemvallei.nl en wil onze vereniging ook graag op Wikipedia plaatsen. Is het alsnog mogelijk deze content te laten staan of is het nodig bestaande informatie die ik zelf heb geschreven alsnog aan te passen om zo in aanmerking te komen?

Met vriendelijke groet Bart – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Bhulst (overleg · bijdragen) 7 okt 2010 22:37 (CEST)

Beste Bart,
Daar kan ik helaas geen antwoord opgeven. Misschien dat ze dat bij de helpdesk wel kunnen. Zover ik weet moet de auteur van de oorspronkelijke via een mail aangeven dat hij de licentie verleend voor het vrijgeven van zijn of haar werk. Tenminste dit is zo het geval bij afbeeldingen. Je zult met deze vraag toch echt hulp gaan moeten zoeken bij de helpdesk. Deze nominatie is namelijk de eerste nominatie van mij waarbij sprake is van auteursrechtschending (copyvio). Ik hoop u hierbij voor voorlopig voldoende te hebben geïnformeerd. Overigens wilt u de volgende keer graag ondertekenen met vier tildes (~~~~) i.p.v. uw naam. Nou kon ik nog achterhalen wie de bewerking had gedaan maar in het vervolg kan dat misschien niet. Alvast bedankt.
Met vriendelijke groet.
Michael 1988 8 okt 2010 10:12 (CEST)

Van Hool newA360Hyb[brontekst bewerken]

Michael,

Alle newA360Hyb (hybride versie van de newA360) die door jou bij de exploitanten gezet zijn, zijn dat NIET. Het gaat om de newA360H, een gewone dieselversie maar met een verhoogd dak. De enige hybrides die besteld zijn, komen nog dit jaar, of begin volgend jaar in dienst bij De Lijn als reeks 5402-5445.

gr, Steve. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 91.182.167.60 (overleg · bijdragen) 11 okt 2010 21:23 (CEST)

Beste Steve,
Kun je mij de bron geven waar je deze info vandaan haalt.
M.v.g. Michael 1988 11 okt 2010 21:44 (CEST)
P.S. Is nu gewijzigd en wilt u volgende keer a.u.b. ondertekenen Michael 1988 11 okt 2010 22:38 (CEST)

Mijn bron dat ben ik zelf en m'n site : zone01 ;-) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 91.182.176.149 (overleg · bijdragen)

Nogmaals het bovenstaand verzoek om te ondertekenen. Dit is heel simpel, gewoon ~~~~ neerzetten - TBloeminkTBloemink overleg 12 okt 2010 19:47 (CEST)
Zelfde bron als wat ik gebruik alleen stond daar niet duidelijk wat de H was. Michael 1988 12 okt 2010 20:02 (CEST)

LS, volgens mijn bronnen is Elementenbouw een specifiek NL bouwsysteen van vlak na de oorlog, om snel eengezinswoningen en etagewoningen te kunnen bouwen. Het is/was ook bekend als Krabo en Simplex.
Door slechts één bron te volgen in jouw geval Joost de Vree wordt mi je lemma een beetje eenzijdig.
Verder vraag ik me af of unitbouw en elementenbouw hetzelfde zijn, graag wat bronnen aanvoeren. Groet Arend041 17 okt 2010 10:19 (CEST)

Unitbouw en elementenbouw is hetzelfde. Ik kon zo 1,2,3 geen andere bron vinden. Misschien dat [dit http://www.jansnel.com/jst/elementenbouw.php] u verder helpt, deze leverancier heeft allerlei producten wat onder elementenbouw valt. Michael 1988 17 okt 2010 18:15 (CEST)
LS, in elementenbouw noem je elementenbouw bouwen met elementen zoals prefab wanden en vloeren, en unitbouw gaat dan met staalprofielen volgens de docu genoemd, dus duidelijk heel wat anders. Jan Snel is niet erg duidelijk en mi ook geen goede bron om eea hier te onderbouwen. Groet Arend041 17 okt 2010 20:57 (CEST)
Aanvulling: het lijkt me goed eerst elementenbouw goed te definieeren, voordat je op de klank af allerlei andere zaken erbij sleept. Groet Arend041 17 okt 2010 21:02 (CEST)
Unitbouw is echt hetzelfde. Hierbij worden zoals het woord al zegt hele units geplaatst die opgebouwd zijn prefab elementen. Ooh overigens nogmaals even terugkomen op je enkele bron. Ik heb verschillende bronnen gebruikt en ze zeggen allemaal hetzelfde over de eerste zin. Maar goed ik duik wel weer in de boeken en ik kijk of ik nog wat dingen kan aanvullen en/of veranderen maar dat van de unitbouw verander ik hoe erg het ook klinkt niet. Hiervoor wil ik toch naar de links en onderstaande kopje doorverwijzen aangezien onderstaand kop ook deels over unitbouw of zoals jij het noemt staalprofielen bouwen (als ik even goed naar de zin kijkt). Misschien een handige tip. Ga eens een keer naar de bouwplaats en kijk dan naar de bouwketen die er staat en vraag hoe ze zijn opgebouwd. Grote keten zijn vaak opgebouwd uit meerdere units die samen een element vormt. Michael 1988 17 okt 2010 22:24 (CEST)
Ik weet het ik kom weer met een bron, of eigenlijk meer een tip, bel of mail anders dit bedrijf. Zij maken hele units en vraag anders aan hun of unitbouw hetzelfde is als elementenbouw of montagebouw of systeembouw (meerdere termen die ik nog in het Basisboek Bouwkunde vond) Michael 1988 17 okt 2010 23:58 (CEST)
LS, nog een enkele opmerking. Als je het over units hebt, bedoel je daarmee kant-en-klare 'gebouwtjes' die als keet oid worden gebruikt? Als dat zo is, ik ga er maar even vanuit, is dat totaal wat anders dan elementenbouw, daarmee worden casco's opgezet die nog verdere afwerking behoeven, zoals kozijnen, afwerkvloeren, wandafwerkingen etc. maw maak je omschrijvingen en definities duidelijk, zodat duidelijk wordt wat je bedoelt en er geen misverstanden kunnen optreden. Groet Arend041 18 okt 2010 00:01 (CEST)
Ja ik bedoelde kant-en-klare 'gebouwtjes' of zelfs delen van kant-en-klare 'gebouwtjes' en het zijn niet altijd keten. Dat het op de bouwplaats wel keten zijn is een andere zaak maar in woongebouwen en utiliteitsgebouwen worden ook units gebruikt. Overigens alles moet worden afgewerkt met afwerkvloeren en wandafwerkingen. Echter hoeft niet altijd kozijnen nog later geplaatst worden maar wel het glas. De installaties worden soms ook al ingeplaatst alleen moeten nog wel gekoppeld worden of, tenminste bij elektra, nog bedraad of aangesloten worden. Michael 1988 18 okt 2010 00:07 (CEST)
LS, de eerste regel van het lemma luidt: Elementenbouw, ook wel montagebouw, systeembouw of unitbouw genoemd, is het bouwen uit prefab bouwonderdelen zoals vloeren wanden en daken. Hierbij worden de elementen op de bouwplaats samengevoegd tot een geheel. en dat is toch iets anders dan unitbouw, daar worden de elementen nl niet op de bouwplaats samengevoegd, maar dat wordt in de werkplaats gedaan. Groet Arend041 18 okt 2010 00:15 (CEST)
Gast, volgens mij weet je niet wat units zijn. Dat zijn niet altijd van die enkele containers. Vaak worden meerdere units aan elkaar geoppeld en dat kan vaak niet in de werkplaats vanwege het transport. Zoek eerst maar eens op wat units zijn voordat je met zoiets komt. hier zijn enkele voorbeelden van units en als je het nog niet begrijpt, gebruik dan mijn tip door naar bedrijven te bellen of naar een bouwplaats te gaan. Sorry hoor maar je moet niet gaan denken dat je weet wat units zijn als je zojuist verkeerde conclusies gaf. Overigens even voor de duidelijkheid units zijn kant en klare gbeouwtjes of delen van gebouwtjes. Als je het gaat vergelijken met zeecontainers (weet het slechte voorbeeld maar zelfs zeecontainers worden als units op de bouwplaats gezet). Je haalt bij twee containers een wand uit en koppelt beide containers aan elkaar. Een container is hierbij een unit en aangezien twee containers in zijn geheel aan elkaar gekoppeld niet op de vrachtwagen kan en elke bouwplaats niet aan een haven ligt worden de conatianers dus los vervoerd. Dit gebeurt dus ook bij andere units. Dat is elementenbouw. In de fabriek iets bouwen en desnoods als een soort van container (unit) in elkaar zetten en dan op de bouwplaats aan andere elementen of containers (units) monteren. Is het nu duidelijk? Michael 1988 18 okt 2010 01:58 (CEST)

:::::LS, ik ben geen gast hier, maar een medewerker aan Wikipedia net zo als jij dat bent.

Ik reageer op wat je schrijft en dat klopt niet met elkaar, kijk ook eens naar de animatie die bij het lemma staat, daar wordt een kompleet woonhuis gebouwd van prefab elementen, zoals vloeren, wanden etc, toch heel wat anders dan een unit.
Sites van producenten gelden voor Wikipedia niet als bron, dat moge duidelijk zijn.
nog een tip:
bronvermelding
Groet Arend041 18 okt 2010 10:29 (CEST)laat maar zitten Arend041 18 okt 2010 10:53 (CEST)
Oke medewikipediaan (zo beter?), ik zeg het nog een keer een unit is een prefab element. Die afbeelding is maar een voorbeeld. Aangezien er geen duidelijke bronnen zijn van andere websites behalve die van fabrikanten moet ik wel verwijzen naar fabrikanten. Overigens wordt dat wel vaker gedaan zoals bij bussen en andere producten. Een voorbeeld is dit artikel of dit artikel. Michael 1988 18 okt 2010 11:25 (CEST)

Dag. Kun je eens hier naar kijken. M.v.g. Sonty 17 okt 2010 15:30 (CEST)

Bij Staalskeletbouwelementen gaat het vaak om dunne profielen die in de wanden of in gehele units word gebruikt. Het heeft dezelfde principe als prefab HSB-elementen. Bij unitbouw worden hele units vaak opgebouwd uit stale profielen. Misschien dat deze of deze bron u verder kan helpen. Overigens dat feitstukje haal ik eruit. Michael 1988 17 okt 2010 18:19 (CEST)
Ik heb de indruk (maar ik kan me vergissen) dat staalskeletbouw meer met H-profielen e.d. gebeurd waarmee het zelfstandig dragend skelet ontstaat. Daarentegen staalframebouw weer meer met dunwandige staalprofielen verwerkt in panelen, zie ook dit. Hoe dan ook: www.jansnel.com zegt niets over staalskeletbouw. Dingemans noemt hier hun Starframe als staalskeletbouw, waarbij ze dit soort zeer dunwandige staalprofielen gebruiken. Sonty 17 okt 2010 18:57 (CEST)
Staalskeletbouw is, tenminste dat werd tegen mij gezegd op de opleiding, niet alleen maar met zware H-, I- en andere staalprofielen, maar daar valt ook U-, C- en andere aluminiumprofielen onder. Maar goed ik defineer het om naar staalframebouw. Overigens wordt valt dit wel onder elementbouw omdat zoals reeds in het artikel staat vermeld er stalen frames prefab worden gemaakt voor wanden en vloeren. Dit stuk staat niet in het artikel maar dit wordt vaak tussen zwaardere stalen profielen geplaatst en heeft hetzelfde principe als prefab hsb (Noorse pui) elementen. Helaas heb ik geen duidelijke tekening om het meer te verduidelijken, maar wel een aantal afbeeldingen namelijk: deze en deze (excuses voor het kleine formaat). Michael 1988 17 okt 2010 22:25 (CEST)

Hallo Michael, Ik zag dat je op enkele pagina's het Sjabloon:nocat plaatste. Dat is op zich prima, ik merkte alleen dat je de parameters van het sjabloon verkeerd invulde. Het is niet verplicht om de datum in te vullen (een bot voegt die datum dagelijks toe), maar als je een datum invult, zou je er dan voor willen zorgen dat je de parameters van het sjabloon goed invult? De enige manier dat ze goed ingevuld wordt is door {{Nocat||2010|10|18}} -> Dit houdt in dat er na {{Nocat twee keer een verticaal streepje volgt (een pipe), daarna het jaartal, daarna de maand in twee cijfers, daarna de dag in twee cijfers en afgesloten door twee gekrulde haken. Andere manieren werken niet en geven foutmeldingen af die andere gebruikers weer moeten corrigeren. Ik kwam het o.a. tegen met [1]. Dus mijn vraag is of je de datum op een goede manier zou willen toevoegen (zoals dat identiek is aan alle sjablonen met datum-invoer) of dit achterwege kan laten zodat het corrigeren ervan niet hoeft. Alvast bedankt! Groetjes - Romaine (overleg) 18 okt 2010 02:48 (CEST)

Beste Romaine, ik heb hier als je goed kijkt een wijziging van Otto.b ongedaan gemaakt aangezien hij vandalisme pleegde. Je zult echter Taketa erop moeten aanspreken en niet mij omdat hij of zij die sjabloon toevoegde. Ook vond ik het raar dat jouw Bot de nocat niet zelf toevoegde of al eerder corrigeerde zoals hij al deed bij de verwijderingssjabloon, maar dat kan aan mij liggen. Overigens voeg ik nooit het sjabloon {{nocat}} toe aan artikelen. Ik hoop je hierbij voldoende te hebben geïnformeerd. M.v.g. Michael 1988 18 okt 2010 08:29 (CEST)
Sorry, Je hebt helemaal gelijk, ik heb verkeerd gekeken. Normaal gesproken voegt mijn bot geen nocat-sjabloon toe. Dat doet een andere bot, met datuminvoer. Groetjes - Romaine (overleg) 20 okt 2010 00:25 (CEST)
Het is je vergeven. Maar ik stond echt raar op te kijken van jouw bericht. Maar oke foutjes kunnen gebeuren. Overigens had ik zelf ook beter moeten opletten. Michael 1988 20 okt 2010 12:17 (CEST)

Verwijderingsnominatie Anita Nederlof[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Anita Nederlof dat is genomineerd door Taketa. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20101023 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 24 okt 2010 02:06 (CEST)

Internationale Scheepvaart Federatie[brontekst bewerken]

Geachte,

Ik heb mijn artikel aangepast. De rare opbouw is in mijn ogen verdwenen en voorts is de tekst fors uitgebreid. Ik heb dit ook op de verwijderpagina vermeld maar kreeg geen respons meer. Zou U het eventueel nog eens willen nakijken zodat ik eventuele zaken nog kan aanpassen vooraleer het verwijderd wordt.

Met vriendelijke groeten, --Tarbaqan 26 okt 2010 18:14 (CEST)

Wat ik nog raar vind is de tabel met de zetels. Je kunt het beter omzetten naar alfabetische volgorde en het aantal zetels dat dat land heeft. Heel het kopje werkterrein kan verbeterd worden met wikilinks. Overigens de organisaties in de eerste opsomming hebben volgens mij ook een nederlandse benaming. Zet die er neer i.p.v. de engelstalige met een wikilink naar het artikel over die organisatie (mag ook een dode link zijn als er nog geen artikel van bestaat). Michael 1988 26 okt 2010 22:09 (CEST)
Ik heb nergens teruggevonden hoeveel zetels elk land heeft, dus heb ik mijn zin aangepast. De lijst staat toch alfabetisch ? De links zijn aangepast. --Tarbaqan 27 okt 2010 16:13 (CEST)
Uhm ik noem dat niet alfabetisch maar eerder een puinhoop. Ik zet het zelf wel onder elkaar. Overigens de tabel alleen terugzetten met het aantal zetels dat die land heeft. Welke Korea heeft trouwens een zetel, noord of zuid? Michael 1988 27 okt 2010 18:53 (CEST)
Bedankt voor de gedane moeite ! Het is Zuid - Korea maar u had het blijkbaar zelf gevonden.--Tarbaqan 27 okt 2010 22:35 (CEST)

Schijngevel[brontekst bewerken]

Hey Michael 1988, ik heb schijngevel een {{weg}}-nominatie gegeven. Wanneer een artikel niet direct wegmoet, bijvoorbeeld vanwege geschonden privacy of pure onzinnigheid dan plak je zo'n sjabloon erop, liefst met motivering erbij. En dan nog even op de lijst de reden vermelden waarom het artikel wegmoet, of sterk verbeterd moet worden, dat kan ook. Vat de kritiek die je kreeg bij schijngevel niet verkeerd op, hopelijk heb je in het algemeen ook iets aan wat Arend en ik schreven. Succes en groeten, Leodb 27 okt 2010 22:40 (CEST)

Bericht kwam laat, artikel staat al bij nuweg met de tekst dat ik een paar "koppige" personen niet kon overtuigen. Michael 1988 27 okt 2010 22:44 (CEST)
Hoi Michael, artikel is inderdaad een {{weg}} nominatie. Nuweg alleen in geval van privacyschending oid. Aanvraag van auteur gaat niet op, aangezien "vrijgegeven blijft vrijgegeven" is. Als je vragen hebt hoor ik het wel. Met vriendelijke groet, Freaky Fries (Overleg) 27 okt 2010 22:56 (CEST)

ik ben niet koppig in dit geval, maar in verwarring. Zie mijn commentaar op de verwijderlijst. Eddy Landzaat 28 okt 2010 11:09 (CEST)

Ik suggereerde niet naar jou, maar naar Leodb en Arend041. Michael 1988 28 okt 2010 22:15 (CEST)

Verwijderingsnominatie Schijngevel[brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Schijngevel dat is genomineerd door Leodb. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20101027 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot 28 okt 2010 02:03 (CEST)

Geachte heer ik was een beetje aan het neuzen. De heer Beker is wel degelijk een schrijver. Zijn boeken zijn o.a. te koop bij Bol.com en Managementboek. Ik begrijp de term propaganda en promotie niet helemaal? Ik heb het stuk net zelf iets aangepast aangezien bepaalde feiten in mijn optiek beter konden. Met vriendelijke groet R. Voordes – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.163.176.151 (overleg · bijdragen) 28 okt 2010 09:24

Beste Michael 1988, misschien kan dit overleg op mijn overlegpagina hier van pas komen. ;) Vriendelijke groet, Mathonius 28 okt 2010 13:45 (CEST)
Uhum, dat hij een schrijver is weet ik al van vele personen. Dat de pagina promo is is een heel ander verhaal. Het is/was i.i.g. niet neutraal geschreven net zoals een eerder opgezet artikel. Michael 1988 28 okt 2010 22:04 (CEST)

Waarschuwen[brontekst bewerken]

Dag Michael 1988, ik zag je opmerkingen op de lijst en op de OP van betreffende gebruiker die verwijderingssjablonen weghaalde. Een officiële waarschuwing kan je uitdelen met een ws sjabloon, maar dan wel na herhaald gedrag. Eerst er op aanspreken heeft de voorkeur. mvg Agora 30 okt 2010 19:44 (CEST)

Dat heb ik ook ongeveer gedaan. Maar ik zei al dat ik niet officieel kan gaan waarschuwen maar nu weet ik hoe het moet. Michael 1988 30 okt 2010 20:26 (CEST)

Instore Broadcast[brontekst bewerken]

Beste Michael,

Je hebt gisteren de pagina over Instore Broadcast op de verwijderlijst geplaatst, met als reden "NE/reclame - Twijfel E-waarde al dan niet promo". Kun je aangeven wat er toegevoegd of verwijderd zou kunnen worden om het artikel meer E-waarde te geven en/of het promo gehalte te verminderen? Ik heb het artikel geschreven omdat ik iemand ken die daar werkt en het me wel interessant genoeg leek om er een wiki pagina aan te wijden. De bedoeling was om een puur informatief artikel te schrijven, maar dat is schijnbaar niet helemaal gelukt.

Mvg. Mariska W 2 nov 2010 21:25 (CET)

Heel simpel. Het is een enkele winkel en geen keten. Ik weet het niet helemaal zeker maar volgens mij is dat NE en kan ook nog gezien worden als promo. Volgens Wikipedia:Relevantie#Ondernemingen is dit bedrijf niet relevant voor wikipedia. Michael 1988 2 nov 2010 21:30 (CET)
Binnen de markt in Nederland is het bedrijf echter een van de grootste spelers. Het concept waarbij broadcast technieken worden gebruikt om narrowcasting oplossingen te bieden is voor zover ik weet uniek in de branche. De combinatie van de hardware decoders met online software en service is tevens redelijk uniek. Mariska W 2 nov 2010 22:22 (CET)
En toch lijkt het mij NE. Maar ik laat de gemeenschap beslissen. Verdere commentaar tegen de nominatie kun je zetten op de betreffende verwijderingslijst. Michael 1988 2 nov 2010 22:34 (CET)
Prima, bedankt voor je reacties. Mariska W 2 nov 2010 22:41 (CET)

maar de pagina's van nike etc. mogenwel.... maar omdat ik een beginnend onderzoeks bureau ben... en google dus nog niet veel links heeft... mag ik dus nog geen wiki aanmaken over mijn organisatie?? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Muforce (overleg · bijdragen) 6 nov 2010 19:12

Dat mag wel maar het moet niet teveel reiken naar reclame en aangezien het een beginnend bureau is, is het zeker niet encyclopedisch. Overigens ben ik niet de enige die die mening deelt. De artikel is vandaag al 2x verwijderd en allebei met de reden reclame door twee verschillende personen en een vierde vond het ook al reclame. Misschien kunt u beter de conventies en de regels door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien en misschien ook deze pagina om te zien wat wel en wat niet relevant is op wikipedia. Overigens wilt u de volgende keer of reageren op de verwijderlijst of reageren op uw overlegpagina over dit. En als u hier al reageerd vermeldt er dan wel bij om welk artikel het gaat. Nou kon ik nog aan de hand van uw naam achterhalen om welk artikel het ging maar de volgende keer kan dat misschien niet. Michael 1988 6 nov 2010 19:16 (CET) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Beste Michael, Je hebt de pagina over Ben Berns op de verwijderlijst gezet. Deze is nu verbeterd, en ik vind dat hij nu van de verwijderlijst kan. Afbeeldingen van schilderijen kunnen om auteursrechtelijke redenen de eerste vijftig jaar(?) niet opgenomen worden. Wel kun je met google een aantal sites van galleries vinden die werk van hem hebben. Je krijgt een beetje een beeld van het leven dat hij geleden heeft, en het is alles wat er over hem te vinden is. Veel meer dan dit wordt het niet voorlopig niet. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Daniels (overleg · bijdragen) 21:53 (CET)

Ik zag al dat er wat bij is gevoegd. Alleen laat ik het toch nog over aan de gemeenschap aangezien niemand erop heeft gereageerd tot nu toe. Michael 1988 6 nov 2010 22:14 (CET) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Artikel verwijderen[brontekst bewerken]

Excuses maar ik was volop bezig... en bewaarde reeds voor de zekerheid. Dan verwijderd worden...???– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Platero (overleg · bijdragen) 8 nov 2010 02:16 (CET)

Oke? Ik behoud de nominatie alsnog, omdat ik niet zeker weet of die persoon ook wel encyclopedie-waardig is. Maar u hebt 2 weken de tijd om het tegendeel te tonen. Dus waarom doet u er moeilijk over? Overigens wilt u aub de volgende keer aangeven om welk artikel het gaat. Ik heb zojuist 3 artikelen genomineerd en kan niet altijd weten (net zoals bij twee koppen hier boven) om welk artikel het gaat en wilt u aub ook ondertekenen. Zo kan ik de gebruiker ook makkelijker achterhalen. Michael 1988 8 nov 2010 02:21 (CET)
Ik heb inmiddels jouw wiu-sjabloon vervangen door een meebezig-sjabloon. Het nomineren van een artikel al na 7 minuten is belachelijk. Geef iemand even de kans wat te schrijven. Om dat bij een nieuweling te doen is helemaal bar. Houdt daar in het vervolg even rekening mee. Eddy Landzaat 8 nov 2010 02:26 (CET)
Zie mijn reactie op jouw overlegpagina. Michael 1988 8 nov 2010 02:29 (CET)
Ik heb er maar even bij gezet dat zij actrice en schepen is. Gevonden na een langdurige zoektocht op Google van amper twee minuten. Eddy Landzaat 8 nov 2010 03:08 (CET)
Kijk verder Eddy, dan zie je dat ze enkele gastrollen heeft gespeeld. Dat van Schepen (oftewel plaatselijke bestuurder) maakt haar ook nog niet E. Dit had ik overigens ook al gevonden. Jouw zoektocht duurde 2 minuten? Nou dan kwam je niet verder dan IMDB en Google dus. Als je verder keek zag je wat voor rollen ze had. Michael 1988 8 nov 2010 03:14 (CET)

Doe mij een plezier en laat Platero even alleen aan het artikel werken. Dit gedoe van jou is zeer demotiverend. Geef hem een kans. Hij moet aantonen dat zij E-waardig is. Het is niet jouw taak aan te tonen dat zij NE is op dit moment. Laat hem minstens het artikel afmaken. Eddy Landzaat 8 nov 2010 19:29 (CET)

Prima, maar aangezien ik van een aantal kanten hoor dat (met de huidige info) ze wel E is zal ik toch het tegendeel gaan bewijzen. Michael 1988 8 nov 2010 19:33 (CET)


Michael, het artikel schijngevel is behouden. Via de chat werd mij door de dienstdoende mods gesuggereerd dat we het qua stijl wijzigen in: een schijngevel is een term, die voor A, B en C wordt gebruikt. Dan ben je van het probleem af dat het een divers begrip is en staat ook vermeld dat het geen enkelvoudig bouwkundig begrip is. Vraagje, waar heb je dat van de St Paul's Cathedral vandaan? Je plaatste die kerk ooit als eerste in het artikel en dit bouwwerk staat er nu nog steeds in vermeld, maar waarom de schijn van die extra verdieping eigenlijk is gemaakt zou ik wel willen lezen ergens. Mvg, Leodb 11 nov 2010 00:50 (CET)

Dat had ik nog in mijn hoofd van een documentaire op National Geographic + ik heb er ooit voor mijn opleiding een presentatie over gedaan. Hier heb je een afbeelding waar je de schijngevel kunt zien (mits het duidelijk is). Ik kan helaas geen link vinden die het bevestigd want daar was ik al eerder naar op zoek. Michael 1988 11 nov 2010 07:00 (CET)
Je bedoelt dus dat de gevel iets hoger komt dan het dak als het hogere en lagere dak als ik het goed begrijp? En, werd er vermeld wat het doel was van deze oplossing? Onze bron dat de uitdrukking schijngevel wordt gebruikt voor de St Pauls wordt daarmee een vertaler van een documentaire, dat is niet zo goed. Bij google vind je geen hits op schijngevel en st Pauls, dat is nog minder. We moeten iets meer weten over die St Pauls denk ik. Leodb 11 nov 2010 13:59 (CET)
NB Klopt de bewering onder het bovenste plaatje volgens jou? Wordt er bij de St Pauls dus gebruik gemaakt van twee soorten schijngevel in één gebouw?
Nee één schijngevel. Die werd geplaatst omdat de architect (Christopher Wren) niet wou hebben dat de constructie van buitenaf te zien was. Ik weet het niet meer precies, maar het heeft iig met de constructie en de voorgaande ontwerpen van Wren te maken. De schijngevel bij de Saint Paul verbergt als het ware de luchtbogen die op het dak aanwezig zijn. Hier zie je boven de daken aan de zijkant iets duidelijker de schijngevel. Helaas kan ik geen foto vinden waarbij je de luchtbogen kunt zien. Maar die zijn er wel. Echter is dit artikel niet alleen daar op gebasseerd. Het is maar een voorbeeld. Overigens als je op Google Maps gaat kijken kun je de luchtbogen (wel een beetje vaag) zien. Als je op google maps kijkt zie je tussen de koepel en de lagere dakdeel en tussen de koepel en de achtergevel op de foto wat dikkere grijze lijnen (niet zwarte lijnen) die van de gevel met het schuine dak tot halverwege het platte dak lopen. Dat zijn de luchtbogen. Maar zoals ik meldde wou de architect niet hebben dat je dat vanaf het straatbeeld kunt zien. Michael 1988 11 nov 2010 17:41 (CET)

Johan van Uffelen[brontekst bewerken]

Beste Michael,

Het is mij niet duidelijk waarom je de pagina Johan van Uffelen hebt voorgedragen voor verwijdering. volgens de regels verdienen beroepsbeoefenaars uit de wereld van de journalistiek en media wel vermelding, als er over hen wordt geschreven of als zij boeken hebben gepubliceerd. In dit geval is dat beslist zo, Google maar eens op naam. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Crowdsourcer100 (overleg · bijdragen) 12 nov 2010 14:06 (CET)

Ik heb twijfels over de E-waarde, dit omdat journalisten aan enkele voorwaarden moeten voldoen om op wikipedia een artikel te krijgen. Ik zeg niet direct dat het NE is maar dat ik er wel mijn twijfels over heb. Als blijkt dat deze persoon wel E-waardig is dan blijft het artikel bestaan. Michael 1988 12 nov 2010 14:12 (CET) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Nieuw artikel jouw bijdrage bedankt[brontekst bewerken]

Hoi Michael,

Zelf (medewerkercampagne) heb ik een artikel geschreven over de afa fryslan actie groep, die jij hebt bewerkt mijn dank hiervoor alvast.

Ik ben aan het expiriementeren hoe wikipedia werkt misschien kan jij me wat tips geven. Zo heb ik bijvoorbeeld een logo die ik wil toevoegen aan het artikel hoe doe ik dat??

Mijn laatste vraag is: hoe kan ik een hokje plaatsen met links van onderwerpen die beschreven staan in het artikel zodat mensen op de link (in het hokje) kunnen klikken en meteen bij het gewenste onderwerp zijn.

kopje opmerkingen: Ook heeft iemand(misschien jij wel) mijn artikel op de verwijder lijst gezet wat misschien wel een beetje snel geconcludeerd is aangezien het artikel nog lang niet af is,ik hoop daarom ook dat het artikel van die lijst wordt afgehaald.

Alvast enorm bedankt voor je medewerking Michael

Namens AFA Fryslan, Peter – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Medewerkercampagne (overleg · bijdragen) 12 nov 2010 15:43 (CET)

Ik heb het artikel op de verwijderlijst gezet omdat het neigt naar NE. Echter als het ook teveel reclame inkomt is het ook niet wiki-waardig. Het logo kun je trouwens hier uploaden. Echter moet je wel via permissions-nlwikimedia.org toestemming geven dat de afbeelding gebruikt mag worden op wikipedia. Kijk trouwens of de afbeelding niet al is geupload voordat je de afbeelding upload. Overigens voor wikilinks naar een aantal onderwerpen kun je dit doen [[voorbeeld]]. Kleine toevoeging. Ik had alleen maar een verwijderingssjabloon geplaatst. Voor de rest heb ik niets aan het artikel gedaan. Misschien moet u beter kijken in de geschiedenis van het artikel. Michael 1988 12 nov 2010 16:21 (CET) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

CMS Webdesign: Joomla en Drupal[brontekst bewerken]

Geachte Michael,

Ik ben verbaasd dat u mijn artikel over CMS als een reclame artikel beschouwd.

Het was mijn bedoeling het artikel dermate op te stellen dat het toegankelijk is voor elke lezer, zonder daarbij in een hoop technische jargons te vallen.

Bovendien zijn de producten Joomla en Drupal gratis. Iedereen kan ze gebruiken.http://www.joomla.org/. Ze dragen er toe bij dat kleine ondernemingen ook een plaats krijgen op het internet, zonder daarbij duizenden euro's neer te tellen.

Meer nog, het gaat hem niet om de producten als dus danig maar over het feit dat hier een ganse community rond bestaat met tientallen forums en vrijwilligers.

Ik laat het dan ook aan uw oordeel over om deze tekst al dan niet aan wikepedia toe te voegen.

Toegegeven... ik heb weinig talent als schrijver...

Mvg – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door StevenMotmans (overleg · bijdragen) 12 nov 2010 17:14 (CET)

Beste Steven,
Met reclame bedoelde ik dat dit artikel niet echt neutraal is opgesteld. Net zoals uw reactie. U moet het artikel niet gaan schrijven vanuit het oogpunt van het bedrijf maar vanuit de consument. Dus een omschrijving van het product zonder het te proberen te verkopen. Echter laat ik de laatste oordeel over aan de gemeenschap. P.s. Wilt u in het vervolg aub ondertekenen met vier tildes {~~~~)
Ik hoop u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd.
M.v.g. Michael 1988 12 nov 2010 17:20 (CET) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Gisteren heeft u mijn artikel direct verwijdert -en ik geef u volkomen gelijk- maar heeft u enkel naar de lay-out gekeken of heeft u het ook gelezen?

mario16 – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 94.225.189.7 (overleg · bijdragen) 13 nov 2010 11:28

Beste Mario16. Ik antwoord even voor Michael 1988, aangezien ik het artikel verwijderd heb. De reden voor verwijdering was, naast het feit dat het artikel was leeggehaald, voornamelijk dat het onderwerp niet-encyclopedisch is. Bovendien was het ook op een niet-encyclopedische manier geschreven en het lijkt letterlijk overgenomen te zijn van een andere website. Leest u anders eens de conventies door, dan weet u hoe een artikel er uit moet (komen te) zien. Met vriendelijke groet, Trijnsteloverleg 13 nov 2010 15:19 (CET)
Beste Trijnstel, bedankt voor het antwoord.
Bester Mario16, Mij leek de tekst onzin en niet encyclopedisch. Vandaar de nominatie en ik had een deel van het tekst gelezen en ik zag al aan de opbouw en dat deel dat ik had gelezen dat het niet encyclopedisch was. Michael 1988 13 nov 2010 17:07 (CET) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Rietveldse Toren[brontekst bewerken]

Goedendag,

Ik wil de pagina over de Rietveldse toren in overleg met de huidige eigenaar gaan opzetten. De tekst op de pagina stond er uitsluitend als test (stond er ook bij) om te kijken hoe e.e.a werkt. We gaan vandaag beginnen met de opbouw van de pagina.

Groeten,

Remco

RemcoS 14 nov 2010 14:32 (CET)

Beste Remco,
Het is niet de bedoeling om een tekst te kopieren van een andere website. Ook heeft het weinig zin om het artikel leeg te halen. In ieder geval succes met het aanvullen van het artikel.
M.v.g. Michael 1988 14 nov 2010 16:08 (CET)


RemcoS 15 nov 2010 16:32 (CET)

Ik ben vandaag weer begonnen met de pagina. Volgens mij kan ik de sjablonen over het copyright en verbetreing verwijderen volgens de regels ? We zijn druk bezig met aanvullen. dus ik laat de sjabloon dat we er mee bezig zijn staan.

groeten,

Remco RemcoS 15 nov 2010 16:32 (CET)

Normaal gesproken doet de persoon die het artikel heeft genomineerd verwijderen. Als dit toch gebeurt moet daar toestemming van de nominator zijn en ik geef nog geen toestemming. Dus als het is verwijderd wordt dat als vandalisme gezien, wat bij herhaling een blokkering tot gevolg kan hebben. Michael 1988 15 nov 2010 17:30 (CET)

Michel

Ooh jee dat had ik niet begrepen, ik dacht dat er stond dat je het moest aangeven op deze pagina. Wellicht zou je de pagina kunnen bekijken zoals je kunt zien zijn we er hard mee bezig. mocht het niet voldoende zijn dan kun je altijd de sjabloon weer terug plaatsen.

Groet,

Remco

RemcoS 15 nov 2010 17:40 (CET)

Auteursrechtenschending is eruit en het ziet er een stuk beter uit. Aanvulling is natuurlijk wel welkom maar het artikel ziet er beter uit dan de eerste versie. Michael 1988 15 nov 2010 18:08 (CET)

De aanvullingen komen er nog aan. Zoals gezegd werk ik samen met de eigenaar van de toren op dit moment. We zullen dus nog een aantal foto's en meer info plaatsen dezer dagen. Het gaat een mooie pagina worden.

Groeten,

Remco RemcoS 15 nov 2010 19:43 (CET)

Dat had ik al kunnen lezen. Michael 1988 15 nov 2010 20:15 (CET)

Suzanne Buis[brontekst bewerken]

Hai Michael,

via Google melding zag ik een paar weken geleden voorbij komen dat mijn naam was opgenomen op Wikipedia. Ik ging nu even kijken en zag dat de informatie weer verwijderd is, wegens onvoldoende info. Ik vroeg me toen al af (toen ik het hoorde) of ik het zou aanvullen, maar da's niet cool hè? ;-)

Afijn, mocht je het nog willen aanvullen, ik heb geen idee hoe dat werkt, maar bij deze wat meer info:

Suzanne Buis, biografie

Suzanne Buis is schrijver, bedenker en gedachtenschenker. Sinds 2001 houdt ze zich als freelancer bezig met het schrijven en vertalen van boeken, columns en het bedenken en uitvoeren van websites voor volwassenen en kinderen (7-12 jaar).

Publicaties Inmiddels heeft Suzanne aan ruim 50 boekpublicaties meegewerkt, van smoothies receptenboek tot yogaboek, van managementboek tot filmboek van de Kameleon II. Vooral bij Uitgeverij Kluitman Alkmaar BV zijn vele boeken verschenen die Suzanne heeft geschreven, herschreven of vertaald.

Successerie De populaire, bestaande serie over Floortje Bellefleur (doelgroep: meiden van 8-12 jaar) heeft ze in 2001 herschreven en sindsdien schrijft ze er nieuwe delen voor. Van deze zes delen (deel zeven verschijnt in juni) worden jaarlijks zo'n 3000 exemplaren verkocht; ze zijn allemaal drie of vier keer herdrukt. De door haar herschreven serie de Glitterclub van Caroline Plaisted en de vertaling van de serie over Deltora, van Emily Rodda hebben ook veel lezers.

Websites Twee websites die door Suzanne zijn ontwikkeld en geproduceerd: www.alleenmaarzwanger.nl, begin 2009 overgedragen aan Care for Women; www.lekkerslim.nl voor hoogbegaafde kinderen. Uiteraard heeft ze ook www.suzannebuis.nl opgezet; de vormgeving is gedaan door grafisch ontwerper Rianne van Duin, maker van onder andere het inovatieve interactieve prentenboek Jouw Avontuur (zie www.jouwavontuur.nl) waarvoor ze prijzen heeft gewonnen.

Columnist Suzanne schrijft ook graag webteksten en heeft als columnist gewerkt voor diverse websites, met verschillende doelgroepen: datingsite OneHello (in die tijd de grootste, inmiddels opgegaan in Relatieplanet) en vitaal.nl voor actieve 50plussers. Verder verschenen teksten op blogpagina's van onder meer de Volkskrant.

Netwerker Op Hyves, Twitter en LinkedIn is Suzanne actief met het werven van een 'tribe' of achterban: vaste, enthousiaste lezers die graag reageren en haar werk promoten bij vrienden. Veel van de aandeelhouders van Suzanne's bundel 'Ik date maar wat' op TenPages.com kwamen via deze profielsites.

Ik date maar wat op TenPages Gezien het succes van 'Ik date maar wat' op TenPages is Suzanne op zoek naar een uitgever die zowel deze bundel als haar psychologische thriller zou willen uitgeven, en die graag meedenkt over de projecten waar Suzanne nu op broedt.

Persoonlijk Suzanne Buis werd op 1 juli 1973 geboren in Alkmaar. Ze groeide op aan de Noord-Hollandse kust en langs de Vecht (Utrecht). Ze studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en Communicatiewetenschap aan de UvA. Daarna ging ze op reis en had verschillende baantjes. Ze was bijvoorbeeld redacteur/journalist en ze maakte muurschilderingen. Sinds juni 2005 is Suzanne moeder van een dochter.

Vriendelijke groeten, 217.123.20.31 17 nov 2010 17:50 (CET) Suzanne Buis

U kon zelf ook het artikel aanmaken, echter vraag ik me af of u nu nog wel encyclopedisch (wiki-waardig) genoeg bent omdat u schrijft dat u freelancer bent en zover ik me kan herinner is dat niet relevant/encyclopedisch. Maar dat laat ik aan de gemeenschap over. Michael 1988 17 nov 2010 23:22 (CET)
Michael, op de site van Kluitman zie je de boeken die Buis schreef/vertaalde/bewerkte, dit is voldoende om als schrijfster encyclopediewaardig te zijn, linkje. Lees wp:rel nog eens zou ik zeggen, want je argument van freelancer klopt niet. Dit artikel, Kees Beekmans laat zien hoe binnen wiki een artikel over een schrijver eruit kan zien. Mvg, Leodb 20 nov 2010 00:57 (CET)
Nou er staat journalisten en schrijvers die gewoon hun werk doen zijn niet relevant. Er moet opgepast worden met freelancers (ook onder niet relevant) die hun werk mogelijk kunnen promoten. Ik heb daar al eerder een paar keer naar gekeken omtrent een ander artikel, weet alleen zo de titel even niet meer. Maar dat even terzijde, de persoon die eerder reageerde kan ook zelf een artikel plaatsen. Michael 1988 20 nov 2010 02:26 (CET)

Dag. Is het een idee deze twee artikelen samen te voegen? Sonty 20 nov 2010 20:55 (CET)

Dat kan, maar het zijn twee verschillende begrippen zoals je in allebei de artikelen kunt lezen. Michael 1988 20 nov 2010 21:02 (CET)
Het verschil is wel erg subtiel, mij lijkt samenvoegen hier een te verdedigen optie. De Wikischim 20 nov 2010 21:34 (CET)
Ok, maar welke titel, als het wordt samengevoegd, moet behouden worden? Michael 1988 20 nov 2010 21:38 (CET)

Taanderij kun je even uitleggen "een rare artikel '

mvg

Tony – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Zwarte handen (overleg · bijdragen) 23 nov 2010 23.57

De opbouw zit raar in elkaar, zinnen die raar lopen, geen wikilinks. Maar dat is niet het enige probleem in het artikel, er staan woordenboekdefinities in, het bevat auteursrechtenschending en er zit promo in voor de bedrijven in het krantenartikel. Al met al heel wat redenen om het eigenlijk te nomineren voor een directe verwijdering. Maar omdat je een nieuwe gebruiker bent heb je van mij 2 weken de tijd gekregen om het artikel te herschrijven. Zie voor meer info mijn commentaar op jouw overlegpagina. Michael 1988 24 nov 2010 00:03 (CET) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

Overleg gebruiker:Tranquilian[brontekst bewerken]

Hoi. Ik zag dat je op Overleg gebruiker:Tranquilian de opmaak aanpaste. Dat is in principe niet de bedoeling. Als je het doet, geef dat dan ook duidelijk aan in de overlegbijdrage, bijvoorbeeld "ik heb dit even voor je aangepast". Zeker als je een gebruiker aanspreekt op knoeien in andermans commentaar is het van belang daar zorgvuldig mee om te gaan. Groet. — Zanaq (?) 26 nov 2010 11:48 (CET)

Ik heb dat ook aangegeven. Welliswaar iets later dan de eerste bewerking, maar het is aangegeven. En anders doe ik dat nu nog een keer op zijn OP. Michael 1988 26 nov 2010 11:56 (CET)
Je hebt een tip gegeven, dat is iets anders dan expliciet aangeven dat je het wijzigt... 😉 Groetjes. — Zanaq (?) 26 nov 2010 12:00 (CET)
Staat nu wel aangegeven met commentaar waarom ik het wijzigde en met als hij het er niet mee eens is alsnog kan wijzigen. Michael 1988 26 nov 2010 12:02 (CET)
Ik zie het, das naar mijn mening goed zo. moest? nou, ik raad het sterk aan.... Groetjes. — Zanaq (?) 26 nov 2010 12:04 (CET)
Ik raad het sterk aan kan ook. Het is iig. een stuk overzichtelijker en nu lijkt het niet alsof het ineens over een andere (sub)onderwerp gaat. Michael 1988 26 nov 2010 12:21 (CET)

Syntus Gelderland[brontekst bewerken]

Hoi, ik heb je artikel Syntus Gelderland ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd, hier, sorry. Groetjes. — Zanaq (?) 13 dec 2010 13:08 (CET)

Geeft niets, het is jouw mening. Ik was overigens nog niet helemaal klaar met het artikel, maar had alvast een eerste opzet gemaakt en zojuist aangevuld. Michael 1988 13 dec 2010 19:50 (CET)
Heb de nominatie inmiddels weer ingetrokken, maar heb toch wat op de overlegpagina gezet. Groet. — Zanaq (?) 13 dec 2010 21:09 (CET)
Dat had ik al gelezen, maar begrijp jouw standpunt nu niet. Michael 1988 13 dec 2010 21:48 (CET)

Bjelka & Streka[brontekst bewerken]

Beste Michael 1988, frustratie is niet de beste reden om artikels te kwalificeren voor verwijdering. Om je te plagen heb ik je artikel over het busbedrijf hierboven terug geselecteerd om te verwijderen. Je mag de kwalificatie nadat je dit gelezen hebt terug verwijderen. Ter verduidelijking, voor het geval je blind geselecteerd zou hebben, deze twee honden waren de eerste levende wezens in een baan om de aarde die levend terugkeerden. Als dat niet E is, dan zijn al jouw bussen dat zeker niet! ;) Nog veel wikiplezier.--Bjelka (overleg) 30 dec 2010 00:45 (CET)

Tja het is geen wrakingsactie te noemen, wat ik deed. Overigens, het verhaal lijkt nu meer op een sprookje en dient verbeterd te worden. Het leek mij niet encyclopedisch omdat ik nergens kon vinden dat deze twee honden (tenminste op betrouwbare bronnen) daadwerkelijk de honden zijn zoals je ze beschrijft in het artikel. P.s. Het artikel wat je had genomineerd stond al ooit eerder op de nominatielijst, maar was wel E bevonden en had een goede opbouw 😉 Michael 1988 (overleg) 30 dec 2010 01:03 (CET)