Resolutie 1569 Veiligheidsraad Verenigde Naties

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Vlag van Verenigde Naties
Resolutie 1569
Van de VN-Veiligheidsraad
Datum 26 oktober 2004
Nr. vergadering 5063
Code S/RES/1569
Stemming
voor
15
onth.
0
tegen
0
Onderwerp Vergaderingen buiten het hoofdkwartier.
Beslissing Twee dagen vergaderen in Nairobi.
Samenstelling VN-Veiligheidsraad in 2004
Permanente leden
Vlag van China China · Vlag van Frankrijk Frankrijk · Vlag van Rusland Rusland · Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk · Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Niet-permanente leden
Vlag van Algerije Algerije · Vlag van Angola Angola · Vlag van Benin Benin · Vlag van Brazilië Brazilië · Vlag van Chili Chili · Vlag van Spanje Spanje · Vlag van Duitsland Duitsland · Vlag van Pakistan Pakistan · Vlag van Filipijnen Filipijnen · Vlag van Roemenië Roemenië
De Keniaanse hoofdstad Nairobi.
De Keniaanse hoofdstad Nairobi.

Resolutie 1569 van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties werd op 22 oktober 2004 unaniem aangenomen door de VN-Veiligheidsraad. De resolutie besloot een aantal vergaderingen van de Veiligheidsraad in de Keniaanse hoofdstad Nairobi te houden.

Inhoud[bewerken]

De Veiligheidsraad:

  1. Beslist van 18 tot 19 november 2004 te vergaderen in Nairobi over het onderwerp: de rapporten van de secretaris-generaal over Soedan.
  2. Beslist ook over Soedan te spreken met vertegenwoordigers van de Afrikaanse Unie en de Intergouvermentele Autoriteit en ook van de gelegenheid gebruik te maken om met hen over andere vredesinspanningen in de regio te spreken.
  3. Beslist ook de regel op te schorten die zegt dat het verslag van een vergadering op de eerstvolgende werkdag beschikbaar moet zijn.

Verwante resoluties[bewerken]

Wikisource Bronnen betreffende dit onderwerp zijn te vinden op pagina United Nations Security Council Resolution 1569 van de Engelstalige Wikisource.