Wikipedia:Overleg gewenst: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 jaar geleden door Wutsje in het onderwerp Pierre Langerock: link naar familiewebsite
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
graag deze pagina alleen te gebruiken bij vastzittende discussies of, maar niet om vragen te stellen aan een peilingcoordinator of om een vage stelling te poneren.
Label: Handmatige ongedaanmaking
Wutsje (overleg | bijdragen)
Regel 25: Regel 25:
Eventueel kan een verzoek op een subpagina van [[Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren]] worden geplaatst. Korte mededelingen kunnen [[Wikipedia:Mededelingen|hier]] geplaatst worden.
Eventueel kan een verzoek op een subpagina van [[Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren]] worden geplaatst. Korte mededelingen kunnen [[Wikipedia:Mededelingen|hier]] geplaatst worden.
|}
|}

== [[:Categorie:Huis Nassau]] ==
Is deze categorie inzichtelijk ingedeeld? Uw visie op dit vraagstuk is welkom op [[Overleg_categorie:Huis_Nassau#Categorieboom_=_stamboom?]]. [[User:Wutsje|Wutsje]] 9 sep 2020 21:21 (CEST)
<!-- hier svp niet reageren, maar op de genoemde overlegpagina -->

== [[Lijst van Belgische restaurants met een Michelinster]] ==
Is het wenselijk dat in deze lijst honderden keren het [[:Sjabloon:Michelinster]] wordt gebruikt? Uw mening daarover kunt u geven op s[[Overleg:Lijst van Belgische restaurants met een Michelinster#Overbodige sjablonen]]. [[User:Wutsje|Wutsje]] 9 sep 2020 22:11 (CEST)
<!-- hier svp niet reageren, maar op de genoemde overlegpagina -->

== [[:Sjabloon:Zijbalk tabel uitbraak SARS-CoV-2]] ==
Dit sjabloon is al bijna drie maanden niet meer bijgewerkt. [[User:Albertoleoncio]], een pt:wiki-gebruiker, heeft (al in juni) aangeboden om dat met [[Special:CentralAuth/AlbeROBOT|zijn bot]] te gaan doen. Wat vindt u daarvan? Reacties graag op [[Overleg sjabloon:Zijbalk tabel uitbraak SARS-CoV-2#Bot]]. [[User:Wutsje|Wutsje]] 10 sep 2020 06:09 (CEST)
<!-- en dus niet hier -->

== [[Twaalfuurtje]] ==

Ik heb het lemma Twaalfuurtje aangemaakt. De bebronning is echter niet optimaal. Ook is niet zeker of het nog een bloeiend bestaan leidt of wellicht aan het wegkwijnen is na de opkomst van italiaanse bollen, clubsandwiches, wraps e.d. Wie weet meer? mvg [[gebruiker:Henriduvent|'''<span style="color:green">Henri</span><span style="color:blue">Duven</span><span style="color:red">t</span>''']] 11 sep 2020 12:57 (CEST)

== [[Socratische methode]] ==

Op [[Overleg:Socratische methode]] ben ik een wat vreemde discussie begonnen over de juiste terminologie bij Plato's ideeënleer: een medewerker vindt 'Idee' maar niets en wil dit vervangen door ondingen als 'prototypen' en 'grondvormen'. Ik heb geen zin in een bewerkingsoorlog om zoiets absurds. Mijn argumenten zijn gegeven, maar ik vrees dat de kersverse medewerker Hermann1992 een punt wil maken en blind blijft voor wat voor de hand ligt. Alvast bedankt, [[Gebruiker:J.G.G.|J.G.G.]] ([[Overleg gebruiker:J.G.G.|overleg]]) 12 sep 2020 20:34 (CEST)

== [[Gebruiker:Simer/Oudste_Nederlanders]] ==
Is deze gebruikersnaamruimtelijst zinvol, of anders gezegd, hoe serieus nemen "we" [[WP:NIET/GW]]? Uw mening is welkom op [[Wikipedia:Te_beoordelen_pagina's/Toegevoegd_20200911#Gebruiker:Simer/Oudste_Nederlanders]]. [[User:Wutsje|Wutsje]] 12 sep 2020 23:08 (CEST)

== Namen bij Annemarie Gualthérie van Weezel ==

{{Overleg gewenst
| waar = [[Overleg:Annemarie Gualthérie van Weezel]]
| bericht =
Dienen we naar Annemarie Gualthérie van Weezel te verwijzen als Gualthérie van Weezel of als Van Weezel? [[Gebruiker:Encycloon|''E''ncycloon]] ([[Overleg gebruiker:Encycloon|overleg]]) 15 sep 2020 16:06 (CEST)
}}
<!-- Plaats hier geen reactie, maar reageer op de hierboven genoemde overlegpagina. (Meta-commentaar graag op [[Overleg Wikipedia:Overleg gewenst]].) -->


== Authority control ==
== Authority control ==
Regel 115: Regel 83:
}}
}}
<!-- Plaats hier geen reactie, maar reageer op de hierboven genoemde overlegpagina. (Meta-commentaar graag op [[Overleg Wikipedia:Overleg gewenst]].) -->
<!-- Plaats hier geen reactie, maar reageer op de hierboven genoemde overlegpagina. (Meta-commentaar graag op [[Overleg Wikipedia:Overleg gewenst]].) -->

== [[Pierre Langerock]]: link naar familiewebsite ==
Voegt, bezien in het licht van [[WP:EL]], een link naar de [http://www.langerock.be/ website van de familie Langerock] iets toe aan de biografie van deze Belgische architect (1859-1923)? Uw visie daarop is welkom op [[Talk:Pierre Langerock]]. [[User:Wutsje|Wutsje]] 16 okt 2020 12:13 (CEST)
<!-- en dus niet hier -->

Versie van 16 okt 2020 12:14

Help  ·  Index  ·  Helpdesk  ·  Gebruikers  ·  Onderhoud  ·  Projecten  ·  Verzoeken  ·  Overleg gewenst  ·  Mededelingen  ·  Mededelingen Wikimedia


WP:OG verwijst naar hier. Voor ongewenste gebruikersnamen, zie Wikipedia:Gebruikersnaam en {{Ongewenste gebruikersnaam}}.
Overzicht beheerpagina's
Zie WP:OG

Op deze pagina kunt u de aandacht op lopende discussies vestigen. Voeg een nieuwe bijdrage onderaan toe, en vermeld daarbij:

  • waar de discussie plaatsvindt (een wikilink naar de betreffende overlegpagina), bijvoorbeeld [[Overleg:Amsterdam]]
  • een korte beschrijving van de discussie (de mening van beide kanten), afgesloten met een ondertekening (~~~~)

Voorzie uw oproep alstublieft van een duidelijk kopje (onderwerp).

Let op: op deze pagina worden geen discussies gevoerd. Houd hier dus geen pleidooien voor een bepaald standpunt, maar verwijs beknopt naar een overlegpagina. Wil je ergens op reageren, doe dat dan ook op de desbetreffende overlegpagina.

Wanneer een kwestie is opgelost, kan de bijdrage van deze pagina worden verwijderd. Bijdragen ouder dan 30 dagen mogen sowieso worden verwijderd.

Zie ook de terugkerende discussies en verzoek voor vertaling.

Eventueel kan een verzoek op een subpagina van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren worden geplaatst. Korte mededelingen kunnen hier geplaatst worden.

Authority control

Er is verzocht dit sjabloon uit te breiden met Discogs. Er zijn wel drie voorstemmen nu, maar op die plek zal niet veel overleg komen. Daarom hier het verzoek je mening te geven. Edoderoo (overleg) 20 sep 2020 18:32 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg sjabloon:Authority control

sjabloon infobox politicus Nederland

Het sjabloon infobox politicus Nederland wordt vooral gebruikt bij de biografielemma's van Nederlandse burgemeesters. Nu is er discussie of de gegevens in de velden huidige functie en sinds ook moeten staan in het veld politieke functies (ook weer met functie en tijdvak), die m.i. bedoeld zijn voor de functies/ ambten in het verleden. Pas als een functionaris aftreedt, dan pas schuiven de gegevens van huidige functie en sinds naar onderen naar politieke functies. M.i. moet je in een infobox niet twee keer dezelfde gegevens willen zien. JoostB (overleg) 28 sep 2020 13:44 (CEST)

Wolfert van Borsselen, voorouders ter discussie

De voorouders van Wolfert van Borsselen op https://nl.wikipedia.org/wiki/Wolfert_I_van_Borselen zijn niet correct danwel staan ter duscussie: Zie daarvoor https://books.google.nl/books?id=zenBLGCXe6IC&pg=RA12-PA4&lpg=RA12-PA4&dq=Anna+Ruychrok+van+de+Werve&source=bl&ots=IItuvaF2yS&sig=ACfU3U1YS9P-huSiN6CSejeO38m8KbwKGw&hl=nl&sa=X&ved=2ahUKEwiaxcudyZrsAhXhsaQKHTMPBY44HhDoATAGegQICBAC#v=onepage&q=Borsselen&f=false

en https://books.google.nl/books?id=cJNMAAAAcAAJ&printsec=frontcover&hl=nl#v=onepage&q=borsselen&f=false

Ik stem ervoor om de ouders van Wolfert te verwijderen! Krommetje3108 (overleg) 5 okt 2020 14:28 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Wolfert I van Borselen

Oude mensen

De nominaties van de oudste mensen zijn niet uitgevoerd. De moderator wenst eerst een consensus te bereiken over de meetlat. Mikalagrand (overleg) 8 okt 2020 17:48 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg Wikipedia:Wikiproject/Oudemensen

Hoofddeksels: alleen voor mannen en sekseneutraal?

Ik kom op het artikel Hoofddeksel, en ik heb wat moeite met de introductie. Deze is heel erg ruim: "een kledingstuk op het hoofd". De voorbeelden die opgesomd staan en een zelfstandig artikel hebben, gaan echter allemaal over mannelijke varianten (die eventueel ook als sekseneutraal gedragen kunnen worden). Het hoofdkapje, zoals mijn oma hem droeg in de kerk, de niqaab waar erg veel om te doen is geweest de afgelopen jaren ivm de wetgeving omtrent gezichtsbedekking, en de witte of bijvoorbeeld zwarte sluier en de tradities hieromtrent bij bijvoorbeeld huwelijk, en begrafenissen, en niet te vergeten de symboliek vanuit Azië, zoals bijvoorbeeld Mata Hari en de Dans van de Zeven Sluiers. Zijn dat allemaal geen "hoofddeksels"? Zijn "deksels" alleen de voorgevormde varianten misschien?

Even een ping naar Matroos Vos vanwege zijn kennis van etymologie, maar ik ben heel benieuwd naar een ieders input. Ciell 9 okt 2020 15:35 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Hoofddeksel

Ab Gietelink

Onenigheid over invulling van deze pagina, voornamelijk over de (ir)relevantie van een recente rechtszaak. Encycloon (overleg) 11 okt 2020 20:39 (CEST)

De discussie vindt plaats op Overleg:Ab Gietelink

Pierre Langerock: link naar familiewebsite

Voegt, bezien in het licht van WP:EL, een link naar de website van de familie Langerock iets toe aan de biografie van deze Belgische architect (1859-1923)? Uw visie daarop is welkom op Talk:Pierre Langerock. Wutsje 16 okt 2020 12:13 (CEST)